Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gibbs

    csendes tag

    válasz macikos #1138 üzenetére

    Szia Macikos!
    Írtad, hogy a led működik a dóm nélkül is. Kipiszkáltam a reflektor lukjából a beragadt dómot, megtisztítottam a környékét, és kipróbáltam a lámpát a csupasz leddel. Tényleg világít, ezek szerint a belsejében nem szakadt el semmi. Összehasonlítva a SpyderFire SSC P7-el, ennek erősebb, de szűkebb hotspotja van, elég jól világít így is (rokkantan), csak az alacsony fénye ment el.Vajon lehet így tartósan használni, nem hal meg rövid idő alatt a dóm nélküli led?
    Ez a lámpa is két fokozatú, amit a farok-kapcsoló vált, vajon ennél is csak egy ellenállás van a gyengébb fénybe iktatva, mint a SF-nek? De akkor miért nincs meg az alacsonyabb fényerő? A kapcsolót nem tudtam még szétszedni, olyan mélyen van a rögzítő gyűrű, hogy nem ér le oda a fogóm, pedig már vékonyabbra is köszörültem. Tüskével (sasliktűvel) viszont nem bírtam kilazítani.
    Ha az XM-L-hez nem lesz jó ez a driver, akkor kellene hozzá egyet választanom, de egyiknél sem látom, hogy a kimenő feszültségét megadnák, csak a bemeneti feszültséget és a max. áramot tüntetik fel (legfeljebb) a leírásokban. Vagy én nem jól értelmezem ezeket az adatokat? De az is lehet, hogy az MC-E-n kívül minden egymagos emitter azt a 3,3-4,2V-ot kapja, amit írtál? Látok olyan drivert is, amit P7-hez és MC-E-hez is ajánl, de lehet, hogy csak párhuzamos kötéshez. Valamelyik vásárlói észrevételben viszont azt olvastam, hogy MC-E-nél a soros meghajtás a jobb hatásfokú, ahhoz viszont 14-16V-os táplálás kellene (Inverterrel?), kb. 700-1000mA szabályozott áram mellett, de a drivereknél ilyenekről nem írnak. Jól gondolom és látom?

Új hozzászólás Aktív témák