- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra - szépséges a szörnyeteg
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
"A hozzávetőleg kétezer oldalas megállapodás teljes szövegét várhatóan a következő napokban teszik közzé. A Downing Street csütörtöki tájékoztatása szerint az átfogó egyezményen belül vám-, illeték- és kvótamentességre épülő szabadkereskedelmi megállapodás is létrejött.
Boris Johnson miniszterelnök szóvivője hangsúlyozta: ez az első ilyen jellegű szabadkereskedelmi szerződés, amelyet EU külső országgal kötött, és mindkét fél számára ez az eddigi legnagyobb értékű kétoldalú szabadkereskedelmi megállapodás." (forrás:444.hu)
Jól értem, hogy ez azt jelenti, hogy az Angliából vásárolt dolgok mégsem lesznek vámkötelesek? -
válasz
totyak #81195 üzenetére
Nem idióta kérdés, a franciák senkit nem engednek be, a teherszállítókat sem, ott dekkol egy csomagos autónk az angol határon tegnap óta és csak reménykednek hogy meggondolják magukat és jöhetnek tovább.
15:49-es hír
Az Európai Bizottság azt javasolja, hogy függesszék fel az Egyesült Királyságból érkezők beutazási tilalmát – közölte a testület.
A közleményben hangsúlyozzák, hogy az enyhítésre azért lenne szükség, hogy folyamatos legyen a kontinens és Nagy-Britannia közötti élelmiszer-ellátás. Azt írták, hogy jelenleg is több, nagyrészt élelmiszert szállító teherautó vesztegel a doveri kikötőnél, hogy Franciaországba jusson. Azok számára is fontos lehet az enyhítés, akik Nagy-Britanniából utaznának haza az ünnepekre, idézi a közlemény az unió igazságügyi biztosát.
A Brexit kapcsán meg az gond hogy nincsenek felkészülve a kifelé történő vámolási dolgokra, nincs elegendő emberük a vámszerveknél, nincs bejáratva a munkafolyamat. -
válasz
catroot #81128 üzenetére
Jelenlegi angol álláspont szerint ők január 1-től a mi szempontunkból már vámjogilag nem EU-s ország, így a harmadik ország féle eljárás alá esnek.
Lehet hogy még a napokban talán lesz valami egyezkedés és lesz normális Brexit kiválás, de nem valószínű hogy a vámos téma még egy hónapot csúszna, mert erről is kaptam információt.
Vannak cégek akik 12.15-től már nem szállítanak az EU-ba, az angol posta is december 20-tól EU-ból csak vámárúnyilatkozattal (CN22, CN23) ellátott csomagot továbbit, kézbesít az angol címzetteknek. Így sajnos ez élő lesz, viszont július1-ig érvényes lesz az hogy a 10 €-ot el nem érő Áfa-t elengedik , így a mostani határ, 30,7 font körül lesz januárban is ameddig nem kell fizetni semmit, de 23-án pontosan meg tudom mondani -
catroot
veterán
Sziasztok!
Próbáltam utánaolvasni a dolognak, de sajnos nem jártam sikerrel. Felteszem a kérdésem itt, hátha tudja valaki rá a választ:
Ugye e év december 31-ig az angliai rendelések vámmentesek. Viszont mi történik akkor, ha még ebben az évben leadott rendelés kézbesítése átcsúszik a jövőévre (pl. 2021 január elején tudja csak feldolgozni a Posta a beérkező küldeményt)?
Ilyen esetben már lehet, hogy vámkezelni kell?
Köszönöm előre is!
-
fil
őstag
válasz
PROTRON #81097 üzenetére
A tracking appokban nem kell email cím. Csak írd be a tracking no.-t és kész. A telefonon jelez, ha változik a státusz.
A címet nem fogod látni egyiken sem.
A fuvaros nem hozzád hozza. Megy a posta budaörsi nagy elosztójába, ott vámkezelik, onnan egy másik (talán területi) logisztikai központba stb. szóval türelem. -
-
Ha eladóként valaki angol vevőnek küldene valamit akkor tudjon az alábbiakról.
A Royal Mail szolgáltatás a jelenlegi formájában 2020. december 20-ig lesz elérhető, vámáru-nyilatkozat nélkül.
2020. december 21-től kötelező a vámáru-nyilatkozat kitöltése és csatolása a küldeményhez ha terméket tartalmaz.
Tájékoztatásul!
2021 január 1-től az angol vevőkre náluk ezek a vámtarifák vonatkoznak ha tőlünk vásárolnak:
- ÁFA fizetése 0 GBP és 135 GBP között (20%)
- Vám és ÁFA 135 GBP-től -
válasz
Wiz Khalifa #81048 üzenetére
Ha nem könyvelt küldemény akkor nem biztos hogy itt van, szóval egy dolog hogy valamelyik logisztika írt ilyet, de más is lehet a valóság.
A magyar reptér az a Liszt Ferenc, mert az nem tranzit, hanem a vége, Hong Kongból a tranzit reptér ide Frankfurt-Hahn
Minden Kínából érkező a vámosokon keresztül jön át és kérhetnek ehhez is vételár igazolást. -
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Ismerősömnek rendeltem egy kütyüt Szeptember 23-án. Fel is lett adva csomagszám is van minden. December 3 volt a határidő de nem jött meg. Ránéztem és az eBay rendszerében látom hogy Szeptember 24-én feladták Shenzhen-be, 26-án már a Hong Kong-i reptéren volt. És a kövi állás hogy Október 3-án beérkezett a magyar reptérre és azóta ott áll a transit-ba. Van erre valami mód hogy hogyan lehetne felgyorsítani a folyamatot vagy megtudni mikor hajlandóak tovább küldeni?
Egy 5 eurós kütyüről van szó szóval vámolás nem lesz.
-
válasz
PROTRON #81045 üzenetére
Nem ide tartozó téma, de a határon a vámos felé tenned kell egy nyilatkozatot hogy nincs nálad olyan ami meghaladná az utasforgalomra előírt szabályozást, ha ezt megteszed -akár szóban- és mégis úgy dönt a vámos hogy akkor tételes vámellenőrzés alá vonnak az már kellemetlen dolog lehet. Persze ez változik attól is hogy épp milyen belépési szabályoknak kell érvényt szerezni és azt ténylegesen ellenőrzik-e a dolgokat, de van a jogszabályban leírt dolog is.
De lezárhatjuk az ötleteléstm mert már súrolva van a jobbra fent tiltott dolog. -
Roachy
senior tag
Igazából nem ért meglepetés. Bár annyit hozzátennék, hogy az utóbbi 2 módszer esetében azért simán elkerülhető, bármekkora is az érték.
Illetve még egy elméleti kérdés, ezt már csak kíváncsiságból és nem is konkrétan ebay-el kapcsolatos.
Amiről szó van az egy optika amúgy.
Mi van akkor, ha mondjuk kint vagyok Svájcban, hazajövök és kiderül, hogy kint felejtettem egy optikát. És azt utánam küldik postával. Akkor is fizetnem kell a saját már régóta meglévő cuccom után áfát és vámot is? Illetve ilyenkor mi alapján határozzák meg az értéket? -
Roachy
senior tag
Üdv!
Bár sejtem a választ de azért rákérdezek.
Ha Svájcból, magánszemélytől veszek ebayen használt terméket 190 euró értékben, van e rá bármi mód, hogy megússzam a vám és áfa fizetést?
Akitől rendelnék egyébként ismerős és úgy küldi ahogyan megbeszéljük. -
attiati
veterán
köszi szépen, nagyságrendileg teljesen jó
Szerinted mi történik a 8% áfakülönbözettel, ha német ebay-ről németországi automatába rendelem és onnan a GLS hozza Mo-ra?
Magánszemélytől, aukción.
Ebay nem fogja felszámolni, mert Németországon belül marad.
A GLS felszámolja kézbesítésnél + "vámkezelési" költséget is ? -
Sziasztok!
Szeretnék USA-ból rendelni egy 130 USD értékű terméket. Szállítási módnak van egy ilyen opció: "FedEx International Priority® (1 business day)"
Létezik hogy 1 napos szállítás USA-ból? Illetve Fedexnél VÁM kezelés alá esik minden vagy random? Mire kell számítsak?köszi!
-
Az üzletszabályzatot már többször linkeltem, kell és atratalom határozza meg sima levélhez nem kell áru tartalomhoz kell.
Volt ismerősöm akinek az egyik ország vámosai visszaküldték a vámolási okmány hiánya miatt, egy másik országban meg nem voltak hajlandók vámkezelni és megsemmisítésre küldték, mert ha nincs okmány akkor megtehetik. Lehet hogy rossz napja volt a vámosnak.
-
Urguru
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem , hogy eladtam valamit az Ebayen az USA-ba (400$), amikor kiküldöm kell rá ragasztanom vámáru - nyilatkozat cetlit? ( illetve milyen estben kell használni) ?
Másik kérdésem , hogy a Paypalon a termék + postaköltség mellett megjelent a számlán Forgalmi adó: 28 $ ezzel nekem kell valamit tennem?
Előre is köszönöm a választ!
-
szanci
csendes tag
Sziasztok! USA-ból szeretnék rendelni, bele is tettem a kosárba. Ott a megadott alap áron kívűl volt még plusz ár (gondolom az a posta) International Priority Shipping és alattuk egy olyan, hogy + US $xx.xx import charges. Elolvasva az itteni FAQ-t, akkor nekem most a termék árát, postaköltséget és a vámot is ki kell egybe fizetnem? A termék 200dolcsi lenne és már "kereskedelmi vámtarifa* + 27% ÁFA terheli a küldeményt" ez vonatkozna rá.
Kérdésem tehát: ha az ebay-en kifizetek mindent egybe akkor amint behozzák magyarba nekem már nem kell fizetnem pluszba semmit? Jó lenne nem megint kifizetni az "import charges"-t.
Köszönöm aki válaszol -
válasz
khron78 #80919 üzenetére
Nem tudjuk, mert eddig sem volt ez ott téma, ez nem rájuk tartozik. Állami és EU-s vám, áfa dolgaink.
De nekem semmit nem írtak ezzel kapcsolatban pedig ez az alap eBay regisztrációm.Nagy -Britannia 2021. január 1-től már nem tekinthető vámjogilag EU-s országnak. Tehát ha onnan vásárolsz akkor már ugyanazon kategória mint az USA vagy Kína.
2021 július 1-ig vonatkoznak azok az értékhatárok amiket a vámolási leírásban írtam.
Magánszemély által megrendelt áru (vásárolt áru)
0-22 euró között vámmentes/vámeljárás alá nem tartozó küldemény
22,1-150 euró között vámmentes, de 27% áfa terheli a küldeményt
150,1 euró felett kereskedelmi vámtarifa* +27% áfa terheli a küldeményt
Minden nem EU-ból érkező új vagy használt, cégtől vagy magánszemélytől vásárolt dologra 22,1 €-tól (kb. 25 $) fizetendő az ÁFA és ha van a vám.
Addig érvényes ez is
Az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 162 § (5) bekezdése alapján a rendelt küldeményben lévő termék értéke a 22 € forintra számított összértékét meghaladja, de nem éri el a 150 € értéket, úgy a termékbehozatal során általános forgalmi adó fizetési kötelezettség keletkezik, amely összeget az ügyfélnek nem kell megfizetnie akkor, ha a kiszámolt – és így az ügyfél által fizetendő – összeg a 10 € értéket nem haladja meg.Mivel font a fizetés ezért ez a határ pl. most 30,95 £-ig érvényes. Decemberben 23-án lesz meg az hogy mennyi a januári érték, szerintem 30-31 £ közt várható.
Vevőként a Global Shipping Programban való szállítás pedig ugyanolyan lesz mint az USA GSP esetén, lesz fizetendő import charges, mert amíg EU tagok voltak az 0 értékű volt, valószínüleg már eleve a mi 27% áfánkat számítják fel ott is.
Még egy dolog, az hogy aki angol vevőnek ad el az ezután csak vámárúnyilatkozattal küldheti ki eladott terméket CN22 vagy CN23 kell a postai küldeményeknél, a futárcégekk meg eleve így veszik majd át.
-
válasz
buckrogers #80888 üzenetére
Ha belenézel az Összefoglalóba van segítség, 19. Vámügyintézésről néhány gondolat
De röviden, a vám termék függő, lehet hogy 0%, de elmehet 14%-ra is. Nem írtál árat így 40,36 USD-ig nincsen Áfa fizetés sem, efölött viszont a 27% Áfa és a szállító vámeljárási költsége fizetendő, 150 € (~173 $) felett jön rá még az említett vám is.
Nagyon messze van, drága lehet a szállítási költség és most nagyon lassú a szállítás. Mindenképp bogarászd át az eladó minősítéseit. -
buckrogers
csendes tag
válasz
buckrogers #80887 üzenetére
Bocsánat, mégis aktuális a Brazil kérdés, mert nem teljesen ugyanaz a két termék, bocs.
Tehát:
Érdeklődnék, hogy Braziliából rendelésről van valakinek tapasztalata? Esetleg azt lehet tudni, mennyi vámot raknak rá?
Előre is köszi a válaszokat. -
buckrogers
csendes tag
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy Braziliából rendelésről van valakinek tapasztalata? Esetleg azt lehet tudni, mennyi vámot raknak rá?
Előre is köszi a válaszokat.
-
-
gergo5991
őstag
sziasztok, ha 510 eurós cuccot rendeltem japánból, mennyi adó + vámot kell fizessek? németországba küldik
nem tudok németül angolul meg nem találtam a neten -
minas
aktív tag
Ha eladóként elfogadtam a vevő visszaküldési kérését, akkor mennyi időn belül kell a vevőnek postázni a cuccot?
Illetve mi legyen, ha a vámon szőröznek, mert ugye nem akarnék vámot (meg ÁFÁ-t) fizetni a saját cuccomra, amit visszaküldenek? -
válasz
Entrecampos #80746 üzenetére
EMS gyorsposta, ha EE999999999CN forma, a Magyar Posta is 7-10 napra vállalja Kínába küldést, onnan is így van. Az MP követőjében is látod. Nézz rá. Pár nap és kézbesítik ha nem kerül vámeljárás alá.
A SpeedPakról hol olvastál rosszat? A tavasszal a járvány miatt lehettek késések, de az nem egészen a postai szolgáltatón múlik ha háttérbe kerül a szállítása a védőeszközük szállítása miatt -
-
GAbre
veterán
Üdv!
Rendeltem 100e ft értek felett usából terméket ebayen.
Szerintem eladó se adott még el így másik régióba.
Van valami,amit érdemes tudni?
Esetleg átmehet ez a csomag vámon vhogy? -
válasz
rednifegnar #80737 üzenetére
Ahol van vámkirendeltség ott az a 1-2 nap + a 2400 Ft-ot megéri, mert akkor csak a 1100 Ft-ot fizeted a Postának. Megküldik a papírokat azzal elmész a vámhivatalhoz, lerendezed és a papírral bemész a postára és átadják neked csomagot a vámos papír ellenében.
Most a 15 millió küldeményből úgy 80000 darabot csinálnak meg és ebből nem mindegyiknél van fizetnivaló, szóval nem ez a bevételi forrásuk. Pont azért csúszott júliusra mert több országban nem tudták elektronikusra átállítani a vámosokat. Nálunk működhetne mert az alapok adottak a vám részéről, most is van elektronikus vámolás és tudtommal a szervereket és a Netes infrastruktúrát az idén fejlesztették tovább.
A posta feldolgozási kapacitása az már kérdéses, mert minden címzettet értesíteni kell, amelyik küldeménynek nincs nemzetközi postai azonosítója annak ki kell osztani az azonosítót, ezután fogadni az ügyfelek értesítőit a vámolás végrehajtásáról és kézbesíteni a küldeményt. No itt nem bukik meg rendszer, hanem késve kapjuk meg. -
válasz
Sir Pocok #80732 üzenetére
Tudjuk, már ezt is beírtam hogy csúszik júliusra.
Azt is már írtam hogy jövő július odább van.
És pontatlan a szöveg az összes EU-n kívüli országból érkező vásárolt termékre, nem csak Kínából beszerzettekre.
És aki eredetileg írta az nagyon buta, nem kis kapu volt hiszen az Uniós jogi szabályozás tette lehetővé, ami törvényben van az nem jogellenes, nem bújt ki alóla senki, hiszen betartotta.
Az indoklás sem igazán valós, a csempészek persze kibújtak ez alól, de annak ugye más az aspektusa.
És magyar jogszabály teszi lehetővé hogy nem kell megfizetni a 10 €-ot el nem érő áfá-t, az sem tekintem kiskapunak, a Magyar Állam kedvezménye, persze így kevesebb áfa folyik most be.
A Vámkódex határozza meg hogy mivel kell igazolni az értéket.Nincs a ráírogatási móka most sem. -
válasz
rednifegnar #80731 üzenetére
Ha nem te végzed akkor akit megbízol az biztos kérni fog pénzt. Az eddig megismert tervek szerint saját magad is végezheted egy online vámos oldalon fizetéssel együtt.
-
Sir Pocok
őstag
Sziasztok!
Tegnap benyújtották a 2021 évi adócsomagot és kellemetlen meglepetés van benne, ami mindenkit érint, aki Kínából rendel ezután.
"Áfa: minden unión kívül rendelt áru után adózni kell
Bekerül a hazai áfa-szabályozásba az Európai Unió e-kereskedelmi áfa csomagja, amely többek között eltörli a 22 eurót meg nem haladó import küldemények adómentességét. Azaz 2021. július 1-től minden külföldről (nem EU államból) rendelt áru után általános forgalmi adót kell fizetni.
Az adómentességi szabályt kihasználó külföldi kereskedők nemcsak a tagállamok költségvetését károsították meg, hanem az európai unió piacán tevékenykedő tisztességes vállalkozásokat is. Néhány csalárd cég az EU-n belül is visszaélt az egységes piacra vonatkozó rendelkezésekkel, de ezt a kiskaput is bezárja az a hazai gazdálkodóknak kedvező módosítás, amely kimondja, hogy július 1-től alapvetően a fogyasztás helye szerinti tagállamban kell megfizetni az áfát távértékesítéskor – olvasható a Pénzügyminisztérium adócsomagról kiadott közleményében."Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy 3. országból jövő csomag esetén minden után most már ÁFA-t és vámot kell fizetni.
Hogy ennek az alapját mi alapján fogja meghatározni az jó kérdés.... Mert ha marad levélen szereplő feltüntetett érték akkor sok értelme nem lesz....
-
válasz
Kolondrum #80729 üzenetére
A postások látják elsőként ami megérkezik, valójában ott kezdődik hogy mi kerül tételes vámeljárás alá. Ők kérik be az okmányokat és adják át vámnak és azután vámolás. Most is sms-ben ment az értesítés vagy használják már az e-mailt?
De semmi gond, gyakorolsz jövő nyártól minden EU-n kívülről érkezőre ez lesz, azzal a különbséggel hogy az áfát egy ugyanilyenért is fizetni fogod. -
Mi van a vámosokkal?? Hát nem igaz, hogy újra megfogtak azt hiszik... Egy kiba telefon fóliát amit nagyon várunk, megint lehet levelezni beküldeni... Valamiről lemaradtam történt valami?
-
válasz
máyköl #80688 üzenetére
Nem. Vám nem mindig van, az áfa az bizonyos összeg határ felett mindig van és van a vámolást végző cég költsége.
Ha vissza kell küldened magánszemélyként a kifizettet áfa nem igényelhető vissza, a vám sem. A vámolás elvégzése meg az egyszeri költség, a feladatot végrehajtották így az sem kérhető vissza.
Az eBay és a PayPal vásárlói védelem a kifizetett teljes vételár erejéig terjed.
Itt most nem értem a GSP szállítást, mert ott eleve fizeted a szükséges dolgokat a vételárral együtt és ilyenkor azt teljes egészében visszakapod, de akkor a Pintney Bowes logisztika csináltatja a vámolást és cégként rájuk más szabályok vonatkoznak. De ez egyenlőre USA beszerzésnél és majd 2021 január 1-tő Nagy-Britania esetén van így. -
válasz
máyköl #80685 üzenetére
Lényeg az hogy ilyen esetben nincs garancia hogy visszakapja az eladó a terméket. Értesítenek a vámolásról, 20 napig várják hogy rendezd a vámolást. Ha nem történik meg akkor pénzért visszakézbesítik, amit a címzettnek kell majd fizetni, ellenkező esetben nem kapja vissza a terméket. A Posta ezt írja: 9) Nemzetközi postacsomag és nemzetközi elsőbbségi postacsomag visszaküldése esetén a
Postával közreműködő külföldi postai szolgáltató által meghatározott díj és az azonos tömegű MPL postacsomag díja kerül együttesen felszámításra.
10) Európa+ csomag és MPL Europe Standard csomag esetében a visszaküldés (visszakézbesítés) díjmentes. Inverz szolgáltatással feladott Európa+ csomag és az Inverz MPL Europe Standard csomag Nemzetközi Posta Kicserélő Központból történő visszaküldése esetén az azonos tömegű, háznál kézbesített MPL Üzleti csomag díja kerül felszámításra.
Mint írtam, ha átveszi akkor ezt a költséget jogszerűen vonja le a pénzedből. Persze ha közben nem veszik el a küldemény mert akkor még jobban bonyolódik a dolog. A futár cégek is hasonló módon járnak el. -
válasz
máyköl #80683 üzenetére
A második kérédsre. Ha ninccs szükséged rá akkor ne vedd meg, ne az legyen a szempont hogy fenn akad a vámon vagy nem. Minden ami 22 €-nál drágább vámeljárásra kötelezett aztán ha a fizetendő áfa nem éri el a 10 €-ot azt még elengedik.
Persze ha valahogy visszajut az eladóhoz a termék akkor vissza kell adnia pénzt, de ha neki ez költséget okozott azt jogosan levonhatja belőle.
Itt a hangsúly a ha visszakapján van, erre nem igazán van garancia ha át sem veszed és nem te küldöd vissza. Már írtam másnak ez a visszaküldés nem szokott ingyenes lenni, mert nem azért megy vissza mert kézbesítési probléma van. -
máyköl
veterán
válasz
tbalint3 #80681 üzenetére
2kg -nál nehezebb termékekről van szó.
Másik kérdésem: Ha egy ebay -es rendelés fennakadt a vám -on, mi történik ha nem veszem át? Visszaküldik idővel az eladónak? Kell kérnem a futárszolgálatot (Dhl), hogy küldjék vissza? Idő közben nincs szükségem már a termékre, így nem szívesen fizetném ki a vámot, majd küldeném egyből vissza.
-
válasz
Kolondrum #80667 üzenetére
Nem kell csak megkavarod a dolgokat és felesleges pénzkidobás ha postai úton küldöd, lassan dolgozik ott most a Posta, a vámos határozat elkészítése max 2 perc, a többi a postások munkája. Hétvégén a fű sem nől.
Ha megnyugtat akkor legfeljebb rákérdezel holnap és e-mailben újból elküldöd ha szükséges.
Itt egyébként mi az utolsó bejegyzés? -
Szia. Jött levél azzal a nyomtatvánnyal amit én korábban beküldtem nekik (vám). A kinyomtatott és a kapott annyiban más, hogy a TN-en kívül a tömeg, hivatkozási szám, szóval a sallang ki van töltve, amit mi beküldtünk abban nincs csak a TN kb. De a csomagkövetésben látom, hogy a Postai vámeljárás, Nemzeti Adó- és Vámhivatal elfogadta a benyújtott vámkezelési végzést. Akkor most nyugodtan üljek a seggemen nem kell ezt újra beküldeni nekik?
-
Szóval én tudom, hogy 6018ft volt a powerbnak, beküldöm amit kell (postát jelölöm meg, mert nekem itt az a legegyszerűbb), majd ha lezajlott simán kihozzák? Ellenben ha ez a cucc 20.000ft lenne akkor áfa + a fenti 3500ft?
Első hsz-ben rosszul fogalmaztam, tudom hol vám a vám meg áfa stb. Ez még áfa gyanús sem. Ők ezen sokan ültek és először láttam, hogy átment és jön, erre vissza lett vonva a bejegyzés és újra vám eljárást láttam. Ebben a pillanatban jött az sms. -
válasz
Kolondrum #80633 üzenetére
Nem fognak pénzt kérni hiszen nem fog vámeljárás történni, ez az összeg akkor él ha van fizetnivaló áfa.
Ahogy írtam az Összefoglalóban is jelenleg forintra átszámolva 12401,7 Ft szállítás és termékárig nem kell fizetni Áfá-t, de a nyomtatványt azt ki kell töltened és beküldened az igazolásokkal együtt.Annyit még hozzáteszek, ha a lakóhelyeden van Vámhivatal akkor 2400 Ft-ot a fizetős vámeljárásnál is meg tudsz spórolni, ha te intézed a vámosokkal a vámeljárást akkor az űrlapon a a B-t kell jelölni és csak az 1100 Ft vámközvetítési díjat kell a Postának kifizetni, a vámosoknál nem kell fizetni a vámeljárásért.
-
Üdv. Kis naivnak azt hitték nem számolok azzal mennyiért rendelek. Össz 6k postával, powerbank. Van ez a doksi, én csak azt nem értem mi van ezzel a 3500ft-al. Mert az én szemléletem az, hogy miért fizessem ki ha nem én akartam vámolni + tudom, hogy 22 euró alatt van. Én ezt ki nem fizetem mert valaki azt mondta na ezt vámoljuk meg nézzük meg és ár alatt van még postával is.
(Ez pont olyan dolog mint a vadgázolás és még én fizetek a vadásztársaságnak, nem én akartam elütni és engem hurcolnának meg, nekem van karom, mert az állatuk ott mászkált, fizetek adót útra, kerítésre és én vagyok a hívás? Elég bznyk világ ez...)
Vagy 5 éve nem volt vámeljárásom, mi lesz a 3500-al? Mert ez a legegyszerűbb. Köszi.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Köszönöm a választ!
Időközben leütöttem a terméket, mert lejárt az idő, és ez az egy volt a választékban, ami megfelelt annak, amit én kerestem (új állapotú v1 verzió). Pechemre ez pont olyan, ahol extra magas a szállítási költség, ráadásul a leütés után szembesültem vele, hogy nem kis mértékű vám is került rá. Tudtam, hogy lesz plusz költség, de alacsonyabbra számítottam. (Bár azóta megtaláltam az összefoglalóban, hogy EU-n kívül kb. 25 USD-re kell számítani, úgy tűnik korábban ezen átsiklottam. )
Subtotal (1 item): US $40.00
Shipping: US $70.33
Import charges: US $28.06
Order total: US $138.39Így ezt látva egy kicsit már bánom, hogy leütöttem, ennyit azért nem ér meg.
Az USA Postáról tudsz egy kicsit részletesebb infót adni, hol tudok tájékozódni az árakról? Lehet érdemi összeget spórolni vele?
-
válasz
Dorien #80589 üzenetére
Nem lehet megjósolni.
Nincs pontos dátum a kivezetésére a 22 €-os szabálynak, ami úgy 2021 júliustól várható, mert az EU elhalasztotta a januári átállást.
Nem tudni hogy marad-e a 27% ÁFA, az lehet több vagy kevesebb.
Nem tudni hogy marad-e a 10 €-ot el nem érő ÁFA elengedése, ez is nemzeti szabályozás.
Mivel te is vámoltathatod majd on-line a csomagodat, senki nem tudja hogy az értesítésért hogy külföldi küldeményed érkezett a Posta kérni fog-e pénzt
Esetleg marad a mostani 1100 Ft-os vámközvetítési díj ha nem ők vámolnak (most sem kötelező őket igénybe venni, te is intézheted és 2400 Ft-ot spórolsz), vagy kisebb értékű valami díjat találnak ki, az hogy emelik-e a jelenleg 3500 Ft-os postai vámkezelési díj.
Lényegében 2021 júliusig maradhat a jelenlegi rendszer, de az áremelését a Posta bármikor megteheti és a Magyar Állam is az ő dolgait.
Ha életbe lép a szabáylozás -
Dorien
veterán
Csak egy kérdés: Jövőre hogy fog kinézni egy jelenleg 1000Ft-os kínai csomag költsége?
1000Ft x 1,27 (27% ÁFA) + 3500Ft (vámkezelési díj) = 4770Ft ? -
Dorien
veterán
válasz
kabalababa #80575 üzenetére
Az összes Global Shipping-es szállítmány az Erlanger, Kentucky-beli GSP központba megy, ott végzik el a vámeljárást, majd utána küldik tovább. Általában 2 hét alatt megjön az ilyen cucc.
-
-
Mexildos
aktív tag
Akkor nagyon úgy néz ki, hogy az eladó nincs benne
Értem, hogy olcsóbban jönnénk ki a GSP-vel de ha a nem kevés áfát visszakaphatjuk cégként, mivel működéshez kell, nem mindegy. Ha jól tudom, akkor VÁM informatikai eszközökre nincs csak áfa. Viszont ha azt teljes egészében vissza lehet igényelni akkor az itthoni vámolás kedvezőbb. De lehet valamit rosszul látok. Ezért is köszönöm mindenki segítségét.
-
válasz
Mexildos #80515 üzenetére
Vevőként nincs számlázási cím megadás. Annak logikában a regisztrációs cím felel meg cégek esetén és van mellé a szállítási. Konzultálni kell egyébként a számla készítésről, mert ilyenkor jobb lenne ha csomagba tenne papíros számlát és arra a regisztrációs -számlázási címet- írná. Egyáltalán ad-e számlát?
Írva van a szállításnál ez a vége a szövegnek Shipping: .....via the Global Shipping Program
ha ez van akkor meg normál szállítás Shipping: $61.15 USPS Priority Mail International
De ennél ahol ez volt írva ott a termék ára 28 $, így a vámérték az 89,15 $ lesz és erre megy a 27% Áfa, ennél nincs vám, így majd a vámeljárásért még Postának kell fizetni 10000 Ft-ot
Akkor ez példa szerint vételára 26217 Ft, felszámolt 27% áfa augusztusi vámolási árfolyammal 7317 Ft + a posta díja, tehát a végösszeg 43444 Ft.
Míg GSP-vel az összár 31723 Ft körül lenne -
Mexildos
aktív tag
Ha GSP-s azt onnan tudom, hogy ki van írva a szállítás alá a fizetendő vám és áfa díja?
Az eladó szerintem nem esik ebbe bele mivel csak a szállítási díj van feltüntetve. De ha rossz a logika akkor ez honnan deríthető ki?
A szállítási cím az oké, hogy lehet hozzáadni, de a legtöbb eladó ezt írja rá a számlára is. Nekem amiatt lenne fontos a számlázási cím, hogy a számlát erre állítsa ki ne a szállításra.
De akkor ezt le kell beszélni vele, ha jól értem. -
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
Az Egyesült Államokból szeretnék vásárolni. Viszont nem mint magánszemély hanem mint cég.
A termék után járó számlán(melyet az amerikai állít ki) fel kell-e valamit tüntetni a cégnév és cím megadásán kívül, hogy a magyar vámekezlés után visszaigényelhető legyen az áfa?Másik kérdés, hogy az Ebay-en be lehet állítani billing és shipping address-t? Vagy erre nincs mód és ezt az eladóval kell megbeszélni, hogy más a székhely mint a szállítási cím.
-
Veron
addikt
Világos, hogy nincs vámkezelés.
Akkor a kiírt összeget fizetem esetemben szállítási költségnek? Tehát ez nem egy maximális összeg, ami a szolgáltatások függvényében kevesebb is lehet?
Így viszont szállítási költségként szeintem sok a 40 font. Hasonló termékeket fele ennyiből szoktam ideszállítani. Ráadásul lassú is, mert kb. 2 hét szállítási időt prognosztizál. -
Az év végéig nincs vámolás, bár azt látod kiírva, de a szállítási díj a 40 font EZóU-n belül nincs vámolás eljárás.
Az hogy GSP alá tartozva szállít az eladó nem ezt jelenti hogy még vámolni kell.
Angliából majd január 1-től lesz érdekes a szállítás, de talán csak annyi hogy akkor ez díj tartalmazza mahjd az áfát is, a Pitney Bowes nem számol fel külön díjat érte
Hihető a díj is, attól függ hogy mit, milyen szállítási módnak megfelelően és milyen értékben veszel. Nem posta szállít így ne azt a díjszabást nézd. -
Veron
addikt
Nekem a GSP még mindig nem világos. Egy terméket vennék meg fix áron Skóciából. A szállítási költség kb. 40 font, ami marha sok. Vámolni pedig nem kell.
Kérdésem, hogy minden esetben a kiírt összeget fizeti a vevő vámeljárástól függetlenül? -
-
válasz
Remekelek28 #80462 üzenetére
TAX az a vám, a VAT az áfa. Valójában 0% vám van rajta, így igaz hogy 100% TAX FREE!
Nincs arra utaló bejegyzés hogy Hong Kongból ide Mo-ra áfamentesen kapnád meg. Sőt a szállításnál a help egy kicsit arra utal hogy a helyi dolgok befolyásolják ezt a 100% free-t. -
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Szerintetek ez az eladó biztosan meg tudja úgy oldani a szállitást,hogy ne kelljen vámot fizetnem? Ha jól veszem ki azt irja.. https://www.ebay.com/itm/New-UNOPENED-LG-V30-US-Cellular-US998-6-0-LTE-Smartphone-128GB-Cloud-Silver/333219334136?hash=item4d956b87f8:g:B-8AAOSwytpc83sp -
válasz
Matzel #80385 üzenetére
Minden beérkező vám elé van állítva és ez látszik a magyar postánál is.
Miután a vámosok döntenek, akkor értesíteni fognak és nyomkövetésnél adatok bekérés lesz olvasható.
Ha nem lesz vámeljárás akkor meg azt fogod látni hogy tovább szállítva az OLK-ba. Most várod hogy legyen döntés. Szerintem holnapra kiderül mert ez EMS és nem szoktak vacakolni velük.
Milyen értékű postaköltséggel együtt amit megvettél? -
Matzel
csendes tag
Sziasztok
Rendeltem Japánból a track: EL351127318JP
A kérdésem hogy a 17Track azt írja hogy vámon van de a Magyar posta még nem jelez semmit( sem a nyomkövetőjük nem jelzi hogy ideért sem smst nem kaptam a vámeljárásról.
Ilyenkor várjak vagy telefonáljak hogy mi a helyzet ezzel kapcsolatban. A tanácsokat előre is köszönöm -
válasz
Remekelek28 #80250 üzenetére
Az nem fogja vállalni, ha nem ajánlott (biztosított) akkor elvesztése esetén nincs a postától kártérítése, nem lesz igazolás a kezében hogy kézbesítve lett neked, így akár le is tagadható hogy megkaptad, de ez csak egy elméleti feltevés, nem gondolom hogy ezt tennéd.
Egyébként minden küldeményt vámosok engedik be akár csomag, akár levél, ajánlott vagy nem az nem számít.
Nagyon kicsi a valószínűsége, amit nekem onnan küldtek levélküldeményként még arra is bekérték az értékigazolást ami után az értéke miatt semmit nem kell fizetni.Valójában egy sem volt és nem 2 db-ról van szó.
A másik az hogy az USA eladók nem szoktak ilyenekkel szórakozni, mert az elvesztési biztosítás csak a megfelelő értékkel feladott küldeményre vonatkozik, mellékelni kell egy vámárúnyilatkozatot, az hivatalos íratnak minősülnek, valótlan adat vámszabálysértés, bár nálunk inkább a fizetési igazolásnak hisznek -
Megjelent az EU Bizottságának a rendelete amelyben meghatározták, hogy nem 2021 január 1-től lépnek életbe a 22 €-os kis értékű küldemények vámkezeléseire vonatkozó módosítások, mármint az hogy eltörlik. Lényegében csak jövő nyártól (július) lépnek életbe.
(Zagyva szöveg, de a lényeg az előzőleg leírt) -
válasz
maxxenergie #80217 üzenetére
EU-n belül nincs Vám, ÁFA fizetés. 5 kg-ig 17,99 EUR 10 kg-ig 22,99 EUR
-
válasz
Sanyaaa26 #80153 üzenetére
A vevő mindig annyit kap vissza amennyit fizetett, de bizonyos esetekben sem a PayPal, sem az eBay nem adja vissza a levont jutalékot vagy egy részét, azzal te tartozni fogsz nekik.. Megváltoztak a szerződési feltételek.
A futár szolgálatok eleve úgy vállalják hogy ez rajta van, olyan címkét nyomtatnak vagy ragasztanak rá. A posta esetén van ez külön kitöltés, bár EMS csomagnál ők is biztosítják.
Ha kiválasztod a céget akkor megnézed a honlapjukon hogy mit kínálnak ez ügyben, mert kell egy vámárúnyilatkozat. Van néhány ország ahol ha enélkül érkezik a küldemény nem fogadják be, illetve megkeresik ugyan a címzettet és fizetős módon kérik az igazolást. Nem kötelesek a hiányos vám irományú csomagokkal foglalkozni, jobbik esetben visszaküldik. -
Sanyaaa26
aktív tag
A másik kérdés ami lemaradt, ha nyomok egy refundot paypal-on, van egy ilyen opció akkor minden plusz költség nélkül ő vissza kapja a pénzét, és minden rendezve? Gondolok itt arra az esetre ha nem tetszene neki hogy kevés a postaköltség amit küldött, de ha már nem tud olvasni arról én nem tehetek.
"1 db angol nyelvű CN23 vámárúnyilatkozat " Ezt mellékeljem attól függetlenül hogy ki lesz a szállító cég? Most a legjobb ajánlatot egyelőre a UPS nél láttam, de ez hosszabb nyomozás lesz -
válasz
Sanyaaa26 #80146 üzenetére
Az Összefoglalóban a szállítási résznél vannak "kalkulátorok".
Ha megveszik akkor neked az eBay felszámolja a jutalékot és a számlázási rend szerint majd fizeted utólag a hó 15-től követő hó 15-ig havi ciklust követő hónap elején, a PayPal a beérkező összegből azonnal levonja a jutalékot és ha kezdő eladónak minősülsz akkor 21 napra visszatartja a megmaradt összeget.
Ezek nem adók. Az adót majd neked kell az szja bevallás keretében majd rendezni, önbevallás van. ha eléred a vonatkozó összeghatárt magánszemély használt termékének nem üzletszerű eladásra más szabályok vannak.
A termék kiküldése USA-ba esetén 1 db angol nyelvű CN23 vámárúnyilatkozat mellékelendő, ez az ottani vámosoknak szükséges. De nem lesz könnyebb, marad 15 kg. -
Sanyaaa26
aktív tag
Üdv!
Kicsit terjedelmesebb kérdésem lenne, ebay-en újfent leütötték egy termékemet 600 dollárért+posta (igaz hatalmas betűkkel ott volt hogy kérdezzen vásárlás előtt a postaköltség miatt) 150dollár volt alapból beállítva, újfent az usába kellene küldeni egy illető vette meg akivel már üzleteltem. Mit ajánlotok csomagküldő szolgálatnak? Kb 15 kg, és 55x40x40 a csomag mérete, elektronikai eszköz. Ez az első fele a kérdésnek, a másik hogy a pénzt visszatartják levonják az adót egyből, illetve az ebay-nek most szép kis összeg a jutalék azt sikeres teljesítés esetén kell kifizetni? Mert előre elég érdekes lenne, ők is visszatartják a pénzt, és még egy, kell e bármilyen papírt kitöltenem hogy ott a vámon könnyebb legyen?
-
válasz
Xarina #80131 üzenetére
Mivel nem került méhg a helyi postára szerintem így el sem csaklizhatták.
Egyik sem valódi nyomkövetési szám, hivatalosan az elsőnek csak Tajvanon belül van mozgás könyvelése, a másiknak van egy igazibb nyomkövetési száma mert YP rövidítésű postai országkódhoz nincs ország, csak a Yanwen mókázik vele.
Az olyan bejegyzés hogy az adott országba megérkezik semmi jelentősége a postának át kell venni és azt kell beírva látnod, ha nem veszik át az nem érkezett meg.
Mindkettő egy küldemény azonosítója
Akkor YP-és is ezen a számon fut UB136875180TW ez elméletben itt lehetne, mert van egy magyar postás NPKK A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben átvétel június 15-én, de ez még nem a postahivatal. Még ezután vámolás és beszállítás az OLK-ba.
Másnak az a tapasztalata hogy 1-2 héten belül meg is kapja, mert itt van ténylegesen, a Magyar Postánál rákérdeztem de ők sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarták hogy ezt ők írják be. Ezért én zt nem hiszem el hogy itt van. -
válasz
xcvbxcvb #80048 üzenetére
Jobb lenne pedig, mert ha olyan vámos van szolgálatban, akkor a hiányos vám dokumentáció miatt nem fogja vámolni, beengedni az országba. Még a kínaiak is az egyszerűsített CN22-öt használják a borítékjaikon, nem szórakozásból.
Egyébként minden áruféleséget tartalmazó küldeményhez kötelező és van ahol 2 pld kell és francia nyelvű. -
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #80047 üzenetére
Március közepe óta a posta nem szállít Ausztráliába és Új Zélandba. Nekem is volt vagy lett volna oda egy eladásom.
Futár lett volna 25 ezerért Fedex v Tnt ezeket nézd meg a pmpexpressnél. De neked belefér a postaköltségedbe.
Én még vámárunyilatkozatot soha nem töltöttem ki. -
Köszönöm a választ.
Azóta olvasgattam.
Szóval kell vámnyilatkozat. Mit írjak rá? Gondolom értéket kell nyilváni.
Huszon éves cucc, oké hogy megvette egy halom pénzért.
Vámot ki fizet? Ő?
Nem is értem, hogy miért dobja föl az EMS printet a posta kalkulátora. Beszéltem telefonon a központal, mondta hogy az csak dokumentum (pedig a mérethatár alapján feldobta) és ezt is amit mondasz hogy nem szállítanak most Ausztráliába.
Márhogy a csomagolásról videó?
A működésről sajnos nem tudok csinálni ugyanis nincs mivel bekapcsolnom, VESA lokálbuszos alaplap, nem írtam a hirdetésbe hogy máködne, ezt írtam le:
"Never used, has been in box as a spare part. With box, 486DX processor, CPU cooler, manual/booklet, floppy and cables" -
válasz
T0mBd1gg3R #80044 üzenetére
Az Összefoglaló 8.b Ha eladtuk a terméket azt el is kell juttatni a vevőnek nem segít? De az EMS print az nem jó, ez pack.
A cimke nyomtatás neked segítene a vevő címét címkére nyomtatja, de nincs értelme Word és te is nyomtathatod, én nem használom ezt a szolgáltatást tőlem pénzt kérnek érte.Nem biztos hogy Magyar Posta lesz főleg úgy hogy Ausztráliába most épp még nem szállítanak.
Be kell csomagolni, azt senki nem csinálja meg, de egyeztess a futárszolgálat oldalán található csomagolási követelmények leírással.
CN23 vámárúnyilatkozat, az angol nyelvű kitöltve mellékelendő, kell az ausztrál vámosoknak.
Legyen róla videó és esetleg arról is hogy működött nálad, ez később jól jöhet. -
Sziasztok!
Egy jó ideje árult cuccomat megvették és paypal-al ki is fizették (150$+100$ shipping)
Még soha nem adtam el semmit ebayen, mármint ezt árulom jó ideje de még sose sikerült.
Most mi a teendőm? Besétálok az első postára, megadom a nevet címet amit írtak (ausztrál) elküldöm, kerül amennyibe kerül, és kész is vagyok?
Vagy kell még az ebayen valamit csinálnom? Felhozott egy ilyen "Print your shipping label" oldalt de nem nagyon akar működni. Nem vagyok köteles valamilyen ebay által ajánlott szállítási szolgáltatást igénybe venni ugye?
Magyar Posta oldalán találtam nemzetközi díjkalkulátorral olyat, hogy "EMS print", erre a méretre és súlyra 10600Ft Ausztráliába, ami szerintem korrekt lenne.
Ugye vámkezeltetnem meg egyebek, nem kell ugye?
Egy alaplap+processzor+hozzá tartozó kábelek, telepítőlemezek. -
tserrof77
őstag
válasz
lupus_l #79878 üzenetére
Én kb 3 hete kezdtem aggódni egy Jamaicában (NY) dekkoló április 8-án feladott csomagomról. Erre ma hozza a postás a vámügyintézési megbízást.
A röhej, hogy az eBay rendszere alapján (és a királyipostáé alapján IS) még mindig amcsiban dekkol. Egy másik pakkom meg San Francisco-ban 30-a óta, de azon "kevésbé" lepődök meg...
-
davie17
csendes tag
Üdv!
Április 1-én adtak fel nekem egy csomagot kanadából Small Packets - International - Air szolgáltatással. Ez máig nem érkezett meg, és mivel annyira tekintettel voltam a vírusra így a money back guarantee-ből is kifutottam. Az eladó rendes, válaszolt most is, hogy megpróbál utánajárni, de sajnos tracking nincs.
Egy 2015-ös fórumbejegyzésben olvastam, hogy hozzánk 7 hétig is eltarthat (romania/eastern europe - SLOW, up to 7 weeks (yes..this is for airmail...cant imagine how long surface mail will take)). Esetemben 2 napja telt el a 7 hét.
A kérdésem az lenne, hogy van valakinek friss tapasztalata ilyen csomagküldésről? Van még okom reménykedni, vagy vessek rá keresztet? Tudok bármit csinálni postánál, vámnál, bárhol? (a helyi postán nem tudtak semmit róla)Nagyon megköszönnék minden segítséget.
-
válasz
coolrob #79862 üzenetére
Nekem eddig az elmúlt évek alatt folyamatosan pozitív tapasztalatom volt egy alkalom volt hogy a DPD más ország felé indította tovább és elveszett. Az USA esetekben meg eleve 20 % körüli az áfa és nincs vámeljárási költség ha értékesebb dolgot veszel. Szóval nem tudom milyen problémákat olvastál.
-
Akkor ismertetem az 10 €-nál vagy az ezzel megegyező áfa forint értékének számolási változását a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága Vámeljárási Főosztály Vámeljárási Osztály III. főreferensével történt konzultáció alapján.
Előre bocsájtom, hogy ez 2020. december 31-i lesz így, mivel jó eséllyel megszűnik ez a kedvezmény is.
Azt is, hogy a tájékoztatás jogi mélységeiben nem mélyednék bele, de maradt a10 € kedvezmény, viszont a továbbiakban a forintra átszámolt áfa a hátralévő időszakban 3348 Ft értékhez lesz viszonyítva.
Az eltérés ott van, hogy az áru vámértéke viszont a havi vámolási árfolyammal kerül megállapításra és a vámprogram azt fogja vizsgálni (a program a 3348 Ft fix értékkel dolgozik) hogy a forintosított vámérték 27%-os áfája ennél az összegnél kevesebb vagy több. Ha több, akkor áfa fizetős vámhatározat készül, ha kevesebb akkor vám-, áfa mentes határozat készül.
A Vámhivatal hozzáigazította az eljárást az éves € árfolyam megállapításához, amelyet 2020-ra a 4005/2019. tájékoztatás a 2020. évben alkalmazandó vám- és adómentes értékhatárokról irományban közöltek és az 1. pontban a táblázat előtt írnak:
Az Uniós Vámkódex létrehozásáról szóló 952/2013/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet 53. cikk (2) bekezdése, valamint az Uniós Vámkódex létrehozásáról szóló 952/2013/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet egyes rendelkezéseinek végrehajtására vonatkozó részletes szabályok megállapításáról szóló, a Bizottság 2015/2447/EU rendeletének (a továbbiakban: VA) 48. cikk (2) bekezdése alapján – a Hivatalos Lap 2019. október 2-án megjelent C331 számában feltüntetett euró-átváltási árfolyam (334,79 HUF/EUR)….Az indoklás az, hogy a 10 € forintérték vizsgálatánál a havi árfolyam nem használható mert nem vámolás, hanem egyéb okból kell €-ra váltani a valutát.
Most előkerült a Vámkódex 48. cikke, ami eddig figyelmen kívül maradt, pedig folyamatosan érvényben volt az elmúlt években is.Lényeg az, hogy én továbbra is kiszámolom azokat a bruttó értékeket, amelyek esetén nem kell áfát fizetni és beírom az Összefoglalóba.
Addig is május hónapban az értékek: 35 € vagy 38,01 $. Lényegében úgy 2 €-val csökkent a bruttó összeg.Itt van az, ami alapján ezt most ki lett találva, a felesleges szöveget csak pontozom és vastagítva a hivatkozásuk.
Valuta átszámítás (Uniós Vámkódex 53.cikk)
(1) Az illetékes hatóságok közzéteszik és/vagy az interneten hozzáférhetővé teszik az alkalmazandó átváltási árfolyamot, amikor a valuta átszámítása szükséges az alábbi okok valamelyike miatt:
a) az áru vámértékének meghatározásához használt tényezők annak a tagállamnak a pénznemétől eltérő pénznemben vannak kifejezve, mint ahol a vámérték megállapítása történik) szükség van az euro értékére nemzeti pénznemekben kifejezve az áruk tarifális besorolása és a behozatali vagy kiviteli vám összegének meghatározásához, beleértve a Közös Vámtarifában szereplő értékküszöböket.
(2) Ha az (1) bekezdésben említettektől eltérő okokból szükséges a valuta átszámítás, az eurónak a nemzeti pénznemekben kifejezett, a vámjogszabályok keretén belül alkalmazandó értékét legalább évente egyszer rögzíteni kell.Valuta átszámítás (Uniós végrehajtási rendelet)
48. cikk
A tarifális célból meghatározott átváltási árfolyamra vonatkozó rendelkezések
(A Vámkódex 53. cikke)
(1) Az euro értékét, amennyiben a Vámkódex 53. cikke (1) bekezdésének b) pontjával összhangban arra szükség van, havonta egyszer kell rögzíteni.
…….
(2) Amennyiben valuta átszámításra van szükség a Vámkódex 53. cikkének (2) bekezdésében említett bármely ok miatt, az euro nemzeti pénznemekben kifejezett értékeként az Európai Központi Bank által október első munkanapján megállapított árfolyam alkalmazandó, amely árfolyamot a következő év január 1-jei hatállyal kell alkalmazni.” -
Némi anomália került elő az EU-n kívülről vásárolt termékek vámeljárása és áfa fizetése körül. Amíg a Vámhivatal állásfoglalása nem érkezik meg, az alábbiakat javaslom figyelembe venni.
A magánszemélyek esetén a 10 €-t meg nem haladó Áfa elengedéséről van szó, amit az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 162 § (5) bekezdése határoz meg.
Az új számolási módszerük (nem az ami leírva a jogszabályban) miatt az elengedhető ÁFA 2020 május hónapban az érvényes árfolyamok miatt 9,45 €-ra jön ki, ez most 3348 Ft és a bruttó értéke a termék árának 35 € vagy 38,01 $ lehet maximum. -
válasz
sellerBP #79729 üzenetére
Egyenlőre nincs változás, 2020 december 31-ig EU jogszabályok alapján működnek a kereskedelmi, vám és áfa dolgok, ezt elmondta nekik Boris Johnson miniszterelnök is.
Nem kell fizetni semmit, sem nekik sem nekünk. A vírus járvány miatt lehet hogy még tovább is fog tartani az átmeneti időszak.
Neked mindig a teljes összeget kell megadnod, jogkövető magatartás az elvárt. Egyébként sem tartozik rád a vevő áfa vám témája. -
sellerBP
tag
Sziasztok!
Vettek tőlem egy terméket Amerikai Ebay-en. Viszont vevő az angliai. Most tölteném ki postai papírokat hozzá. Lesz-e neki gondja,hogy vámolják stb. Mivel ők már nem EU tagok 03.31 óta. Tehát ha megadom terméknek full értékét vámérték mezőben abból lehet neki gondja? $100-os cuccról beszélünk. -
kuyarashi
őstag
válasz
PitkyePadvan #79673 üzenetére
Szerintem nem tudod kiszámolni, hogy megvágják'-e. Mindig úgy érdemes kalkulálni, hogy levámolják és akkor nem ér csalódás. A hatóságok hivatalosan eleve kötelesek megvámolni, tehát nem érdemes arra számolni, hogy nem így lesz és ezzel kitenni magad az idegeskedésnek.
Én úgy szoktam kiszámolni ilyenkor a végösszeget, hogy összeadom a vételárat és a szállítási költséget, utána felszorzom 31%-al. Általában a 30-31%-ba biztonságosan belefér a váltás és az ÁFA. A vámköltségek pedig fix 3.500 Ft lesznek.Kérlek javítsatok, ha valamit nem jól írtam!
-
PitkyePadvan
tag
sziasztok, eddig ázsiából / eu-ból rendeltem mindig és még sosem kellett vámot fizetnem (50+ termék) , most van valami amit szeretnék megvenni viszont új zéland-ról jönne (a csomag kb 1 gyűrük ura könyv nagyságú lenne).
A szállítás 8ezer, az ára mivel aukció ezért nem tudom konkrétan, de 25ezer lenne max az értéke.
Ha megvámoltatják, akkor 33.000 + 3.500 + ~9000 = ~45.000 lenne az összesen fizetendő összeg? Mennyire biztos hogy ellenőrzik?
-
matesz5
csendes tag
Sziasztok. Rendeltem az utóbbi időben pár dolgot ebayen, például a képen látható arduino pakkot március 12-én, elvileg pár nappal később feladásra is került, tracking nincs 18-a után már, ahogy elhagyta Guangzou-t. Kérjek refundot vagy még várjak vele? Am az eladó reszponzívnak és segítőkésznek tűnik. Kisebb elektronikai komponensek, csavarszettek vagy más ezekkel kapcsolatos dolgok mennyire akadnak fent a postán ? Vámolás, fennakadás ilyen csomagokkal (mint pl az arduino szett) szokott lenni ? Karanténos időszakban jó lenne már ha megkapnám 😅 Választ köszi.
-
válasz
Nordik #79592 üzenetére
Az időre nincs garancia, most úgy néz ki hogy az Európán belüli szállítás lassú és az egészségügyi szállítások beelőznek mindent, a futárszolgálatoknál pár nap késések vannak.
A kínai vámosoknak + feladat lett az egészségügyi termékek fokozott ellenőrzése így ott is lehet pár nap csúszás de a megszokott 25-60 napos szállítási időbe belefér
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Netfone
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Gitáros topic
- Politika
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest