Nem baj Jancsi majd az újszövetség következő kiadásában már ez is benne lesz és akkor majd talán leesik.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Nem baj Jancsi majd az újszövetség következő kiadásában már ez is benne lesz és akkor majd talán leesik.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Lehet, hogy rosszul tudom, de úgy emlékszem Suminak a fülére szóltak, hogy próbálja meg.
Szabály ide, szabály oda, Sumi csinálta, amit kértek tőle. Ahogy Lonzit nyugtatták, úgy Sumit paprikázták. Gyönyörű volt. Szerintem. Azért párszor visszanéztem, Lonzi nem úgy tünt, mintha akkor abban a pillanatban nyugodt lett volna.
A mercinél meg tomboltak? Akkor most mi van?
Az, hogy fáj, hogy megbüntették Sumit.
Oli: Személyeskedj hülyegyerek! Mi köze annak ehhez?
[ Szerkesztve ]
VCRC- KTCC!
(#14003) Nowhereman válasza hunnylander (#13986) üzenetére

Nofene. A Webber-Hamilton eset után én voltam a hülye, mert agyhalottnak tartottam a SC-vonal szabályt. Mostmár rengeteg hülye van itt rajtam kívül. A szabály idétlen, de Sumi megszegte, tehát a bünti jogos. Különben is, szerintem semmi értelme sincs a szóbeli enye-benyéknek - tehát szívből üdvözlöm, hogy valaki be is akarja tartatni a szabályt. A szabály meg szörnyű - gondoljatok bele, hogyha mások korábbi SC után is próbálkoztak volna a kanyarban, és olyan trullis eredménnyel hozták volna össze...
Érdekes, hogy birkát meg nem büntették meg az eldobott kormányért. Az is veszélyes dolog volt. Mondjuk én megértem: vb-re képes tehetség évekig vizhordófiúként Sumimisi mellett. Vacak évek a Hondánál, majd a Brawnnál valami szőrnyű pechszéria miatt a fél szezont átalvó csapattárs lesz a világbajnok, és egy defekt miatt a második hely is elmegy a szezon legvégén. Aztán hiába brillirozik a Williamsnél, sehol egy jobb szerződésre esély. Most miután hihetetlenül elkapta a rajtot és az életét megkeserítő Sumit hátamőgé vágva vehetne egy kis revansot - hát a szerelők ezt is elrontják neki a boxban - aztán miért ne jönne megint egy defekt... - persze hogy eldurran az agya...
Webbonak meg gratula. A bukik 9 napja még 23x-osra tartották, most már 3,5x-ös. Kívánok neki további sok sikert, hogy Frank tata után talán mások is megkérdőjelezzék a korábbi véleményüket... Különösen Lapajét várom...
Utánam a kondenzcsik!
miért nem fejezitek be? 
itt mindig ez lesz a vége...már csak az anyázás hiányzik 
A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...
Valaki mindig kihozza az emberből a legrosszabbat. 
MPower // BVB Borussia Dortmund ist Deutscher Meister 2012!!!

Sajnos kiálhatatlan rossz, bosszúálló természetű Oli.
Ha már nem tud semmit, akkor személyeskedik.
VCRC- KTCC!

Oliverdának már sikerült is minősítenie szerény személyemet PM-ben. Ennyit egy PH! Nagyúr-ról. De nem baj, írtam egy hasonló válasz PM-et - szigorúan az ő szintjén, hogy megértse. 
BMW001, Tomics: Akkor nem vagyok egyedül.
Nem baj, ezzel is csak saját szegénységi bizonyítványát sikerül(t) aláírnia.
Meg amúgyis. Amikor elfogynak az észérvek, mindig akkor jön a személyeskedés. 
[ Szerkesztve ]
Just when I thought I was out... they pull me back in!
Oliverda az, aki állandóan személyeskedik itt hétről hétre, neki kéne talán befejeznie 
Nekem is címzett anno egy értelmes PM-et
Azt hitte ő az atyaúristen
Elvakult Hamilton szurkoló, bárki más ellenség 
[ Szerkesztve ]
Már nekem is többször, mindig zaklat és próbálkozik. Csak nem tudom mit töri magát, kész kabaré a gyerek.
Meg talán nem érti meg, hogy nem az esetem.
[ Szerkesztve ]
Saját magukat égetik azok akik most Hill-re dobálják a sarat bár tény, hogy ez jóval egyszerűbb mint leírni azt, hogy félisten MS és Brawn elkövetett egy bakit.
Amúgy furcsa hogy a három másik bírót senki sem szapulja. Ők nyilván kézzel-lábbal ellenkeztek a büntetés ellen...
nyugivan mindenkinek...elvileg értelmes emberek vagytok...
egyik elkezdi legyen ez akár oliverda, vagy akárkimás, akkor a másiknak miért kell felvennie...hagyja rá...hamar le is csillapodna...
PMekre meg van egy egyszerű megoldás...asszem mindenkinél működik a letiltás gomb 
[ Szerkesztve ]
A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

Nem láttam a futamot, most komolyan ezért büntették meg MS-t? Az autóverseny ilyen. Ha valaki hibázik azt megelőzik. Alonso megcsúszott ezt kihasználva Schumacher elment mellette. Tiszta sor. Mi a gond? Vagy valami szabályt megsértett ezzel? Nem értem. 
szerk: visszaolvastam már értem a dolgot.
[ Szerkesztve ]
hát azért megnézném én azt hogy csinálod meg
szerintem alonso is látta a zöld zászlot sejthette hogy jönnek mögötte...
"Dehát én a nyomkereső vagyok nem a batman"
megsértett egy egyértelmű szabályt (nem lehetett volna előzni a "célvona átlépéséig") , a csapatutasítás hatására (gondolom), amit még segített is a helytelen zöld zászlo használata...merthogy sárgát kellett volna, h lengessenek.
és büntit kapott, amit meg is érdemelt. de kicsit tulzásba estek szvsz a mértékével.
de látom, már érted 
[ Szerkesztve ]
már a célvonal előtt is lehet előzni 
#14016 idén változtattak, hogy az X. SC vonaltól lehet előzni, aztán most emiatt meg van kavarodva minden.
[ Szerkesztve ]
A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.
ha nem így van elnézést. nekem ez jött le belőle.

Lonzi látta, hogy előz Schumi, kapart is. Valószínűleg bepánikolt, ezért keresztbe rakta. Ezt a mutatványt kevesen csinálnák Schumi után, Rosberg sem tudott elmenni Alonso mellett pedig még csúszkált az előzés után egy sort.
"you are a monkey poo-poo"
Ha szabályos volt, ha nem, maga a manőver profi volt, és emlékeztetett a régi Schumira. Alonso nem nagyon akarta hagyni magát, de verve volt. Ugye a kopott gumik valszeg nem segítették.
Így belegondolva, Hamilton nagyon a Mesterre hajaz az agresszív manővereivel.
[ Szerkesztve ]

Ennyi a lényeg.
Úgy néz ki Schumi egyre inkább kezd visszatalálni régi önmagához. Már a második futamon verte Rosberget. Jó lenne a szezon második felében újra versenyezni látni a Mestert.
''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman
még mindig itt tart a vita 
ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##
Bizony. És ha az IM-et nézzük, ugye ott se tudott tiszta kört futni. De úgy néz ki lassan tényleg magára talál. De jól mondta, kell neki 1 év, minimum. A 2. évben még jobb lehet, akkor már talán lesz győzelem esélyes autója is. Ezek a manőverek pedig neki se ártanak, sokkal jobban feltüzelik, el is mondta, hogy éhezik ezekre a küzdelmekre.
kisza25: Oli elment aludni, így már véget ért.
mod: fenébe, tévedtem.
mod: Az a csatornafedeles dolog mi volt? Pint ott aludtam be, csak felkeltett Gyula ordibálása. Találtak valamit?
Oli: Lonzi megmozdulásaiból nem az jött le, hogy ő nyugodt. Igazán idegesnek tűnt, majdnem falnak csapta a gépet, aztán meg alig tudta megfogni Rosberget. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Mondom én, Alonsonak szurkolok. 
[ Szerkesztve ]
Rajta kívül mindenki abban a hitben élt hogy már tilos előzni. Ennek fényében nem tudom hogy ez miért is volt akkora manőver.
It’s hardly surprising other teams were of the opinion that it would not be allowed. McLaren quite clearly told Lewis Hamilton:
"Lewis this is the last lap of the race we’ll be finishing behind the safety car. No overtaking."
Hamilton saw Schumacher passing Alonso in his mirrors and registered his surprise:
"I thought you said we couldn’t pass after safety car? Michael passed Fernando."
szal megbüntették, végül is lonzi megküzdött azért a 6.helyért
ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##
Attól, hogy Neked nem jött be, másoknak nagyon tetszett. Egyetlen akció volt az élbolyban egész futam alatt.
kisza25: Meg, jobban mint Massa meg a többi mozdony vezető. 
[ Szerkesztve ]

Csak Schumachernek van szeme, hogy lássa épp, mit lengetnek, értjük mi. 
Nem is értem, a többiek mit keresnek a pályán, ha ennyire vakok. 
Schumi:
"A versenyfelügyelők döntése nélkül a versenyem igazán rendben lett volna. A rajt izgalmas volt és igazából minden a tervek szerint alakult. Jól indultam el, de Rubens (Barrichello) mégis megelőzött. Ezt követően vártam a lehetőséget, hogy megelőzhessem. A srácok fantasztikusan dolgoztak a kerékcsere során és így végül megelőzhettem. Az, hogy visszasoroltak a 12. helyre, nagyon kiábrándít, és teljes mértékben egyetértek azzal, hogy fellebbezünk a döntés ellen. Számunkra az üzenet, hogy a ’biztonsági autó kiáll, a pálya tiszta’ azt jelenti, hogy ismét versenykörülmények vannak, ezért odaléptem a gázra és megelőztem Fernandót."
[ Szerkesztve ]
A többi versenyző is látta csak ők vagy a csapatuk talán kicsit jobban képben volt a szabály idevonatkozó részével:
"As the safety car is approaching the pit entry the yellow flags and SC boards will be withdrawn and replaced by waved green flags with green lights at the Line. These will be displayed until the last car crosses the Line."
pont most olvastam én is 
egyébként, ha nem lett volna ennyi sc akkor nem hiszem, hogy kibírták volna a gumik lonzi alatt
azért az egész versenyt egy szett gumival, ráadásul az elején gyilkolnia is kellett
Na igen. Gondolom a vonatozás is rásegített. Mikor ment Hamilton után, és nagyon leszakadt, az valszeg szándékos volt. Szélárnyék mentesen ment, ezzel kímélve a gumikat. És persze nem erőltette, vigyázott az abroncsokra attól kezdve, hogy Hamilton mögé ért. De azért az nem túl jó dolog, hogy egy teljes futamot végig lehet menni a kemény keverékkel. 

Tegyük fel, elromlik a rádió, a versenyző nem tud kommunikálni a csapatával. Akkor mi van? Szerintem nem poénból lengetik azokat a zászlókat.
A pilótát felelőssé tenni (ráadásul így, ennyire direkt megszívatva
) emiatt gyökérség.
ráadásul ez a lágyabb volt abból is 
úgy kéne megválasztani a gumikat, hogy legalább 2* kelljen cserélni, vagy nagyon küzdeni kelljen vele 1 kiállással 
Ba cy lus : ja szerintem is elég lett volna visszasorolni a helyére, mer nem szándékosan szabálytalankodott
[ Szerkesztve ]
A szabályok ismerete ugyanúgy a pilóta kötelessége is. Ez nem lehet kifogás.
kisza25:
The rules are clear when it comes to what sort of penalty the stewards can give:
16.3: The stewards may impose any one of three penalties on any driver involved in an Incident:
a) A drive-through penalty. The driver must enter the pit lane and re-join the race without stopping;
b) A ten second time penalty. The driver must enter the pit lane, stop at his pit for at least ten seconds and then re-join the race.
c) A drop of any number of grid positions at the driver’s next Event.
However, should either of the penalties under a) and b) above be imposed during the last five laps, or after the end of a race, Article 16.4b) below will not apply and 20 seconds will be added to the elapsed race time of the driver concerned in the case of a) above and 30 seconds in the case of b).
Having found Schumacher at fault, they couldn’t let him go unpunished. But, as with Lewis Hamilton at Spa in 2008, the time penalty is too harsh as it drops him behind people he wouldn’t have been behind if he hadn’t made the move.
Simply putting Schumacher back behind Alonso would have been a fair penalty, but the rules did not allow the stewards to do this.
[ Szerkesztve ]

Jah igen, fotelszakértőként könnyű ezt így kijelenteni, de ott a futamon akkora adrenalin alatt picit máshogy mennek a dolgok (nem véletlen súgják mindig a fülükbe a boxból is a dolgokat, mi hogy megy), ezért is lengetik azokat a bizonyos zászlókat.
Szerintem különben a szabálykönyvben az is benne van, hogy a pilótának a zászlójelzéseket figyelembe kell venni, nem passzióból lengetik.
Szerintem tul van ez lihegve egy kicsit. Ez ugyebar egy show, kell egy kis cirkusz a nepnek, persze, hogy a merga fel van haborodva, es fellebbez, a fanek utik egymast, no a nezettseg. Amugy meg kiraly kis elozes volt, szabalytalan, ugyhogy jott a 20 sec, Mihaly vigyorog magaban, hogy de jol beszopattam, Alfonz orul, hogy a birok megbuntettek Mihalyt, nyomatnak meg par hirt a kovetkezo versenyig (vagy tovabb), es mindenki jol jar. Kiveve akik egymasra haragszanak emiatt, pedig annak semmi ertelme...
Hajra Sumak! Lassan ugy tunik, megse volt kar, hogy visszajott nyugdijbol.
Attól félek ez a bünti elveszi a kedvét 
A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget! Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4

Nem az a tipus, régen is inkább bepöccent volna.
De az öreg Schumi elég laza, sztem kb lesz@rja.
''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

Az utolós mondatra reagálva: szerintem élvezi a helyzetet, de tudja, hogy nem fog alkotni az első hely környékén. Száguldó cirkusz, ehhez kellett ő.
Nem tudom, hogy a korábban linkelt szabályzat mennyire pontos. Az ügy kimenetele azn múlik, hogy mit mond a szabályzat az első SC vonalról.
Amit én olvastam, abban az volt, hogy csak a SC-t lehet utána megelőzni. Ha valahol benne van az aktuális könyvben, hogy a vilóták is előzhetnek, akkor hajrá.
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

Igazad volt, tényleg nem az SC miatt ment ilyen korán a boxba Alonso.
Az első körben pályára küldött biztonsági autó nélkül is villámgyorsan a boxba ment volna Fernando Alonso, hogy szinte a teljes monacói futamot a keményebb gumikkal teljesítse...

Az egy dolog, hogy nem adják meg a helyezést, de ezt a 20 másodpercet erősnek érzem én is.
|____ "...kis zártkörû PH-s imdb..." :D - http://pazsitz.atw.hu/PH_movies ____|

Már csak azt nem értem mi volt az értelme annak hogy bejött a SC
Ez arra volt jó hogy bezavarjon. Ha amúgy sem lehet előzni akkor akkor lehetett volna SC-os befutó is, és akkor egyértelmű a helyzet.
Ahogy ezt korábban vki írta, azért van az új szabály, hogy ne a SC menjen át elsőként a kockás zászlón. Puszta formalitás az egész...
sz: Ahogy az FIA-t ismerem, az a gond, hogy az új szgépes rendszer a SC-t hozná ki győztesnek...
(Ez persze csak rosszmájú tréfa...
)
[ Szerkesztve ]
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.
Szerintem is felesleges volt a végén ez a procedúra... Szegény Schumi....
Üdv: Csabee.
Tegyük már időrendbe a dolgokat...
Alonso nem magától csúszott meg. Rászóltak a fülére(és még sokaknak), hogy utcsi kör, SC. kimegy és a célig nincs előzés. Erre mit lát ? Hogy Sumi belül tolja, mint ökör, erre reflexből rátapos a gázra, mert ettől elbizonytalanodott a szabályértelmezést illetően...
Azért alfonzot tartsuk már annyira jó sofőrnek, ha lett volna még előzés nem hagyja tárva, nyitva a belső ívet, ahol sumi "brillírozhatott". Érdekes, vagy 15 körön keresztül le tudta zárni, most meg nem ?
krómX Közvetlen hátulról bárkit megelőzök, ha az előzendő nem is gondol rá, mert a szabályt helyesen értelmezve nyugodt már, mert nincs előzés. Gokartozom, van egy kb:36 lovas 6 sebességes rotaxom. Hidd el ugyanilyen szituban bárkit letaposok vele, mégha erősebb is a motorja, mert döntésben, reakcióidőben, helyes sebességben kb: egy mp. fórom van mielőtt reagál és az nagyon sok.
[ Szerkesztve ]
Egy hőzöngő "hazafi" apukának mondom, az orvosi egyetem, tandíj, vagy hűség kapcsán: A fiad legújabb és szükségtelen divat mobiljáért aláírsz 2 év hűséget egy cégnek, a hazádért ugyanezt nem teszed meg ? És lett nagy csend...

de ha kinnmaradnak a SC tablak (ergo nem azert megy be a SC mert behivtak, hanem mert utolso kor) akkor egyertelmu lett volna hogy nincs elozes...
Eddig is mindig bement a SC az utolso korben. Szoval a szabalynak nem az a lenyege, hogy ne a SC menjen at elsonek a celon, hanem ha ne adj isten a celegyenesben / kozvetlenul a celegyenes utan van balhe, akkor is kijon a SC az utolso korben, de a SC tablak kinnmaradnak, es igy nem nyomjak neki az utolso kanyarban....
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

Arányosított ponttáblázat (+ a régi pontrendszer értékeket is mellékeltem). Továbbra is nagyon kiélezett a verseny, főleg az első 8 között.
Webber új szerződést kötött. És nem a Ferrarival.
[ Szerkesztve ]
www.HunnyF1.com

Nem is értem miért akarták volna elküldeni, sztem élete legjobb formájában van!
Mondjuk felsőbb nyomásra akkor is elküldenék,de...
A Red Bull és a Mercedes a hírek szerint egy kábeles megoldást alkalmaz, amely lehetővé teszi, hogy ne kelljen új lyukat vágni a homologizált karosszérián(F-csatorna).
Mi ez a kábeles megoldás? 
(#13981) prmcsk: Köszönöm szépen! Vki el... És azt is meg kéne büntetni keményen!
[ Szerkesztve ]
Irreveláns, ha a célvonalig senki sem előzhet SC után... 
nade kivel??
www.quiznight.hu Ingyenes kocsmakvíz bajnokság az ország 5 pontján, Budán, Pesten, Szentendrén, Szegeden és Pécset