Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#651) macikos válasza T@nk (#648) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

[link]

A három lámpából az elsőt tudom igazán ajánlani. 1. Nekem is ilyen van :D 2. A direkt hajtás miatt ennek a legbikább a fénye. Számomra elég kicsi, így mindig ott van a kabátzsebemben.

[ Szerkesztve ]

A nagy erő nagy felelősséggel jár

(#652) Undoroid válasza macikos (#651) üzenetére

Undoroid
(HARDVERAPRÓD)

Szia!

Köszi a gyors választ! :R

EZ elég meggyőzően hangzik! :K

Ez és a bringás tartó és a töltője kb. mennyi lenne szép,Magyar Forintban?Hol kapható? :U

Moderálást APRÓKHOZ: http://href.hu/x/fk2g * Moderálást FÓRUMOKHOZ: http://href.hu/x/fk2h " A golyót légyszives! " By: Virgil Starkwell

(#653) macikos válasza Undoroid (#652) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Ott, amit linkeltem, onnan lehet rendelni. Paypallel lehet fizetni, ingyenes a szállítás. Az árakat ki tudod számolni, de kb 12e forint lesz.
Akkut is vegyél, olyat amit linkeltem, csak olyan akku jó bele!

(#654) T@nk válasza macikos (#651) üzenetére

T@nk
(lelkes újonc)

Köszöntem! :R

(#655) Undoroid válasza macikos (#653) üzenetére

Undoroid
(HARDVERAPRÓD)

Szia!

Köszi a választ! :R

Akkor itt,Magyarországon nem is lehet kapni?

Akku: Rögtön gondoltam,hogy valami spéci akku kell majd hozzá!Azért köszi a figyelmeztetést!

Moderálást APRÓKHOZ: http://href.hu/x/fk2g * Moderálást FÓRUMOKHOZ: http://href.hu/x/fk2h " A golyót légyszives! " By: Virgil Starkwell

(#656) macikos

macikos
(PH! addikt)

Eszembe jutott valami. Ugye az SST-90 gyári specifikációk szerint 3.87V-on 9A mellett érzi jól magát. 4V-on 10A-t vesz fel, ami 40W.
A CSM-360 14,15V-on vesz fel 6,3A-t, ami 89W. De ugye a CSM-360 4db SST-90-et tartalmaz sorba kötve! Viszont akkor egy mag csak 22,5W-on megy! :F

Tehát tegyük fel, hogy rendesen kihasználjuk, és megfelelő feszültség mellett ráküldünk 9-10A-t! :) 4*kb. 40W, az 160W :D ugyanakkor kb. 10.000 lumen fényerő :D

Hűtés szakértőktől kérdezném, hogy egy ilyet mivel lehetne hűteni? :D :U Itt már biztos kellene valami aktív hűtés, nem? Peltier elem+hűtőborda+ventilátor, bár az meg rohadt sokat fogyaszt.

Undoroid: Itthon nem kapható! Vannak olyan lámpák is, melyek hagyományos ceruza (AA) vagy mini ceruza (AAA) akkuval/elemmel mennek. Azok is jók, csak esetleg egy kicsivel gyengébb a fényük, azért jobb a Li-ion akkus változat.

[ Szerkesztve ]

(#657) martonadi válasza Vegha (#311) üzenetére

martonadi
(újonc)

Üdv.
Rendeltem egy UltraFire WF501B lámpát Ebayen keresztül.
A lámpában CREE Q5 Led van. A legfontosabb problémám az, hogy nem tudom, milyen elemet, akkut vásároljak hozzá, mivel ugyanilyet kipróbáltunk teljesen feltöltött, 2 db 3.7V-os 1000 mAh-ás elemmel (16340-es, 123A), és egy villanás után elszállt a led.
Annyi biztos, hogy ilyen típusú elem kell hozzá, csak feltehetően sok volt neki valami. Az áramerősség?
Remélem tud valaki segíteni, mivel a fizikához tökhülye vagyok.

(#658) macikos válasza martonadi (#657) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Szia!

Meg kellene mérni az akkuk feszültségét! Lehet, hogy rossz az egyik.

Ha mással van a hiba, akkor lehet a kapcsoló, elektronika, LED, de akár sima érintkezési hiba is, mondjuk elengedett egy forrasztás, stb.
Meg kellene nézni, hogy egyáltalán működik-e a LED. Ehhez szét kell szedni a lámpát és az egyik akkut (csak egyet!!!!!!) rákötni két vezetékkel közvetlenül a LED lábaira. De itt is nagyon fontos, hogy nehogy fordítva kösd rá, mert akkor meghal a LED. Tehát figyelj a jelölésekre, hogy hova kell kötni a + és - -t.

[ Szerkesztve ]

(#659) martonadi

martonadi
(újonc)

Ja, és természetesen a lámpa működött, feltöltetlen elemekkel szépen világított.

(#660) macikos válasza martonadi (#659) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Na és akkor hogy romlott el? Feltöltötted az akkukat teljesen és utána? Mert ha igen, akkor az elektronika adta meg magát.

(#661) PHM válasza martonadi (#659) üzenetére

PHM
(őstag)

Egy db 18650-essel jobban jártál volna.
Lehet, hogy az elektronika túlhajtotta a ledet 2 akkuról táplálva.

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#662) martonadi válasza PHM (#661) üzenetére

martonadi
(újonc)

Lehet, de ilyen töltőm van, nem akartam másikat.
Mitévő legyek, hogy tutira ne szálljon el, viszont a fényerő megmaradjon?
Elvileg ekkora feszültséget bírnia kell bőven, tehát akkor az áramerősség volt neki sok (?)
Szerezzek be kisebb, 800 mAh-es elemeket?

(#663) PHM válasza martonadi (#662) üzenetére

PHM
(őstag)

Én kipróbálnám labortápról, illetve megnézném a meghajtó elektronikát.
Elképzelhető ugyanis, hogy az "ócsítás" jegyében valami egyszerű,
stabilizálatlan step-up konvertert építettek a lámpába.
Ha pedig így van, marad a 18650, esetleg egy korrekt meghajtó
elektronika beszerzése.

(#664) macikos válasza martonadi (#662) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Az 1000mAh az akku kapacitását jelöli. Az áramerősséggel nem kell foglalkozni, csak a feszültséggel.

(#665) T@nk válasza macikos (#651) üzenetére

T@nk
(lelkes újonc)

Szia Macikos!
Igen impresszív a lámpa amit ajánlottál (SpiderFire) csak ami aggaszt, hogy a Dx fórumán azt írták, hogy magas fokozaton 9 perc után 60 c fokos a lámpa. Én szeretném majd 9 percnél tovább is használni súlyos égési sérülések nélkül :D . Tényleg ennyire melegszik? neked mi a tapasztalatod?

(#666) macikos válasza T@nk (#665) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Igen, melegszik, 10-15 perc után már jó meleg. Télen például leraktam a hóba és elsüllyedt :D A lámpa feje meleg, hátrébb már nem annyira. Megégetni nem fog, ettől nem kell félni.

Ezek a lámpák már csak ilyenek. Ráadásul ez a legkisebb SSC P7-es lámpa, ezért nem oszlik el úgy rajta a hő.

A másik oldalról megközelítve örülni kellene, mert végül is az a jó, ha melegszik a lámpa,mert akkor jól, hatékonyan vezeti el a LED hőjét :D

(#667) Gazsi00

Gazsi00
(őstag)

Hozzárendeltem a bankkártyát a PayPal-hoz, de 599 Ft-ot vont le és nem 400-at. Nem is azért írom, csak mindenki azt szoktam mondani, hogy 400-at von le.
Nem tudjátok nekem miért nem 400-at vont le?

Orandum est, ut sit mens sana in corpore sano.

(#668) Veriakilis válasza macikos (#656) üzenetére

Veriakilis
(őstag)

"Hűtés szakértőktől kérdezném, hogy egy ilyet mivel lehetne hűteni? :D :U Itt már biztos kellene valami aktív hűtés, nem? Peltier elem+hűtőborda+ventilátor, bár az meg rohadt sokat fogyaszt."

160W-ot hűteni már tényleg komoly feladat,- ha az ember figyeli a processzor-hűtő teszteket, akkor látható, hogy (remélem jól tudom...) a legújabb, vagy éppenséggel a régebbi jobban melegedő túlhajtott tuningolt procik sem termelnek ekkora hőt általában.
Mindenesetre szerintem a legjobb légkavarós procihűtők nagy fordulaton talán elvinnék, bár lehet, hogy 60-70 C fokon tudnák "csak" tartani.

Szerintem azok a heatpipe-os procihűtők a legjobbak ilyen célra, ahol nincs közbenső réz talp a heatpipe, és a processzor, jelen esetben a LED között.
Így kimarad két hőlépcső, ami egyesek szerint 2-5 C fok többletet jelent.
tehát két hőlépcső: 2X2-5 = 4-10 C fok, ami elég sok.
Mondjuk 60 C fok helyett 56, vagy 50 C fok.

De én esetleg valami olyanra gondolok rudlámpánál maradva, ami a Zalman Reserátorhoz hasonló borda,- tehát egy rúd alakú hűtőborda, persze kisebb méretben.
Reserator
Reserator

ebbe, pontosabban egy ehhez hasonló,csak kisebb bordába kéne beleeszkábálni legalább 4 db 6-os, vagy 8-as átmérőjű Conrad-os heatpipe-ot, és akkor a hőszépen szétterülne a teljes bordán, hála a heatpipe-oknak.

Ha valaki beletenne a 60Cm-es Reserator bordába 4 db 40 cm-es (ez a leghosszabb...) Conrados heatpipe-ot, és beleépítene 1-3 SSR-90-et, akkor egy brutális lámpa lenne az eredmény, amihez komoly aksi kéne, akkor egy brutális méretű, és fényű lámpa lenne az eredmény, de ez minden lenne, csak nem zseblámpa. :D
Bár 3X160W=480W-ot ez a szörnyeteg sem lenne képes lehűteni passzívan, még aktív hűtésel sem.
Na de ez már a fantázia világa... :)

A 3 db SSR-90-ről végül is hamar lebeszéltél, de egyenlőre 1db SSR-90, és 3db Cree-MC-e LED es lámpa van tervben.
Következő fizetéskor megrendelem a 33 EUR-os SSR-90-et, amit linkeltél onnan.
Ha megjön, akkor majd valahogy letesztelem, és teszek fel képeket, infókat róla.

Csak nem kedvet kaptál egy SSR-90-es LED-en alapuló lámpa építésére?
Remélem igen! :D

Veriakilis

[ Szerkesztve ]

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

(#669) macikos válasza Veriakilis (#668) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Köszönöm, tehát akkor ez így nem éppen zseblámpa kompatibilis megoldás :D Akkor ezért se nagyon kapkodják el a CSM-360-as lámpák építését :D

"Csak nem kedvet kaptál egy SSR-90-es LED-en alapuló lámpa építésére?"

Hááát, nem is tudom... :D

Jön a nyár, valamit kell majd alkotni. Most van egy ilyenem: [link], megérkezett hozzá a 14500-as Li-ion akku, így már elég jó a fénye, bár 100-150 lumentől még nem kell megijedni ;] Arra gondoltam, hogy nyáron kicserélem benne a LED-et valami erősebbre, mondjuk valami XR-E vagy esetleg egy XP-G és direktbe hajtom majd az akkuról. Egy ilyen kis lámpából 3-500 lumen azért nem lenne rossz+ ez nyáron is mindig nálam lehetne, mert akármilyen kicsi a Spiderfire, azért nadrágzsebbe nem fogom magammal vinni mindenhova :D

Később persze lehet majd benne lennék egy SST-90-es lámpa építésében, de előbb ezt csináljam meg :)

(#670) dokiki válasza macikos (#669) üzenetére

dokiki
(lelkes újonc)

Szia!

Az UF C3-at ha meghajtod direktbe egy 14500-as akkuról,akkor az miért tud többet,mint simán?nekem egy normál C3 van p4-es leddel.nemrég mértem, 1A megy át a ledhez,ha leveszem a kapcsoló rész,és ott mérem.A 14500-as akkuval fél órát megy a lámpa max.
Ha kicseréled a ledet XP-G-re,akkor hogy tud majd 3-500 lument?Nem vagyok egy nagy elektrotechnikus,csak ezért kérdezem.

(#671) macikos válasza dokiki (#670) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Azért megy jobban 14500-ról, mert gagyi a lámpákban az elektronika! AA esetén 1,2 vagy 1,5V-ból kell csinálnia kb. 3,6-3,7V-ot. Li-ion akkunál meg pont megvan ez a feszültség, teljesen feltöltött akku 4,2V-ról kezd visszamerülni.
Ha 14500-al hajtanád, több áramot venne fel. Persze lehetnek kivételek, meg hogy jól teljesít a driver, de a DX-es vélemények között is ott van, hogy Li-ionnal erősebb a fénye.

Az XP-G-t a gyártó szerint 1,5A-el is lehet hajtani, minden gond nélkül. Hajtják is :D [link] Itt látható, hogy 1,5A áramerősségnél több fényt bocsájt ki, mint az MC-E(a fehér vonal az MC-E), ami egy 4 emittert tartalmazó LED! :Y

Itt látható, hogy az XP-G jóval kisebb, mint az MC-E: [link]

[ Szerkesztve ]

(#672) dokiki válasza macikos (#671) üzenetére

dokiki
(lelkes újonc)

Azt tudom,hogy a 14500-assal erősebb,volt már vagy 5 lámpám,most csak 3 van:))
De én arra vagyok kíváncsi,hogy csinálsz 1,5 amper,meg hogy meddig is fogja így bírni az akku....10 percig???

(#673) macikos válasza dokiki (#672) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Hogyan? 3,5V-nál vesz fel 1,5A-t (A 14500-as akkum is ennyit tud max). Tehát 3,5V-ot kell előállítani. Ezt 4,2-ből egy feszültség osztóval meg lehet csinálni. Nyilván ahogy majd esik a feszültség, úgy a fényerő is fog...
Ha lenne valami jó kis driver, az is jó lenne, csak ugye 60-70%-os hatékonysággal nem a legjobb...
Fél órát tudna világítani a lámpa, az nem olyan rossz.

(#674) dokiki válasza macikos (#673) üzenetére

dokiki
(lelkes újonc)

Melyik ez az akku?Nekem a Trustfire blue van,900 mA-van ráírva,de ezek csak kb 550-600-at tudnak.Vagy direktbe kötve tudnak többet is?

(#675) macikos válasza dokiki (#674) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

[link]

900mAh a kapacitása, ami a vélemények alapján inkább 700mAh.

Az áramerősség pedig: 1,5A vehető ki belőle és annyival is tölthető max.

(#676) Gazsi00

Gazsi00
(őstag)

Most vásárolok először a DealExtreme-en és nem tudom fizetésnél mit kell választani.

Van method 1, 2 és 3. Az elsőt kell választani?

(#677) macikos válasza Gazsi00 (#676) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

A paypal-est válaszd ki, az talán az utolsó. Átirányít egy biztonságos paypales oldalra, ahol belépsz a paypal-es fiókodba és elfogadod a feltüntetett árat.

(#678) Gazsi00 válasza macikos (#677) üzenetére

Gazsi00
(őstag)

Mindhez az van írva, hogy paypal.

1. Checkout with paypal. Express checkout (for all customers).

2. Satandard paypal checkout

3. No payements 90 days

Nem az elsőt kell választani?

(#679) PHM válasza Gazsi00 (#678) üzenetére

PHM
(őstag)

Nem kell, csak érdemes. Az a legegyszerűbb. Szerintem...

(#680) Gazsi00 válasza PHM (#679) üzenetére

Gazsi00
(őstag)

Ok, megcsináltam. Mennyi idő szokott lenni mire megérkezik a csomag? És a postán kell átvenni vagy kihozza a postás?

A shipping addresst meg kell utólag is erősíteni? Mert a rendeléskor már kitöltöttük egyszer.
Kaptunk egy e-mailt és az volt írva a shipping address mellé, hogy nincs megerősítve.

3. Change or Confirm Shipping Address ? Ide nem kell belépnem ugye és megerősíteni?

[ Szerkesztve ]

(#681) PHM válasza Gazsi00 (#680) üzenetére

PHM
(őstag)

A csomag megérkezési ideje változó.
Általában 7-8 nap csomag feladásától számítva.
Erről kapsz majd e-mail értesítőt.
A postázási címet a Paypal-on kell megadni, szerintem nem az
express checkoutot választottad, olyankor kér megerősítést.
3.: Igen.

(#682) Gazsi00 válasza PHM (#681) üzenetére

Gazsi00
(őstag)

Az Express checout-ot választottam és ott meg is erősítettem.
Most nézem, hogy kaptam a Paypal-tól egy levelet és ez van odaírva: Shipping address - unconfirmed
De a cím pedig ott van alatta.

Szerintem még nincs feldolgozva, jó lesz ez így gondolom.

[ Szerkesztve ]

(#683) PHM válasza Gazsi00 (#682) üzenetére

PHM
(őstag)

Szerintem meg nem lesz így jó, de a megoldást nem tudom.
Esetleg érdeklődj itt, biztosan tudnak segíteni.

(#684) Gazsi00 válasza PHM (#683) üzenetére

Gazsi00
(őstag)

Jó lesz, mert katunk egy ilyen e-mailt a DealExtreme-től:

We have successfully received your order. We will process it as soon as
possible and send you a Shipment Notice email when your item(s) ship.

(#685) Gazsi00 válasza PHM (#683) üzenetére

Gazsi00
(őstag)

46 dolcsiért rendeltem, amiben van egy lézer is (28 dolcsi). Szerinted kell majd vámot fizetnem?

És a Dealextreme-hez hasonló boltot tudsz még esetleg, ahol lámpákat, műszaki cikkeket eleht kapni?

(#686) macikos válasza Gazsi00 (#685) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Vámot azt hiszem $125 alatt nem kell fizetni.

Ami viszont nem jó, az a lézer. A VÁM-on nagyon figyelnek rá és lehet nem fogod megkapni :F

(#687) Gazsi00 válasza macikos (#686) üzenetére

Gazsi00
(őstag)

Hát az nem lenne jó, remélem szerencsém lesz és nem lesz semmi probléma. A kis összeg miatt reménykedek.

(#688) macikos válasza Gazsi00 (#687) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Bár most megnézve a DX-es csomagot, ők azt írják rá, hogy ajándék, tehát az ára nincs rajta a csomagon. Viszont tételesen fel van sorolva, hogy ssc flashlight, battery, stb.

(#689) Gazsi00 válasza macikos (#688) üzenetére

Gazsi00
(őstag)

Az jó, mert akkor nem kérhetnek vámot és áfát, ha ajándék van ráírva.
És a postás szokta kivinni házhoz a csomagot, vagy postára be kell menni érte?

[ Szerkesztve ]

(#690) PHM válasza Gazsi00 (#689) üzenetére

PHM
(őstag)

Kérhetnek számlát, ami alapján kivetik a vámot és áfát.
Pontos összeget nem tudok, de 50 dollár alatt biztosan vámmentes.
A postás szokta kivinni házhoz a csomagot, vagy postára be kell menni érte. :)
Ez posta és postás függő, de többnyire be kell menni érte.

(#691) Gazsi00 válasza PHM (#690) üzenetére

Gazsi00
(őstag)

Értem, köszönök minden segítséget.

(#692) jada00 válasza Veriakilis (#668) üzenetére

jada00
(tag)

Hello!

Ha szeretnel rendelni SSR-90 es ledet, akkor innen is megteheted.
[link]

Ezek a legerőssebbek!
60$ a led +2$ a szállitás. Irni kell neki egy emailt es Paypal-on kell kifizetni.
Itthon meg nem lehet kapni, de már meg van rendelve.

Üdv.Jada

Jada

(#693) RtgLaci

RtgLaci
(tag)

Helló fiúk! Van itt egy igazán erős(nek tűnő) LED:
Osram 15W-os hiflux LED Q65110A4717LEWE3B

Kíváncsi lennék egy ebből készített lámpára :Y
Egy baj van, hogy kb. 17 ezer froncsi. :W

Angol nyelvleckéket adok - veszek :) <<ZTE Blade&Skate forever-legalábbis remélem:)>>

(#694) macikos

macikos
(PH! addikt)

JetBeam RRT-3-at lehet nyerni, ha feliratkoztok a hírlevélre: [link]

(#695) Gazsi00

Gazsi00
(őstag)

Láttam élőben a Led Lenser X21-et. Nem semmi lámpa, már a mérete is brutális, hát még a fényereje... Csak ne lenne ilyen drága. :(

(#696) macikos válasza Gazsi00 (#695) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Élőbe? Hol mutogatnak ilyeneket? :D

(#697) Veriakilis válasza jada00 (#692) üzenetére

Veriakilis
(őstag)

Hova kell emailt küldeni pontosan?
Csak PayPal-al lehet fizetni?

Mennyi idő alatt érkezik meg?
Még valami: ideiglenes német címemre is rendelhetem?

Veriakilis

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

(#698) jada00 válasza Veriakilis (#697) üzenetére

jada00
(tag)

Email cím: fanatic@photonfanatic.com
Úgy tudom csak paypal-lal lehet nála fizetni, írsz neki egy levelet, hogy hova küldje (pontos cím, az lehet bármi ,akár Németország is) és ,hogy mit akarsz pontossan!

Nem tudom mennyi idő alatt érkezik meg, még nem rendeltem tőle csak váltottunk pár emailt. Mivel az USA-ból érkezik szerintem kell neki egy hét kb.

Honnan veszel hozzá elektronikát? :F

Üdv. Jada

Jada

(#699) Gazsi00 válasza macikos (#696) üzenetére

Gazsi00
(őstag)

Fehova (vadász kiállítás). Be volt fogatva egy nagy állványba és egyfolytában világított. :)
Megkérdeztem mennyibe kerül, mondták, hogy a kiállítás miatt 100 000 helyett 80 000.
Gondoltam magamban, akkor veszek rögtön vagy ötöt, ha már ilyen olcsó. :D
Fenix is volt kiállítva...

(#700) EZoli752 válasza Gazsi00 (#699) üzenetére

EZoli752
(kvázi-tag)

Szia!

Ha akarsz venni, akkor tőlünk vedd az x21 mert nálam 70000/db névre szóló számlával, vannak más lámpák elsősorban Jetbeam, Eagletec, Led Lenser.
Mindegyiket kipróbálhatód este is akár!

Zoli

[ Szerkesztve ]

www.ledeck.hu : Led Lenser lámpák, vadászlámpák, fejlámpák, tesztek

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.