Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PR0JECTNR56

    addikt

    Knowledge Zenith IE7

    A mai napon érkezett meg a fülhallgató, a laptop mellé akartam egy extrém alacsony árfekvésű IEM-et film és játék mellé, a fontossági sorrend pedig ennek megfelelően eltért a megszokott igényeimtől, az ár/kényelem/összeszerelési minőség is megelőzte a hangminőséget, mivel ez utóbbira van másik fülhallgatóm.

    Összeszerelési minőség, anyaghasználat, kényelem

    Mindkettő az árkategóriát meghazudtolóan remek, a műanyag elemek sorja/ragasztó/hézagmentesen illeszkednek, a felületi eldolgozás is nagyon rendben van. Megszokott módon apró fémháló védi a drivert a külső szennyeződésektől.
    A kábel meglehetősen vaskos, rugalmas, elsőre strapabíró darabnak tűnik, a jack dugó hosszú gumi törésgátlóval ellátott, fémházas kivitelű, minősége szintén kiváló.
    Az elnevezés nem véletlen, elméletileg a Sennheiser IE-7-es fülhallgatójának házába építették be a saját driverüket és kábelezést. Elsőre a helyére illeszkedett, nagyon kényelmes darabról van szó. A driver egy szimpla dinamikus pár, a jobb oldali ágnál halk driver-flex jelenséget figyeltem meg behelyezésnél, némi óvatossággal és odafigyeléssel a behelyezés során nem fog jelentkezni. Ellenállásuk 18 ohm, a J3-al elég hangosak voltak a megszokott hangerőn, ezért vissza kellett belőle venni.
    Szilikon illesztékekből 3 párt adtak a fülhallgató mellé, mind a három ipari hulladék, Sony Hybrideket ajánlok helyettük, a használat során nálam is azzal futnak.
    A füles mellé még ajándékba adtak egy hordtokot, anyagminősége közepes, de a célnak megfelel.

    Hangminőség, izoláció

    Forrásként az örökkévalóságnak teremtett Cowon J3 és FLAC/MP3 320CBR felvételek szerepeltek.
    A hangkép elsőre viszonylag sötét, erősen mély-orientált hangkép, tompa részletekkel. A bejáratást nagyon igényli. Már pár számnyi járatást követően érezhetően jobb lesz és megérkeznek a közép és magas tartomány hangjai, a mély-központúság viszont megmarad. A színpad lehetne nagyobb, néhány számnál hamar eléri a határait.
    Izoláció terén a Hybrid illesztékekkel nem rossz a helyzet, a fülhallgató ház kialakításának köszönhetően egészen jónak mondanám.
    Összességébe véve azonban szórakoztató hangja van, hip-hop, k-pop, electronica, dnb számokkal nagyon jól boldogul, a hangszeresen komplexebb számokban gyengébben teljesít, klasszikus zene, összetettebb metál/rock számok nem képezik az erősségeit (néhány kivételtől eltekintve).
    Ezek alapján a hangja az ár/érték arányát tekintve is jónak mondható, semmi eget rengető revolúció ennyi pénzért, de egy kellemes meglepetés, rosszabbra számítottam.

    Értékelés és végszó

    Nagy, netes webáruházak kínálatából 8$-os áron szerezhető be (én még ennél is olcsóbban jutottam hozzá), ami a jelenlegi árfolyamon 2200Ft-ot jelent. Ennyit éppenséggel bőven megér, csak legyen mellé más szilikon illeszték.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák