Hirdetés

Aktív témák

  • attisx

    addikt

    válasz grabber #5505 üzenetére

    "Valaki leírná,hogy ez a Mercedes/McLaren szétválás háttérügyileg mit jelent?
    Hamilton/Button nem az lenne a logikus,hogy a Mercedes-nél legyen,mert alapból azt gondolnám jobb csapatnak vagy ez nem igaz?"

    Annak, hogy vélhetően melyik csapat lesz jövőre erősebb, vagy gyengébb abszolút nincs jelentősége ilyen szempontból. Mivel két különálló csapatról van szó, a motoron kívül semmilyen kapcsolat sem lesz köztük.

    A Mercedesnek a McLarenben 40 százalékos kisebbségi részesedése volt. Emiatt a Mercinek kisebb volt a beleszólása a csapatügyekbe, mint szerette volna, például már évek óta akartak egy német pilótát versenyeztetni, illetve a sikereik esetén a nyilvánosság sokkal inkább a Mekit ünnepelte, mint a Mercedest. Ezért a Brawn 75 százalékának felvásárlásával létrehozták a saját többségi tulajdonú gyáricsapatukat, ahova így már olyan pilótát szerződtetnek, amilyet csak akarnak, illetve egyéb ügyekben is övék a végső szó. Továbbá, ha nyernek valamit, az csak az övék, tisztán a Mercedes sikere. Egyébként a váláshoz vezető végső lökést az adta meg, hogy a McLaren a Mercedestől független, saját utcai sportautók építésébe kezdett, amikhez már a motort is maguk fejlesztik (ez azt is előre vetíti, hogy néhány éven belül saját F1-es motorral is elő fognak rukkolni).

    Ezzel párhuzamosan megállapodtak a McLarenel, hogy a következő 2-3 évben a Meki fokozatosan visszavásárolja a 40 százaléknyi részvényét. A jövő évtől a motorokon kívül minden egyéb technikai, illetve pénzügyi támogatást megvonnak a McLarentől. Sőt 2012-től már a motort is csak pénzért kapja majd a McLaren.

    Mivel konkurens csapatok lesznek, értelemszerűen sem adatokat, sem fejlesztéseket nem fognak megosztani egymással (legfeljebb a motorok miatt lesz egy mercis kapcsolattartó a McLaren boxban), ahogy a pilótákat sem. Hamiltonra éppen ezért nem tarthat igényt a Mercedes, mert ő a McLaren csapattal áll szerződésben.

    [ Szerkesztve ]

    Rossz a helyesírásom?! Vedd úgy, hogy mobilról írtam... :D

Aktív témák