Hirdetés

Aktív témák

  • Marschlakó

    csendes tag

    válasz Tapsi #1700 üzenetére

    Április végén 30.000 fölött volt a bekötések száma, 75.000 nyilvántartott igénylõvel.
    Ebbõl már lehet kicsit számolni:
    1. havi 10.000 bekötés volt eddig, tehát nyár végéig a DIGI-nek 70.000 fölé megy az elõfizetõinek a száma.
    2. ezeknek nagy része ex jupiszi elõfizetõ (saccra a kétharmada), tehát nyár végére a jupicidájrekt elõfizetõi tábora bõven 100.000 alá (inkább 80.000 alá esik).
    3. mivel már a DIGI bizonyított, növekszik a vele szembeni bizalom, tehát a bekötések száma nem fog csökkenni. Ellenben a jupici nem nyújt REÁLIS alternatívát, ezért fel fog gyorsulni az elõfizetõvesztés üteme.
    4. Sokan megvárják, hogy bekössék nekik a DIGI-t (pl. én is), csak utána mondtuk le a jupicit. Az ilyen esetekben hiába kezd el ''hirtelen'' árat csökkenteni a dájrekt szolgáltató, már elkésett. Pontosan ezért csalós ez a statisztika, csak a felszínt mutatja.
    Ha lehet tippelni, akkor a szeméyes véleményem szerint a jupicidájrekt elõfizetõinek a száma év végére 50.000 alá esik.
    5. a jupicinek MÁR MOST globális árcsökkentést kellene végrehajtania, mert ha az ügyfél már bekötteti a DIGI-t, akkor ott már nem lesz keresnivalója. Csak ehhez gondolkodni kellene ott fent nekik...

  • Tapsi

    addikt

    válasz Marschlakó #1701 üzenetére

    Hát igen, nagybátyámnak is hasonló eszmefuttatása volt a minap, és mesélte, hogy nézett UPS-s árlistát, és még 69ezres csomag is van. Irreálisak a UPC árai, és sztem el is késett már a csökkentéssel, mert mesélte, hogy most is kb 30-40 bekötésük lenne, napi 5-6t tudnak megcsinálni, sszal van munkájuk rendesen.

  • Latency

    senior tag

    A kockásodásról meg annyit, hogy a Viasat Exploreren 5 percenkét teljesen szétesik a kép. Nagyon tud néha idegesíteni.

  • Marschlakó

    csendes tag

    válasz Tapsi #1702 üzenetére

    ''és még 69ezres csomag is van. Irreálisak a UPC árai, és sztem el is késett már a csökkentéssel,''

    Látom, hasonló következtetéseket vontunk le eddig.
    Amiben biztos vagyok, hogy értelmes és hatékony lépés nem várható a jupici részérõl. Az ilyen multi leányvállalatok úgy épülnek fel, hogy a vezetõ mindig valakinek a valakije, garantáltan ostoba, gondolkodásra képtelen here, akinek a céges luxusiroda, céges luxusautó, céges luxuskurv..... bocsánat, tiktárnõ a fontos, fogalma sincs, mi folyik alatta. A döntéshozók a cégnél általában agymosó tanfolyamokon kitenyésztett, önálló gondolatok nélküli robotok, akiknek sarokszámokat adnak meg, ezt kell öreg teljesítened, itt a könyv, ezt az amerikában már bevált módszert kell alkalmaznod. Persze, hogy az ott leírtaktól nem mer eltérni. Akik meg alattuk vannak, azok ismerik a tényleges piaci helyzetet, de azoknak meg kuss a nevük, nem is szólalhatnak meg, ötletük sem lehet, mert arra úgymond ''megvannak a megfelelõ szakemberek::)))''. A baj mindig akkor kezdõdik az ilyen agyatlan embereknél, amikor olyan módszert alkalmaz az ellenfél (lásd DIGI), amire nincs példa az agymosó tankönyvekben.
    Volt szerencsém látni ezt élõben régebben, amikor észrevettünk egy kapitális baromságot, szóvátettük, majdnem kirúgtak miatta....
    Szóval a jupicinek villámgyorsan lépni kellene, mert amit eddig csinál, ez az alákínálgatós-olcsóbbanisadom módszer egyrészt undorító, másrészt nem elég hatékony.
    Pl. ez is tipikus amerikai multi módszer, hogy jól átb@szlak, ha meg észreveszed, akkor gyorsan adom olcsóbban. Csak éppen a cég a hitelét játssza el vele.
    Kíváncsi lennék, hogy azok közül, akiket felhív az ügyfélmegtartási/átbaszási csoportjuk, hány százalékot sikerül bepalizniuk, mert itt lehetne lemérni, mennyire gondolkodnak vagy sem az emberek.
    Mondjuk, nekem azért bõven lenne öteletem, hogyan lehetne megfékezni a DIGI-t, csak úgy elvbõl nem mondom el (mert DIGI-s vagyok már), továbbá nem én markolok fel havi hétszámjegyû fizetést azért, hogy megoldjam a jupici gondjait::)))))))

  • flappy

    csendes tag

    válasz Marschlakó #1704 üzenetére

    (Mondjuk halkan azért megjegyezném, hogy a Digi mögötti cég nagyon gáz, és nem sokkal jobb mint az upc. Az utóbbi egy vadnyugati multi, az előbbi pedig egy vadkeleti multimilliárdos. A milliárdosok nem attól milliárdosok, hogy olcsón adnak jót. Én nem esnék a szimbolikus ló B oldalára, és óvatosan figyelném, hogy mi lesz; nem állítanám, hogy a díj nem fog feljebb menni, vagy a minőség lejjebb. Vagy akár az egész cég pukk, eltűnik. Aztán mehetsz a tirgu muresi bíróságra. :DDD )

    -= flappy out =-

  • ragazzo

    őstag

    válasz Marschlakó #1701 üzenetére

    Akkor tehát elmondható, hogy nagyon gyors ütemben növekszik az előfizetői szám.Mondjuk itt Egerben nem sok digis házat látok,de lehet hogy azért, mert itt erős a upc hatalma.Mindenki be van kábelezve.

    Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com

  • ragazzo

    őstag

    válasz flappy #1705 üzenetére

    Neked is igazad lehet.Én még kivárok, hogy mennyire válik be, és hogy hosszú távon fog-e működni a dolog.

    Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com

  • Marschlakó

    csendes tag

    válasz flappy #1705 üzenetére

    ''(Mondjuk halkan azért megjegyezném, hogy a Digi mögötti cég nagyon gáz, és nem sokkal jobb mint az upc. Az utóbbi egy vadnyugati multi, az előbbi pedig egy vadkeleti multimilliárdos.''

    Azért egy óriási különbség van: hogy melyik mennyire akarta lerabolni a piacot. A jupici már bizonyította, hogy több száz százalékos haszonnal akar fosztogatni, míg a DIGI a tisztességes haszon elvével dolgozik. És ez azért kicsit mássá teszi a szememben õket.

  • Marschlakó

    csendes tag

    válasz ragazzo #1706 üzenetére

    ''Akkor tehát elmondható, hogy nagyon gyors ütemben növekszik az előfizetői szám.Mondjuk itt Egerben nem sok digis házat látok,de lehet hogy azért, mert itt erős a upc hatalma.Mindenki be van kábelezve.''

    Nálunk 44 jupici tükör volt, most van 11. Ebbõl is kettõ azért, mert nem cserélték le az eredetit, A maradékból is 6-an csak azért nem váltanak, mert még pár hónapig van kényszerhûségük. Ellenben van már kb. 60 DIGI-s.
    Mondjuk nálunk 2 héten belül szerelnek, és itt nem kell sokat várni.

  • flappy

    csendes tag

    válasz Marschlakó #1708 üzenetére

    Azért egy óriási különbség van: hogy melyik mennyire akarta lerabolni a piacot. A jupici már bizonyította, hogy több száz százalékos haszonnal akar fosztogatni, míg a DIGI a tisztességes haszon elvével dolgozik.

    Szerintem jobb lenne ezt úgy fogalmazni, hogy ''jelenleg úgy néz ki, hogy...''. Ha esetleg emlékszel hogy a UPC hogyan kezdte, esetleg kísértetiesen hasonló dolgok juthatnak eszedbe, mint amit most a Digi csinál. Olcsó indulás, hatalmas kedvezmények...

    (Most póbáltam utánanézni, és sehol nem szerepel [vagy én nem találtam] az, hogy egy év múlva 2700 Ft lesz az alapcsomag. Lehet akár, mondjuk, 5490 Ft is.)

    A Digi is pont úgy meg akar szerintem ebből gazdagodni, mint a UPC, és nem hiszem, hogy a rendelkezésükre álló módszerek mások lennének. Az idő fogja ezt eldönteni. Nézzük meg másfél év múlva, hogy mi lesz. :)


    [Szerkesztve]

    -= flappy out =-

  • Latency

    senior tag

    válasz flappy #1710 üzenetére

    A szerződésben benne van, hogy a hűség alatt max az inflációval emelhetik az árat amire szerződtél. Ha meg mégis nagyon megemelnék, akkor két év múlva egyszerűen lemondom. Addigra már itt lessz az IPTV és a DVB-T is.

  • Marschlakó

    csendes tag

    válasz flappy #1710 üzenetére

    ''(Most póbáltam utánanézni, és sehol nem szerepel [vagy én nem találtam] az, hogy egy év múlva 2700 Ft lesz az alapcsomag. Lehet akár, mondjuk, 5490 Ft is.)''

    Nem tudom, hogy te mit olvasgatsz, de akkor csak a te kedvedért:
    ''6.3 Az Előfizetőt az ÁSZF egyoldalú módosítása esetén megillető jogok Az Előfizető jogosult az egyoldalú módosítás tárgyában megküldött értesítés kézhezvételét követő 8 (nyolc) napon belül az Előfizetői Szerződés azonnali hatályú felmondására. Amennyiben az Előfizető a fentiekben meghatározott tartalmú értesítés kézhezvételét követő 8 (nyolc) naptári napon belül nem tesz a Szolgáltatónál eltérő tartalmú írásbeli nyilatkozatot, a módosításra tett nyilatkozattétel elmulasztása az egyoldalú ÁSZF módosítás elfogadásának minősül. A nyilatkozattétel elmulasztása nem minősülhet az Előfizető számára többletterhet jelentő, az Előfizető által igénybe vett Szolgáltatáshoz kapcsolódó új, illetve kiegészítő szolgáltatás megrendelését eredményező szerződésmódosítás elfogadásának. Amennyiben a szerződésmódosításra a Díjak változása miatt kerül sor, a nyilatkozattétel 8 (nyolc) napon belüli elmulasztása minden esetben elfogadásnak minősül. Az Előfizető 15 (tizenöt) napon belül jogosult az Előfizetői Szerződés azonnali hatályú felmondására, ha a módosítás az Előfizető számára hátrányos rendelkezéseket tartalmaz. Amennyiben az Előfizető az Előfizetői Szerződésben kötelezettséget vállalt arra, hogy a Szolgáltatást meghatározott ideig veszi igénybe, úgy az Előfizető az Előfizetői Szerződést csak akkor mondhatja fel 15 (tizenöt) napos felmondással a fenti esetben, ha a módosítás az Előfizetőre nézve hátrányos rendelkezéseket tartalmaz, és ez az általa igénybe vett kedvezményeket érinti. Amennyiben az Előfizető ezen feltételeknek megfelelően, jogszerűen mondja fel az Előfizetői Szerződést, úgy a Szolgáltató nem követelheti a kedvezményeknek a felmondást követő időszakra eső összegét.''

    ''Milyen költségei vannak a szolgáltatásnak?
    Akciónk keretein belül, 2 éves hûségnyilatkozat aláírása esetén az elsõ 12 hónap havidíját elengedjük. A beltéri és kültéri egység akciós ára 21600 Forint, mely tartalmazza az alapszerelés díját. Amenniyben csak beltéri egységet szeretne vásárolni, akkor ez is megoldható, a beltéri egység akciós ára 18000 Forint. Akciónk keretein belül lehetõség van részletfizetési kedvezmény igénybevételére, ehhez a szerzõdést aláíró személy személyazonosító igazolványának fénymásolata szükséges. A tölesztés 12 egyenlõ részletben történik. Amennyiben komplett szettet vásárol részlere, akkor 12*2160 Forint a törlesztés, csak beltéri egység esetén 12*1800 Forint a törlesztés.Amásodik 12 hónapban az esedékes havidíj az alapcsomagra vonatkozóan 2700 forint, mely az infláció mértékével változhat. Az alapcsogon felül extra szolgáltatásként rendelhet CINEMAX, HBO Pak és HBO Max Pak szolgáltatást, melyeknek a következõ havidíjai vannak a megrendeléstõl kezdõdõen: CINEMAX 1200 Forint/hó, HBO Pak 1800 Forint/hó, HBO Max Pak 2400 Forint/hó.''

    Olvasni, olvasni, olvasni....




    ''A Digi is pont úgy meg akar szerintem ebből gazdagodni, mint a UPC, és nem hiszem, hogy a rendelkezésükre álló módszerek mások lennének. Az idő fogja ezt eldönteni. Nézzük meg másfél év múlva, hogy mi lesz.''

    A jelek eddig nem erre utalnak. Nem tudom, hogy ezt a ''másikatjóllerabolom'' stílust ebben az orszgában ki, vagy kik terjesztik, de lehet kereskedni másként is.
    Azt, hogy valakinek rögtön ez jut eszébe, és ez tartaná természetesnek, jól jellemzi a mai magyar gondolkodásmódot...
    Ajánlanám mondjuk Ausztriát és Németországot megtekinteni, érdekes módon ott mûködik a normális kereskedelem és üzleti élet....

  • KISVASI

    csendes tag

    Akár rabolnak, akár nem, mégis a digi a nyerő. 2 évig kényeztetnek minket, aztán ha nem jó, visszamondjuk. Kész. Mondhatunk akármit, a piacgazdaság és a kabzsiság mindig másképp irányítja a dolgokat, mint ahogy azt mi várjuk. Különben így nem lehet élni, hogy mindig a jövőtöl félünk. Ha így gondolkodunk akkor ne köttessük be a szenyvíz csatornát, mer' ha sokat szarunk akkor lehet nem fogja elnyelni, vagy csak drágán.
    Amugy két verzió is lehet az ár növekedésével kapcsalatban:
    1. Mivel a cég Romániai illetőségű nem biztos, hogy olyan drasztikus növelést fog végrehajtani, mert egyelőre ott az élet ha euróban számolod is nagyon olcsó. Én ugy gondolkodnék, hogy inkább nyerjek kevesebbet de hosszú távon és még az unokám se dolgozzon, minthogy hirtelen szakítsak óriásit, aztán a hasznot rövíd távon elveszítsem a befektetéseken amelyek nem térülnek meg.
    2. Magyarország az adózás és különböző terhek szemszögéből egy rohadt szemét állam. Ha kivet egy olyan adót a digire amelyet nem éri meg kifizetni akkor elképzelehtő, hogy el fognak gondolkodni a folytatáson. De ezt rövíd távon nem tartom valószínünek, mert ismerem a 'román vért' - bennem is van. A digis főnök inkább odamegy Gyurcsányhoz és azt mondja: itt van egy rahedli zsé, csak hagyj engem békén. -ez csak egy leegyszerűsített példa volt. És mindezen csak mi nyerünk. Na meg ők...

    Annak tekintetében, hogy a digi az elmult hónapokban több országban is hódított, szerintem nem ad okot aggodalomra, legalábbis 2 évíg. Lehet meg sem éljük azt az időt.

    Láb a lábé, kar a karé, láb a karé, karalábé!

  • ragazzo

    őstag

    válasz Marschlakó #1709 üzenetére

    Mivel a magyar piac eléggé árérzékeny, így várható volt hogy soakn rápattannak az akciós tvzésre.Azt gondolom, hogy szükség is volt erre, mert a upc már nagyon nyeregben érezte magát.Így, hogy veszélyebn van a léte, erős kampányba fogott.A Tesco áruházban is csinos hölgyek szórólappal bombázzák az embereket, hogy vegyenek upc direktet.Nem tudom mennyire van értelme.A diginek nincs szüksége nagy kampányra, mégis sokat vesznek ilyet vagy váltanak erre.

    Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com

  • Marschlakó

    csendes tag

    válasz ragazzo #1714 üzenetére

    ''A Tesco áruházban is csinos hölgyek szórólappal bombázzák az embereket, hogy vegyenek upc direktet.Nem tudom mennyire van értelme.A diginek nincs szüksége nagy kampányra, mégis sokat vesznek ilyet vagy váltanak erre.''

    Ez az, amirõl az elõbbiekben írtam. A jupici megint a marketing tankönyvekbõl ollózott módszerekhez nyúl, nem a helyi piachoz próbál igazodni. Õszintén, ki az az állat, aki azért fog jupicidájrektet választani, mert kapott egy miniszoknyás lánytól szórólapot a teszkóban? Biztos, hogy lesz ilyen - mert a teszkóba járók között van egy ilyen konzumidióta réteg -, de ezzel érdemi eredményt nem fog tudni elérni, ellenben a költségeit látványosan növeli. Ez klasszikus felületi/tüneti kezelés, mert a fõ ok továbbra sem szûnt meg részérõl: nagyon drága és gyenge a programválaszték.
    Amit még nem értek a jupici viselkedésében, hogy a konkurencia 3 hónapja megy, látványos eredményeket tud felmutatni, ennyi idõ alatt annyit sikerült mozdulniuk, hogy létrehoztak egy önégetõ alákínálgatóspiacaikofa csoportot, amivel a saját hitelüket játsszák el, továbbá az új elõfizetõknek ''már csak'' a DIGI árának dupláját kellene fizetniük. Mi van náluk? Gondolkodás OFF üzemmód?

  • shabbarulez

    őstag

    válasz Marschlakó #1715 üzenetére

    Én is írtam korábban a UPC-D egy regionális termék, ráadásul keleti régióé, elég szűkös előfizetőszámmal, ha még jól emléxem három keleti országban elérhető és van összesen talán 300ezres ügyfélköre. Ezzel szemben a fő piaci szegmens a vezetékes kábelszolgáltatásnak tízmilliós ügyfélköre van. És év végéig igen nagy valószínűséggel a keleti régió hat országában is elindítja a UPC a digitális műsorszórást, és erre szerintem nagyon forrásokat és figyelmet fognak fordítani mint a DTH üzletágra. Nagy valószínűséggel ha a nyugati fő piacokat jelentő országokban is üzemelne DTH akkor sokkal nagyobb figyelmet szentenének ennek, de mivel ez a cég számára inkább csak egy regionális kis piac erre nem igen látok esélyt.

    Egyébként furcsák az általad számolt számadatok. Ugye a Digi saját nyilatkozataiban év végéig 70 ezres ügyfélkört céloz meg, és a fő célpiac aznak azt az 1 millió fölfelszíni 3 adót fogó réteget nevezi meg akik nem potenciális UPCD előfizetők. Ezzel szemben te év végéig már közel 100ezres UPCD előfizetői kör csökkenést prognosztizált a Digi-re való váltás miatt. Ha még ehhez hasonló mértékű a valóban megcélzott piacról jővő előfizetőszámot is hozzáveszek az már közel 200ezer előfizető lenne, ami alaposan a 70ezres célérték fölött lenne.

    Egyébként szerintem a Digi reklám tevékenysége sem valami tökéletesen eltalált. Ugye ha a megcélzott piac azon 1 milliós réteg aki eddig csak a három fölfelszíni csatornát fogja akkor elsődlegesen ott kellene hírdetni, vagy újságban. Ezzel szemben én pl. M1-en eddig nem sok Digi reklámba futottam(habár ebbe az is belejátszhat túl sokat nem is nézem az M1-et). Viszont sok Digi reklámba futottam már Viasaton és Nat Geo-n. Ami azért furcsa mert miért költ reklámra olyan adón egy szolgáltató amit alapban nem nézhet a célpiac. Sőt a Nat Geo még érdekesebb, hisz miért venne Digi TV-t egy olyan előfizető aki igen nagy valószínűséggel azért nézi a Nat Geo-t mert szereti és a jővőben is nézni szeretné, miközben a DigiTV kínálatában ez az adó nem is szerepel. Ez pl. reklám szempontjából számomra sokkal nagyobb hozzá nem értést tükröz mint a Telcos miniszoknyás lányok szórólapjai.

    Egyébként a hozzászólásaid alapján olyan szinten elvajult Digi hívő lehet hogy lassan egyházat is alapíthatnál. És ha valaki más véleménnyel ír ide azt máris világellenségnek kiáltod ki. Most nem emléxem annak a nickjére aki korábba beírt és nem a UPC-t védte, ahogy én sem, csupán tényeket írt le, de ezzel máris persona non grátává vált a szemedben és kapott rendesen. Az én véleményem az a fanatizmust ilyen szinten azért nem szabad űzni, jobb megállni inkább a realítás talaján. Ahogy páran korábban is pedzegették már a Digi is csak egy üzlet ami ugyanúgy profitorientált mint a többi. És profitot több féle képpen el lehet érni a lényeg az hogy a költségszint alatta maradjon a bevételeknek. De a nagyon alacsony költségszint jellemzően visszaköszön a minőségben hisz valahol ezt meg kell spórolni. Én személy szerint inkább a minőséget helyezném az ár elé. Csak idehaza a minőség nem igazán fontos szempont. Pl. a Tíkábel digi szolgáltatását sem magasztalják túlzottan minőség terén, ott is az nagyon kicsire vett bitráta üti agyon az egészet. Kíváncsi leszek UPC beleesik-e hasonló hibába saját vezetékese esetén. AD sajna nincs nálunk hiába van alig 1km-re az Óbudai kémény, ha ott sorakoznak a tízemeltes épületek bástyaként a kémény mellett, leárnyékolva a vételt. De a hamarosan indulú IPTV-vel is a minőség lesz a baj, ott is a túlzott bitráta minimalizálás fogja lerontani a szolgáltatást. Csak sajna amíg az a jellemző magyar mentalítás hogy szarnak szar a kép de még épp hogy nézhető, viszont olcsóbb egy kevéssel mint a másiknál addig nem is fognak minőségi műsorszolgáltatásra törekedni a szolgáltatók. Mert azt látják itt ezt is meg lehet etetni a néppel akkor minek nekik többet adni. Inkább belepakolnak 15 csatornát, több hangsávos hanggal egyetlen transponderbe, a helyett hogy maximum 4 vagy 5 után megállnának hogy a képminőség is megüssön egy nívót. És szerintem a távoli jővőben sem lesz értelme azon álmodozni hogy 1x majd mondjuk 2 db HD H.264-es adás lesz csak egyetlen transzponderen, mert ilyen szintű ''pazarlást'' a Digi sosem fog megengedni.

  • Marschlakó

    csendes tag

    válasz shabbarulez #1716 üzenetére

    ''Egyébként furcsák az általad számolt számadatok. Ugye a Digi saját nyilatkozataiban év végéig 70 ezres ügyfélkört céloz meg, és a fő célpiac aznak azt az 1 millió fölfelszíni 3 adót fogó réteget nevezi meg akik nem potenciális UPCD előfizetők. Ezzel szemben te év végéig már közel 100ezres UPCD előfizetői kör csökkenést prognosztizált a Digi-re való váltás miatt. Ha még ehhez hasonló mértékű a valóban megcélzott piacról jővő előfizetőszámot is hozzáveszek az már közel 200ezer előfizető lenne, ami alaposan a 70ezres célérték fölött lenne.''

    Ezek a számok a DIGI kereskedelmi vezetõjétõl származnak, egy interjú során mondta kb. 2 hete: 30.000 kötés, 75.000-es rendelés. A jupicinek 140.000 elõfizetéje volt december 31-én. Szintén a ker.vez. említette, hogy a tervezett ütem háromszorosával bõvül a DIGI elõfizetõk tábora. Tehát a te számaid is helytállóak e szerint.





    ''Egyébként szerintem a Digi reklám tevékenysége sem valami tökéletesen eltalált. Ugye ha a megcélzott piac azon 1 milliós réteg aki eddig csak a három fölfelszíni csatornát fogja akkor elsődlegesen ott kellene hírdetni, vagy újságban. Ezzel szemben én pl. M1-en eddig nem sok Digi reklámba futottam(habár ebbe az is belejátszhat túl sokat nem is nézem az M1-et). Viszont sok Digi reklámba futottam már Viasaton és Nat Geo-n. Ami azért furcsa mert miért költ reklámra olyan adón egy szolgáltató amit alapban nem nézhet a célpiac. Sőt a Nat Geo még érdekesebb, hisz miért venne Digi TV-t egy olyan előfizető aki igen nagy valószínűséggel azért nézi a Nat Geo-t mert szereti és a jővőben is nézni szeretné, miközben a DigiTV kínálatában ez az adó nem is szerepel. Ez pl. reklám szempontjából számomra sokkal nagyobb hozzá nem értést tükröz mint a Telcos miniszoknyás lányok szórólapjai.''

    Tévedsz, pontosan itt látszik, mi a DIGI valós célközönsége: a jupici. Az NG-n ad reklámot, amit ki tud fogni: a jupicisek.....



    ''Egyébként a hozzászólásaid alapján olyan szinten elvajult Digi hívő lehet hogy lassan egyházat is alapíthatnál. És ha valaki más véleménnyel ír ide azt máris világellenségnek kiáltod ki. Most nem emléxem annak a nickjére aki korábba beírt és nem a UPC-t védte, ahogy én sem, csupán tényeket írt le, de ezzel máris persona non grátává vált a szemedben és kapott rendesen. ''


    Nem kell egyházat alapítani erre.... tudod, aki a jelenlegi viszonyok között a jupicit választja, annak van már egyház, ahol szívesen látják. Ott képezheti magát opertív tetánnak....




    ''Az én véleményem az a fanatizmust ilyen szinten azért nem szabad űzni, jobb megállni inkább a realítás talaján. Ahogy páran korábban is pedzegették már a Digi is csak egy üzlet ami ugyanúgy profitorientált mint a többi. És profitot több féle képpen el lehet érni a lényeg az hogy a költségszint alatta maradjon a bevételeknek. De a nagyon alacsony költségszint jellemzően visszaköszön a minőségben hisz valahol ezt meg kell spórolni. ''

    Én a kis 83 cm-es 100 Hz-es Grundigomon nem sok különbséget látok a DIGI és a jupici között, max. hangban,





    ''Én személy szerint inkább a minőséget helyezném az ár elé. Csak idehaza a minőség nem igazán fontos szempont. ''

    A jupici minõsége szerinted kétszer jobb a DIGI-nél? Vagy hol van az a fene nagy minõségi különbség?




    ''Csak sajna amíg az a jellemző magyar mentalítás hogy szarnak szar a kép de még épp hogy nézhető, viszont olcsóbb egy kevéssel mint a másiknál addig nem is fognak minőségi műsorszolgáltatásra törekedni a szolgáltatók. Mert azt látják itt ezt is meg lehet etetni a néppel akkor minek nekik többet adni. ''


    Bizony a jupici fele csatornaszámot etetett meg éveken keresztül dupla áron a piaccal...


    ''Inkább belepakolnak 15 csatornát, több hangsávos hanggal egyetlen transponderbe, a helyett hogy maximum 4 vagy 5 után megállnának hogy a képminőség is megüssön egy nívót. És szerintem a távoli jővőben sem lesz értelme azon álmodozni hogy 1x majd mondjuk 2 db HD H.264-es adás lesz csak egyetlen transzponderen, mert ilyen szintű ''pazarlást'' a Digi sosem fog megengedni.''



    Értem, benned személyesen Nostradamust tisztelhetjük, hogy tudod, mit fog csinálni a DIGI a jövõben?

  • c.andrew

    tag

    válasz Marschlakó #1712 üzenetére

    Úgy látom te vagy ezen a fórumon jelenleg az ügyeletes, önjelölt főokos.
    A hozzászólásaid alapján tényleg fanatikus rajongója lehetsz a Digi-nek.
    e talán neked sem ártana visszaolvasni mielőtt írogatsz, főleg pedig mielőtt másoknak ezt tanácsolod.

    Néhány héttel ezelőtt már megvitattuk ezt az áremeléskérdést. Akkor te is hozzászóltál, lásd 1410 hsz.

    Az amit belinkeltél arról szól, hogy a hűségidőszak alatt a szolgáltató módosít a kedvezményeken akkor jogosult vagy felmondani. A 2700 ft az listaár. Kedvezmény a 0 ft. havidíj egy éven át, a részletfizetési kedvezmény, az ingyenes alapszerelés.

    Az előfizetői számokkal nem vitatkoznék, inkább megvárnék egy hivatalos jelentést.
    Az induláskor tényleg nagy volt az elvándorlás a UPC-től, de ez mára alábbhagyott. Ugyanis az értelmesebb előfizetők rájöttek, hogy ha elfogadják a UPC ajánlatát nem érdemes váltaniuk.

    Arról vitázni pedig, hogy a Digi mennyivel jobb, korrektebb cég mint a UPC felesleges. A Digi pár hónapja szolgáltat. Nem hiszem, hogy ennyi tapasztalat alapján felelősséggel ki lehetne jelenteni bármi ilyet róla. Majd egy év múlva vissza lehet térni erre a kérdésre.
    Lehet szidni a UPC-t, hogy milyen szemét cég, de...
    Magyarországon piacgazdaság van. A UPC profitorientált cég, amely eddig gyakorlatilag versenytárs nélkül működött ezen a területen, és hiánypótló szolgáltatást nyújtott azzal, hogy a kábeltévével el nem látott területekre is betört egy ahhoz hasonló struktúrájú szolgáltatással. te milyen árképzéssel dolgoztál volna? Vagy telefonálni mindíg ugyanennyiért telefonáltál mint most?
    Ez teljesen természetes az üzleti életben, hogy amíg versenytárs nélkül áll valaki addig ő szabja az árakat. Most megjelelent a versenytárs, alkalmazkodni kell hozzá. Hogy ezt jól teszi-e a szerinted agymosott banda ebbe megint ne menjünk bele. Az, hogy neked nem tetszik, hogy milyen módszerekkel próbálja az ügyfeleit megtartani érthető hiszen elvakult Digis vagy. De attól a módszer még lehet jó és eredményes.

    A két cég összevetése pedig legyen egy későbbi téma mint már említettem. Néhány hónap és lecsillapodik a piac akkor majd lehet elemezni. Addig értelmetlen.

    Asus A8N-e AMD A64 3200+ HIS X800GTO ICEQIITURBO 2*512 Geil Aerocool Aeroengine Jr. Hiper Type-R 480 LG 1915S TFT

  • c.andrew

    tag

    válasz shabbarulez #1716 üzenetére

    Én nem tartom magam UPC fannak, amikor hozzászóltam tényleg csak tényeket próbáltam leírni, de kaptam is miatta rendesen.

    Aki ezen a fórumon nem dicsőíti a Digit, vagy szentségtörő módon még kritikát is megfogalmaz az:

    1) elmebeteg mert még mindíg UPC-s, pedig már rég Digit kellene néznie

    vagy

    2) UPC alkalmazott aki a cég utasítására írogat, ezzel megpróbálva tönkretenni a Digit

    Asus A8N-e AMD A64 3200+ HIS X800GTO ICEQIITURBO 2*512 Geil Aerocool Aeroengine Jr. Hiper Type-R 480 LG 1915S TFT

  • Shadows

    senior tag

    a upc aduásza a net ha leviszi a piaci árakat akkor azzal megússza itthon a csődöt szerintem

    amondó vok vegyél egy digit beltérit vegyél bele egy fan karit oszt dekodold a műholdakat oszt ha valami nem megy megírod a karit oszt kész

    Csak a cabriozás ad erőt és mindent elsöprő lendületet

  • türelmetlen

    csendes tag

    Sziasztok!

    Február 28.-án rendeletem meg telefonon a Digi TV szolgáltatást, de a mai napig még nem szerelték be. Van még valaki hasonlo helyzetben.

    Csá
    :) Türelmetlen

  • jocy66

    csendes tag

    No ha minden igaz akkor holnap nekem is bekötik 5 hét után

  • türelmetlen

    csendes tag

    válasz jocy66 #1722 üzenetére

    ha összejön neked, akkor te egy mázlista vagy...

  • jocy66

    csendes tag

    válasz jocy66 #1722 üzenetére

    én április 13-án rendeltem meg ehhez képest a tied már nagyon régi megrendelés.
    Mellesleg a szerelőt nem árt kérdezgetni,hogy mikor jön szerelni

  • jocy66

    csendes tag

    válasz türelmetlen #1723 üzenetére

    Nekem Egerből jön a szerelő és ma este szólt,hogy holnap 8 és 12 között legyek már itthol ha megoldható

  • türelmetlen

    csendes tag

    válasz jocy66 #1724 üzenetére

    ja, kérdezgetném én, csak ''rejtegetik'' a szerelőt. telefonszámot nem adnak ki.

  • jocy66

    csendes tag

    válasz türelmetlen #1726 üzenetére

    nekem viszonylag egyszerű volt mert heves megyében nem sokan szerelik és körbe telefonáltam mielőtt regisztráltam és az egri mondta,hogy ő fog erre jönni ezekután már nyugodtan regisztráltam és vártam türelmesen 3-4 hétig.

  • Marschlakó

    csendes tag

    válasz c.andrew #1718 üzenetére

    ''Úgy látom te vagy ezen a fórumon jelenleg az ügyeletes, önjelölt főokos.
    A hozzászólásaid alapján tényleg fanatikus rajongója lehetsz a Digi-nek.
    e talán neked sem ártana visszaolvasni mielőtt írogatsz, főleg pedig mielőtt másoknak ezt tanácsolod.''

    Hmmm.. ügyeletes fõokos.... ha valakit címkézgetsz, akkor a saját házad táján kell elõször körbe nézned. Ha nem akarod a tényeket látni, akkor ne nézd, ha nem akarod az összefüggéseket felismerni, akkor ne ismerd fel. De hiába mondogatod a vasúti sínen állva, hogy''nem jön a vonat - nem jön a vonat'', attól az még jönni fog, csak kissé kellemetlen lesz számodra.


    ''Az amit belinkeltél arról szól, hogy a hűségidőszak alatt a szolgáltató módosít a kedvezményeken akkor jogosult vagy felmondani. A 2700 ft az listaár. Kedvezmény a 0 ft. havidíj egy éven át, a részletfizetési kedvezmény, az ingyenes alapszerelés.''

    Akkor most mutasd meg nekem azt, hogy a jupici eddig hol garantálta, hogy hûségidõszak alatt nem emel árat. Mert nekem kétszer emelt anno, és amikor szóvá tettük, fölényesen kijelentették, hogy tessék negyvenxezer forintért felbontani a szerzõdést.
    Akkor melyik a két cég közül az, aki tisztességesebben viselkedik a piacon?



    ''Az előfizetői számokkal nem vitatkoznék, inkább megvárnék egy hivatalos jelentést.
    Az induláskor tényleg nagy volt az elvándorlás a UPC-től, de ez mára alábbhagyott. Ugyanis az értelmesebb előfizetők rájöttek, hogy ha elfogadják a UPC ajánlatát nem érdemes váltaniuk.''


    Hivatalos jelentésre hiába vársz, mert pl. a jupici évvégi jelentése szerint 130, 140 és 170ezer elõfizetõt jelentett, attól függõen, hol adta meg a számokat.
    Az értelmesebb elõfizetõidrõl annyit, hogy ha neki megéri két év alatt, a DIGI-hez képest csökkentett szolgáltatásért 30.000 Ft-ot kifizetni pluszban a semmiért, akkor az valóban ritka értelmes ember.




    ''Arról vitázni pedig, hogy a Digi mennyivel jobb, korrektebb cég mint a UPC felesleges. A Digi pár hónapja szolgáltat. Nem hiszem, hogy ennyi tapasztalat alapján felelősséggel ki lehetne jelenteni bármi ilyet róla. Majd egy év múlva vissza lehet térni erre a kérdésre.''

    Már egy példát hoztam is az elõbb, melyik a korrektebb cég. Az árképzésrõl meg ne is beszéljünk.....



    ''Lehet szidni a UPC-t, hogy milyen szemét cég, de...
    Magyarországon piacgazdaság van. A UPC profitorientált cég, amely eddig gyakorlatilag versenytárs nélkül működött ezen a területen, és hiánypótló szolgáltatást nyújtott azzal, hogy a kábeltévével el nem látott területekre is betört egy ahhoz hasonló struktúrájú szolgáltatással. te milyen árképzéssel dolgoztál volna? Vagy telefonálni mindíg ugyanennyiért telefonáltál mint most?''


    1. Magyarországon nincs piacgazdaság, csak veled akarják elhitetni, hogy ez az. Ami most itt van, az anarchikus gazdasági multidiktatúra. Javasolnám szintén az osztrák, szlovén és a cseh viszonyokkal összevetni a magyar helyzetet.
    2. A jupici olyan árképzéssel dolgozott, ami a magyar jogban simán kimerítette a tisztességetlen haszon fogalmát. Ráadásul monopol helyzetben volt, azzal etette az ügyfeleit, hogy kérem szépen ezt nem tudjuk olcsóbban adni, mert majdnem ráfizetéses az egész. Lásd legutolsó áremelést indokló levelüket....
    3. Nem azért telefonálsz olcsóbban, mert verseny van. Az összes tarifacsökkentést az NHH (nézz utána egy kicsit, éppen a múlt héten írta elõ a vezetékesek számára az 50%-os végzõdtetési díj csökkentést) kényszerítette ki, nem az állítólagos piaci viszonyok.



    ''Hogy ezt jól teszi-e a szerinted agymosott banda ebbe megint ne menjünk bele. Az, hogy neked nem tetszik, hogy milyen módszerekkel próbálja az ügyfeleit megtartani érthető hiszen elvakult Digis vagy. De attól a módszer még lehet jó és eredményes.''

    Értem. Az, hogy valaki eddig csúnyán átverte az ügyfeleit, most meg alákínálgatós módszerrel próbál operálni, az szerinted teljesen nyilvánvalóan a jupici korrektségét igazolja. Taps, taps, taps.....
    Sajnálom, hogy a magyar jogból hiányzik az angolszász jogban használt értékarányos szolgáltatás elve, mert ez alapján minden jupici ügyfél visszamenõlegesen követelhetné az eddigi irreális díját vissza, sõt még jól meg is büntetnék a jupicit. Ez nálunk nyugatabbra van, még az osztrákoknál is ismerik, de bezzeg ide a nagy szabad piacgazdaságba az ilyen fogyasztót védõ törvények valahogy nem akarnak begyûrûzni....

  • flappy

    csendes tag

    válasz Marschlakó #1728 üzenetére

    Szerintem túlzottan támadsz mindenkit, aki nem ért veled egyet. Nem lenne szerencsés, ha emiatt többen egyszerre támadnának téged, és így elveszítenéd a kedved. Érdemes a dühítő válaszok megválaszolása helyett inkább várni vele egy napot, és figyelmen kívül hagyni őket. Szerintem gondolj arra, hogy a Digi nem te vagy: ha a Digit bántják, nem téged bántanak, és nem érdemes egy multimilliárdos cég(!) érdekeit képviselned azon az áron is, hogy öregszel 5 évet az idegeskedés miatt.

    Csak a véleményem mondom, szabad ember vagy, jogod van veszekedni, de én speciel jobban értékeltem azon hozzászólásaidat, amik informatívak voltak, nem pedig támadóak, és amik nem a Digit ''védték'', hanem ''csak'' informáltak.

    -= flappy out =-

  • flappy

    csendes tag

    válasz Marschlakó #1728 üzenetére

    Nem azért telefonálsz olcsóbban, mert verseny van. Az összes tarifacsökkentést az NHH (nézz utána egy kicsit, éppen a múlt héten írta elõ a vezetékesek számára az 50%-os végzõdtetési díj csökkentést) kényszerítette ki, nem az állítólagos piaci viszonyok.

    Csak halkan mondom, de az NHH (HIF) évtizedekig semmit nem tett ezért, és akkor kezdett el hirtelen tenni, amikor már annyi konkurrens cég panaszkodott és lobizott, hogy nem lehetett mellette elmenni. A szolgáltatók közti díjmegosztástól az efi hurok átadásáig annyi mocskos harc kellett a matávbirodalom letöréséig, hogy arról több kötetet lehetne írni - és mindez azért volt egyáltalán lehetséges, mert verseny van.

    Szerintem c.andrew okosakat mondott; amit most se te, se én nem tudunk a Digivel kapcsolatban eldönteni, hogy valóban mi fog történni: ez csak 1-2-3 év múlva derül ki. Addig minden ''érv'' ellene vagy mellette csak érzelem, vélemény vagy hit. Ezeken vitatkozni meg teljesen értelmetlen: mindenki abban hisz, amiben, és úgysem fog másban hinni csak mert valaki mást mond. Én szkeptikus vagyok (minden multicég ugyanúgy kezdi, és képeztem már én árat eleget, és ÁSZF-et sem egyet készítettem már, és tudom, mit lehet és mit nem), te optimista, szerintem lássuk be, hogy mindkettőnknek lehet igaza. Kiderül.

    Addig beszéljünk szerintem a tényekről, az legalább adott.

    -= flappy out =-

  • flappy

    csendes tag

    válasz flappy #1653 üzenetére

    Válasz magamnak.
    Felhívtam az upc ügyfélelüldözési, illetve, na, megtartási csoportot, ahol mondták, hogy igen, volt egy ilyen ''akció'' hogy 2990 Ft, de már nincs, csak a 3990 Ft. Kérdeztem hogy szerintük ez így okos dolog-e, mondták hogy nem az ő feladatuk [ti. az ügyfélszolgálat] eldönteni, hogy mit ajnálhatnak.

    Én megpróbáltam. Szóval akkor Digi. Van valaki Budaörs környékéről, tuti tipp szerelővel? ;) :)

    -= flappy out =-

  • Tibcee

    tag

    válasz flappy #1731 üzenetére

    Glover Kft-t keresd,ők budaörsiek. nekem is ők csinálták, korrekt cég.

  • Tibcee

    tag

    válasz flappy #1731 üzenetére

    Kisvasi: Azért 2 éven belül ne temess csak minket!:D

    [Szerkesztve]

  • matyics

    őstag

    válasz türelmetlen #1721 üzenetére

    Én pedig február 13-án rendeltem meg és február 20-án be volt kötve! ;)
    Gondolom néha utána kéne járni a dolgoknak, mert nálunk azért még nem megy minden mint a karikacsapás.

    Ha Isten azt akarta volna, hogy ne maszturbáljunk, akkor rövidebb kezet csinált volna

  • Marschlakó

    csendes tag

    válasz flappy #1731 üzenetére

    ''Felhívtam az upc ügyfélelüldözési, illetve, na, megtartási csoportot, ahol mondták, hogy igen, volt egy ilyen ''akció'' hogy 2990 Ft, de már nincs, csak a 3990 Ft. Kérdeztem hogy szerintük ez így okos dolog-e, mondták hogy nem az ő feladatuk [ti. az ügyfélszolgálat] eldönteni, hogy mit ajnálhatnak.''

    Ez egy érdekes eset, pontosabban logikátlan lépés ismét részükrõl.
    Két eset lehetséges:
    - vagy kicsi volt a hatása a 2990-es árnak, és mindegy nekik, hogy 2990-ér vagy 3990-ért nem kell az ügyfélnek
    - vagy annyian bedõlnek a 3990-es árank, hogy elég volt nekik addig lemenni.

    A másodikat erõsen kétlem (személyes tapsztalatok), az elsõ esetében meg inkább több csatornát kellett volna adniuk. Van másnak jobb ötlete?

  • flappy

    csendes tag

    válasz Marschlakó #1735 üzenetére

    Én pedig pont fordítva gondolnám: a 3990-re sokan bedőltek, és gondolom csak az extra-extra csomagot is előfizető, 3990-el sem elégedett ügyfelekre tartották a 2990-et; és.... vagy a nagy fizetőkből kevés akarta felmondani, vagy mindegyiknek jo volt a 3990, vagy mindegyik inkabb otthagyta a upc-t tökmindegy mennyiért, vagy pedig egyszerűen hülyék a főnökök/marketing.

    Én ezen legutóbbira tippeltem volna.

    Btw Gloverhez mentem, és azt mondták szerintük kb 3 hét, és hogy nem miattuk (mert ők pár napon belül is tudnák) hanem nem kapnak elég (gyorsan) beltérit. Tényleg korrektnek hangzottak, meglátjuk mikorra érnek ide.

    És még egy kis gusztustalanság: upc felmondáshoz aszongyák vigyem vissza a beltérit (okés), és az értesítő levelüket (AMIN NINCS SEMMI INFO csak a nevem) és az EREDETI SZERZŐDÉST, bármelyik hiányzik akkor ''sajnos'' nem tudják..... Ha nem a párom tartaná nyilván (aki 5 másodperces seek time-mal képes előmutatni akár az I.E. 800-ban vizigótok és aboyannok közötti szerződést) akkor biztos elő tudnám kaparni az X éve kötött szerződést... (Persze ha nem találnám kapnának egy ajánlott levelet, bevinném a beltérit aztán ha nem adják a pénzt akkor felszámoltatom őket a 14kFt óvadékért... :)) )

    -= flappy out =-

  • Marschlakó

    csendes tag

    válasz flappy #1736 üzenetére

    ''És még egy kis gusztustalanság: upc felmondáshoz aszongyák vigyem vissza a beltérit (okés), és az értesítő levelüket (AMIN NINCS SEMMI INFO csak a nevem) és az EREDETI SZERZŐDÉST, bármelyik hiányzik akkor ''sajnos'' nem tudják..... Ha nem a párom tartaná nyilván (aki 5 másodperces seek time-mal képes előmutatni akár az I.E. 800-ban vizigótok és aboyannok közötti szerződést) akkor biztos elő tudnám kaparni az X éve kötött szerződést... (Persze ha nem találnám kapnának egy ajánlott levelet, bevinném a beltérit aztán ha nem adják a pénzt akkor felszámoltatom őket a 14kFt óvadékér''

    Amikor még én adtam vissza nekik a beltérit, akkor nem kérték az eredeti szerzõdést. Szerintem ez megint egy újabb kötekedési pont nekik, mivel a számítógépben megvan rólaf minden adat. Nálam a SCART kábel volt a neuralgikus pont, azon próbáltak meg lovagolni.

  • flappy

    csendes tag

    válasz Marschlakó #1737 üzenetére

    majd előszedem a kontakthibás kábelem, valahol megvan a lomok közt. nem is használom a scartot mert az erősítőbe rca megy... :U

    -= flappy out =-

  • KISVASI

    csendes tag

    válasz Tibcee #1733 üzenetére

    Nem akarok én senkit temetni, csak arra próbáltam utalni, hogy a digi az egyetlen cég, amely a következő 2 évre viszonylag megbízható jövőképpel rendelkezik. Nézz csak körül: A fibernet rohadt drágán kínál elképesztően rossz minőséget, a júpíszí saját magát szégyenítí amikor olyan havidíjat kínál fel amit addig is megengedhetett volna, csak nagyot akart szakítani, az antenna digital már rosszul indít a digihez képest. A tré kábelt nem ismerem, mifelénk nincs semmi té. Szóval ennyi; digi és kész.

    Láb a lábé, kar a karé, láb a karé, karalábé!

  • csibor

    őstag

    válasz flappy #1730 üzenetére

    Azért az EU is cseszegette az országot hogy rendezze a távközlést.

  • flappy

    csendes tag

    válasz KISVASI #1739 üzenetére

    Szerintem nem érdemes újonnan induló cégeket és már befutottakat egymás mellé állítani; az általad felsorolt cégek is másképp kezdték, mindenki másképp kezd, mint ahogy folytatja, különben nem tud betörni a piacra. Szinte biztos vagyok benne, hogy a Digi árai jelentősen fel fognak menni 5 éven belül, mint ahogy ez mindegyik említett cégnél így volt (kivéve a szerintem teljesen érthetetlen antenna digitalt, ahol a főnökség valamilyen elit minőségőrült, árérzéketlen rétget célzott meg, míg a marketing Kovács Mari néninek készíti a reklámokat, mindamellett, hogy a szolgáltatás csak a gellérthegytetőn laptopozó geekeknek megy éjjel kettő és fél három között szép időben).

    Persze ha van jobb, lehet váltani, de ugye ha minden egyes váltásnál megvetetnek veled egy új beltérit, meg eg új belépési díjat, meg ezt meg azt akkor azért a dolog nem annyira triviális. (Zárójelben én mielőtt váltottam kiszámoltam, hogy évente pontosan mekkora is a különbség a upc és a digi között, főleg ha a upc beígér engedményt a diginek viszont ki kell fizetnem ennyit meg ennyit. Ha a havidíj nem többezer forinttal fog eltérni, és ki kell fizetni az áttérést akkor nem lesz triviális, hogy érdemes-e váltani.)

    Szóval én nem láttam, hogy a Diginek ''klassz tervei'' lennének; azt látom, hogy most indultak és akcióznak. Ki tudja, mik a tervek...

    -= flappy out =-

  • Marschlakó

    csendes tag

    válasz flappy #1741 üzenetére

    Szinte biztos vagyok benne, hogy a Digi árai jelentősen fel fognak menni 5 éven belül, mint ahogy ez mindegyik említett cégnél így volt

    Igen, csak ehhez az is kell, hogy a DIGI vezetése átvegye azt a gondolkodásmódot, amit a multik képviselnek. A jelek szerint még szerencsére ez nem történt meg.
    Csak példaként említeném meg a DREI nevû osztrák mobilszolgáltatót, aki ugyan 3G téren monpol helyzetben van az osztrák piacon, ennek ellenére jobb percdíai vannak, mint a 2G-s másik 4 szolgáltatónak. Ha nem hiszed: www.drei.at (ja és tessék összevetni a magyar árakkal, és gondolkodni, mennyire jó nekünk ez multi gondolkodás és viselkedés....)



    Persze ha van jobb, lehet váltani, de ugye ha minden egyes váltásnál megvetetnek veled egy új beltérit, meg eg új belépési díjat, meg ezt meg azt akkor azért a dolog nem annyira triviális. (Zárójelben én mielőtt váltottam kiszámoltam, hogy évente pontosan mekkora is a különbség a upc és a digi között, főleg ha a upc beígér engedményt a diginek viszont ki kell fizetnem ennyit meg ennyit. Ha a havidíj nem többezer forinttal fog eltérni, és ki kell fizetni az áttérést akkor nem lesz triviális, hogy érdemes-e váltani.)

    Érdekes kérdést feszegetsz most. Ha belegondolok, akkor aki most megvette a DIGI-s beltérit, azt a jupici csak úgy tudná két év után visszacsalogatni, ha nem kellene új beltérit vennie az ügyfélnek, plusz még árban is versenyképes lenne. A kettõ együtt pedig nem mehet.

  • Marschlakó

    csendes tag

    válasz flappy #1736 üzenetére

    ''És még egy kis gusztustalanság: upc felmondáshoz aszongyák vigyem vissza a beltérit (okés), és az értesítő levelüket (AMIN NINCS SEMMI INFO csak a nevem) és az EREDETI SZERZŐDÉST,''

    A mai aranyosság a jupici részérõl, okulásul mindenkinek.
    Az utcánkban az egyik jupici elõfizetõ bejelentette március végén, hogy mivel április 18-án lejár a hûsége, ezért vissza kívánja adni az elõfizetést. Jött a levél, hogy vigye vissza. Az illletõnek kórházba kellett vonulnia, emiatt jelezte, hogy a hûségszerzõdés lejárta elõtt 3 nappal szeretné leadni a készüléket, mert csak ekkor van rá ideje, de kéri, hogy a felmondás 19-én történjen meg, sõt, még a májusi díjat is elõre elutalta, nehogy gond legyen ebbõl. Mindent leadott, teljesen nyugodt volt, erre tegnap jött a levél a jupicitõl, hogy mivel a hûségszerzõdés lejárta elõtt mondta fel a szerzõdést, ezért 18.XXX forintot szíveskedjen 8 napon belül fizetni, különben eljárás ellene..... szóval ez van....

  • flappy

    csendes tag

    válasz Marschlakó #1742 üzenetére

    Igen, csak ehhez az is kell, hogy a DIGI vezetése átvegye azt a gondolkodásmódot, amit a multik képviselnek.

    Nem veszekedni akarok, ne érts félre, de a Digi nem multi?

    Pár gondolatébresztő:
    http://www.hdsnet.hu/bemutatkozas.htm (6 kábeltévés cég egyesüléséből jött létre)
    http://www.gvh.hu/index.php?id=3639&l=h (jogtalan áremelések)
    http://www.gvh.hu/index.php?id=3062&l=h (áremelések, eőfölénnyel való visszaélés)
    http://www.hirek.com/cikk/40667/ (2004-es bevétel 2.8 milliárd ft)
    http://www.sat.hu/read.php?id=934 (a leggazdagabb magyar, további multicégek)
    http://hvg.hu/vilag/00000000005B6DF9.aspx (80 millió dollár)

    http://www.fn.hu/index.php?action=nyomtat&id=104&cid=118151&layout=no&id=104 (Az alacsony ár buktatói)

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9094248 (index fórum: a legtrehányabb vállalat)


    Csak példaként említeném meg a DREI nevû osztrák mobilszolgáltatót,

    Kiemelés tőlem: te is tudod, én is tudom, hogy az hogy osztrák nem csak azt jelenti, hogy 800 Km az óceán irányába, hanem egy másik kultúrát és egy teljesen más üzleti szemléletet. Ez nem upc/digi/matáv/... kérdés, hanem az, hogy a magyar piacon mi a szokás. Az első ilyen a matáv volt, aki monopolrablásból tengeti magát, de a szolgáltatópiacok nagy része tele ilyen kvázi-monopol emelt árú szolgáltatással. Tudsz olyan magyar példát mondani, ahol valaki a piac több, mint 75%-át birtokolta és alacsony árakkal kínál? Szerintem nem. Fogadjuk el: ez a mi szép országunk. (És mielőtt előkerül: nem pártfüggő; szerintem ez az összs vezetésre kerülő magyar emberben egyformán működik.)

    -= flappy out =-

  • Marschlakó

    csendes tag

    válasz flappy #1744 üzenetére

    ''Nem veszekedni akarok, ne érts félre, de a Digi nem multi?''

    A multi nem azt jelenti, hogy több országban van jelen, hanem azt, hogy olyan cég vagy cégcsoport, aki csak a másik országot lerabolni/gazdasági gyarmatosítani akarja. Lásd: UPC, Vodafone, T-com (DT), Tesco, E.On, RWE csoport.....
    Azért a DIGI MÉG erõsen nem ilyen viselkedést tanúsít.



    ''te is tudod, én is tudom, hogy az hogy osztrák nem csak azt jelenti, hogy 800 Km az óceán irányába, hanem egy másik kultúrát és egy teljesen más üzleti szemléletet. Ez nem upc/digi/matáv/... kérdés, hanem az, hogy a magyar piacon mi a szokás. Az első ilyen a matáv volt, aki monopolrablásból tengeti magát, de a szolgáltatópiacok nagy része tele ilyen kvázi-monopol emelt árú szolgáltatással. Tudsz olyan magyar példát mondani, ahol valaki a piac több, mint 75%-át birtokolta és alacsony árakkal kínál? Szerintem nem. Fogadjuk el: ez a mi szép országunk. (És mielőtt előkerül: nem pártfüggő; szerintem ez az összs vezetésre kerülő magyar emberben egyformán működik.)''

    Csakhogy én a határtól 15 km-re élek, naponta találkozom azzal, hogy egy ország mûködhet normálisan is, sajnos.....

  • shabbarulez

    őstag

    válasz Marschlakó #1745 üzenetére

    Igaz nem TV, de szerintem te sem örülnél neki ha pl. ilyen ADSL-t adna Tíkom idehaza mint amit Telekom Austria odaát.

    AONSpeed csomagok [link]
    AONSpeed Power User csomag [link]

    És ez a Power user csomag idén már emelt úgy adnak 55 euroért, 15GB-os fair use limittel 2048/384kbps-es csomagot. És ez a legnagyobb csomag ennél csak kisebb adatforgalmi limites van.

    Tavaly ez Power User csomag még úgy nézett ki hogy 65 euroért, fix 10GB limittel, 1024/256kbps.

    Pedig osztrák terület és lakosság kisebb mint a miénk, de ADSL felhasználószámban TA-nak úgy ~650 ezer ügyfele van, hazai MT-nek úgy ~400ezer. ADSL fronton TA sógoroknál a domináns ahogy MT meg idehaza az. Ami eltérés az hogy az osztrák nagyvárosoknak a UPC Chello hatása és ügyfélszáma jelentősebb mint idehaza, mert ezen csomaggal és árakkal szember a Chello kínálata jóval kívánatosabb így nagyobb rá a kereslet mint idehaza.

    OECD ranglista 2005 december
    Austria / Hungary
    DSL 8.1 / 4.1 (százalékos aránya a lakosságnak)
    Cable 5.8 / 2.1
    Other 0.2 / 0.1
    Total 14.1 / 6.3
    Rank 16 / 25
    Total Subscribers 1 155 000 / 639 505

  • Marschlakó

    csendes tag

    válasz shabbarulez #1746 üzenetére

    ''Igaz nem TV, de szerintem te sem örülnél neki ha pl. ilyen ADSL-t adna Tíkom idehaza mint amit Telekom Austria odaát.''

    Korrigálnám a hozzászólásod:
    1. Ausztriában nem kötelezõ a telefonelõfizetés havi 3400-ért az ADSL-hez. Így mindjárt nem olyan szép a T-Online 5.000 Ft-os csomagja.
    2. Vanank kisebb szolgáltatók is, ahol kisebb korláttal olcsóbb csomagokat tudsdz választani, akár 30 euro alatt is
    3. a DREI nevû mobilcégnél van olyan csomag, hogy havi 33 euróért ad 1000 perc hálózaton belüli beszélgetést,1000 perv videotelefonálást és 1000 perc 384/384-es internethasználatot mobiltelefonra. Ezzel vesd össze a magyar árakat
    4. Telefonnál pl. az ONE-nál van olyan csomag, hogy bármikor hálózaton belül 1 cent/perc díjjal beszélsz.
    5. Céges csomgnál van olyan, hogy Magyarországra 12 cent-ért beszélhetsz haza mobilról, hálózaton belül 2 cent, hálózaton kívül 9 cent bármikor, csoporton belül ingyenes. Ezzel vesd össze a hazai árakat.

  • Tapsi

    addikt

    válasz Marschlakó #1745 üzenetére


    A multi nem azt jelenti, hogy több országban van jelen, hanem azt, hogy olyan cég vagy cégcsoport, aki csak a másik országot lerabolni/gazdasági gyarmatosítani akarja. Lásd: UPC, Vodafone, T-com (DT), Tesco, E.On, RWE csoport.....


    Ezt azért te sem gondolhatod komolyan. Ennyi erővel szemét az összes külföldi cég, akik tőkét invesztáltak Magyarországba? A legnagyobb naivitás ezt gondolni, mert ennyi erővel akkor ne járj se moziba, se hipermarketbe, mert azt a gonosz rabló multi üzemelteti. Sőt vonulj el a világtól, nevelj juhokat egy domboldalon.

    Nem személyeskedni akarok, de azért a realitásokkal legyünk már tisztában. :(

  • Marschlakó

    csendes tag

    válasz Tapsi #1748 üzenetére

    Ezt azért te sem gondolhatod komolyan. Ennyi erővel szemét az összes külföldi cég, akik tőkét invesztáltak Magyarországba? A legnagyobb naivitás ezt gondolni, mert ennyi erővel akkor ne járj se moziba, se hipermarketbe, mert azt a gonosz rabló multi üzemelteti. Sőt vonulj el a világtól, nevelj juhokat egy domboldalon.

    Nézd, ez nem személyeskedés. Ha lehet, akkor nem vásárolok semmit sem multi cégnél. Egyrészt azért, mert horror haszonkulccsal mennek, másrészt ha kis cégnél vásárolsz, akkor munkahelyeket védsz és mentesz meg. Ez nem naivitás, ezek elvek. Az internetem is kis mikrós cégnél van. Az az elvem, ha a kicsit támogatod, akkor lesz ellenfele a multinak, ami talán normális piaci viselkedésre kényszeríti. Lásd: DIGI TV.

  • crios

    csendes tag

    sziasztok!

    a digitv melyik műholdról jön? skystar2 kártyával nem tudok esetleg fogni vmit arról a műholdról? mik a műhold adatai, hol van kb pl astra ill hotbirdhöz képest?


Aktív témák