Hirdetés
- Kibertámadás: rávették az IT-s ügyfélszolgálatot, hogy resetelje a jelszavakat
- Felfüggesztették a nemzetbiztonsági tanácsadó által választott üzenetküldőt
- Betörne a filmiparba a Google
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Drágít az Xboxon a Microsoft
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple MacBook
- Plazma TV topic
- Hamarosan érkezhet a Western Digital kis híján 15 GB/s-os SSD-je
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Home server / házi szerver építése
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunnysys
tag
Sziasztok!
segítséget szeretnék kérni házimozi hangrendszer vásárláshoz.
jópár-száz hozzászólást elolvasva, egyes kulcsszavakra rákeresve még csak közelebb sem kerültem a témához, ezért inkább kérdeznék.
összefoglalót elolvastam, és a hozzászólásokból is úgy tűnik, használt cuccot kellene vennem, de fogalmam sincs, hogy milyen irányba kellene keresgetnem, mert semennyire nem értek a HM rendszerekhez.kérdéseim:
1. tudnátok ajánlani konkrét típusokat (erősítő, 5.1 hangfalrendszer), amelyek után keresgessek a használt piacon?
2. esetleg elég lehet nekem egy belépő szett? szívesebben vennék új cuccokat, lévén, hogy fogalmam sincs, hogy hogyan kell megállapítani, hogy egy adott használt eszközben mennyire bízhatok?támpontok a fenti kérdésekhez:
1. eredetileg kb. 40.000 Ft-ot akartam költeni 5.1-es pc-s cuccra, de idetévedve látom, hogy nem nagyon ajánljátok őket. (esetleg mégis elég lehet egy ilyen kicsi szobába? lásd később.)
2. most úgy gondolom, 100-120.000 Ft-nál nem szeretnék többet költeni igazi HM rendszerre, és arra sem látok nagyon esélyt, hogy később többet költsek rá. tehát pár évre le szeretném tudni ezt a dolgot.3. a HM rendszer az alábbi szobába kellene:
>>>> 3,3m * 4,2m = 13,86 nm (+ kb 1,3m * 1,6m = 2,08 nm - ami szinte csak beépített szekrény, és felette galériás ágy)
>>>> eddig egész jól elvoltam egy régi mini-hifivel, de lassan azért csak megérdemelne a szobám egy jobb hangrendszert. ezen néztem a filmeket, és ezen hallgattam zenét is (rock, pop, elektromos, jazz, minden...) ezt csak azért írom, mert ilyen szintű hangminőséghez vagyok szokva, és ebből kiindulva gondolom, hogy akár egy belépő szett is megfelelhet nekem. persze, lehet, hogy butaság ebből kiindulni...
>>>> a jelenlegi rendszer: Samsung A600 projektor, ami HDMI kábelen egy laptopból kapja a videojelet, a hang az előbbi mini-hifibe megy a laptopból.
>>>> rajzoltam egy képet, ami kb. megmutatja, hogy hogyan néz ki a szobám. ebbe kellene valahogy elhelyezni a dobozokat. tudom, hogy a "nézési távolság" nagyon közel esik a vászonhoz, de én tényleg így szeretek mozizni. így is meg lehet oldani vajon a megfelelő térhatást?egyelőre ennyi lenne. ha valami infót kihagytam volna, ami szükséges lenne a segítségnyújtáshoz, kérem, írjátok meg!
köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ASUS 18W USB ADAPTER
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest