Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speedhs

    őstag

    válasz szab.tam #42047 üzenetére

    Sziasztok,

    Utoljára, szerencsétekre még 2011-ben írtam a topikba. :D
    Gondoltam megosztom veletek, hogy a vízhűtésem, amit 1-2 big mac, illetve egy ördögűző pizza árából építettem, már kb 2-2,5 éve hűti az alábbi procit sikeresen. (kopp-kopp)
    Phenom II x4 960T, 6 magon csak néha használom. 3415mhz órajelen.

    A kezdetekben vettem egy kis teljesítményű "kompakt" cuccot. Ami egy single radiátorból meg egy szar cpublokkból állt, ami tartalmazta a "szivattyút" is. Forintot nem ért ez a koncepció, a lefogatással is szívtam, inkább megoldottam magam.

    Emlékeim szerint 55 fok körül lehetett a hőfok idle-ben azzal a hűtéssel. Meguntam az egészet, felforgattam a pincét, minden ládát kiborítottam, fater majdnem megvert miatta, de összeszedtem kellő mennyiségű rezet meg ilyen olyan lim-lomot, amik meglepően jó szolgálatot nyújtottak idáig és remélem még sok ideig.

    Többet nem nagyon írnék, az a pár kép úgy is elárul mindent a gányról. Kb annyi még, hogy 2-3 liter közötti víz van a rendszerben, valami speckó löttyöt raktam hozzá(ugyanúgy algásodik..) a radiátor illesztéseinél hőátadó (talán gap pad?)-et alkalmaztam. Az egészet addig nyomáspróbáztam, amíg megszűnt mindenhol a szivárgás.
    Egy laing 18w pumpát raktam a rendszerbe, illetve a cpublokkból kiiktattam azt a "szivattyút".
    A víztartály egy (villany?)kapcsoló dobozból van. A proci lefogatását valami rézzel oldottam meg, nem emlékszem pontosan, talán am2 vagy 3 hűtőbordázata lehetett. Ehhez fogattam végül hozzá kábelkötegelővel a blokkot. Alatta a legdrágább dolog volt az egész rendszerben, mx4-es paszta.

    Jöhetnek a képek. :) Tudom, egy majom, szemét, gyökér, felelőtlen izé vagyok, mert ezt a rendszert rábíztam annó., bíztam magamban. :D

    1
    2
    3
    6
    12
    24
    48
    96
    192
    384
    768

    Végszónak csak annyit, hogy eléggé sokat szokott menni a gép, van, hogy 2 napot megy zsinórban. Játék közben 40-50 között. Idle 30 körül. A pumpa hangos kicsit, inkább búg, én szeretem a hangját nem hallani.
    1536

    Javított linkekkel. :D
    Ps.: A számok csak azért, hogy legyen egy kis agytorna estére.

Új hozzászólás Aktív témák