Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szab.tam

    nagyúr

    válasz BRIKLY #24348 üzenetére

    ez erőteljesen offos, de kiegészítem...

    amikor el kezdtem tervezni a gtx480 hűtését, és nem volt még meg a másik, párszor szét kellett szednem, lássam, mi fér el a nyákon.
    sajnáltam az mx2-t-felkenni azzal a tudattal, hogy másnap újra kikapom.
    a gpu-ra felkentem a nagy fecskendős fehérből. összerak, próba. 70-75-80-85, kikapcsoltam.
    ahol chip mérettől, kupaktól függően 1-10 cm2-ről 60-250w-ot el kell vezenti, oda reménytelen, azaz butaság ilyet rakni.
    ez a cpu-tól, gpu-tól távolabbi, nagyobb felületek találkozására való. a hőcsöveket is már ezzel kentem, kikéve ugye a gpu direkt érintkezésénél.

    namármost. amikor a toldásoknál az olcsóból kenünk, akkor hajlamosak vagyunk többet rakni. a nagyobb bordák talpa sem sík, hanem ívelt. pl. az amd hűtő, x-box borda talpa is. a külső élükön felfekszenek, ha talppal szembe forgatjuk őket.
    nagyon el kell találni a paszta vastagságát, mert ha pont ott vastagabb, ahol amúgy is felfekszik, akkor lőttek.
    ha van hely, és lehetőség, akkor a felkenés és összenyomás után a 2 darabot apró, körkörös mozdulatokkal össze, azaz szét kell dolgozni az összecsavarozás előtt. ekkor a paszta elkenődik, fölösleg kinyomódik oldalt. a kupakkal rendelekező cpu és nvidia gpu-knál ezt "simizés" már alapból megcsinálom felcsavarás előtt...

    fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Új hozzászólás Aktív témák