- Bedobta a mélyvízbe az első B-szériás Arc VGA-kat az Intel
- Picit visszafogottabb méretű miditorony jött a Cougartól
- Az MSI bemutatta az első UHBR20-as DisplayPort 2.1-gyel szerelt, 4K-s monitorát
- Összefog az SK Hynix és a Samsung a számításokat is végző memóriáért
- Tisztességes előrelépés lesz az új Vulkan API
- Gyári Adreno meghajtóval jelentkezett a Qualcomm
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple notebookok
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Megteremtheti a megakézikonzol fogalmát a Tencent
- Az MSI bemutatta az első UHBR20-as DisplayPort 2.1-gyel szerelt, 4K-s monitorát
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Aktív témák
-
lpg
újonc
Milyen gáz tankolnak ezek a kocsik tankjába?
Milyen a tank kiképzése?
Hogy zajlik a tankolás menete?
Ha útközben kifogy a gáz, akkor lehet a benzin analógiájára pl kis pb palackba kérni gázt a kútnál és feltölteni az ottragadt kocsit? -
sharpapa
senior tag
gázos egy topic .
bocsi ezt nem hagyhattam ki"Mi a különbség köztem és Mark Zuckerberg közt? Én privát információkat adok vállalatokról nektek ingyen, és gazember vagyok. Zuckerberg a ti privát adataitokat adja vállalatoknak pénzért, és ő az Év Embere." (Julian Assange)
-
lpg
újonc
a gáz ára 167 ft/kg, tehát fele annyi mint a benzin, akkor miért nem használjék mégse annyira elterjedten?
-
alitak
senior tag
Nekem nincs kocsim, ez főleg korom miatt, de itthon mindkét kocsinkban át van alakítva.
Ezekbe lpg megy, bár eme kérdésednek miértjét nem értem. Tankoláskor va pumpa végét rá kell fogatni a tankolónyílásra, aztán mehet a gáz.
Ezekben a kocsikban megmarad a benzines tank, úgyhogy ha kifogy a gáz, akkor át lehet kapcsolni benzinre, és el lehet suhanni a következő kutig...Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
lpg
újonc
az LPG mozaikszó a Liquid Propane Gas-t takarja?
Tehát akkor folyékony propán lenne? Remélem butánt nem kevernek hozzá, vagy igen?
Ha igen, akkor mennyit?
Nekem maga a propán kellene, a kocsim amúgy is benzines, nem gázos. Propán-t viszont nem tudom beszerezni csak így, ha autógázként tankolom. -
AmunRa
senior tag
Szerintem PB gáz.
Az indexnek van ilyen topicja. Ott néz körül.
Nem fele annyi egyenlőre. Kb 20%-al többet eszik gázból mint benzinből.
Nem veszélyes, nem megy szarrá a motor. Nekem 105k van a Suzukiba.
Macerárásabb a tankolás, nekem 37L-es pótkeréktartályom van, így marad csogtaróban is hely. Ebben 32L gáz megy.
Jelenleg dugok miatt 400km-t se megy el.
3 naponta kell tankolnom.
Ha hengerenkénti befecsi van akkor drágább az átalakítás.
Meg + hibaforrás a szakszervíz nem szívesen javítja.
Ha teheted dízelt vegyél, ha már benzines akkor csináljál gázost nyugodtan.
Néz körül itt:
[link]
vagy itt:
[link] -
byo
tag
Az uj zöldkártyás mizéria miatt én már nem tartom oly jó alternativának a diselt. (persze az lpgs verdákkal is lehetnek zölkártyás nyügök)
Régóta járok lpgvel, és szeretem, de azért ez a tulajnak okoz néha problémákat, szal kicsit többet kell barkácsolni otthon (és ki tudja a gázáremelés majd mit jelent autós lpg esetén).
Most biztos várnék egy ilyen döntéssel, hacsak nem import lpgvel vagy nagy tariból tudnék tankolni. -
AmunRa
senior tag
Milyen zöldkártyás nyügök?
Kevesebb a károsanyag kibocsájtás, mint egy benzinesnél.
Annyi nyűg van, hogy a zöldkártyát gázos szerelő állíthatja ki.
Sokat kell tankolni. Dizel elmész 1000km-t, gázzal a pótkeréktartállyal, a trágya Bp-i közlekedés miatt jó ha 400-at.
Én nem piszkátam a gázos cuccot, szerelő csinálja.
Engem megszivatott a beszerelő, mert az engedélyem BRG-re van, közben Lovato van benne. Így csak oda vihetem majd megint a vizsga elött, mert a szemlét más nem csinálja meg így ami kell a vizsgáztatáshoz. Fizettem 150k-t hogy hivatalos legyen, de csak bibasztak velem.
Milyen kocsid van? Mennyit eszik benzinből és gázból?
Nekem 8L bekajál az 1.3 8V Suzuki. De ilyen dugóba nem csodálom. 105e km van már a tragacsba. -
byo
tag
Uj zöldkártyás nyügök: ehó 1től teljesen számitógépvezérelt a mérés, és sokáig járatják a motort teljes fordulaton(némelyik disel ki sem birja). (lpgs autónál 2 mérés van, nekem pl volt olyan hogy lamda érték jó volt benyával és nem volt jó lpgvel holott a kibocsátások nagyon jók voltak)
Zöldkártyát nem csak gázos szerelő állithat ki!
(én pl egy honda szervizbe hordom ahol nem szerelnek gázos autókat egyáltalán)
Korszerü lpgs rendszereket nem kell piszkálni, azt külön kompjuter vezérli.
''engedélyem BRG-re van'' talán BRC amugy nem hiszem hogy számit, mert nem a márkára kapod az engedélyt hanem az átalakitásra lovatobol meg brcből is hasonló alkatrészekből áll fel a rendszer.
ÓTÓM:
FASTRA 1.8as központis. benyával nyáron vegyesbe 7.7 lityi, lpgvel 8.6-9.2 (170e km, 45e lpgvel)
[Szerkesztve] -
AmunRa
senior tag
Pedig csak gázszerelők állíthatják ki. Hogy a te szervízem miért nem tudom.
Az engedély nem igaz, mert minden reduktornál más az engedélyszám.
Ezért Medic-Car nem tudott gázszemle lapot adni.
Elég jól fogyaszt a kocsid az 1,8 motorhoz képest.
Nekem is van egy 1,6 16V G Astra-m 8-at simán megeszik vegyesben.
Ezt nem alakítom át, mert a büdös életbe nem térülne meg.
Családi autónak van használva. -
sasa311
veterán
Egyenlőre ott tartunk, hogy egy diesel autót egy fillérrel sem olcsóbb üzemben tartani, mint egy gázosat (szgk-ról beszélünk)
Hiába fogyaszt egy kicsivel kevesebbet nem olcsóbb mint a benzin de a szervízköltsége és alkatrészigénye egy diesel gépnek sokkal drágább mint egy benzinesé.
szerk:
1,8 Audi 80 vegyes benzin 8,5-9 lityó körül, gázossá alakítva 10 l gáz kb.
Ja és gázzal sokkal tisztább volt az olaj.
[Szerkesztve]Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
byo
tag
Szerintem meg olyan helyen lehet lpgs zöldkártyát készittetni ahol van rá engedély.
Ahova én járok ott a gázbiztonsági szemlét is elvégzik, és még soha nem alakitottak át lpgssé benyás verdát.
(sőt itt nem is nagyon mehetek máshova zöldkártyázni, pláne hogy a környéken nincs is már lpg szerelő az utolsó bezárt, pedig megye székhely)
Ja és csak zöldkártyázni és műszakiztatni járok ide.
(amugy kb 8-10éve használok lpgs verdákat, hidd el sokmindent tudok lpgs verdákról meg a zöldkártyáról)
A kocsi meg benyából is jól fogyasztott, igazság az hogy nagyon hosszu a váltó(5.ben 100nál forog 2200at, 3.ban meg 145 körül forog 6000ret), és viszonylag kicsi a teljesitménye a verdának 90ló, 145NM -
byo
tag
A szerviz költségek tényleg nagyon lelombozzák a dizel vásárlást fontolgató emberek kedvét. (elég kifogni egy rossz adagolót ami pl egy 4 éves passzatba akár 750e hufba is kerülhet)
Ráadásul dizelnél is problémás a hideginditás télen.
(Azért egy jó álapotu TDI-t elfogadnék de a többi dizel nem tetszik) -
Süni.
csendes tag
Heló!
Én most jutottam el oda h végre tudok autót venni, de mivel még tanulok (nincs keresetem) ezért a legfontosabb a fentartási költség. A kiszemelt típus (úgy egy éve nézegetem a használtautó piacot) most már szinte biztos h a Skoda Felicia 1.3 MPI lesz. Szerintetek érdemes belerakatni a gázt (kb 15000-t megyek majd vele évente) ha 240000 Ft beletetni mert ez a típus csak 6 l körül fogyaszt 100km-en? Már próbáltam számolni de nem tudom h most mennyi a gáz literje pontosan, írjátok meg nekem ha tudjátok, köszi -
byo
tag
Ha lpgben gondolkozol akkor érdemes nagyobb köbcentis, központi befecsis autót venni (központi befecsis átalakitása kb 150e).
Az lpg ára 165-174 huf között, és 10-20% fogyi töblettel számolj.
(kis köbcentis kis fogyasztásu autóknál ált kicsit késöbb térül meg a beépités)
6 lityire nyugodtan számolhatsz 7.8as lpg fogyit.
6*310=1860
8*170=1360
difi 500 huf
(évi 15e kmvel számolva kis köbcentis autónál lehet nem éri meg / hacsak nem akarod sokáig megtartani az autót / me bármikor megpumpálhatják a gáz árát) -
törölt tag
nekem Lanos 1.6-osban van Lovato F.A.S.T. - hengerenkénti befecskendezős szett, pótkerék tartállyal. 240k volt mindenestül - beszerelés, vizsga, és a többi -, benzinből átlag 7,8-8,2l a fogyi, gázból pedig 8,5-9,5 ( utóbbi mondjuk már klímával).
évi 25-33e km-t megyek vele.
[Szerkesztve] -
Süni.
csendes tag
-
Süni.
csendes tag
válasz #32577792 #19 üzenetére
nekem Lanos 1.6-osban van Lovato F.A.S.T. - hengerenkénti befecskendezős szett, pótkerék tartállyal. 240k volt mindenestül - beszerelés, vizsga, és a többi -, benzinből átlag 7,8-8,2l a fogyi, gázból pedig 8,5-9,5 ( utóbbi mondjuk már klímával).
évi 25-33e km-t megyek vele.
[Szerkesztve] -
Winner_hun
titán
Van már ilyen topik Kereső rulz [link]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
Aktív témák
- Politika
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Gyári Adreno meghajtóval jelentkezett a Qualcomm
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A Tesla nemmel szavazott, de LiDAR-forradalom indul az EV-piacon
- OLED TV topic
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! R9 5900X / RX 6950XT / 32GB DDR4 / 1 TB SSD
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Turbo RTX 3090! 24GB GDDR6X 384bit Videokártya!
- Apple MacBook Pro 2018 A1990 i7-8850H használt laptop eladó garanciával! ( foltos kijelzővel!!! )
- IPhone 15Pro max 256GB gyári független 2025.07.11 Apple jótállás.
- iPad 10. gen. 64GB WiFi - (Blue) - Csak 1db!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest