Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nrc

    tag

    válasz micro #1767 üzenetére

    Nézd meg, hogy van-e elég jelszint az adás vételéhez. A dvbviewer alsó részén alapállapotban az epg alapján kijelzi százalékban, hogy hol tart a műsor. Ha ide kattintasz egérrel, akkor lehet váltani, hogy a hátralévő időt mutassa, vagy a jelerősséget százalékban. Ez utóbbi kell neked, ha itt 50% alatti érték jelenik meg, akkor gyenge lehet a jel.

    Esetleg ellenőrizd, hogy a Settings/Options/DirectX menüpontban a "H.264 video decoder"-nél megadott codec megfelelő-e. Ami nekem biztosan müködött az a CoreAvc, Arcsoft, DivX, Cyberlink és az Avermedia, ez utóbbi persze akadozott. Próbálj másikat választani, lehet váltogatni közöttük megjelenítés közben is az "Apply" gombot használva.

    A hanghoz is kell valamilyen codec amit az "MPEG audio decoder"-nél tudsz megadni. Bár elvileg ha ez nincs beállítva, attól még képnek kellene lennie.

    Fontos még a a "Video renderer" beállítása, elvileg az "unchanged"-ednek, vagy az "Overlay mixer"-nek kéne működnie elsősorban, de próbáld végig. "Apply" gombot itt is használhatod.

    A hanghoz kell egy "Audio renderer" is, de ez a képet szerintem megint nem befolyásolja.

    Biztos, hogy a DVB-T-n sugárzott két Dunát sikerült befogni? Ezeknek "DunaTV HD" és "Autonomia" a nevük. Van még esély a DVB-H-n keresztül sugárzott mobil készülékre szánt adók, vagy a két kódolt hírcsatorna (ATV és HírTv) befogására is..

    Az is sokat segítene, ha tudnám mi az a hibaüzenet ami előjön csatorna váltásnál. :K

    A tunerhez adott eredeti szoftverrel (AverTV) egyáltalán nem is megy, vagy neked is akadozik vele az adás? :F

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák