Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    AVR ajánlásban szeretném a segítségeteket kérni. A sztori a következő: van egy öregecske rendszerem (10-12 éve használom), egy Yamaha RX-V450 avr-el, 2db Magnat motion 88 fronttal, és egy centerrel. Az egészhez van egy 720p-s projektor. Sok éve szolgál, és bár új korában sem volt csús kategória (főleg a hangfalak), mégis nagyon szeretem, zenehallgatásra is elegendőek nekem. Azonban a rendszer működtetése nem túl családbarát, lett azóta gyerkőc, és felmerült az igény, hogy jó lenne "bekapcsolom és megy" módon mozizni/zenét hallagtni/konzolozni a családnak, akkor is, ha én nem vagyok itthon :)

    Hajlandó vagyok beadni a derekam, aminek az első mozzanata egy TV vásárlása lenne, viszont a hangminőségből nem szívesen engednék. Első körben elkezdtem nézegetni a soundbarokat, de az ezzel kapcsolatos topicban gyorsan észre térítettek. Többen is írták hogy hiába költök rá 200-250eFt-t, akkor sem fog úgy szólni mint a fent említett "ócskavas". A fizika az fizika :(

    Szóval szeretnék egy AVR-t, ami:

    - HDMI ARC képes
    - 4K és HDR támogatás (ez utóbbi mondjuk a majdani TV-től is függ, tudom)
    - 3-4 HDMI input
    - minimum 1 analóg input + 2db digitális (optika és koax)
    - egyszerűen kezelhető, feleség, gyerek számára minimális komplexitást nyújtson
    - BT audio input
    - kis méret (persze kontextuson belül értelmezve)

    50-50%-ban használnám zenére és mozira (+néha konzol), de nincsenek túl nagy igényeim, viszont szeretném ha hasonló dinamikája lenne mint a mostani rendszernek (ezen pl. késő este, halk hangerőn is van mély, nem csak a cincogás).

    A TV vélhetően egy LG B7V lesz (4K OLED, HDR).

    Első körben egy Pioneer VSX-S520-at néztem ki, mert a paraméterei alapján pont tudja azt amit szeretnék, és árban is megfelelő. Viszont inkább csak példának írom, szóval ez lenne az a csapásirány amire gondolok.

    Előre is köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák