Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#251) Speed válasza Zájec (#248) üzenetére

Speed
(PH! addikt)

Jaja szükség is lesz rá elhiheted nekem :D :R

\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///

(#252) Zájec válasza Speed (#251) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

gondolom...más mint ami eddig volt ...
De a p45-nél is jó úttörő voltam :D , szóval szorgalmas diák vagyok :B
olvasgatom a tapasztalatokat mindenhol,, ismerkedek a dolgokkal...
csak lenne már meg a ramom , igy bekapcsolni se birom a gépet.... :(

(#253) SimonYana válasza Zájec (#252) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Milyen ramra vársz?

® SimonYana ®

(#254) Speed válasza Zájec (#252) üzenetére

Speed
(PH! addikt)

Nagyon sokat segit a dolgokon ha az ember nézelődik kémlelődik én is sokmindenre jöttem rá :C
Hihi én is kezdetben kölcsönrammal működtem 1 hétig ugylátom mindenkinél ez a probléma :DD

(#255) Speed

Speed
(PH! addikt)

Hihi megjött az F5a beta biossal is a 22-es szorzó nagyon prima : 21,5 :DD 22 :))

[ Szerkesztve ]

(#256) SimonYana válasza Speed (#255) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Neked meg jött,de nekem nem.
Legalábbis én nemtaláltam. :F

® SimonYana ®

(#257) Speed válasza SimonYana (#256) üzenetére

Speed
(PH! addikt)

Biosban bemész a Advanced CPU Features-be és ott Enabled-re állitod ezt a sort
C3/C6/C7 State support :

Igy elvileg mennie kéne de nekem csak az F2-ővel meg az F5-el volt :U

(#258) SimonYana válasza Speed (#257) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

C3/C6/C7 State support : Enabled
Értem és köszönöm! :R

Mit tudsz az alábbiakról?
Állítólag ezelőtti lapokban
CPU Clock Drive : 800mV
PCI Express Clock Drive : 900mV -on
kellett lennie és bios frissítés után vissza rakja 700-700-ra.
Van valami infód?

PCI Express Frequency(Mhz)
C.I.A.2 : Disabled
CPU Clock Drive : 700mV
PCI Express Clock Drive : 700mV
CPU Clock Skew : 0ps
IOH Clock Skew : 0ps

® SimonYana ®

(#259) Speed válasza SimonYana (#258) üzenetére

Speed
(PH! addikt)

Én ezek közül semmit nem állitottam az az igazság, hogy még ugy istenigazából én se feküdtem neki :B :B :B :U

(#260) SimonYana válasza Speed (#259) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Nekem maradt a 21× az új biószal is. :F

® SimonYana ®

(#261) Zájec válasza Speed (#254) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

ezekre várok , kedden adták fel öket...de a hosszú ünnep miatt csak hétön lesz posta..

Speed :: nekem még arra sincs lehetöségem hogy kérjek valakitöl ,mert nincs senkinek a közelembe.... :N még helyi boltot is kérdeztem ,de ök is csak rendelni tudnának.. igy marad a pár nap várakozás... 1 napon múlt most , mert ha Ottokának mondtam volna akkor már Hétfön feladta volna, és akkor még szerdán megkaptam volna..

(#262) Nescafé

Nescafé
(senior tag)

Üdv
Lehet hülyeség de ezekből a lapokból nem lessz olcsó kategória,majd később.?

Nokia Lumia 800 - Smoked by Windows Phone

(#263) Zájec válasza Nescafé (#262) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

jelenleg ez a 6fajta lesz az X-58-hoz
valószinü az UD3R lesz a katgória legolcsóbbja... de még magyar ára nincsen..
egyenlöre a DS4 az 52,5k árával a legolcsóbb...
ugymond "gyengék" nem igazán lesznek , mert azért kell ide kakaó... :K
mégiscsak egy új négymagos cuccról van szó.

(#264) Gorneck23 válasza Zájec (#263) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

~200 dollár nem is vészes érte...

(#265) Nescafé válasza Zájec (#263) üzenetére

Nescafé
(senior tag)

Köszi a tájékoztatást,következőleg lehet erre váltok majd.

Nokia Lumia 800 - Smoked by Windows Phone

(#266) Zájec válasza Gorneck23 (#264) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

azé annál drágább lesz... én valami 350 dolcsit látok....

(#267) Gorneck23 válasza Zájec (#266) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

(#268) Zájec válasza Gorneck23 (#267) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

:K itt már jól szerepel az ára...

szóval az UD3R :210 dolcsi ,ami 45k...
az UD4P pedig 260 dolcsi , ami 55k..
a DS4 pedig 245 dolcsi , ami 51,5k..

(#269) Speed válasza Zájec (#261) üzenetére

Speed
(PH! addikt)

Hát hallod bátor vagy hogy azt a rammot bepróbállod, mert sajna nem az igazi a chip rajat, de az ára amúgy nagyon jó :R

(#270) Gorneck23 válasza Zájec (#268) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

3db ilyennel már igen csak jól jöhet ki az ember... Bár igazából mind1...van még 1 évem ezzel a konfiggal...

(#271) Zájec válasza Speed (#269) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

hát igen, vannak vagy voltak vele problémák, nem szerette a lap , a tulaj is emiatt adta el ..... részben... DE reménykedem hogy csak a kezdetleges bios miatt volt ez..
elvileg ami most kijött F4 , azzal már jobban muzsikál... majd kiderül...
a p45-nél is igy volt kezdetben, de aztán jöttek a új biosok és rendezödtek a dolgok...

az tény hogy nem egy super RAM az 1600mhz cl9-el ,, vannak jobbak cl8-asok,,
de az ára miatt ugrottam bele,, egyébként ez motivált a cserére, ha nem piszkálta volna a csörömet az olcsósága ,akkor most is P45-m lenne...
nézegettem 3x1gb-s kit-eket is,, Corsair-ban,,, az 33k körül van..

szóval tényleg "bátor" vagyok... :D hogy beprobálom...
de valahogy az ilyen dolgok motiválnak, amit le kell küzdeni a győzelemért... :B

(#272) Zájec válasza Gorneck23 (#270) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

klassz ára van.... :K a samsung is hasonlóan olcsó...
van 1600mhz-es 8ezer/gb az ára... az is jóárasitott...

egy év a sok idö,, szerintem addig nem fogod megtartani a jelenlegit... :N
jön a jóárasitás a másodiknegyedévben és úgyis elcsábulsz :D

(#273) Gorneck23 válasza Zájec (#272) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Jajaja...de nem látom, hogy kéne az az órajel...

Tudom, hogy hosszú idő...majd elválik...lehet nyáron beleugrok egy olcsóbb X58as konfigba...

(#274) Speed válasza Zájec (#271) üzenetére

Speed
(PH! addikt)

Hát csak sajna ha nem fog menni akkor az eladásával is meg kell küzdened mert amit észrevettem nekem is finyás az UD5 a rammokra és ez a biossal sajna még nem válltozott :( Nagyon jól megy már a cucc de a 3X1gb CSX rammotg mindimáig nem mtudtam rendesen belőni :(

(#275) Zájec válasza Speed (#274) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

hát igen ,akkor szivás van sajna....ez benne van a pakliba hogy nem fog menni...
sokáig árulta a tulaj a ramokat, nem ugrott rá senki... gondolom és se tudnám rögtön eladni,,nem kapkodnának érte,,, de aztán kitudja....
ha nagyon nem megy akkor lépek vissza P45+ddr3 lapra és egy kétmagosra.
a ram az maradna,, jóárasitva volt nagyon ez a 6gb-t,, annyit megért nekem.. :B

(#276) Speed válasza Zájec (#275) üzenetére

Speed
(PH! addikt)

Vagy max ha nem megy jól anyit tudsz tenni, hogy cseréled a Giga lapot egy Asus P6T lapra és valószinű meg van oldva a probléma :C

(#277) Gorneck23 válasza Speed (#276) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Az ilyen beszólás nem méltó egy GB tulajhoz... ;] :DDD Rendes sértés... :D

(#278) Speed válasza Gorneck23 (#277) üzenetére

Speed
(PH! addikt)

Hát sajna ha más megoldás nincs ezt is meg kell néha lépni :B :B :R

(#279) Gorneck23 válasza Speed (#278) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Lapcserét ajánlani, ha a siker se biztos az a vicc katba tartozik...inkább váltok vissza p45re, mint további vagyonokat költsek...de mi köze a laphoz a cpuba integrált memóvezérlőnek?
Vagyis miért is kéne lapot cserélni mikor a procinak nem tetszik a mem ic-je?

Már olvasgatom ezt és a i7 topikot is...gyakorlati haszna egyiknek sincs...nagy off kupac az egész...néha bevillan 1-1 eredmény egy elavult fosmark képéről és ennyi...

(#280) Zájec válasza Speed (#276) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

ááá :( olyat nem tennék, áázuszt nem vennék...
nagyon elégedett vagyok a Gigabyte-al ;)
nem kell itt váltani , majd én kézbeveszem a dolgokat..lesznek majd itt klassz eredmények , csak türelem.. :D
p45-nél is nehézkes volt az elején , de aztán hogy kikerekedtek a dolgok...
olyan eredmények születtek nálam is hogy még álmomba se gondoltam volna hogy ilyenre képes a Gigabyte lap... :K

(#281) Speed válasza Gorneck23 (#279) üzenetére

Speed
(PH! addikt)

Szerintem rosszul látod a dolgot mert azok a szóbanfoegó rammok valószinűsithető hogy csak a giga lapokban nem mennek jól és akkor hol van itt a proci mem vezérlője :F Én nagyon nem követtem figyelemmel hogy mi volt a probléma a ramokkal csak anyit tudok hogy nem voltakl jók és azt irták hogy a giga lapnak köszönhetően. A vagyon költés meg csak egy dolog a giga lapot el lehet adni és utána megvenni egy másik lapot, és lehet tájékozódni a neten mert nem létezik, hogy más ember ne használna efféle rammokat :(

ui.: még anyit hogy az i7 topicban vannak offok is meg hazsnos infók is de ezt egy 775-ös rendszerrel aligha lehetne felhazsnálni azért nem látod a lényeget :R

[ Szerkesztve ]

(#282) szacsee válasza Gorneck23 (#279) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én is majdnem elcsábultam, mert valljuk meg őszintén sokba nem került volna a váltás, ha Yorkon gondolkodom.. összesen kb 50K-ba, York-ra váltás meg olyan 35K körül, de az hogy a villanyóra úgy pörögjön mint a ringlispil az nem hiányzik megint Q6600 után. :DDD

Speed: "még anyit hogy az i7 topicban vannak offok is :DDD meg hazsnos infók is de ezt egy 775-ös rendszerrel aligha lehetne felhazsnálni azért nem látod a lényeget" - váltáson gondolkozó emberkéknek viszont elengedhetetlenek ezek az infók is. :K

[ Szerkesztve ]

(#283) Achill3uS válasza Gorneck23 (#279) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

Vagyis miért is kéne lapot cserélni mikor a procinak nem tetszik a mem ic-je?
ezeket magadtol szülöd vagy segitenek? :W

Már olvasgatom ezt és a i7 topikot is...gyakorlati haszna egyiknek sincs...nagy off kupac az egész...néha bevillan 1-1 eredmény egy elavult fosmark képéről és ennyi...

haha, látom van értelme bármit is irni nektek :DDD

[ Szerkesztve ]

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#284) Gorneck23 válasza Speed (#281) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

valószinűsithető ergo sose tudjuk meg mi az igazság... :DDD De Ő is inkább ramot cserélt...

Te, ez most ugye vicc amit leírtál?! Vagy csak simán hülyének nézel? Olvass már bele abba a topikba...az valóban kurvára hasznos infó, hogy oldalak mennek el azzal, hogy kijött béta bios egyes lapokhoz és semmi változás nem történt...megjelent a feles szorzó...jújj de jó...meg mind második hsz hálálkodik egy block-ért...ja meg ki mit fog rendelni, ha esik a DDR3ak ára...de jó...2009 tán egyetlen értelmes használható hsz-e...ez!

[ Szerkesztve ]

(#285) jugeen válasza Gorneck23 (#279) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

hiába van az imc a cpuban, amikor a cpu és a ram között kapcsolatban még az mb látja el a közvetítő szerepet. nagyon szépen tudnak muzsikálni a giga lapok magas blck-val, de abban a pillanatban. hogy magasabb ram sebességet szeretnél elérni, a giga mb elég rendesen lebénul. a bios-ban keresendő a hiba és nem a lapban.

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#286) Speed válasza szacsee (#282) üzenetére

Speed
(PH! addikt)

Igen elengedhetetlenek és ezért is próbálunk mindenkinek segiteni ahogy tudunk az álltalunk készitte tesztekkel és saját tapasztalatokkal a topicban, mégha ez néha offnak is tűnik :B :R

(#287) Gorneck23 válasza jugeen (#285) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Köszönöm. Ilyen válaszra vártam... :R Nem értelmetlen pofázásra a semmiről...

(#288) Gorneck23 válasza Achill3uS (#283) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Kérdés volt bambagyerek...ha értelmes válasszal nem vagy képes szolgálni akkor fogd be a szád inkább...

Köszi.

(#289) Achill3uS válasza Gorneck23 (#287) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

ez teljesen ok. de vajon ki "pofázik értelmetlenül" a saját hiányos véleményére alapozva álá #279? ilyenkor persze megy a relax :D

(#290) Achill3uS válasza Gorneck23 (#288) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

egy ilyen jómunkásembernek miért adjam a szájába a választ aki imádja a supportost játszani? tudod kéne bambagyerek.

(#291) Speed válasza Gorneck23 (#284) üzenetére

Speed
(PH! addikt)

Hát nem tudom, hogy te miben látod a jó hozzászólások és jó topic lényegét de az említet topicban nekem is segitettek és én is seggitettem már több embernek, szerintem erről szól a fórum, mert nem vagyunk mindanyian nagy szakértők, hogy mindenre egyből rájöjjünk és azért vagyunk, hogy kérdezzünk és ne szerecsétlenkedjünk eredménytelenül :( :D Ha egyszer te is válltasz i7-es rendszerre várunk szeretettel szinesiteni szerény i7-es topicunkat :R

Továbbiakban nem kivánok a témáról vitázni mert látod ez a nagy off :( :(

(#292) Gorneck23 válasza Achill3uS (#289) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Még jó, hogy kérdés volt és nem vélemény vagy kijelentés...amire kaptam egy igen csak lenéző választ...részedről...a megszokott stílusban...

Speed: Köszi, de a procis topikoktól messze távol tartom magam...értelme nem sok van a legtöbbnek...sajna...

[ Szerkesztve ]

(#293) szacsee válasza Speed (#286) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az előző beszélgetésbe (vitába) bekapcsolódnék:
Véleményem szerint új platformra váltani nem egyből szükséges, ha megnézzük a 775-ös felhozatalt, akkor a P35 a nyerő olyan szempontból, hogy eszetlen ember is tudja húzni mint állat, elötte voltak korlátozó tényezők, utána pedig elég finnyásak a lapok.
4x1-es tuning P35 elött elképzelhetetlen volt, illetve ritkaságszámba ment, olyan eredmény, mint amit P35-ös lappal átlagban el lehet érni (FSB/Memória órajel).
P45 pedig nagyon érzékeny a memóriákra (északi híd-memória kapcsolatára gondolok, amit eléggé el kell találni ha pl 2x2Gb-al tököl az ember... nálam 4x2 van és tudom mit beszélek)

Core i7 nagyon tud ezt senki sem kétli, de szvsz 2-3 chipset még kell, hogy kiforrja magát, mint 775-nél, valamint addigra már tisztábban lát az ember, hogy merre-hogyan a tuningal.
Nem azt mondom, hogy most sem mennek, mint a mérgezett egerek, de későbbi chipsettel könnyebben előfordulhat, hogy a mostani átlag feletti tuningot átlagosnak fogjuk tekinteni..
Asus általában mindig jobban tuningolható, mint a gigabyte, de vannak olyan dolgai, amitől kihullik az ember haja... legalábbis nálam nem volt tuningal és stabilitással sem gond, de voltak dolgok, amik hiányoztak vagy amitől a falra tudtam volna mászni.. :K :R

Achill3us: "egy ilyen jómunkásembernek miért adjam a szájába a választ aki imádja a supportost játszani? tudod kéne bambagyerek." - na azért fogd vissza magad, smiley-t nem látok mögötte, ezt indulatból irtad. Viszont amióta tuninggurut játszol (nem kételkedem az eredményeidben) azóta kicsit elszaladt a ló veled szerintem.
Gorneck ha meglesed sok topikban segít, lehet supportost játszik, de sok embernek letette az asztalra, amit Te megint felűlről leszarsz...

[ Szerkesztve ]

(#294) tlac válasza Achill3uS (#283) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

(#295) jugeen válasza Gorneck23 (#287) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

szívesen! a Core i7 topik egyik alap betegsége, pontosabban a tuninggal kapcsolatos rész betegsége az, hogy sokan azt hiszik hogy egy magasabb cpu frekvencia elérésével már atomzsír gépet alkottak. a hozzá kapcsolódó ddr3 tuning meg valahol a béka segge alatt lesz*rva. ennél egy kicsit összetettebb a dolog. remélhetőleg hamarosan több embernek lesz i7-es rendszere, akiket érdekelni fogja, hogy mi merre meddig, és akkor talán értlemesebb lesz a topik. de lehet, hogy kellene egy külön topik, ahol a tuninggal kapcsolatos tapasztalatok, kérdések kerülnének teritékre. valamennyire egyet értek az értelemetlen pofázással, de ez sajnos nem bug a topikokban, hanem feature.

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#296) Zájec válasza Achill3uS (#289) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

ejjjj :)) ,azért ahogy elnézem a lehengerlö stilusod midig kibujik a zsákból...
múltkor le is irtad hogy hanyagolni fogod az aktivitásod a PH-n ,, de ennek ellénre vissza - vissza járkálsz.... engem nem zavar,, sőt , néha a pozitiv segitökészséged is megnyilványul , de ez az éned ritkábban jön elö... de majd kinövöd , korral jár... ;)

(#297) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Milyen parázs lett itt a hangulat újév alkalmából

Tapasztalatok szerint a legolcsóbb DS4 és az Exteme közt tuningpotenciálbeli különbség létezik? Ahogy olvasgattam, a ramkezelése egyik gigánál sem példaértékű sajnos, viszont az X58-DS4 az ára miatt elég meggyőző :DDD (persze ha normálisan lehet tunigolni) ram ügyileg ugye azt láttam, hogy crucialt inkább hanyagolni kell, de akkor mi lenne jó bele? Corsair esetleg? Vagy ezek a ram bugok már orvosolva vannak biosilag?
No meg az Extreme vizes blokkja ér valamit, vagy amiatt nem érdemes az Extremre költeni, inkább DS4+külön blokk vétel?

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#298) Achill3uS válasza tlac (#294) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

ezt felülírtam és leszükitett aktivitásban i7 orientáltan post-olgatok, több kevesebb sikerrel elhárítva a konfrontációt a gigabyte-os szekcióval. hát ez most nem jött össze haha ;] és mostmár csakazért is off. majd takarítanak.

(#299) Gorneck23 válasza X@b3e (#297) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Az UD3R még nem ért ide...az lesz a legolcsóbb X58as lap...[link] legalábbis termékpaletta szerint...

[ Szerkesztve ]

(#300) Keldor papa válasza Gorneck23 (#299) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ahogy nézem kezdenek lassan érkezni az olcsóbb lapok is... azaz 1db ram slot miért kék vajon? Miben lehet más? :F Az világos, hogy a 3 fehér az a Tri-Channel.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.