Szép a házad semmi csicsa ez a lényeg .
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Eredeti SONY BPS18 alap kapacitású akkumulátor, 2100 mAH, lítium-ion, ezüst, a VAIO W sorozathoz
Eredeti SONY BPL18 Nagy kapacitású akkumulátor, 5200 mAH, lítium-ion, ezüst, a VAIO W sorozathoz
KTU bazárja, van bluetooth, IrDA, router, kártyaolvasó, patron, újak, dobozban!
AMD Ethernet kártya, RJ45 és ST optikai csatlakozóval, PCI eladó
Hirdetés
De előbb jöjjön meg az új vga, majd akkor ráérek dönteni mi legyen.
kpal: 
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

monosz
(senior tag)
Oks. 
Csak hogy ne maradjak ki.
A vas
Thermaltake TP 750W Eladó! (moduláris)
Tiszta Star Wars feelingem lett tőle.
Állat.
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

cyberkind
(senior tag)
A segédtáp minek virít benne ? 
Talán nem te mondtad hogy segédtáp nélkül is jó ? 
Férfi vagyok vagyis izé Old Spicet használok :D
Linkeljek HAF-X-et UD9, 1200Watt Chieftec, C.F-el, limitált Ninjával?
De ennek nem ez a topikja, az egy másik mutógatós topik.
"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

monosz
(senior tag)
Ez már egy Core I7-es konfig,ami ugye többet fogyaszt,mint egy Lga 775-ös.
Egyébként,valszeg jó is lenne,de 4Ghz környékén,HT-on-al már csipeget a drága.Ugyhogy ,biztos ami biztos alapon nyomom.Ebben a formában,HT-vel,(8 szál) a 4,2Ghz is tud seperni. 

cyberkind
(senior tag)
Mondtam én hogy jó a segédtáp valamire ! 
Az adatlapodon a koolink, az Coolink !
[ Szerkesztve ]

monosz
(senior tag)
Az egy más kategória,biztos állat.
Nekem sajna nem adatott meg.
De legalább kulturáltan próbáltam megoldani az adott lehetőségekből. 
(#4008) cyberkind : javítottam. 

cyberkind
(senior tag)
Nem kötekedés miatt !
GTA IV hogy szaladgál ?
[ Szerkesztve ]

monosz
(senior tag)
Még anno kib@sztam!A gyerek rezsgett érte,de neki meg karcsú a konfigja.
Sajnos ez ügyben nemtudok mit mondani.

cyberkind
(senior tag)
És a földalatti2033 ?

monosz
(senior tag)
Az tuti! 
A többit priviben.
Hm.. kinek hogy alakul(t), na és persze kinek a pap, kinek a papné.
Azért értekezzünk ha közös problémánk lenne..
.

monosz
(senior tag)
Oks,rendben. 
Amúgy kellemes karácsonyt kívánok mindenkinek aki itt időzik, és kostolgassátok a bejglit is,
.
[ Szerkesztve ]

monosz
(senior tag)
Viszont kívánom. Nah,igen a beigli az jó dolog. 
Az UD9-en az LLC beállításoknál,milyen opcióid vannak?
Mert nekem 4 féle beállítás van:Qru-t kérdeztem,de neki csak ON,ill OFF van.
Nálam a lehetőségek,AUTO,STANDART,LEVEL1,LEVEL2.Te hogy használod,ha húzod a procit?
Nálam Standard-on van állandóan.
Tuningnál a DRAM Voltage-t szoktam piszkálni, a QPI-t 1/3 arányban ami saját tapasztalat az alappal kapcsolatban.
CPU PLL-t pedig a DRAM Voltage összegének felezése arányában.
A többi Auto beállításon van egyelőre.
A lehetőségek ugyan azok: AUTO,STANDART,LEVEL1,LEVEL2.

monosz
(senior tag)
Ááaa.. nah.. végre.Van akinek normális bios-a van.
Az LLC nálam is (standart)-on van.Igazából az (auto ) beállítást én hanyagolom,mert lehet hogy túlfeszeli a motyót.Pont ezért,inkább a (normal),vagy az adott értéket állítom be,és gyakorlatilag,alapfeszen elég szépen húzható a Cpu.
A Dram voltage nálam 1,5V 1600Mhz,8-8-8-24 Totál stabil,pedig elvileg 1,65V az Intel által preferált fesz.

mpierre
(PH! addikt)
Nem. 1,65V a maximum az intel szerint. A jedec szabvány a 1,5V... 
wd40, mint portalanító eszköz...!!!!!? ¤ BattleTag: Deckwood#2527

bim
(PH! kedvence)
Szerintem érdemes betenni egy dedikáltat. Nálam egy 8600GT van amit csak és kizárólag a mafia2 miatt tettem be. Annyit segített a dolgon hogy a 280 simán megbirkózik a graffal és a 8600GT is elég médium PhisX-re. Amint betettem a GT-t az fps-em átlag 50-100%-al nőtt. 
Boldog karácsonyt minden gigásnak! 
[ Szerkesztve ]
Hát akkor lehet teszt erejéig megnézem. Mafia 2-t úgy is most dobtam fel a gépre, de egyelőre PhsyX off, mert így és éppen elvan vele a 260-am.
Boldog karácsonyt nektek is srácok!
mod:
Tidus: Linkelj képeket pls, engem érdekel!
[ Szerkesztve ]

akoska07
(PH! kedvence)
Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!

![;]](/dl/s/v1.gif)
<***>-www.cpu-tuning.joruska.com-<***>-ÚJ AMD Tuning-lista:www.cpu-tuning.joruska.com/amd.htm-<***>-teszteredmény;beküldés: cpu.tuning@citromail.hu-<***>

bim
(PH! kedvence)
A beépített bench szarabbul teljesít de a játék teljesen más képet ad a társkaritól... 
Mivel kapcsoplatban, kérsz linket.
Nem jeleztél hsz.-t.
(#4019) monosz : Ha ennek a lapnak nincs normális biosa akkor egynek sem, viszont a bétába belefutottam rendesen.
[ Szerkesztve ]
A gépedről képeket... 
mod:
bim: Hmm, ezt jó tudni. Thx!
[ Szerkesztve ]

monosz
(senior tag)
Szépen fel van díszítve a fa!
![;]](/dl/s/v1.gif)
(#4025) Tidus:Én a bétát,felsem mertem rakni.Pedig állítólag nem rosszabb a nem béta verziótól,csak apróbb javítások vannak benne.De hogy mi?

mpierre
(PH! addikt)
És tudja.... ![;]](/dl/s/v1.gif)
Nekem az ilyen fák tetszenek amik egyszínű díszek diszelegnek.
Nálam komoly problémákat okozott a béta, ha visszaolvasol néhány oldalt láthatod.
(#4026) Qru: A napokban készítek fotókat és linkelek, csak igen be vagyok táblázva így ünnepekben.
mpierre[/B: Az adatlapodon láttam a 3,36 GHz-t, az stabilan megy v. annyi a vége.
[ Szerkesztve ]
Neem ,megy az sokkal jobban is. Csak teljesítmény/fogyi arányból 1600-os ramokkal a legjobb kompromisszum.

mpierre
(PH! addikt)
4,2GHz-t is megy, csak minek, ha nem kell. A CAD-es alkalmazásoknak bőven elegendő ez a sebesség is. Nem fogok gyorsabban klikkelni tőle...
, mert ugye fel is kell építeni azt a modellt.
HT on-ra mennyire reagál pozitívan amúgy?
(#4031) mpierre; (#4032) Qru: Kíváncsiságból kérdeztem mert max.-nak keveseltem, de finom beállításal stabil is lehet.
Én nálam minden alapon van, 2.0 Ghz-s ramok 1.6GHz-n. Tuningot ismét tervezek de nem tudom kipróbálni az új tápal a vasat.
Ismét problémákkal küzdök de most nem az alaplappal az tisztába lett téve, múlt héten kifogtam egy csalót. Vettem itt a PH.-n egy 1200Wattos Chieftech moduláris, minden féle elektronikai jóval, és védelemmel ellátott tápot. ráadásul ezt a dupla CPU-t is tudja alapból direkt 2x25A-t ágonként, de a moduláris kábelokat elfelejtették mellékelni, csak két satát kaptam hozzá, utánvételesen. Az illető azóta sem válaszol, most a feljelentés jön, de kábelek attól még nem lesznek.
Feleségem kérdezte hogy milyen az új táp, hát mit mondhattam volna... ha tudná mi a pálya kivágná a gépemet ablakostul.
[ Szerkesztve ]

mpierre
(PH! addikt)
Minimálisan 15-20% körüli eltérés adódik, de ilyen erős proci esetén nem oszt, nem szoroz. Még régen próbálkoztam lightworkszel, na annak végképp betett a HT. Lassabb volt.
Tidus: Jelenleg nem használok olyan programot, ami jelentősen profitálna ha 4,0GHz körül futtatnám. Most éppen a HT-t kapcsoltam ki, mert nincs meló, a gép max netezik. Veszegetem vissza a feszeket. Most: 160MHz×21: 3,36GHz proci (1,18750V); 160MHz×10: 1600MHz a ram (1,54V); 160MHz×20: 3200MHz az uncore (~1,2V körül, nem tudom pontosan)
[ Szerkesztve ]
Minke ekkora táp neked?
Egy Corsair HX/TX650 bőven sok még egy high-end konfignak is. Meg mire megy a kábelekkel? És honnan szerzel akkor ilyen kábelt? Menj vissza és verd agyon. 
mpierre: Azt hittem többet dob.
De akkor még sem olyan megváltó neked HT. 

soma165
(kvázi-tag)
kevés a memoria a gépemben,szeretnék venni bele,de olyat ami benne van már nem kaphato magyar o. on
ha más gyártótól veszek ramot fog e müködni tri channelben?
és az esetleges frekvencia különbség?
G-skilljelenlegi ramjaim
mit tanácsoltok milyet vegyek?
vagy mindenképp el kell adni és venni 6GBot
valaki probált e már különbözö szettet beépiteni a gépébe?
[ Szerkesztve ]
Nem netezni vettem az ud9-et. A táp a fejlesztés egy része.
A tetlegesség nem rám vall, de utánvétes volt a dolog. Viszont már úgy néz ki tegnap tudtam szerezni moduláris kábelokat, amik január elején lesznek meg.
(#4034) mpierre: Negatívumokkal nem szoktam kisérletezni, hogy kevesebbet fogyasszon, nálam max. alapbeállításon megy. Ha nagyon takarékoskodnák, akkor ott a Chaintech AMD K7 retróm. A villanyszámla az én zsebemre megy. Bár tapasztalat szerzésnek nem rossz az alulfeszelés.

mpierre
(PH! addikt)
Az alulfeszelést csak azért kezdtem, mert elég magas a procim "vid"-je (1,25625V), ami jónak is mondható, mert közel 3,8GHz-ig eldöcög alapfeszen. Ugyanakkor van akinek simán elfutkos 0,9-1,0V körül 3,2-3,4GHz-es tempóval. Ez melegedésben, fogyasztásban is számít egy keveset. Meg, épp nincs itthoni meló, sőt úgy látszik egy ideig nem is lesz.
Takarékoskodásra ott van a Párom gépe. Az kevesebbet kajol... netezésre azt használom, az enyém, már nem is tudom mióta nem volt neten.

VGYke
(senior tag)
Még mindég válogatom az UD7 alkatrészeit. 
Most ott akadtam meg, hogy ebben a listában szereplő RAM-ok nem nagyon kaphatók már.
Kezdetben egy Corsair TR3X6G1600C7D (1600Mhz CL6), vagy Corsair TR3X6G1866C9DF (1866MHz CL9) memóriát néztem ki, de ezek vagy eltűntek, vagy átnevezték őket.
Kérlek benneteket javasoljatok valami most kapható, tuti kompatibilis és megbízható RAM-ot a deszkához. Köszönöm! 
Szinte már csak a RAM megnevezése van hátra és belépek a KLUBBA! 
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsön adni

mpierre
(PH! addikt)
Szerintem nagyon kicsi az esélye, hogy ne menjen a lapban a memóriák többsége (max 1,65V), talán a Geil ramokat nem szeretik a Gigabyte deszkák.
Tehát lehet: Mushkin, Kingston, Corsair, G.Slkill édes mindegy.
Pl: [link]; [link]; [link]; [link]. Ha most vennék gépet ezen elgondolkodnék.
Szerk: Nekem ez van. Igaz az OC-s verzió, de bitang jó ram.
[ Szerkesztve ]
91k-ért vennél 12Gb RAM-ot?
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

mpierre
(PH! addikt)
Nem keresgéltem, hogy van-e olcsóbb, de biztos van. Tetszik, hogy 1866MHz-s és 12GB. 
Jó, mondjuk anno, lassan 5 éve a 2GB-os 1000MHz-es kitemet 120k-ért vettem, szal csendben maradok. ![;]](/dl/s/v1.gif)
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

mpierre
(PH! addikt)
Hoppá...
[ Szerkesztve ]
hali!
nekem jelenleg gskill pi black van az ud7ben. de előtte mushkin volt... 3x1gb, illetve 3x2gb
próbáltam corsair dominatort is.. az is ment... szal ezek a márkák közül mindegyiket szereti szerintem
BF3: Anzani-HUN || WIN7 Telepítés USBről: http://href.hu/x/fqad ☆ ☆ WIN7 SSD BEÁLLÍTÁS: http://href.hu/x/ffcd ☆ ☆

kpal
(PH! kedvence)
A Te ramodtol hova kell jobb... 
Amikor a ramjaimon gondolkodtam, a muskintól azért álltam el mert ősember topikjában többen is jelezték hogy nem éppen tuningbarátok, viszont ha valaki befektet egy UD5-7 v. akár egy 9-re nem hiszem hogy csak netezget vele, tehát kell a tuning.
Nem megítélni akarom a Muskint de ezt olvastam.

mpierre
(PH! addikt)
Nem is tudom. Az enyém ezt tudja, tovább nem néztem. Gyárilag, pedig ennyit kéne tudnia. Asszem van benne tartalék.
Jelenleg a gyári 7-8-7-20 1T helyett 7-7-7-18 1T-n megy (1,54V), de tudja a 6-7-6-18 1T-t is (1,65V). Időzítésben a cl7 és cl6 között csak 3-5% többlet van.
Öööö. A fentiek alapján ki merem jelenteni, hogy igenis tuning ram. 
kpal: Ebben igazad van. Habár, ha kapnék még egy ilyen kitet, azt simán bepróbálnám a jelenlegiek mellé... 
[ Szerkesztve ]

VGYke
(senior tag)
Nagyon köszönöm mpierre, scope2007, Tidus, válaszaitokat! Ez egy nagyon rendes fórum, nem úgy kezdődik egy hozzászólás mint máshol: olvass vissza, köszönöm szépen!
Már csak az a kérdésem, hogy melyik RAM nem magas hűtőbordás és nem melegedős, mert a kinézett CPU hűtőm: Alpenföhn Matterhorn ami elég testes darab, így bár most csak 6GB lenne, azt a hűtő nem zavarja, de ha később lenne +6GB, akkor az utolsó foglalat és hűtő alja szerintem necces.

VGYke
(senior tag)
Amit pedig most kérdeznék, annak voltak már előzményei (olvastam is őket
, csak nem értünk a megoldás végére, vagy az már elkerülte figyelmemet?).
SSD Sata3 cagy Sata2 AHCI boot idő, HDD Sata3 problémakör.
ezzel a kérdéssel kezdődött, kb. itt ért véget.
Ne haragudjatok, nekiugrok mégegyszer és SSD, HDD bekötéséről illetve kiválasztásáról lesz szó:
Első kérdésem a "külső" Marwel? Sata3 és "belső" Intel Sata2 vezérlőre vonatkozna, AHCI módban. Kérdésemet szacsee fogalmazta meg: A helyedben meglesném melyik AHCI bios bootol gyorsabban (Intel vagy külső Sata3 vezérlő) és hogy viselkedik alatta a cucc és amelyik bejövősebb azon hagynám. Nem tudom megnézni, mert az alaplap, i7-950, HDD, ház, táp Gigabyte GV-R697D5-2G 2GB VGA a boltban kifizetve pihen és arra vár, hogy a többi cuccot is kiválasszam mellé.
Szóval a boot idő csökkentése miatt AHCI módban melyik a "bejövősebb"?
Van különbség AHCI módban az Intel és Marwel(?) csip között?
Kiválasztott HDD: WD 1TB Sata-600 - WD1002FAEX Caviar Black (tök mindegy hová kötöm, de SSD lesz a boot lemez).
Kiválasztott SSD (2db és nem tudok dönteni és a döntésben kérem a segítségeteket):
1. Crucial C300 128GB (SATA-3).
2. Intel X25-M SSDSA2MH120G2K5 (SATA-2)
Hajlok arra, hogy Intel Intellel, abból nem lehet nagy baj...
Nektek mi a tapasztalatotok és mit javasoltok?
[ Szerkesztve ]