Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Prego

    senior tag

    Na tesztelgetek, az előd egy HAMA IN EAR HK-3042, telefon HUAWEI G300 (ezzel lesz használva), gyári lejátszó.
    Lehet kéne csinálni egy Logout bejegyzést belőle? :D
    Észrevétel: Az MEE-vel mintha erősebb lenne a fehér hang, amikor éppen nem szól semmi.
    Tracklist:

    Vangelis:
    Conquest of paradise
    Chariots of Fire
    Az MEE első próbálkozásra, mintha gyengébben szólna a HAMA-nal, de aztán a Tűzszekereknél rájöttem, hogy a hangszerek sokkal jobban elkülöníthetőek egymástól, míg a régi teljesen összemossa őket.

    Craig Armstrong:
    Business Part1/Part2/Part3
    MEE: szép élesen hallatszanak a hegedűk az első részben, a másodikban pedig a csellók. Az elektronikus hanszerek kicsit háttérbe kerülnek. A 3. részben szintén az élő hangszerek szólnak erősebben illetve a basszus gitáros? aláfestés.
    HAMA: Az MEE után hallatszik hogy itt is kicsit összemosódnak a hangszerek és egy ilyen dübörgésszerűnek tűnik az egész, viszont mintha sokkal közelebb szólna az emberhez (ez lehet inkább a gumiharang miatt van, egyelőre nem próbálgatom az MEE harangokat)
    Hanging+Escape
    MEE: Kicsit mintha lapos lenne az ének a Hanging-ban (gumiharang?), a hangszerek szépen szólnak, illetve mintha lenne egy folyamatos fehér hang a háttérben (persze ez lehet inkább a telefon BUG-ja)
    Az Escape-ben az elektronikus hangszerelés is kissé lapos lenne.
    HAMA: határozottabban, de összemosódva hallatszik az egész.
    (Itt kicseréltem a gumiharangot az MEE-n egy hasonlóra, mint ami a HAMA-n van, az eredmény kicsivel jobb lett)

    Yanni (ha már koncertezik a csávó pár éve nálunk is, nem egy Vangelis, de egész jó ki Show-t dob össze és ugyanolyan csupalélek figura, mint a zenéje) :
    Aria
    MEE: énekhang kicsit fent szól, az elektronikus basszus határozott (utóbbi egy idő után még kicsit zavaró is, szépen kihallani a hegedűket a háttérből
    HAMA: Ének kicsit visszhangosabb, de az MEE után a szokásos összemosott érzés

    (akkor cseréljünk, először a HAMA, utána az MEE)

    Nightingale ft. Lauren Jelencovich
    Nem találtam belőle stúdiófelvételt, viszont a meglehetősen szemrevaló kisasszony hangja karcol (nem beindítani a perverz fantáziákat :D), nézzük ezt a szoprán dolgot
    HAMA: mivel élő felvétel, a zenekar elmosódottan szól a háttérben, szoprán kicsit visszhangos, a hegedű és cselló szóló határozottan hallatszik (bár ez gondolom inkább keverés).
    MEE: hűhahűha, kicsit halkabban szól az egész mint a HAMA-n, de egyesével kihallom a hangszereket, a szoprán határozottabban szól mint az eddigi felvételeken, szépen hallatszanak a díszítések. A kézi kamera nem adja vissza a mély hangokat, de hát itt nem is ez a szempont. A hegedű és cselló szóló teljesen határozott.

    Karl Jenkins:
    Palladio I, Allegretto
    HAMA: kicsit összemosódva, fémesen, de egyforma erővel szól az összes hangszer.
    MEE: hát első reakció: kihallok minden egyes hangjegyet. Kicsit a csellók dübörögnek, ráadásul csak a jobb fülembe, pár 10 másodperc után kezd zavaró lenni.
    Benedictus
    HAMA: elején hallani egy kis white noise-t. A csellószóló közben szépen hallatszik a kíséret, minden hangszer egyforma hangerővel kiegyensúlyozottan szól, némi visszhang effekttel. Ugyanez amikor belép a kórus. A dob-orgona-rézfúvósoknál már kezd kissé zavaró lenni az összemosottság, a dobot mindkét fülembe hallom.
    MEE: elején white noise. A csellószóló hangszíne kissé határozatlanabb, de minden egyes hangnak határozottabb eleje és vége van, hallatszik amikor fogást vált. Az angol anyanyelvű énekeseknek mindig is van egy érdekes latin kiejtése (köpködés a kemény mássalhangzóknál), viszont most mintha nem hallanám annyira távolinak őket, mint a korábbi számokban. A dob mindkét fülben hallatszik, belépése határozottan hallatszik.

    A. L. Webber:
    Requiem-Hosanna
    HAMA: orgona dübörög, Domingo határozottan hallatszik, minden hangszer és ének egyforma hangerőn szól, a közepén a dobok és a csilingelő kacatok kicsit mosódottak. A szoprán is az eddig megszokott módon telített hangon hallatszik.
    MEE: orgona csak a jobb fülben, 30mp után zavaró, Domingo kicsit laposabban hallatszik. Kórus hangja kicsit csilingelős. A közép részen a dobok nem annyira hallatszanak ki valamint a zongora/klarinét sem. Szoprán is kicsit laposabb, mint a HAMA-val.

    Nah, kaja, és ha még nem untátok meg, megnézem az elektronikus tánczene szekciót. :D

    Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer

Új hozzászólás Aktív témák