Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#3001) CHAKITO válasza mexel (#3000) üzenetére

CHAKITO
(lelkes újonc)

Köszi a tanácsot, bár nekem még nem időszerű bringa lámpát venni! Azért ebben az 501b- ben is gondolkodom, bár fényerőből sosem elég elven (meg amiért vagyok ilyen mániás), lehet, hogy ezt a kis erőművet veszem majd meg, ha időszerű lesz...Még egyszer köszi!

(#3002) macikos válasza CHAKITO (#3001) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Milyen erőmű? Az SSC-P7-es bringalámpa? Oda-vissza veri egy rendesen meghajtott XM-L-es lámpa.

A nagy erő nagy felelősséggel jár

(#3003) CHAKITO válasza macikos (#3002) üzenetére

CHAKITO
(lelkes újonc)

Igazságod vagyon! Meg se néztem a led típusát, evidensnek vettem, hogy XML van benne, mert mostanában mind csak olyanokat láttam az ilyen fazonú bringa lámpákban...Szóval inkább valami ilyenre gondoltam :)

[ Szerkesztve ]

(#3004) M_o_g_y_i válasza CHAKITO (#3003) üzenetére

M_o_g_y_i
(senior tag)

Itt mit is írtam Neked? :U :DDD

Eladó: 4 GB M2 (MS Micro), CREE LED-es lámpák, harisnyázott Chieftec CTG-600-80P tápegység, s754 3000+ Sempron - egyéb eladó dolgaim: http://href.hu/x/f5x7 - Újonc a lóPHaszt... Csak még keveset írtam!

(#3005) CHAKITO válasza M_o_g_y_i (#3004) üzenetére

CHAKITO
(lelkes újonc)

Ez a hozzászólásod elkerülte a figyelmemet. De azért kivégző osztag nem látogat meg miatta, ugye? :)

(#3006) M_o_g_y_i válasza CHAKITO (#3005) üzenetére

M_o_g_y_i
(senior tag)

Nem, visszahívtam... :DDD
Lámpára visszatérve, azért egy ilyen fénnyel a városban ne nagyon közlekedj majd. :DDD :N
Erdőben viszont odab@x. :Y

Eladó: 4 GB M2 (MS Micro), CREE LED-es lámpák, harisnyázott Chieftec CTG-600-80P tápegység, s754 3000+ Sempron - egyéb eladó dolgaim: http://href.hu/x/f5x7 - Újonc a lóPHaszt... Csak még keveset írtam!

(#3007) CHAKITO válasza M_o_g_y_i (#3006) üzenetére

CHAKITO
(lelkes újonc)

Most aztán megnyugodtam :) Persze, (ennyire) nem vagyok debil, nem fogom szándékosan mások szemébe nyomni, emiatt ne aggódj górékám! :D

(#3008) M_o_g_y_i válasza CHAKITO (#3007) üzenetére

M_o_g_y_i
(senior tag)

Nyugi-nyugi! ;)

(#3009) CHAKITO válasza M_o_g_y_i (#3008) üzenetére

CHAKITO
(lelkes újonc)

Azóta nagyon nyugi vagyok, mikor megírtad, hogy visszahívtad a kommandót! :)

(#3010) Gibbs

Gibbs
(lelkes újonc)

Ma megjött a Manafonttól is a szept. 30-án rendelt cuccom. Nem regisztrált küldemény volt. Csak két TF 18500-s akku és 10db PCB-vel szerelt farokkapcsoló volt benne. Ez is HK-Post.

Macikos! a te lámpád megjött? Úgy emlékszem te is 30-án rendelted.
Utoljára marad a DX a szállítással, az a csomag csájníz postával jön.

(#3011) macikos válasza Gibbs (#3010) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Dehogy jött! :( Még most vámolják vagy mi. Bár én Miskóci vagyok, szóval ide a Balkánra csak holnap fog megérkezni :D

(#3012) Gibbs válasza macikos (#3011) üzenetére

Gibbs
(lelkes újonc)

Én is 200km-re lakom a fővárostól és a Balkán irányában (Kaposvár).

(#3013) arti1121 válasza Gibbs (#3010) üzenetére

arti1121
(kvázi-tag)

szia! Gibbs belinkelnéd a farokapcsolot. Köszi

(#3014) JSaN

JSaN
(őstag)

Hello
Most kimentem lampazni (STL-V2)
Es minden fasza, par percig vilagitottam, es utan kikapcsolt.
Gondoltam biztos elerte az also erteket, ezert megneztem multimeterrel.
Nos az eggyik aksi 3,57V a masik 0,0V :F
Amiota megjott manafontrol akkor feltoltottem es azota nem volt, most tegyem be toltore?
Vagy mar kidobhatom az aksit?

Life goes on...

(#3015) PHM válasza JSaN (#3014) üzenetére

PHM
(őstag)

"Vagy mar kidobhatom az aksit?"
Gyanús, hogy igen.
Azért előtte próbáld meg feltölteni, hátha...

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#3016) korn válasza JSaN (#3014) üzenetére

korn
(fanatikus tag)

Védett akksik? Valószínű csak az elektronika tiltott le, ami kiold ha beteszed a töltőbe.

(#3017) JSaN válasza korn (#3016) üzenetére

JSaN
(őstag)

Vedett aksik, akkor kiprobalom a toltoben hogy mi lesz.

Life goes on...

(#3018) Gibbs válasza arti1121 (#3013) üzenetére

Gibbs
(lelkes újonc)

Szia!
Ez a szóban forgó kapcsoló. 10db volt egy zacskóban, nem túl jó a forrasztás minősége, csálén állnak a kapcsolók, elállnak a PCB-től, úgyhogy szétforrasztottam, megigazítottam és újra forrasztottam, így már jó. A PCB átmérője 20mm, a kapcsoló 12x17,5mm. Szívesen küldök neked, ha kell, de a min. postaköltség 350Ft.
[link]

[ Szerkesztve ]

(#3019) M_o_g_y_i válasza macikos (#3011) üzenetére

M_o_g_y_i
(senior tag)

Basszus, az enyém is még a vámon csücsül... :W
Mondjuk én csak 10-én rendeltem... :U

Szerk.: felhívtam a postát, azt mondta az ügyintéző hölgy (egyébként nagyon kedves volt), hogy mostanában több a csomag, a vámon is több időt töltenek emiatt. :(((
Pedig már nagyon kíváncsi vagyok a kis lámpácskára... :U

[ Szerkesztve ]

(#3020) korn válasza JSaN (#3017) üzenetére

korn
(fanatikus tag)

Na? Életre kelt?

(#3021) arti1121 válasza Gibbs (#3018) üzenetére

arti1121
(kvázi-tag)

olyanod nincs ami 18mm átméröjü 12x12mm de nem forward clicly?

(#3022) JSaN válasza korn (#3020) üzenetére

JSaN
(őstag)

Na most le vettem egy pillanatra a toltorol, es megmertem.
3,77V a masik 3,76V szoval jo lesz, csak a vedelem kapcsolta le. :R

Life goes on...

(#3023) Gibbs válasza arti1121 (#3021) üzenetére

Gibbs
(lelkes újonc)

12x12mm-es fordított clicky kapcsolóm háromféle (háromlábú, négyállású:0-1-0-2-0; háromlábú, háromállású:0-1-2-0; és négylábú, négyállású:0-1-2-3-0) van, de azokon nincs PCB, csak üres kapcsoló. Továbbá van 16mm-es, íves, kétpólusu, kétállású (0-1-0), aranyozott rugóval és 18x12mm-es, kétpólusu, kétállású.

[ Szerkesztve ]

(#3024) arti1121 válasza Gibbs (#3023) üzenetére

arti1121
(kvázi-tag)

a forditott clicly az azt jelenti hogy bekapcsolod és utánna kis nyomásokkal lehet modot váltani? Nekem ilyen kellene mert van egy u80-am és elöre kell kiválasztani a modot és utánna rögziteni, és ez idegesit. Szoval ezt szeretném kicserélni. Egyébként az mit jelent hogy négyállásu a kapcsolo? És a PCB?

(#3025) arti1121 válasza Gibbs (#3023) üzenetére

arti1121
(kvázi-tag)

a forditott clicly az azt jelenti hogy bekapcsolod és utánna kis nyomásokkal lehet modot váltani? Nekem ilyen kellene mert van egy u80-am és elöre kell kiválasztani a modot és utánna rögziteni, és ez idegesit. Szoval ezt szeretném kicserélni. Egyébként az mit jelent hogy négyállásu a kapcsolo? És a PCB?

(#3026) macikos válasza arti1121 (#3024) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Ja, ez nekem se tetszett az U80-ban. Miért raknak több módu lámpába forward clickyt? :W

Sky Ray STL-V2-ben is az lesz, ki is fogom cserélni, csak előbb tudni kéne, hogy milyen kell bele.

(#3027) Ádyka

Ádyka
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Haver villogott, hogy vett 12 rugóért valami Led lenser P7-et.

Normális dolog az, hogy egy ilyen áru lámpának a terített fényében erősebb és halványabb körívek vannak? Azaz eléggé nem homogén kört vetít. Vagy csak Ő kapott egy ilyen példányt?

A váz minősége tényleg baromi jó, de a fényerejétől sem voltam hanyattesve. Nem igazán verte meg a 3Wattos kínai csodákat, ráadásul a legtöbb kínai szebb képet vetít.

(4db) VARTA POWER 2700 mAh AA 2700 Ft!(4db) VARTA READY 2 USE 2100 mAh AA 2300 Ft!(4db) DURACELL 2650 mAh AA 2500 Ft!(4db) Varta Ready 2 use 800 mAh AAA 2200 Ft!(4db) Varta POWER 1000 mAh AAA 2200 Ft!

(#3028) JSaN válasza Ádyka (#3027) üzenetére

JSaN
(őstag)

A P7 direkt ilyen:

Mar ha jobb oldalira gondolsz.

Life goes on...

(#3029) Ádyka válasza JSaN (#3028) üzenetére

Ádyka
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Direkt? Mind1, a srác megnyugszik, én meg nem értem miért direkt ilyen, amikor lehetne szebb is. :F Azért köszi.

(4db) VARTA POWER 2700 mAh AA 2700 Ft!(4db) VARTA READY 2 USE 2100 mAh AA 2300 Ft!(4db) DURACELL 2650 mAh AA 2500 Ft!(4db) Varta Ready 2 use 800 mAh AAA 2200 Ft!(4db) Varta POWER 1000 mAh AAA 2200 Ft!

(#3030) benvolio válasza Ádyka (#3029) üzenetére

benvolio
(senior tag)

Szerintem a LedLenser erősen túlárazott, jobban járt volna fele annyiért egy ilyennel, ha már belföldön kell vásárolni.

"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. ..."

(#3031) Gibbs válasza arti1121 (#3025) üzenetére

Gibbs
(lelkes újonc)

Igen. A fordított kapcsoló az első klikkre bekapcsolja a lámpát (ha memóriával is rendelkezik a driver, akkor a kikapcsoláskori állásba), majd a gomb kis nyomására megszakítja az áramkört, aminek hatására a driver egy módot továbblép és ez így megy minden kisebb nyomásra addíg, amíg egy újabb teljes megnyomással ki nem kapcsolod. A memóriás driver megőrzi az utolsó módot és a köv. bekapcsnál azzal indul.
PCB-nek itt azt a kör alakú NYÁK lapot nevezik, amire egyik oldalon fel van forrasztva a (-) érintkező rugó, a másik oldalon a kapcsoló. Itt lehet még beforrasztva a csökkentett fényerő ellenállása is, ha nem driveres a szabályozás.
Én kettő-három-négyállásúnak nevezem azokat a kapcsolókat, aminek ennyi reteszelt, eltérő állása van, amellyel az egy belépő érintkezőről egy-, kettő, vagy három érintkezőre adja ki a fesz-t. Az üres állás:0. Az elektronikus (driveres) szabályozású lámpához elég a két érintkezős, kétállású, ki-be kapcsoló is, hiszen a módokat a kapcsoló áramkör megszakítással vezérli. De nem minden lámpa ilyen. Az olcsó driverek hatásfoka sajnos elég alacsony. Az én SpiderFire SSC P7-em és az UF WF-1000-em is a kapcsoló melletti ellenállással kapcsolja a csökkentett fényerőt. Ezért kellett most kapcsolót cserélnem, mert a most beletett 3xXM-L drop-in-ban driver kapcsolja a három módot.

(#3032) arti1121 válasza Gibbs (#3031) üzenetére

arti1121
(kvázi-tag)

.akkor nekem forditott kapcsolo kell. A kapcsolo méreteí 12x12mm a magassága a fix részig 12mm. Mennyifért adod? Van egy Trustfire SST50 lámpám és a mérérek alapján 3A megy a led. Ezt fel lehetne huzni 5A-re?

(#3033) Gibbs válasza arti1121 (#3032) üzenetére

Gibbs
(lelkes újonc)

Szia!
A kapcsolóért nem kérek semmit, csak azt kéne tudni, hogy melyik fajta kell. Ha az SST50-be kell, akkor biztosan elfér benne a nagyobb, annak ellenére, hogy 12x12-es volt benne. Én abban jobban megbíznék. 1,5A/125V van ráírva. Az én WF-1000-ben is 12x12-es volt eredetileg és egy párhuzamos kötésű MC-E emitter, a kapcsolónál 1,1A-t mértem, mégsem bírta sokáig a kapcsoló, összeolvadt.
Ki kellene szedned a kapcsolót és megnézni, hogy mennyi hely van a faroksapkában. A kapcsoló általában egy műanyag tartóban van, ha az a tejes átmérőjében nyitott, akkor elfér benne a nagyobb is. Esetleg csinálhatnál róla fotókat is.
Az SST50 led névleges árama 5A, tehát a led bírja, de hogy ezek az olcsó kapcsolók tartósan bírnak-e 5A-t azzal erős kétségeim vannak. SST50-hez viszont kapható 5A-os driver (legalábbis a műszaki adatai alapján). Ha ez egy két-, esetleg háromcellás lámpa, akkor viszont nem kell több a 3A-nál, mert a driver a led-nek a feszültség arányában többet ad ki (mínusz a veszteség).

(#3034) zorko45

zorko45
(újonc)

Csináltam végre skiccet a bringalámpa ötletemről.
Itt az alapelgondolás:

Az "okosság" az volna, hogy a kis tükör egyrészt hasznosítja az amúgy vakvilágba vetített fényt, és egyúttal a tükrözés révén a parabola tengelyén előrébb helyezi a látszólagos fényforrást. Ez pedig a sugármenetet így befolyásolja:

Tehát a párhuzamosan előrevetített sugarak mellett létrejön egy szórtabb lefelé irányuló fény (pont mint a régebbi (asszem H4-es) autófényszórók tompított világítása), tehát a fő fény alá kerül egy szélesebben vetített "közeltérvilágítás". Egy bökkenőre jöttem rá a rajzolás közben, hogy a LED iránykarakterisztikája is belejátszik a fényeloszlásba, és sajnos pont pech, a közelebb eső rész kap több fényt - fordítva kellene...

Nodesebaj, mindjárt kitaláltam egy módosított elrendezést:

Mondom hozzá az "elméletet" ha lesz érdeklődés. :-)

(Remélem a képek felmennek....)

(#3035) Chepany válasza zorko45 (#3034) üzenetére

Chepany
(fanatikus tag)

Te aztán nem apróztad el!!! :K

Az igazi játék-klasszikusok a 90-es években születtek!

(#3036) arti1121 válasza Gibbs (#3033) üzenetére

arti1121
(kvázi-tag)

u80-ba lenne. Megnéztem a kapcsolo fészke 18mm átméröjü. Az sst50-es trustfire 2 teljessen feltöltött cellával mértem 2840mA-t. De igy nem sokkal erösebb egy uf980-nál.

(#3037) ruger

ruger
(újonc)

5 napja megérkezett az országba a lámpám a KD-tól, azóta vámolás alatt van! :((

(#3038) belsodavid

belsodavid
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Keygos KE-5 1300 Lumen CREE XM-L T6 LED lámpáról mi a véleményetek? Valaki használt már ilyet? Vagy ez valami új típus? Írhatnátok róla pár sort.

http://hardverapro.hu/apro/sky_ray_stl-v2_led_lampa_elado/hsz_1-50.html

(#3039) macikos

macikos
(PH! addikt)

3XM-L? Az már nem menő!

[link]

Nevetséges design és nevetséges konstrukció.

(#3040) JSaN válasza zorko45 (#3034) üzenetére

JSaN
(őstag)

Nem semmi tervezes, grat.
Amugy a parabola tukrot mibol csinalnad meg?

Life goes on...

(#3041) zorko45 válasza JSaN (#3040) üzenetére

zorko45
(újonc)

Kösz... :-)
Meglevő bringalámpát lehetne használni.
Bár most van egy kis lámpám, kb. 24m-es belső átmérővel (három 5mm-es LED van benne gyűjtőlencsével), ahhoz egy ilyesmire gondolnék:
[link]

(#3042) Zsolt74 válasza macikos (#3039) üzenetére

Zsolt74
(kvázi-tag)

Ügy látom nincs túlzottan meghajtva

Zsolt

(#3043) korn válasza belsodavid (#3038) üzenetére

korn
(fanatikus tag)

Jókat írnak róla, kb hasonló, mint az UF C8.

(#3044) M_o_g_y_i válasza ruger (#3037) üzenetére

M_o_g_y_i
(senior tag)

Szerk.:
Az enyém pénteken "Bejövő küldemény vámkezelve" lett (még szombaton vámkezelés alatt volt a posta oldala szerint, tehát csak az infó késett). Remélem hétfőn már hozzák. :U
Zorko45: jó az elgondolás, később leírom én miért vetettem el a tükrös megoldást

[ Szerkesztve ]

(#3045) Gibbs válasza arti1121 (#3036) üzenetére

Gibbs
(lelkes újonc)

Akkor neked az U80-ba jó lehet a most érkezett nagyobb (17,5x12mm) kapcsoló, ami PCB-vel és rugóval van összeépítve. Ha csak a kapcsoló kell, akkor leforrasztod róla.
Az SST50-nél az a kérdés, hogy ezt az áramot a kapcsolónál, vagy közvetlenül a lednél mérted. Ha a lednél, akkor kevés, de ha a kapcsolónál, akkor az elég, mert a driver így kb 5A-t adhat a lednek. De vannak itt nálam sokkal hozzáértőbbek.

(#3046) Gibbs válasza ruger (#3037) üzenetére

Gibbs
(lelkes újonc)

Az én harmadik csomagom (DX-től) is szerda óta vámolás alatt van.
Az az érdekes, hogy az ezzel egyidejűleg rendelt előző kettő (KD-tól és Manafonttól) csomagot úgy megkaptam, hogy a Posta Trackingen nyoma sem volt és azóta sincs.

(#3047) graviti

graviti
(újonc)

Sziasztok!

Ha ezt megrendelem mi kell hozzá hogy maximálisan ki is tudjam használni?
Jelige: csak messzire akarok világítani! :C

(#3048) macikos válasza graviti (#3047) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

[link]
[link]

(#3049) graviti válasza macikos (#3048) üzenetére

graviti
(újonc)

Köszönöm a válaszod!
Kb - ebben a pár napban - végig is olvastam a fórumot! Okosabb nagyon nem lettem, max a zűr-zavar növekedett a fejemben!
Lenne ennél jobb választás ha csak messzire akarok világítani?

(#3050) arti1121 válasza Gibbs (#3045) üzenetére

arti1121
(kvázi-tag)

Gibbs szerintem az azért nem jo mert . 17.5mmx12mm kapcsolonak az átméröje több mint 18mm. Szoval nem menne bele a fészekbe. Az sst 50- nél a faroknál mértem 8.30V nál 2840ma. 7.88V nál 3150ma.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.