- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAM topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autóhifi
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Hirdetés
-
Május 7-én lesz az új iPadek bemutatója
ma Online termékbemutatót tart az Apple május 7-én, a közvetítésen iPadek és hozzájuk tartozó kiegészítők lesznek a téma.
-
A TikTokon marakodik Trump és Biden
it Trump szerint ha betiltják a TikTokot, annak a felelőse Biden lesz. A betiltás Trump szerint csak a Metát tenné még gazdagabbá.
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kaoru
aktív tag
Zellerkrém
- zeller
- répa
- krumpli
- tejföl/kefir
- só, bors, szerecsendió
Az arányok teljesen ízlésfüggőek, de én tegnap 1 negyed zellert, 1/3 répát és 1 kis szem krumplit felkockáztam, annyi vízzel,ami épp ellepi puhára főztem (az elpárolgást pótoljuk), majd botmixerrel szépen pépesítettem a saját levében, hozzá a tejföl/kefir (term zsírszegény) és ízesítettem. Ez nem lesz zellerkrémleves, mert viszonylag jó sűrű, viszont nagyon finom. A hagyomány kedvéért 1 extrudált kenyeret beletörögettem evés elött.
Jó étvágyat.Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Estére egy nagy adag lecsós csirkemellet dobtunk össze az asszonyal.
Természetesen rizzsel tálalvaMOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
Kaoru
aktív tag
1 kérdésem lenne hallal kapcsolatban. Eddig amiket ettem (keszeg, ponty, iglo halrudacska - akár frissen fogott, akár bolti) utáltam, mert szerintem olyan volt az ízűk, mint a szaguk (büdös), viszont a sushit simán megeszem. Azt mondják tengeri halat érdemes lenne kipróbálnom, ti melyik halat ajánlanátok?
Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN
-
deniro2
senior tag
Érdekes, hogy itt azt olvasom, hogy mindenki párolja a csirkét. Én simán 10 perc alatt kisütöm, ennyi. Jobb a párolt variáns?
-
tütüke
tag
A tengeri halat kóstold mert, mert azok szerintem sokkal finomabbak. És ne vegyél panirozott halrudacskákat, mert az nem finom. Szerintem semmire nem jók. A Hekk igazán izletes, azt probáld ki.
Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Azért párolom, mert szeretem, ha teljesen átpuhul a husi. Előtte én is fehérre pirítom, de ha csak simán sütöm akkor száraz lesz. Legalábbis az én izlésem szerint.
Mondjuk ma este egészbe fogom sütni, majorannával vagy mustárral megkenegetve.MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
Moddingfan
senior tag
A többség azért párolja, mert ahhoz csak víz kell, míg a sütéshez olaj, ami ugyen diéta alatt nem a legideálisabb, legalábbis nálam erről van szó. Én is jobban szeretem sütve, úgy az igazi, csak most tabu az ilyesmi.
Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good!
-
Kaoru
aktív tag
ezt most találtam, tulképp az ember ember kiveszi a nem kívánatos dolgokat, meg nem pirít hagymát és nem muszáj sűríteni még durumliszttel sem:
*Akármi* leves joghurttal
Hozzávalók:
# friss és/vagy mélyhűtött zöldségek vegyesen: vajbab, zöldbab, zöldborsó, karfiol, sárgarépa, fehérrépa, hagyma vagy póréhagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, karalábé, gomba, 1-2 levél kelkáposzta
# lehet, de nem muszáj: marha- vagy szárnyashús
# só
# bors
# ételízesítő vagy leveskocka
# kapor (aki szereti)
# olaj
# sűrítéshez:
# Graham liszt
# joghurt
# (~ 4 evőkanál Graham liszthez egy kis pohár joghurt)
Előkészítés: A friss zöldségeket tisztítom, felaprítom, a kelkáposzta leveleit felmetélem. A húst - ha teszek bele - felkockázom.
Elkészítés: Nagyon kevés forró olajon megfuttatom a hagymát és/vagy póréhagymát, fokhagymát, hozzáadom a friss zöldségeket (kivéve a kelkáposztát), kicsit átkeverem a forró olajon, felöntöm vízzel, ízesítem. Ha teszek bele húst, akkor azt a zöldségek előtt, és kevergetem, hogy ne süljön le, amíg a hús kifehéredik. Amikor a húsi és/vagy a friss zöldségek félig megfőttek, hozzáadom a fagyasztott zöldségeket főzési időigényük szerint (pl. a zöldbabot pár perccel hamarabb, mint a karfiolt). Ha minden megfőtt, Graham liszt-joghurt-2-3 evőkanál leves keverékével besűrítem. A legvégén teszem hozzá az egész vékonyra vágott kelkáposzta leveleket, egyszer föllobbantom, és kész. Tejföllel vagy anélkül tálalom, nagyon finom.Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN
-
Kaoru
aktív tag
Ma végülis ezt csináltam ebédre. Igaz kicsit sok vizet öntöttem bele, s étkezési keményítő hijján kimertem 1 jó adag brokkolit belőle kevés lével, leturmixoltam, s azt öntöttem vissza, hsűrűbb legyen. De ahhh! Isteni!
Köszönöm!Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN
-
attilam
őstag
válasz Moddingfan #109 üzenetére
Én kisütöm simán. Az a kiskanálnyi olaj nem számít semmit se.
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Tud valaki egy jó salátás receptet nekem mutatni és leírni hogy hogy kell csinálni?
Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Ja és még mondhattok jó diétás edességet is!
Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!
-
tütüke
tag
Mit értesz a ''sima oliva'' alatt? Nem igazán értem
Van egy oldal, ahol részletesen is foglalkoznak vele: [link] és én az olivaolajak közül csak az extra szűz olivaolajat javaslom. Vagy ha az nem jön be, akkor a kukoricacsira olajat. Nagyon jo minőségű, és jól lehet vele sütni.Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
A sima olivaolaj alatt a sansa, vagy pomázt érted? Kicsit elkeveredtem, mert én csak az extra szűz, sanza, pomázt ismerem. Olyan, hogy sima olivaolaj: még nem hallottam. Világosits légyszi. THX
linket olvastad?
[Szerkesztve]Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
N1
tag
üdv
az mennyire gáz, ha most krumplipürét vacsorálok?
Két óra múlva meg tekerek egy órát?(Kolombusz): ''Szivből kivánom neked, hogy valami barom, mondjuk aki a szar Ladáját, vagy BMW-jét versenyautónak hiszi bassza el valamelyik családtagodat, vagy téged.''
-
attilam
őstag
-
tütüke
tag
kedvenc salátám:
Hagymát nagyon apróra felvágod, uborkát picire kockázod, a kettőt együtt jol besózod.
ezenkivül vágj még bele: paradicsomot, paprikát, hónapos retket, vöröskáposztát, fehér káposztát, és még ami csak van otthon (Én szoktam még bele sajtot is tenni, de az nem valami diétás, szoval kihagyható) Kevés olivaolajjal leöntöd, egy kicsit állni hagyod,hogy összeérjenek az izek, és lehet fogyasztani.
Sajna ilyenkor nem nagyon van hozzávaló, ami meg van, az nem olyan jóízű, mint nyáron.Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Nem tud valaki valami jó diétás sütemény receptet?
Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!
-
tütüke
tag
Erre nem kell semmilyen öntet, ez igy finom, ahogy van. Egyébként trappista sajttal nem is olyan jó. Én Allgautaler -t szokat bele tenni, vagy valami hasonlót. Azok fincsik benne, kis kockákra vágva
Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
tütüke
tag
Azt sajna nem. Ha valamit sütök kispórolom belőle a cukrot, ahogy csak lehet....DE ez nem az igazi megoldás
Hallottam ilyet, hogy rendes liszt helyett teljes kiörlésű lisztet használnak, cukor helyett pedig édesitőt, van ilyen cukorbetegeknek készült cukor-féleséget(nem tudom, hogy mi a neve), vagy mézet (de az sem jo) Ilyesmikkel lehet csalni, hogy jobb legyen a helyzet.De a süti szerintem süti marad igy is, úgy is...Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
Kaoru
aktív tag
Most találtam:
(diétás)
Zöldbab provanszi módra
Hozzávalók:
# 45 dkg zöldbab
# kevés olaj
# 1 apró kockára vágott vöröshagyma
# 3 gerezd zúzott fokhagyma
# 2 pohár kimagozott, felaprított paradicsom
# só
# kakukkfű és bors ízlés szerint
Elkészítés: A zöldbabot megtisztítjuk. 10 percig főzzük sós vízben. Egy serpenyőben vajat forrósítunk. Beletesszük a vörös- és fokhagymát. Puhára pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket. Kis lángon főzzük 5 percig. Hozzáadjuk a meleg babot, elkeverjük. Forrón tálaljuk.
Sült zöldbab
Hozzávalók:
# 1 kg sárga hüvelyű zöldbab
# 1 nagyobb fej vöröshagyma
# kevés krumpli
# olaj
# só
# pirospaprika
Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk és vastagabb karikára vágjuk. A hagymát apró kockára vágva az olajon megpirítjuk, majd szórunk rá pirospaprikát és beletesszük a zöldbabot, öntünk alá vizet. Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a krumplit, és az egészet készre főzzük. Menet közben ízlés szerint sózzuk. Kicsit több leve legyen mint egy pörköltnek.
Túrós zöldbab
30 dkg zöldbab (kínai ceruzabab),
# 15 dkg félzsíros tehéntúró,
# 1 nagy fej vöröshagyma,
# 1 dl kefir,
# 1-1 csokor snidling és kapor,
# 1 evőkanál olaj,
# ízlés szerint só.
Előkészítése: a megtisztított és megmosott zöldbabot forrásban levő kevés sós vízbe teszem, majd az újraforrástól számított 10 percig főzöm. Leszűröm és kihűtöm. Ugyanabban a lében egy pillanatra felforralom a karikákra vágott hagymát, majd leszűröm. A túrót morzsásra töröm. A kefirbe kevés sót keverek, hozzáadom a finomra metélt kaprot meg a snidlinget.
Elkészítése: salátástálba öntöm a zöldbabot, rászórom a túrót, hozzáadom a forrázott hagymát, és rálocsolom a fűszeres kefirt. Óvatosan, hogy a zöldbab ne törjön, átforgatom. Hűtőszekrényben jól lehűtöm.Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN
-
Kaoru
aktív tag
válasz Moddingfan #30 üzenetére
ez volt a vacsi, bejött köszönöm !!
Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN
-
Kaoru
aktív tag
Csáky csirkemell
Hozzávalók:
csirkemell szeletek
tojás
újhagyma vagy snidling
gomba
só
pirospaprika
fűszerek
olaj
Elkészítés: A csirkemelleket kicsit megklopfolom, sózom, saját ízlés szerint fűszerezem. Kicsit állni hagyom. Közben a tojásból, felaprított újhagymából, gombából rántottát készítek (ne legyen híg). A húst megtöltöm a kész rántottával, feltekerem, és jó szorosan fóliába burkolom. Közepesen forró sütőben készre sütöm (kb. 20-30 perc + 5 perc fólia nélkül, hogy piros legyen).
Kicsit hagyom hűlni, mert tálaláshoz ferdén szeletelve tálalom, és így könnyebb a szeletelés. Savanyúság vagy bármilyen saláta kíváló hozzá. Jó étvágyat!
Gombás-hagymás rizs
Hozzávalók:
rizs
10 dkg gomba
1 fej hagyma
curry
kevés olaj
Elkészítés:A rizset elkészítem. Közben egy másik edényben 1 közepes fej hagymát megpirítok kis olajon, félidőben rádobok kb. 10 dkg összedarabolt gombát. Mikor megpirult, összekeverem a rizzsel, és megvadítom fűszerekkel (pl. curry-vel isteni).
Nápolyi natúrcsirke
Hozzávalók:
2 csirkemell filézve
25 dkg gomba
5 közepes paradicsom
oregano
kakukkfű
bazsalikom
fokhagymapor (granulátum)
só
Elkészítés: A csirkemelleket szeletekre vágom, jól befűszerezem, majd serpenyőben félig megsütöm/párlom. Eközben hőálló jénai vagy más magasabb falu tepsi aljára elterítem a vékonyra szeletelt gombát, megszórom a fűszerekkel, ennek tetejére pakolom a paradicsomkarikákat, amit szintén megfűszerezek (főleg oregánóval), erre jön rá a félig megsütött csirkemell. Sütőben pirosra sütöm.
Kínai csirke
Hozzávalók:
kb. 30 dkg csirkemell
2 nagy paprika
2 hagyma
25 dkg gomba
1 szál sárgarépa
kukoricaolaj
szójaszósz
Erős Pista
Elkészítés: Wokban lehet készíteni. A párolási időt figyelembe véve rakom az olajba a hozzávalókat. Először a sárgarépát, vékony szeletekre vágva, majd a nagy kockákra vágott hagymát, majd a felcsíkozott csirkét, a paprikát, legvégül a gombát. Párolás közben szójaszósszal locsolom. A végén kávéskanálnyi Erős Pistát teszek bele. Curry-s rizs illik hozzá.
Bazsalikomos, gombás csirkemell
Hozzávalók 2 személyre:
2 csirkemellfilé (pulyka is lehet)
20 dkg gomba
extraszűz olívaolaj
4 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
bazsalikom levél (friss vagy fagyasztott - a szárított nem jó)
metélőhagyma
Elkészítés: Finomra vágunk egy kis marék bazsalikomlevelet és egy csomó metélőhagymát, majd egy nagyobb edényben két kanál olívaolajba belekeverjük. Fokhagymával, sóval, borssal gazdagon ízesítjük, majd tejföllel jól elkeverjük, és ízlés szerint tovább sózzuk (ha van fokhagymasó, akkor azzal). A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a csirkemellfilét fokhagymával, sóval ízesítjük, és olívaolajon elkezdjük sütni. Mikor elkezd pirulni, hozzáadjuk a gombát. Miután a gomba leve elfőtt és elkezd pirulni, ráöntjük a tejfölös mártás kétharmadát, és fél perc után levesszük a tűzről. Főtt rizzsel, héjában sült krumplival vagy sült zöldségekkel kiváló. A maradék mártást külön tálkában tálalhatjuk a köretekhez.Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN
Új hozzászólás Aktív témák
- MATTEL Barbie - Color felfedő neon batikolt ajándékkészlet (25HCD29) BONTATLAN
- MATTEL Barbie Día De Muertos Ken 2022.
- MATTEL Barbie - Gloria Estefan (HCB85) BONTATLAN
- MATTEL Witcher 3 Wild Hunt Mega (LEGO) (LED világítással) BONTALAN -66% AKCIÓBAN
- ÚJ! Btwin 500-as Kerékpáros táska csomagtartóra, vízhatlan, 20 liter, sötétkék