Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hentes555

    senior tag

    Szép délutánt mindenkinek!

    Olyan kérdésem lenne, hogy van egy garázsban talált b*szott nagy hegesztő, kb. 40 kg-os cucc. Elvileg vagy 10 éve újra lett tekercselve elmondás szerint. Hegesztési tapasztalatom kb. semmi, de megpróbáltam tegnap használatba venni. A gépen semmiféle állítási lehetőség vagy ilyen célű kapcsoló nincs, csak egy be-ki kapcsoló gomb. Volt az egyik szekrényben egy Esab 2.0-s rutilos elektróda, gondoltam kipróbálom, egy tolikapát akartam összetákolni vele. A gondom annyi, hogy amikor egy 5 mm-es acélrudat akartam egy 1/2"-os vascsőhöz hegeszteni kb. 70°-os szögben egymáshoz képest, akkor a rúd vagy nem olvadt össze rendesen a csővel vagy egyszerűen elégette a rudat. Plusz volt olyan is, amikor szikragyújtásnál az elektróda odaragadt és levágta a biztosítékot a házban.

    A kérdésem a következő: Én basztam el a dolgot, mert hülye vagyok hozzá és nem tudom a technikáját rendesen vagy ilyen géppel nem is nagyon lehet rendesen összehegeszteni a két említett anyagot?

    Másik: Tudok valami védelmet belerakni, hogy ne a kapcsolószekrényben vágja le a biztosítékot, hanem úgy megoldani, hogy a gépen magán legyen ilyen célra valami védelem?

    Szemléltető kép:

    [ Szerkesztve ]

    "Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

Új hozzászólás Aktív témák