Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AzŐsgén

    tag

    Üdv!

    Gondoltam idebiggyesztek már én is 1-2 képet...
    Van egy ASUS VW220D típusú monitorom, annak idején amikor megvettem nagy lépés volt nekem az ionágyúról váltani. Üzemelt is faszán ahogy kell, de ahogy lejárt a gari, elkezdett villogni.
    Valami melegedési problémája lehet, mert bekapcsolás után pár perccel kezdi, télen ha hűvösebb van a lakásban, akkor néha 10 percig is bírja. Azt csinálja, hogy kb. tizedmásodpercre bevillan valami szürke, függőleges csíkozású kép, olyan mint valami dombornyomásos tapéta.
    Elég zavaró pixelvadászat közben.
    Valamikor 2 éve egyik nyári nap már az asztali venti sem segített, annyira bepipultam, hogy a következő dolgot követtem el idegállapotomban: :D

    Leszedtem a hátsó burkolatot, majd -megfelelő szerszámok hiányában- fogtam egy közönséges vajazókést, a gázon felmelegítettem, és egy szép lyukat "olvasztottam" a műanyag burkolatba. Előtte persze körberajzoltam egy 9cm-es ventit. A csavaroknak egy szintén gázon melegített csavarhúzóval szúrtam lyukat.
    A venti becsavarozása után szigetelőszalaggal lezártam az elméretezett lyuk fölösleges részét, plusz a burkolat átellenes oldalán, pontosabban tetején is barbárkodtam egy lyukat, biztosítva a megfelelő levegőáramlásnak az utat.
    A venti egy 12V-os, állítható feszültségű univerzális tápról kapja a delejt, lusta voltam rágányolni egy csatit hogy az alaplapra vagy a gép saját tápjára dughassam. A gyári drót ugye rövid ehhez.
    Azóta nem villog. :)



    Már nagyon várom a Mars-expedíciót. Honvágyam van...

Új hozzászólás Aktív témák