Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#1001) Vistaboy

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Még egy apró kérdés: Az 1333-as és 1600-as RAM között alig van árban különbség. Megéri a gyorsabbat venni a későbbi esetleges processzorcsere miatt, vagy azokhoz is jók lesznek az 1333-asok?

És hogy a Corsair-féle RAM-okról mi a véleményetek?

vagy ?

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#1002) Vistaboy válasza Vistaboy (#1001) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lejárt a MOD, így nem tudom szerkeszteni újra, közben utánanéztem, hogy a kérdéses memóriát nem kezeli az alaplap a memory support list szerint. Úgyhogy tárgytalan. :DDD

Viszont az 1333 vs. 1600 kérdés még él, szóval arra választ várnék. :B ;)

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#1003) milbo válasza Vistaboy (#1002) üzenetére

milbo
(senior tag)

1333 vs. 1666-ra itt találsz némi segítséget.
Tunning alatt az 1333-at nem tudom hogy lehet vissza osztani de az 1666-ot elég jól lehet. Nálam 4G prociórajelnél 1530-on mentek és még van egy osztó lefelé

(#1004) tlac válasza Vistaboy (#1002) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

nem csak azok a ramok mennek a lapban, amik a memory support list-en rajta vannak, az inkább csak arra való, hogy azokkal biztos nincs gond, mert tesztelve lettek

(#1005) Vistaboy válasza milbo (#1003) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akkor inkább hozom a gyorsabbat, biztos ami biztos alapon, most pár ezresen nem bukik a dolog, viszont később nem akarom az egészet kicserélni, ha kellene az 1666. :DDD

(#1006) Vistaboy válasza tlac (#1004) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Oké, köszi. Közben szacsee kolléga az írásomhoz írt hsz-ében elmagyarázta, hogy mit gondol a dologról, úgyhogy maradok az 1666-os Kingmax-nál, azzal tutira nem lesz gond. ;)

[ Szerkesztve ]

(#1007) BR4D válasza Vistaboy (#1006) üzenetére

BR4D
(PH! addikt)
LOGOUT blog

OCZ3X1600LV6GK - 3x2GB
XMP Profile 1: 1600 8-8-8-24 1.65v
XMP Profile 2: 1800 9-9-9-28 1.65v
34,5k

[link]

1800-at viszi CL9, 1600-at viszi CL8. 34,5k-ért ingyen van! :D

[ Szerkesztve ]

(#1008) Vistaboy válasza BR4D (#1007) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Köszi neked is a tippet. Amennyiben működik ez is az alaplappal, és nem lesz sok közöttük a különbség, akkor meggondolom, melyiket vegyem, de egyenlőre maradok a Kingmax-nál.

(#1009) Zájec válasza szacsee (#997) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

"Tuningban egy kutya az összes Giga X58, ez hót ziher."
azért lehetnek külömbségek , biztosra nem mondható hogy nincs külömbség..
ha annyira mindegy lenne hogy hány fázisú a lap , akkor szerintem 6-fázisut is kiadhattak volna , egy teljes "olcsó" lapnak ,, de valószinü az már tényleg kevéske lehet a core i7-hez.. ezért is nem került ilyen a piacra... legkisebb 8-fázisú még elegendö valószinü...
ezt akkor tudnák valósan megállapitani ha ugyanazt a procit és ramot tesztelnénk a két különbözö lapban... de persze nem alapon , hanem kb. 4ghz feletti beállitásoknál kellene vizsgálni ahol már lenne "igénybevétel" ....
meg nem csak a 8 és 12 fázis között van felépitésbeli külömbség hanem a DRAM és NB körüli résznél is...
szóval egy alapos összehasonlitó vizsgálattal lehetne megállapitást mondani :)

(#1010) Zájec válasza milbo (#999) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

"Északi híd tunning nélkül nem túl meleg, tunningnál viszont ezt is lehetne fűtőtestnek használni. ezekszerint már tapasztalatad ? adtál feszt az NB-nek ? mennyit? mert ugye 1.1v az alapfesze az IOHcore-nak ...

"Ha már tunningnál tartunk, mondja már meg nekem valaki hogy van olyan dolog amire nem elég egy 920-as akár alapon is? Ha meg esetleg fel van rántva 3.2-3.4-ig akkor nem sok feszt kell neki adni és nem is melegszik, akkor meg végképp elég mindenre."
kb . 3.6ghz - 3.8ghz-re belehet álliatani feszemelés nélkül a procit , úgy hogy "normal"-on van a Vcore és igy müködik a C1E & Eist is...
tehát kb 1000-1200mhz lehet emelni a core i7 920-at az alapórajelhez képest +fesz nélkül... tehát ezt az ingyen + teljesitményt ki kell használni , ne vésszen kárba :D

(#1011) milbo válasza Zájec (#1010) üzenetére

milbo
(senior tag)

Igen, nálam is 1.1V az IOH alapon. Próbáltam még hűvösebb időkben a szacsee által írt 1.26/1.26-ot 4G-s órajel mellett. Akkor melegedett elég szépen, nyilván a proci is rádobott egy lapáttal. A hűtő eleve meleg levegőt fújt a hűtőbordára. Azért voltam meglepődve mert korábban még nem tapasztaltam ilyen meleg NB-t. Alapon 36C a borda, legalábbis ennyit mutat a rá rakott érzékelő.

Erről az alapfeszen elért 3.6-3.8-ról írhatnál kicsit bővebben! :R
Milyen beállítások mellett lehet elérni? Izgat a dolog, de lusta vagyok kisérletezni.

(#1012) szacsee válasza Zájec (#1009) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igazad van teljesen, de mire nem elég egy 4Ghz-re tépett i7?
Mint tudjuk azt a kistesók is tudják... biztos van külömbség tuningban, de jelen állás szerint még egy átlagos tuningoló USER-nek nincs értelme a nagytesók közül beruházni valamelyikre.
Miért is mondom ezeket? DFI-vel EVGA-val valszeg nagyobb Bclk érhető el, mint egy X58 Extreme-el, viszont azt is tudjuk, hogy itt nem mutattak olyan X58 Extreme eredményt fel, ami miatt megérné a külömbség tuningban azt a 20-30K HUF-ot leszurkolni egy UD3R-hez képest... szerintem....
Fázisokkal kapcsolatban jó a meglátásod, de ezek szerint 8 fázis utnig elég 4G-hez... de majd az idő igazolja... lehet a 6 magoshoz majd kevés lesz, de az arrébb van. :D

(#1013) Zájec válasza szacsee (#1012) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

elég a hétköznapi felhasználásra, nem is mondtam egy szóval se hogy nem elég a 4ghz... én még annyi se , hanem kevebbel .. kb 3.6 körül használom, "normal" Vcore-al , azért mert ilyenkor bekapcsolom az eist & c1e-t is ...

a memoriákat se hajtom agyon, szeretem látni amikor 1.5v fesszel üzemelnek :K , nempedig 1.65v-vel vagy afelett , ahogyan egy pár user csinálja... elkezdi feszelni , mert csak úgy megy 1600mhz felett , de értelme nem sok van mert nem dob a gép gyorsaságán....

itt egy példa...:: cl9 - be majdnem alap 1333mhz-en egy Everest bench mérés...
( tehát nem cl7 -be megg cl8- ba 1600 felett )

ez mire nem elég ? kell ennél több a hétköznapokra?

(#1014) HSM válasza Zájec (#1013) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Igen, sokan elfelejtik, hogy az Uncore nagyon sokat számít... Mennyin ment itt?

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#1015) Zájec válasza milbo (#1011) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

nálam nem volt szükséges az IOH emelése még 4ghz-s órajel melett sem ..
itt egy korábbi eredmény ezen van ET6 is.. :: [ 4ghz Prime, ( HT on ! )

"Erről az alapfeszen elért 3.6-3.8-ról írhatnál kicsit bővebben!"
mit irjak róla ? mire vagy kiváncsi?...
nem tudok semmit irni róla :) beállitod a BCLK-ot aztán kész.... meg adsz egy picit a qpi/vtt-nek ... más nem kell igazán... :)

(#1016) Zájec válasza HSM (#1014) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

jólmondod :K nem hogy elfelejtik , hanem még nem is tudják mi fán terem és mennyi jelentösége tud lenni... nemtudom mennyin ment.. :F ha jól emlékszem akkor a qpi link x44 emeltem az uncore pedig csak x20-on ment , a x22 helyett....
de az oprendszer is számit... a "copy"-t megdobja egy plussz 2k - 3k -val a vista.... de a win7-nél is hasonló lesz a helyzet... ha nem mégjobb... :)

(#1017) Zájec válasza milbo (#1003) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

"Tunning alatt az 1333-at nem tudom hogy lehet vissza osztani de az 1666-ot elég jól lehet. Nálam 4G prociórajelnél 1530-on mentek és még van egy osztó lefelé"

akkor segiteg a tisztánlátás érdekében :::
a Ram órajele a "BCLK" szorozva "multiplier" jön ki....

tehát alap 133 -as BCLK-nál a következö::
x6 :: 800 mhz
x8 :: 1066 mhz
x10 :: 1333 mhz
x12 :: 1600 mhz
x14 :: 1866 mhz

szóval attól függetlenül hogy hány mhz-s ramot raksz bele, az osztás mindig ugyanúgy jön ki ...

(#1018) Keldor papa válasza szacsee (#1012) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Maximálisan egyetértek. Én ha minden jól megy majd UD3R+920-at fogok venni nemsokára, ha erősebb kéne akkor nagyobbat lépnék, és vagy DFi, EVGA, vagy Foxconn lenne. X58 Extreme-nek nem látom értelmét.

Olcsó i7 konfig kell nekem 6GB rammal és 3,6-4,0GHz közötti órajellel :K

[ Szerkesztve ]

(#1019) BR4D válasza Keldor papa (#1018) üzenetére

BR4D
(PH! addikt)
LOGOUT blog

X58-EXTREME-t ne is, mert ama**n.com-on olcsóbban van EVGA X58 alaplap...
Szerintem vegyél egy 1366 lefogatót a TR Ultra 120 Extreme-hez, és simán meglesz 3.6-4.0 GHz. 3.6 GHz-t kellemes feszültségekkel be lehet lőni, de ha jó procit fogsz ki, akkor a 4.0 GHz is megvan 1.34V körüli feszültségekkel. 6 GB RAM-ot meg nem rég ajánlottam Vistaboy-nak, Ősembernél a válság közepén is nagyon jó árak vannak most, és király akciók. Zsír 6 GB KIT-ek már vannak 30k körül, és szvsz még mindig jobb egy értelmes 6 GB KIT, mint "mezei" Kingmax. Jók azok is, nincs vele gond, Elpida chip-esek főleg mennek, de én azért jobban alszok ha Mushkin, Corsair, OCZ, stb. van a gépemben. :B

(#1020) Keldor papa válasza BR4D (#1019) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát ram olyan lesz, amire lesz pénz... olcsón akarok i7 konfigot, de ha belefér majd egy komolyabb a keretbe, akkor az lesz, de a lényeg, hogy 1600 CL8-at tudja.
A hűtés természetesen marad, vízre nincs pénz, Mugen 2 meg túl nagy.

(#1021) szacsee válasza Keldor papa (#1020) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mezei kingmax oszt csókolom, de Templomegere is vett hájpolt ramot és Skype adtam neki pár tanácsot, hogy használni tudja 1600-on. Véleményem szerint ezek a ramok nem sokkal jobbak, mint a kingmax-ok... (szerintem semennyivel... ;] lehet kövezni) ráadásul CL2-ben viszi az 1600-at Cl8-al 1,65V-al... de kérdezz rá a tulajoktól.
Ez az én meglátásom... :K

[ Szerkesztve ]

(#1022) Zájec válasza BR4D (#1019) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

nemtudom mi alapján minösited a kingmaxot,,, úgy beszélssz mint aki már nagyon sok tuningot csinált volna.....

dobálozol itt a mhz-el , meg az idözitéssel ,,, de nem látod hogy kézzelfogható értelme nincsen :( ,,nincs érezhetö gyorsulás.... csak akkor ha nagyon elrugaszkodsz és megfeszeled a qpi/vtt....

sokan azt gondolják,(hibásan) hogy a magasabb ramórajel mekkora gyorsulást hoz,meg ha lejebbviszik az idözitést ,akkor meg hangrobbanás történik.... olyan gyorrs lesz a memoriakezelés.... közben meg nem igy van...

elöször tesztelni kéne, és utána nyilatkozni....
eredményeket mutatni....

ez már nem a core2-s platform ,ahol adtál egy kis feszzt a ramoknak meg az MCH-nak ,és már szárnyalt is a dolog.... itt már a prociban van a memóriavezérlö,,,, és ha a qpi/vtt -nek adszz feszt 1.35v fölött ,az hosszútávon nem jó a procira nézve....

(#1023) serito válasza Zájec (#1022) üzenetére

serito
(senior tag)

Osztom a véleményed barátom. :K A Kingmax ..."gagyi" ( tudom nem ezzel a szóval illették ) ram? Akkor ezt csinálja meg egy gyárilag 1333-as jobbnak titulált rammal 1.5v-on:

Kingmax 1333@1932Mhz Everest Bench :D :B Saját eredmény!

[ Szerkesztve ]

(#1024) Zájec válasza serito (#1023) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

és mindez 1.5v -s DRAM fesszel ... :Y :C

(#1025) HSM

HSM
(PH! addikt)

Akkor beszállok a Kingmax memóriák mellett
1,64V-on: [link]
1,3V-on: [link]

Annyit tennék hozzá, hogy nem minden Kingmax 1333 modul egyforma! Vannak tuningos és kevésbé tuningos moduljaik, de mindegyik jól megy az árához képest, és jóminőségű modulok. :K A megfelelő helyeken nem árt informálódni, ha valaki tuningosabb modulokra vadászik, épp milyen matrica alatt lehet olcsón megkapni őket. :K

Én nem igazán adnék +20%-nál nagyobb árprémiumot a nevesebb gyártó termékeiért. És mondom mindezt úgy, hogy jópár modul járt a kezeim között, Kingmax is, Corsair is, jó is, rossz is. :K

[ Szerkesztve ]

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#1026) Zájec

Zájec
(PH! kedvence)

HSM :: klasszul mennek ;) nálad is....

nálam nagyjából ennyit ment a 6GB-s Kingmax fogat , egy Prime Blend teszt erejéig:

Gigabyte DS4 + Kingmax 6gb- 1333@1700 (core i7 920 stock kúler@)

(#1027) HSM válasza Zájec (#1026) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Nem rossz, pláne 1,5V-on... :C

Amúgy csak mentek, sajnos nem fértem el a 3GB-ban, bővítve lett, 3*2GB-ra.... De az új kit nem megy enyire szépen.... :DDD De az se rossz.... Majd kitesztelem azt is, ha unatkozom, és megjött már végre rá a hűtőm.....

[ Szerkesztve ]

(#1028) BR4D válasza Zájec (#1022) üzenetére

BR4D
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ki minősítette? Szerinted miért van idézőjelben a mezei szó? Istenem... :(((
Nincs semmi bajom a Kingmax-al, csak olyan nagy bűn, ha én inkább Corsair, OCZ, Mushkin, stb. párti vagyok, és nem Kingston meg Kingmax? :U

[ Szerkesztve ]

(#1029) milbo válasza Zájec (#1015) üzenetére

milbo
(senior tag)

Csak a pontos beállításokra lettem volna kíváncsi.

Más:

Ilyen fogyasztás létezik vagy az Everest mérte el magát?

(#1030) HSM válasza milbo (#1029) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Létezhet, persze.... Bár az everest pontossága (inkább a lap pontossága) legjobb esetben is +/-5W kb, ahogy néztem.... :U Maradjunk annyiban, hogy nagyon kevés... Ja, és nekem úgy tűnt, itt az X58 platformon a CPU áramfelvétel csak a számolóegységek VID-jéről (VCORE) felvett teljesítményt méri a Giga lapokon, tehát nem az egész procit, amiben benne lenne az uncore is plusszban, de az a VTT/QPI feszről van táplálva, amit szerintem nem mér.

(#1031) milbo válasza HSM (#1030) üzenetére

milbo
(senior tag)

Általában 2-5W közötti a fogyasztás, néha felugrik 10-re, de van hogy ilyen keveset is mutat.
Nekem ez már a hihetőség alatti fogyasztás, csak ezért kérdeztem.

(#1032) Ottoka válasza serito (#1023) üzenetére

Ottoka
(őstag)

Szép az 1932Mhz-es eredmény, ahogy látom itt a kingmax kategóriában a legjobb. :K

Mezőhegyes

(#1033) HSM válasza milbo (#1031) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Azért reális, mivel az éppen pihenő magokat teljesen tudja akár áramtalanítani, ráadásul nagyon visszaveszi az órajelet és a feszt is. Ráadásul nincs benne a 8MB chace, a memóriavezérlő és a QPI link fogyasztása.
Nekem amúgy már az E6550-em is csak ~3W-ot fogyasztott alapon, üresben.... Szerencse kérdése, azután bővítettem E6750-re, ami 8-9W körül kért nyugalomban, ugyanannyit, mint a szintén G0-s 65nm-es Q6600-am.... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1034) tlac válasza HSM (#1033) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

p45-ben sem a teljes proci fogyasztását méri?

(#1035) HSM válasza tlac (#1034) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Ha megnézed a P45 blokkdiagrammját, láthatod, hogy a memóriavezérlő nincs a prociban. [link]
Illetve itt nincs külön az uncore-rész, mivel még nem a moduláris I7-es technológiára épül.
A proci is csak egy tápfeszültséget kap, nem kettőt.
Tehát ott a teljes proci fogyasztása van mérve. :K

Szerk.: És itt egy kép, hogy mi is a Nehalem-nél az "Uncore", ami külön tápról megy: [link]

[ Szerkesztve ]

(#1036) tlac válasza HSM (#1035) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

ok, kösz

(#1037) Zájec

Zájec
(PH! kedvence)

HSM :: én azt tapasztalom hogy itt a memok gyorsasága a Uncore & qpi link nagyságától függ.... hiába állitom 1300 -ról 1700 -re , hiába variálom hogy cl 8 vagy 9 , nálam a végeredmény mindig u.az.... egyszerüen mintha nem érdekelné mennyire van állitva a mhz és az idözités,,, csak az érdekli mennyin van az Uncore , mintha ebböl élne ez a platform....

(#1038) BR4D válasza Zájec (#1037) üzenetére

BR4D
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Érdekes, én nálam mindig gyorsabb, ha nagyobb a sebesség..

(#1039) HSM válasza Zájec (#1037) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Hát azért ennél picit komplexebb a téma.... Ugyebár az adat útja az L2, onnan az Uncore és onnan a ram. [link]
A memóriakezelés sebességét is több dolog befolyásolja, itt az egyszerűség kedvéért legyen csak annyi, hogy az órajel elsősorban növeli a sávszélességet, és azonos időzítés mellett javítja az elérési időt is. A késleltetés csökkentése pedig nagyban javítja az elérési időt azonos órajelen, de nem nagyon javítja az elérhető sávszélességet. Namost a sávszélességnél van fontos jelentősége az uncore-nak, ugyanis annak a sebessége erőteljesen visszafoghatja a ram sávszélességét, pláne a Nehalemnél standard ram X2 uncore arány mellett.

Ráadásul a ram sebességénél is csak az a döntő, hogy adott adatmennyiség mennyi idő alatt jut a prociig. A késleltetés is fontos, mert amíg nincs adat, áll a proci, ezen javít a HT. Viszont a nagyobb sávon hamarabb áttöltődik azonos adatmennyiség. Szóval nehéz megtalálni a megfelelő beállításokat az igazán optimális késleltetés/sávszélesség eléréshez.

[ Szerkesztve ]

(#1040) Zájec válasza BR4D (#1038) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

tegyél közzé eredményeket a tapasztalatod alátámasztásához....

hiába irom be a nevedet a részletes keresöbe , nem találok egy általad készitett eredményt sem... ::[link]

(#1041) Zájec válasza HSM (#1039) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

amit linkeltél , már láttam feljebb , ezért is inditottam el ezt a témát...

" hogy az órajel elsősorban növeli a sávszélességet, és azonos időzítés mellett javítja az elérési időt is".. épp ez az hogy nálam nem....( a korábbi platformnál ez igy müködött ahogy mondod, de itt valahogy más a helyzet ) hiába emelem fel a ram órajelét , nem érezhetö gyorsulás... az idözités is hiába állitom kisebbre, nem tud gyorsabbat produkálni.... úgy viselkedik mintha csak az Uncore érdekelné...

nálad mi a tapasztalat ? miket probáltál , milyen eredményel ? hol és mekkora külömbség volt érezhetö....?

[ Szerkesztve ]

(#1042) HSM válasza Zájec (#1041) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Nálam azonos uncore és ramsebesség mellett is a kisebb késleltetés azonnal javította a késleltetést, 3-8 ns-al everest bencs szerint. Érdemes még a winrar-t is nézni, mit mutat. :K Nálam elsősorban a sávszélességet fogja vissza az uncore....
Amit eddig néztem: [link]
Sajnos még a régi everesttel, de azért látható a különbség: [link]

(#1043) hunfranco

hunfranco
(újonc)

Segítség kellene sürgősen!

Valaki aki tényleg ért hozzá, meg tudja mondani, hogy mi a különbség a ga ex58-ud4 és a ga ex58-ud4p között?

Minden fontosabb paraméter különbség érdekelne.
Előre is köszi a segítséget!

(#1044) HSM válasza hunfranco (#1043) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Az UD4P-n 4 helyett 6 fázis van, tehát elvileg tovább bírja tuningban. Van még plussz hőcső az ICH10 és az X58 között, valamint picit komolyabbnak tűnik rajta a QPI/VTT tápkör. Kb. ennyi. A többit szerintem ki lehet nyálazni a specifikációkból....

(#1045) szacsee válasza hunfranco (#1043) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itt mindent megtalálsz róluk. :K

(#1046) Ottoka

Ottoka
(őstag)

Tesztek azonos cpu sebesség mellett különböző ram (800-1600mhz) sebességekkel és időzítésekkel.

[link]

Valahol láttam olyat is ahol egészen 21xx mhz-ig mentek ramokkal, még keresem.

[ Szerkesztve ]

Mezőhegyes

(#1047) serito

serito
(senior tag)

Tudom nem ide tartozik de lecseréltem a VGA-mat és meg kell hagyni megint nagyot alkottak ATI mérnökei. Egy gyenge eredmény 3DM06 XP-vel: 21933 pont :B

[ Szerkesztve ]

(#1048) Zájec válasza HSM (#1042) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

"Nálam azonos uncore és ramsebesség mellett is a kisebb késleltetés azonnal javította a késleltetést, 3-8 ns-al everest bencs szerint."

a 8ns egy kicsit tulzás... maradjuk a 3ns körül esetenként....

de ami a lényeg hogy az Olvasás - Irás - Másolás eredménye az Uncore nagyságától függ eléggé eröteljesen... nem pedig attól hogy 1300-n vagy 1700-n vagy cl7-cl8-cl9 -ra van beállitva a memo.... aki nem igy látja mehet tesztelni ;] ! a késleltetés meg valójában javul egy kicsit.... jobb esetben 50ns , ha kicsit bövebb akkor 53ns körül mozog...

valójában a régebbi everest 30ns körül eredményei nem reálisak , hanem hibásak , ez korábban már kiderült és javitották is a szakemeberek...

(#1049) HSM válasza Zájec (#1048) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Tudom, hogy hibásak, de attól még egymással tökéletesen összehasonlíthatóak, mivel minden esetben a hibás mérés futott. :K (Nem is hibás, mivel csak nem futott le pár ciklus...) Na majd otthon csinálok neked képet, hogy mire gondoltam... ;)
De te is játszogathatsz vele, ha gondolod... Nincs kedvem, megint elölről végigméregetni.... :B

(#1050) Zájec válasza HSM (#1049) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

jó nem "hibás" hanem tényleg egy pár munkafeladatot nem csinált meg ezért jöt ki a kisebb részidö....

én probálgattam,, nálam 3ns javulás volt a 8-8-8-21 -n a 9-9-9-24 hez képest...
(a késleltetés 53ns-ról 50ns -ra javult , de csak az más nem )

azt is tudjuk hogy az everest mérései se mindig egyforma eredményt hoznak....
valamikor két mérés között is elég nagy eltérést tud produkálni ,, pláne másolás értéknél...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.