Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kaoru

    aktív tag

    Na mivel most a mélyhűtő zöldség tartományát szépen megcsappantottam (brokkoli, zöldbab), amit ma láttam még a spájzban az bab :)
    Na babos kaják (én diétám szerint lehet enni 35ös indexxel)

    Tört bab hagymával
    Hozzávalók 2 személyre:
    # 20 dkg fehérbab
    # 1 babérlevél
    # 2-3 gerezd fokhagyma
    # 1 nagy vagy 2 kisebb vöröshagyma
    # só
    # bors

    Elkészítés: A beáztatott babot felteszem főni a babérlevéllel és a fokhyagymával, sózom. Ha nehezen fő puhára, mokkáskanálnyi szódabikarbónával megsürgetem. Összeturmixolom, kevés borssal fűszerezem. A hagymát karikára vágom, minimális olajon megpirítom, ez rajta a feltét. Laktató, kiadós.

    Káposztás babsaláta
    Hozzávalók:
    # 25 dkg nagyszemű bab
    # 1/2 kg savanyú káposzta
    # 1 nagy fej vöröshagyma
    # 2-3 evőkanál olívaolaj
    # fokhagyma
    # bors
    # só

    Elkészítés: A babot áztatás után sós, fokhagymás vízben puhára főzöm. A hagymát összevágom, és sózom, hogy levet eresszen. A savanyú káposztát összevágom, hogy ne legyenek benne olyan hosszú szálak. Ha kihűlt a bab, összekeverem a savanyú káposztával, és hagymával, borsozom, és meglocsolom olívaolajjal. Hűtőben kicsit állni hagyom, hogy összeérjen. Csmell mellé lehet enni.

    Megjegyzés:
    A káposzta és bab arányán lehet változtatni, kinek-kinek ízlése szerint.

    Babos rizs
    Hozzávalók:
    # bab
    # 3-4 paradicsom
    # 1 póréhagyma
    # 1 fej hagyma
    # és persze rizs
    # fűszerek ízlés szerint
    # pici olaj
    # só

    Elkészítés: Megfőzzük a rizst, megpároljuk a babot. A maradékot kevés olajon megdinszteljük. Az egészet összekeverjük, és ízlés szerint fűszerezzük.

    Zöldségkocsonya, vegetáriánusoknak
    Hozzávalók
    # 25 dkg zöldhüvelyű bab
    # 3 db sárgarépa
    # 2 db cukkíni
    # 1 db kaliforniai vörös paprika
    # 1l teljesen zsírtalan erőleves
    # 3 evőkanál zselatin
    # só

    Elkészítés: A zöldbabot és a sárgarépát megtisztítjuk, a répát felkarikázzuk, a babot leszálkázzuk, de egészben hagyjuk. Ezután külön-külön lobogó sós vízben 3 percig előfőzzük. A cukkinit héjastól hosszú csíkokra vágjuk, a paprikát kimagozzuk, és körömnyi darabokra metéljük. A felforrósított erőlevesben feloldjuk a zselatint, egy szép formájú edény aljába merünk belőle néhány kanálnyit. A zöldségeket elrendezzük benne, és a maradék levest ráöntjük. Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.

    Megjegyzés:
    Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
    Egy adag: 1200 kJ/287 kcal

    Paradicsomos bab
    40 dkg fehér bab,
    # 1 doboz (40 dkg) hámozott paradicsom,
    # 2 fej hagyma,
    # 3 gerezd fokhagyma,
    # olaj,
    # só,
    # bors

    A fehér babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss, sós vízben megfőzzük. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot a levével együtt, sóval, borssal ízesítjük és összeforraljuk. Beletesszük a leszűrt babot és addig főzzük, amíg a paradicsom pépesre nem fő. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

    Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

Új hozzászólás Aktív témák