Hirdetés

2014. december 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#101) Kaoru


Kaoru
(senior tag)

Zellerkrém

- zeller
- répa
- krumpli
- tejföl/kefir
- só, bors, szerecsendió

Az arányok teljesen ízlésfüggőek, de én tegnap 1 negyed zellert, 1/3 répát és 1 kis szem krumplit felkockáztam, annyi vízzel,ami épp ellepi puhára főztem (az elpárolgást pótoljuk), majd botmixerrel szépen pépesítettem a saját levében, hozzá a tejföl/kefir (term zsírszegény) és ízesítettem. Ez nem lesz zellerkrémleves, mert viszonylag jó sűrű, viszont nagyon finom. A hagyomány kedvéért 1 extrudált kenyeret beletörögettem evés elött.
Jó étvágyat.

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#102) Latissimus Dorsi válasza Kaoru (#101) üzenetére


Latissimus Dorsi
(senior tag)

Estére egy nagy adag lecsós csirkemellet dobtunk össze az asszonyal.
Természetesen rizzsel tálalva :DDD

MOS6510 > P166 > Cel400 > Cel800 > Athlon 2,0 Thunderbird > Athlon 2,5 Barton > E6600 > Phenom II N970 > ?

(#103) Kaoru


Kaoru
(senior tag)

1 kérdésem lenne hallal kapcsolatban. Eddig amiket ettem (keszeg, ponty, iglo halrudacska - akár frissen fogott, akár bolti) utáltam, mert szerintem olyan volt az ízűk, mint a szaguk (büdös), viszont a sushit simán megeszem. Azt mondják tengeri halat érdemes lenne kipróbálnom, ti melyik halat ajánlanátok?

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#104) tiv61us válasza Kaoru (#103) üzenetére


tiv61us
(őstag)
LOGOUT blog

Hat, ha hal, akkor nekem a salmon jon be legjobban, nyersen, fustolve, parolva, sutve,magaban, szendvicsen, vegikorettel:)

"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"

(#105) deniro2


deniro2
(senior tag)

Érdekes, hogy itt azt olvasom, hogy mindenki párolja a csirkét. Én simán 10 perc alatt kisütöm, ennyi. Jobb a párolt variáns?

(#106) tütüke válasza Kaoru (#103) üzenetére


tütüke
(tag)

A tengeri halat kóstold mert, mert azok szerintem sokkal finomabbak. És ne vegyél panirozott halrudacskákat, mert az nem finom. Szerintem semmire nem jók. A Hekk igazán izletes, azt probáld ki. :)

Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.

(#107) Latissimus Dorsi válasza deniro2 (#105) üzenetére


Latissimus Dorsi
(senior tag)

Azért párolom, mert szeretem, ha teljesen átpuhul a husi. Előtte én is fehérre pirítom, de ha csak simán sütöm akkor száraz lesz. Legalábbis az én izlésem szerint.
Mondjuk ma este egészbe fogom sütni, majorannával vagy mustárral megkenegetve. :DDD

MOS6510 > P166 > Cel400 > Cel800 > Athlon 2,0 Thunderbird > Athlon 2,5 Barton > E6600 > Phenom II N970 > ?

(#108) Kaoru válasza tütüke (#106) üzenetére


Kaoru
(senior tag)

oksa köszönöm!

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#109) Moddingfan válasza deniro2 (#105) üzenetére


Moddingfan
(senior tag)

A többség azért párolja, mert ahhoz csak víz kell, míg a sütéshez olaj, ami ugyen diéta alatt nem a legideálisabb, legalábbis nálam erről van szó. Én is jobban szeretem sütve, úgy az igazi, csak most tabu az ilyesmi.

Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good!

(#110) Kaoru


Kaoru
(senior tag)

ezt most találtam, tulképp az ember ember kiveszi a nem kívánatos dolgokat, meg nem pirít hagymát és nem muszáj sűríteni még durumliszttel sem:

*Akármi* leves joghurttal
Hozzávalók:
# friss és/vagy mélyhűtött zöldségek vegyesen: vajbab, zöldbab, zöldborsó, karfiol, sárgarépa, fehérrépa, hagyma vagy póréhagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, karalábé, gomba, 1-2 levél kelkáposzta
# lehet, de nem muszáj: marha- vagy szárnyashús
# só
# bors
# ételízesítő vagy leveskocka
# kapor (aki szereti)
# olaj
# sűrítéshez:
# Graham liszt
# joghurt
# (~ 4 evőkanál Graham liszthez egy kis pohár joghurt)

Előkészítés: A friss zöldségeket tisztítom, felaprítom, a kelkáposzta leveleit felmetélem. A húst - ha teszek bele - felkockázom.

Elkészítés: Nagyon kevés forró olajon megfuttatom a hagymát és/vagy póréhagymát, fokhagymát, hozzáadom a friss zöldségeket (kivéve a kelkáposztát), kicsit átkeverem a forró olajon, felöntöm vízzel, ízesítem. Ha teszek bele húst, akkor azt a zöldségek előtt, és kevergetem, hogy ne süljön le, amíg a hús kifehéredik. Amikor a húsi és/vagy a friss zöldségek félig megfőttek, hozzáadom a fagyasztott zöldségeket főzési időigényük szerint (pl. a zöldbabot pár perccel hamarabb, mint a karfiolt). Ha minden megfőtt, Graham liszt-joghurt-2-3 evőkanál leves keverékével besűrítem. A legvégén teszem hozzá az egész vékonyra vágott kelkáposzta leveleket, egyszer föllobbantom, és kész. Tejföllel vagy anélkül tálalom, nagyon finom.



Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#111) Kaoru válasza tütüke (#4) üzenetére


Kaoru
(senior tag)

:R :R :R

Ma végülis ezt csináltam ebédre. Igaz kicsit sok vizet öntöttem bele, s étkezési keményítő hijján kimertem 1 jó adag brokkolit belőle kevés lével, leturmixoltam, s azt öntöttem vissza, hsűrűbb legyen. De ahhh! Isteni!

Köszönöm!

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#112) attilam válasza Moddingfan (#109) üzenetére


attilam
(őstag)
LOGOUT blog

Én kisütöm simán. Az a kiskanálnyi olaj nem számít semmit se.

(#113) tütüke válasza Kaoru (#111) üzenetére


tütüke
(tag)

Örülök, hogy izlett :))

Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.

(#114) R3ĐßuŁŁ válasza attilam (#112) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

De azért valamennyit számít! Én most csak olivaolajjal főzök csak! :)

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#115) R3ĐßuŁŁ


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

Tud valaki egy jó salátás receptet nekem mutatni és leírni hogy hogy kell csinálni? :F

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#116) attilam válasza R3ĐßuŁŁ (#114) üzenetére


attilam
(őstag)
LOGOUT blog

Az a csöpp olaj amit belerakok, hidd el nem oszt nem szoroz. Ha olívával csinálod, akkor figyelj rá, hogy ne extra szűzzel süssél, mert az arra nem jó. Sima olívával, vagy repceolajjal, esetleg napraforgóval jó.

(#117) R3ĐßuŁŁ válasza attilam (#116) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

Az ewtra szűz olivaolajat nem szeretem! Napraforgó olajjal nem igen főzök! De Anyukám szokott vele sütni! De én inkább az olivaolajnál maradok! :D

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#118) R3ĐßuŁŁ válasza R3ĐßuŁŁ (#115) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

UP!

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#119) R3ĐßuŁŁ


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

Ja és még mondhattok jó diétás edességet is! :D

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#120) tütüke válasza attilam (#116) üzenetére


tütüke
(tag)

Mit értesz a ''sima oliva'' alatt? Nem igazán értem :F
Van egy oldal, ahol részletesen is foglalkoznak vele: [link] és én az olivaolajak közül csak az extra szűz olivaolajat javaslom. Vagy ha az nem jön be, akkor a kukoricacsira olajat. Nagyon jo minőségű, és jól lehet vele sütni.

Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.

(#121) R3ĐßuŁŁ válasza tütüke (#120) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

Szerintem úgy érti hogy van a sima olivaolaj és az extra szűz olivaolaj! :)

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#122) attilam válasza R3ĐßuŁŁ (#121) üzenetére


attilam
(őstag)
LOGOUT blog

Pontosan. Jó dolog az extra szűz, de sütés közben tönkremegy. A sima egy kicsit jobban bírja. De salátára, vagy simán kanalazva jobb az extra szűz.

(#123) R3ĐßuŁŁ válasza attilam (#122) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

Én is valahogy így gondolom de az extra szűz olivaolajat ha lehet mellőzöm! :D

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#124) tütüke válasza attilam (#122) üzenetére


tütüke
(tag)

A sima olivaolaj alatt a sansa, vagy pomázt érted? Kicsit elkeveredtem, mert én csak az extra szűz, sanza, pomázt ismerem. Olyan, hogy sima olivaolaj: még nem hallottam. Világosits légyszi. THX
linket olvastad?

[Szerkesztve]

Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.

(#125) R3ĐßuŁŁ válasza tütüke (#124) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

Sima olivaolajjal sütni kell! Extra szűz olivaolajjal inkább a salátákban találkozhatunk! :)

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#126) N1


N1
(fanatikus tag)

üdv
az mennyire gáz, ha most krumplipürét vacsorálok?
Két óra múlva meg tekerek egy órát?

(Kolombusz): ''Szivből kivánom neked, hogy valami barom, mondjuk aki a szar Ladáját, vagy BMW-jét versenyautónak hiszi bassza el valamelyik családtagodat, vagy téged.''

(#127) attilam válasza tütüke (#124) üzenetére


attilam
(őstag)
LOGOUT blog

Ha nincs rá írva hogy extra-szűz, akkor biztosan nem is az. :)
Olvastam a linket, van benne igazság, de nem írják, hogy sütés közben mi lesz az olajjal, de sok jó nem az biztos.

N1: Elég gázos, de attól függ mi a célod, és mennyire akarsz ''gyors'' eredményt. :)

[Szerkesztve]

(#128) R3ĐßuŁŁ válasza attilam (#127) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

Jaja! Pedíg én is nagyon szeretem a krumplipürét csak az tényleg hízlal! :O

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#129) N1 válasza attilam (#127) üzenetére


N1
(fanatikus tag)

Elég gáz?
Francba..

(Kolombusz): ''Szivből kivánom neked, hogy valami barom, mondjuk aki a szar Ladáját, vagy BMW-jét versenyautónak hiszi bassza el valamelyik családtagodat, vagy téged.''

(#130) tütüke válasza R3ĐßuŁŁ (#115) üzenetére


tütüke
(tag)

kedvenc salátám:
Hagymát nagyon apróra felvágod, uborkát picire kockázod, a kettőt együtt jol besózod.
ezenkivül vágj még bele: paradicsomot, paprikát, hónapos retket, vöröskáposztát, fehér káposztát, és még ami csak van otthon:) (Én szoktam még bele sajtot is tenni, de az nem valami diétás, szoval kihagyható) Kevés olivaolajjal leöntöd, egy kicsit állni hagyod,hogy összeérjenek az izek, és lehet fogyasztani.
Sajna ilyenkor nem nagyon van hozzávaló, ami meg van, az nem olyan jóízű, mint nyáron. :(

Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.

(#131) R3ĐßuŁŁ válasza N1 (#129) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

:D Mennyit akarsz leadni? vagy csak diétázni akarsz? :F

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#132) R3ĐßuŁŁ válasza tütüke (#130) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

Milyen öntetet tehetek bele? :F Amúgy én utálom a trapista sajtot ezért a salátába se teszek!

[Szerkesztve]

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#133) R3ĐßuŁŁ


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

Nem tud valaki valami jó diétás sütemény receptet? :F

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#134) tütüke válasza R3ĐßuŁŁ (#132) üzenetére


tütüke
(tag)

Erre nem kell semmilyen öntet, ez igy finom, ahogy van. Egyébként trappista sajttal nem is olyan jó. Én Allgautaler -t szokat bele tenni, vagy valami hasonlót. Azok fincsik benne, kis kockákra vágva

Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.

(#135) R3ĐßuŁŁ válasza tütüke (#134) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

Én az edámit szeretem nagyon! Abba nincs annyi zsír!:) Esetleg tudsz valamilyen diétás süteményt? :F

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#136) tütüke válasza R3ĐßuŁŁ (#135) üzenetére


tütüke
(tag)

Azt sajna nem. Ha valamit sütök kispórolom belőle a cukrot, ahogy csak lehet....DE ez nem az igazi megoldás :(
Hallottam ilyet, hogy rendes liszt helyett teljes kiörlésű lisztet használnak, cukor helyett pedig édesitőt, van ilyen cukorbetegeknek készült cukor-féleséget(nem tudom, hogy mi a neve), vagy mézet (de az sem jo) Ilyesmikkel lehet csalni, hogy jobb legyen a helyzet.De a süti szerintem süti marad igy is, úgy is... :O

Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.

(#137) Kaoru


Kaoru
(senior tag)

Most találtam:
(diétás)

Zöldbab provanszi módra
Hozzávalók:
# 45 dkg zöldbab
# kevés olaj
# 1 apró kockára vágott vöröshagyma
# 3 gerezd zúzott fokhagyma
# 2 pohár kimagozott, felaprított paradicsom
# só
# kakukkfű és bors ízlés szerint

Elkészítés: A zöldbabot megtisztítjuk. 10 percig főzzük sós vízben. Egy serpenyőben vajat forrósítunk. Beletesszük a vörös- és fokhagymát. Puhára pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket. Kis lángon főzzük 5 percig. Hozzáadjuk a meleg babot, elkeverjük. Forrón tálaljuk.

Sült zöldbab
Hozzávalók:
# 1 kg sárga hüvelyű zöldbab
# 1 nagyobb fej vöröshagyma
# kevés krumpli
# olaj
# só
# pirospaprika

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk és vastagabb karikára vágjuk. A hagymát apró kockára vágva az olajon megpirítjuk, majd szórunk rá pirospaprikát és beletesszük a zöldbabot, öntünk alá vizet. Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a krumplit, és az egészet készre főzzük. Menet közben ízlés szerint sózzuk. Kicsit több leve legyen mint egy pörköltnek.

Túrós zöldbab
30 dkg zöldbab (kínai ceruzabab),
# 15 dkg félzsíros tehéntúró,
# 1 nagy fej vöröshagyma,
# 1 dl kefir,
# 1-1 csokor snidling és kapor,
# 1 evőkanál olaj,
# ízlés szerint só.

Előkészítése: a megtisztított és megmosott zöldbabot forrásban levő kevés sós vízbe teszem, majd az újraforrástól számított 10 percig főzöm. Leszűröm és kihűtöm. Ugyanabban a lében egy pillanatra felforralom a karikákra vágott hagymát, majd leszűröm. A túrót morzsásra töröm. A kefirbe kevés sót keverek, hozzáadom a finomra metélt kaprot meg a snidlinget.

Elkészítése: salátástálba öntöm a zöldbabot, rászórom a túrót, hozzáadom a forrázott hagymát, és rálocsolom a fűszeres kefirt. Óvatosan, hogy a zöldbab ne törjön, átforgatom. Hűtőszekrényben jól lehűtöm.

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#138) R3ĐßuŁŁ válasza tütüke (#136) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

Oksa! MEgpróbálok összekutyulni valamit! :D

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#139) R3ĐßuŁŁ válasza Kaoru (#137) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

Csak zöldbab van? :DDD

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#140) tütüke válasza R3ĐßuŁŁ (#139) üzenetére


tütüke
(tag)


Ha esetleg kevés lenne ajánlom figyelmedbe a 10-es hsz-emet :DDD

Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.

(#141) Kaoru válasza R3ĐßuŁŁ (#139) üzenetére


Kaoru
(senior tag)

ma találtam 1 rahedli mirelit zöldbabot a hütőben, s arra kerestem recepteket :)

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#142) N1 válasza R3ĐßuŁŁ (#131) üzenetére


N1
(fanatikus tag)

Huszat!
105-ről 85-re.

(Kolombusz): ''Szivből kivánom neked, hogy valami barom, mondjuk aki a szar Ladáját, vagy BMW-jét versenyautónak hiszi bassza el valamelyik családtagodat, vagy téged.''

(#143) Kaoru válasza Moddingfan (#30) üzenetére


Kaoru
(senior tag)

ez volt a vacsi, bejött köszönöm :)!!

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#144) R3ĐßuŁŁ válasza tütüke (#140) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

Oksa! Kösz! :R

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#145) R3ĐßuŁŁ válasza Kaoru (#141) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

Én zöldbab helyett inkább a párolt zöldséget ajánlom! Több benne a zöldség! :) És van benne zöldbab! :D

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#146) R3ĐßuŁŁ válasza N1 (#142) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

Ahhoz aztán diétázni kell! Gyúrni nem gyúrsz? Szoktál edzeni? :F

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#147) Kaoru válasza R3ĐßuŁŁ (#145) üzenetére


Kaoru
(senior tag)

nem szeressük. ízetlen úgy magában.

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#148) R3ĐßuŁŁ válasza Kaoru (#147) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

ÁÁÁÁÁÁ! Imádom! Nem íztelen az! Kipárolsz mellé egy általad szeretett zsírmentes húst! Hmmmmmm! Annak nem lehet ellenállni! :DD

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#149) Kaoru


Kaoru
(senior tag)

Csáky csirkemell
Hozzávalók:

csirkemell szeletek
tojás
újhagyma vagy snidling
gomba

pirospaprika
fűszerek
olaj

Elkészítés: A csirkemelleket kicsit megklopfolom, sózom, saját ízlés szerint fűszerezem. Kicsit állni hagyom. Közben a tojásból, felaprított újhagymából, gombából rántottát készítek (ne legyen híg). A húst megtöltöm a kész rántottával, feltekerem, és jó szorosan fóliába burkolom. Közepesen forró sütőben készre sütöm (kb. 20-30 perc + 5 perc fólia nélkül, hogy piros legyen).
Kicsit hagyom hűlni, mert tálaláshoz ferdén szeletelve tálalom, és így könnyebb a szeletelés. Savanyúság vagy bármilyen saláta kíváló hozzá. Jó étvágyat!


Gombás-hagymás rizs
Hozzávalók:

rizs
10 dkg gomba
1 fej hagyma
curry
kevés olaj

Elkészítés:A rizset elkészítem. Közben egy másik edényben 1 közepes fej hagymát megpirítok kis olajon, félidőben rádobok kb. 10 dkg összedarabolt gombát. Mikor megpirult, összekeverem a rizzsel, és megvadítom fűszerekkel (pl. curry-vel isteni).

Nápolyi natúrcsirke
Hozzávalók:

2 csirkemell filézve
25 dkg gomba
5 közepes paradicsom
oregano
kakukkfű
bazsalikom
fokhagymapor (granulátum)



Elkészítés: A csirkemelleket szeletekre vágom, jól befűszerezem, majd serpenyőben félig megsütöm/párlom. Eközben hőálló jénai vagy más magasabb falu tepsi aljára elterítem a vékonyra szeletelt gombát, megszórom a fűszerekkel, ennek tetejére pakolom a paradicsomkarikákat, amit szintén megfűszerezek (főleg oregánóval), erre jön rá a félig megsütött csirkemell. Sütőben pirosra sütöm.

Kínai csirke
Hozzávalók:

kb. 30 dkg csirkemell
2 nagy paprika
2 hagyma
25 dkg gomba
1 szál sárgarépa
kukoricaolaj
szójaszósz
Erős Pista

Elkészítés: Wokban lehet készíteni. A párolási időt figyelembe véve rakom az olajba a hozzávalókat. Először a sárgarépát, vékony szeletekre vágva, majd a nagy kockákra vágott hagymát, majd a felcsíkozott csirkét, a paprikát, legvégül a gombát. Párolás közben szójaszósszal locsolom. A végén kávéskanálnyi Erős Pistát teszek bele. Curry-s rizs illik hozzá.

Bazsalikomos, gombás csirkemell
Hozzávalók 2 személyre:

2 csirkemellfilé (pulyka is lehet)
20 dkg gomba
extraszűz olívaolaj
4 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
bazsalikom levél (friss vagy fagyasztott - a szárított nem jó)
metélőhagyma

Elkészítés: Finomra vágunk egy kis marék bazsalikomlevelet és egy csomó metélőhagymát, majd egy nagyobb edényben két kanál olívaolajba belekeverjük. Fokhagymával, sóval, borssal gazdagon ízesítjük, majd tejföllel jól elkeverjük, és ízlés szerint tovább sózzuk (ha van fokhagymasó, akkor azzal). A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a csirkemellfilét fokhagymával, sóval ízesítjük, és olívaolajon elkezdjük sütni. Mikor elkezd pirulni, hozzáadjuk a gombát. Miután a gomba leve elfőtt és elkezd pirulni, ráöntjük a tejfölös mártás kétharmadát, és fél perc után levesszük a tűzről. Főtt rizzsel, héjában sült krumplival vagy sült zöldségekkel kiváló. A maradék mártást külön tálkában tálalhatjuk a köretekhez.






Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#150) R3ĐßuŁŁ válasza Kaoru (#149) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

Nem rosszak! A nyálam is kicsurgott! :D Majd csinálok ilyen kajákat is! Kösz a receptet! :R

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#151) Kaoru


Kaoru
(senior tag)

Na mivel most a mélyhűtő zöldség tartományát szépen megcsappantottam (brokkoli, zöldbab), amit ma láttam még a spájzban az bab :)
Na babos kaják (én diétám szerint lehet enni 35ös indexxel)

Tört bab hagymával
Hozzávalók 2 személyre:
# 20 dkg fehérbab
# 1 babérlevél
# 2-3 gerezd fokhagyma
# 1 nagy vagy 2 kisebb vöröshagyma
# só
# bors

Elkészítés: A beáztatott babot felteszem főni a babérlevéllel és a fokhyagymával, sózom. Ha nehezen fő puhára, mokkáskanálnyi szódabikarbónával megsürgetem. Összeturmixolom, kevés borssal fűszerezem. A hagymát karikára vágom, minimális olajon megpirítom, ez rajta a feltét. Laktató, kiadós.

Káposztás babsaláta
Hozzávalók:
# 25 dkg nagyszemű bab
# 1/2 kg savanyú káposzta
# 1 nagy fej vöröshagyma
# 2-3 evőkanál olívaolaj
# fokhagyma
# bors
# só

Elkészítés: A babot áztatás után sós, fokhagymás vízben puhára főzöm. A hagymát összevágom, és sózom, hogy levet eresszen. A savanyú káposztát összevágom, hogy ne legyenek benne olyan hosszú szálak. Ha kihűlt a bab, összekeverem a savanyú káposztával, és hagymával, borsozom, és meglocsolom olívaolajjal. Hűtőben kicsit állni hagyom, hogy összeérjen. Csmell mellé lehet enni.

Megjegyzés:
A káposzta és bab arányán lehet változtatni, kinek-kinek ízlése szerint.

Babos rizs
Hozzávalók:
# bab
# 3-4 paradicsom
# 1 póréhagyma
# 1 fej hagyma
# és persze rizs
# fűszerek ízlés szerint
# pici olaj
# só

Elkészítés: Megfőzzük a rizst, megpároljuk a babot. A maradékot kevés olajon megdinszteljük. Az egészet összekeverjük, és ízlés szerint fűszerezzük.

Zöldségkocsonya, vegetáriánusoknak
Hozzávalók
# 25 dkg zöldhüvelyű bab
# 3 db sárgarépa
# 2 db cukkíni
# 1 db kaliforniai vörös paprika
# 1l teljesen zsírtalan erőleves
# 3 evőkanál zselatin
# só

Elkészítés: A zöldbabot és a sárgarépát megtisztítjuk, a répát felkarikázzuk, a babot leszálkázzuk, de egészben hagyjuk. Ezután külön-külön lobogó sós vízben 3 percig előfőzzük. A cukkinit héjastól hosszú csíkokra vágjuk, a paprikát kimagozzuk, és körömnyi darabokra metéljük. A felforrósított erőlevesben feloldjuk a zselatint, egy szép formájú edény aljába merünk belőle néhány kanálnyit. A zöldségeket elrendezzük benne, és a maradék levest ráöntjük. Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.

Megjegyzés:
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Egy adag: 1200 kJ/287 kcal

Paradicsomos bab
40 dkg fehér bab,
# 1 doboz (40 dkg) hámozott paradicsom,
# 2 fej hagyma,
# 3 gerezd fokhagyma,
# olaj,
# só,
# bors

A fehér babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss, sós vízben megfőzzük. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot a levével együtt, sóval, borssal ízesítjük és összeforraljuk. Beletesszük a leszűrt babot és addig főzzük, amíg a paradicsom pépesre nem fő. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#152) R3ĐßuŁŁ válasza Kaoru (#151) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

Ez az 1. recept ez nem rossz! :R

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#153) R3ĐßuŁŁ


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

Ezen az oldalon jó kis diétás kaják vannak![link]

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#154) Kaoru


Kaoru
(senior tag)

Na új keresés eredményei

Kefires saláta
Hozzávalók:
# kefir
# saláta
# retek
# paprika
# uborka
# lilahagyma
# paradicsom
# pár csepp olívaolaj

Elkészítés: A salátát áztatás után megmossuk, a többit apróra vágva lesózzuk. Amikor összeért, salátával elkeverjük, leöntjük kefirrel, összekeverjük, és kevés olajjal meglocsoljuk.

Megjegyzés:
Nagyon finom, köret helyett is fogyasztható. Főtt tojás is adható
hozzá.

Joghurtos uborka
Hozzávalók:
# 1 nagy kígyóuborka
# 1-2 gerezd reszelt fokhagyma
# citromlé
# só
# 2 doboz joghurt
# olívaolaj

Elkészítés: Az uborkát apró (2-3 mm) kockára vágjuk, sózzuk, meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a fokhagymát és a joghurtot. Jól összekeverjük, a tetejét meglocsoljuk olívaolajjal. Aki szereti, mentával is megszórhatja, jót tesz neki.

Túrósaláta
Hozzávalók:
# 25 dkg túró
# 1 kis pohár tejföl
# só
# zöldségek: pl. paradicsom, uborka, hagyma, paprika

Elkészítés: Az egésznek az alapja a sós tejfölös túró. Ebbe teszem bele az apró kockákra vágott zöldségeket. Mindig azt, ami éppen van itthon. A paradicsom, uborka és a hagyma a legfontosabb. Az összes többi már csak *hab a tortán*.

Kakukkfüves-gyömbéres cukkini krémleves
Hozzávalók:
# cukkini
# kakukkfű
# friss gyömbér
# tengeri só
# olívaolaj
# fehérbors
# nyers uborka

Elkészítés: A cukkinit lereszelem, egy lábosban felforrósítok egy kis olajat, és ráöntöm a cukkinit. Addig főzöm, amíg megpuhul, sózom, borsozom, hozzáadom a kakukkfüvet, és a fokhagymanyomón áttört friss gyömbért (erős az íze, ezért kb. csak 1-2 cm-t). Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, felforralom, végül botmixerrel pépesítem. Friss uborkakarikákkal tálalom.

Cantoni saláta


Hozzávalók 4 személyre:
# 30 dkg főtt csirkemell
# 10 dkg sárgarépa
# 10 dkg zellergumó
# 10 dkg kaliforniai paprika
# 10 dkg kígyó uborka
# 10 dkg lilahagyma
# ízlés szerint: üvegtészta, petrezselyem zöldje, chili paprika, szójaszósz

Elkészítés: A zöldségeket vékony csíkokra daraboljuk, és összekeverjük. Mellé apróra vágott csirkemellet adunk, ízlés szerint megszórjuk chili paprikával és szójaszósszal meglocsoljuk.

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#155) R3ĐßuŁŁ válasza Kaoru (#154) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

Kefíres saláta? Ez nem hangzik rosszul! :)

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#156) szöSsZI


szöSsZI
(kvázi-tag)

Diétás recept:

Saját elnevezés - Tejfölös csirkemell -
- 1db kifillézet csirkemell
- olivaolaj
- tejföl
- tengeri só
- őrölt rozmaring
- mustár

Elkészítés: a csirkemellett kockákra vágjuk, megsózzuk, a tengeri sóbol egy kicsit több kell mint a rendes konyha sóbol, legjobb kikisérletezni :D ,majd megszórjuk őrölt rozmaringgal, én kb. 20 percig szoktam így hagyni, miellőt elkezdem sütni. Sütéshez olivaolaj, mikor megsült a husi hozzákeverjük a tejfölt, legalább 1dl-t(szerintem minnél több, annál finomabb), meg egy kiskanál mustárt.
Általában barna tésztát főzök mellé, v. rizi-bizit kukoricával :D .
Nos, a rizi- ... - barna rizst,(fagyasztott)borsót olivaolajjal megdinszteljük és utánna felöntjük vizzel, a barna rizs dupla olyan ideig fől mint a fehér rizs, és mielőtt teljessen elforna a viz hozzáadjauk a fagyasztott édes kukoricát. A lényeg,h teljessen elfőzzük a levet.
De lehet mellé fagyasztott zöldségkeveréket főzni, v. vlmilyen gyümölcs,stb.
Kül. én mindent olivaolajjal készítek, még a borsólevest is.
Jó étvágyat !

(#157) attilam


attilam
(őstag)
LOGOUT blog

Csokis csirkemell a'la Janesz:

Hozzávalók:
Csirkemell
Egy adag csokis Whey Pro

Elkészítés:
A Whey Pro-t elkészítjük, a csirkemellet megfőzzük, és beledobáljuk a turmixba. :D
Amúgy meglepő, de nincs rossz íze. :)

(#158) Moddingfan válasza attilam (#157) üzenetére


Moddingfan
(senior tag)

Janesz nagy klasszikust alkotott :DDD És tényleg nem volt rossz íze :)

Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good!

(#159) R3ĐßuŁŁ válasza attilam (#157) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

Háttttt.....Nem hangzik valami jól! :) De lehet kipróbálom! :)

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#160) R3ĐßuŁŁ válasza szöSsZI (#156) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

Na ezt bisztos kipróbálom! :)

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#161) Kalandor


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

egy szokatlan recept, amivel fel lehet dobni az egyhangúságot.
diétázás keménységes szerint variálható hozzávalókkal :)

Tonhalas fasírt
Hozzávalók:
- 2 tonhalkonzerv (általában 130gramm/db)
- 1 sovány túró (általában 250-300gr)
- 2 tojás (sárgája kihagyható)
- só, fehérbors, petrezselyemzöld és vegamix
- kb 2EK Graham liszt

Elkészítés:
A tonhalat kinyomkodjuk, hogy semmi olaj ne maradjon benne. A túrót rátesszük és elkeverjük villával. A tojásokat egyenként beleütjük.
Fűszerezzük, és annyi liszttel elkeverjük, hogy állaga keményebb legyen, tehát lehessen pogácsákat formázni belőle mint a rendes fasírtból. 10 percig hűtőben pihentetjük.

Féltenyérnyi, maximum centiméter vastag fasírtocskákat és vajban vagy olívaolajban vagy csak szimplán teflonban 1-2 percig sütjük. Tulajdonképpen csak a tojásnak kell megsülnie és kész is.

Rozskenyérrel vagy hajdinával nagyon finom!

Magyarország csak nyáron él.

(#162) Bubee82 válasza Kalandor (#161) üzenetére


Bubee82
(őstag)
LOGOUT blog

A tonhalat kinyomkodjuk, hogy semmi olaj ne maradjon benne

Szűrőbe beletesz és csap alatt átmos ala DrugsBunny :D Ez jobb sztem :D

(#163) Kaoru válasza Bubee82 (#162) üzenetére


Kaoru
(senior tag)

uh bár ez mindenkinek az egyéni preferenciája emg minden, de a színtiszta halolaj az egészséges (omega3 zsírsav), attól nem kell félni (persze normális mennyiségben).

''A haolajak tisztítják a véredényeket, védenek vérrögképződéstől, erősítik az idegeket és polják a bőrt. Az omega3 zsírsavak elsősorban krónikus betegségtől védenek.''

Persze ha az valami pácolaj (ie nem halból származik), akkor passzír.

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#164) Kaoru


Kaoru
(senior tag)

Én most kicsit bekeményítettem, mert nagyon laza volt a múlthét.

Saláta (tg jégsaláta zacsi) minden mennyiségben (kefíres grillfűszeres öntettel bele 1 tojás feldarabolva, salátát ezzel leönt).

Amit reggelire/vacsorára szoktam:
Zabpehely+ zab korpa + zsírszegény tej + só/vagy gyömülcs (ezt inkább reggel).
Előítéletet félretérve borzasztó laktató és a sós verzió is isteni.

Fehérje, vitaminok, rostanyagok, egyik legjobb méregtelenítő.

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#165) tütüke válasza Kaoru (#151) üzenetére


tütüke
(tag)

Egy kis kiegészités a tört babhoz:
Egy nagy krumplit is bele szoktam főzni, akkor nem terheli meg annyira a gyomrot. Amikor már teljesen puhára megfőtt, akkor én is összeturmixolom, de utána még át is paszirozom, igy a babnak a héja nem lesz benne, és ettől sokkal finomabb lesz.

Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.

(#166) Kalandor válasza Kaoru (#163) üzenetére


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

a kommersz halkonzervben nem halolaj van, hanem szimpla növényi olaj.
tényleg nincs értelme megenni.
a tonhalmáj-konzerv az más

Magyarország csak nyáron él.

(#167) szöSsZI


szöSsZI
(kvázi-tag)

_Diétás_

Megint csak saját elnevezés: Sajtos pizza
(inkább lepényre hasonlít, de döntse el mindenki maga) :D

Hozzávalók a tésztához: 0,25kg teljes kiörlésű lisz
1 evőkanál étolaj (én olivát haszn.)
tengeri só kb. 1 kiskanál
fél zacsi sütőpor
Az alapanyagokat (csap)vizzel gyúrjuk össze, tejfölt is tehetünk bele, h puhább legyen a tészta. Kb. 4-5 darabra szedjük szét, és szépen :DDD nyújtófával simitjuk ki kb. fél centi vastagságura(1 centi már sok, mivel 'eléggé' száraz a tészta a barna liszt miatt), helyezzük el őket a tepsziben, elvileg belefér egybe.

Nos, először kenjük le tejföllel, majd pizza mozzarella sajtot reszeljünk a tetejére,(ha valaki hozzátud jutni házi füstölt sajthoz, azt is tehet rá).
Nos, tehetünk a tetejére egy kevés felvágodtat(szalámi, sonka:)), az íz miatt. De nélküle is finom, jó diétás! Meg lehet paradicsomot, paprikát rá szeletelni.
A ''tonhal imádók'' :D tehetnek rá azt is.Bár nekem nem igazán jött be.
Meg ugye ki mit szeret, a lényeg a jó diétás tésztában van!
A sütőbe 200fokon, kb. 20-30 percig sütjük.
Ne lepődjön meg senki, a tészta jó ropogós és szárazra sül.
Lehet inni mellé joghurtot is.
Ja, ha már piroslik a széle, akkor tuti megsült, mert a barna színe miatt, nem sok változás érzékelhető külsőleg!
_Én képes voltam este 9-kor neki állni sütni, mikor ráéheztem_ :))

Igazán jó kis diétás ''falat'' !
Jó étvágyat!

(#168) Kaoru válasza szöSsZI (#167) üzenetére


Kaoru
(senior tag)

ez így nem jó, a feltéttel meg a mennyiséggel szinte nem is maradt diétás, főleg ha este 9kor eszed...

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#169) szöSsZI


szöSsZI
(kvázi-tag)

Koaru:
Nem szerettem volna senkit sem félrevezetni! Egy ötletnek szántam, amiből mindenki felhasználhatja a kedvére való dolgokat!
Szóval... :(
Meg az egészet sem kell egyszerre megenni!!
Meg mi a gond a tonhallal?
Nem lehet mindég brokkolit enni!

(#170) szöSsZI


szöSsZI
(kvázi-tag)

Ezt jól megírtam!
Bocsi a neved miatt! - Kaoru- :B

(#171) Kalandor válasza Bubee82 (#162) üzenetére


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

így csináltam ma és valami iszonyat xar íze lett plusz egy csomó koszos edény keletkezett :( ennyi nem ér meg az, hogy fél EK olajjal kevesebb maradjon a halon.
(rengeteg natúr tonhalat eszek citromlével)

Magyarország csak nyáron él.

(#172) Szőkeamazon


Szőkeamazon
(újonc)

egyszerű DIETÁS DESSZERT!
''MADÁRTEJ˝

hozzávalok:

Light tej 2l
Tojás 8db
édesítőszer: glukonon, candarel 6+1evőkanál
vanillia: aroma v.rúd

Elkészítése: A tojást felütjük szétválasztjuk a sárgáját a fehérjétöl.A fehérjét felverjük kemény habbá és közbe a tejet felrakjuk forrni. ha a tej eléggé felforrosodott beleszagatjuk a keményre felvert fehérjehabot és kisebb lángon főzzük,még fő elkészítjük a tojássárgájából a masszát :sárgájába belekavarjuk a vanilliaaromát +6k édesítőszert és habosra keverjük (robotgép) míg sűrűmaszát kapunk kb4-5perc.Közbe egy kanál segítségével megforgatjuk a fehérjehabot. (Párperc alatt megfő 2-3p) Utánna a megfőt habot kiszedjük egy nagy jénaitálba,megszorjuk az 1kanál édesitőszerrel és a sárgájából készült masszát az ép forró tejbe belekavarjuk ez 1-2perc közbe sűrűn kevergetjük. Ha kész a jénaitálba öntjük a hab mellett és tálaljuk. Díszitésnek mandulával megszorjuk(elkészítési idő:max.20p.) :C Jó étvágyat hozzá!!!! :DD

(#173) Szőkeamazon


Szőkeamazon
(újonc)

HAWAI CSIRKESALÁTA
+ ZÖLDSÉGALAPPAL

hozzávalók:
fejessaláta: 1db
kigyóuborka :1db
lilahagyyma:félfej
paradicsom:4db
paprika:2db
káposzta:negyedfej
csirkemell:1db
ananász:1konzerv
lightsajt:10-15dkg
szószhozvalók:egy kispohár tejföl (light)
petrezselyemzöld v. zöldségzöldje,csipetsó és csipet bors.


Elkészítése10p:

Egy tálba beleteszük a már megmosot fejessalit és erre a saliágyra rá tesszük a kockára vágott zöldségeket, rá a csíkozottan összevágott csirkemellet és rá az ananászt
Szószelkészítése: tejfölbe belekeverjük a csipett sót , borsot, zöldségzödjét és ráöntjük a salira ,sajtal és egy pici zöldel megszórjuk. Jóétvágyat :C

(#174) Szőkeamazon


Szőkeamazon
(újonc)

Bocsi, a csirkemellet meg kell párolni! :Y :B

(#175) Kaoru


Kaoru
(senior tag)

Diétás hagymakrémleves

csomó hagyma, megpucol, felaprít, picit kevés olajon megpirit, majd kevés viízzel megpárol.
Felöntnei vízzel, bele 1 leveskocka, felforral.
Naygrészét szedjük ki, lével együtt, turmixba be, 1 kispohár tejföl, só, bors, szerecsendió (aki kicsit krémesebbre akarja rakjon bele 1 tojássárgáját is), leturmixol, visszaönt, felforral, piritott, v kiszárított (fél szelet) rozskenyér kockával lehet enni.

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#176) Moddingfan válasza Szőkeamazon (#173) üzenetére


Moddingfan
(senior tag)

Ez Istenien hangzik :R

Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good!

(#177) CriticalHit válasza Bubee82 (#162) üzenetére


CriticalHit
(őstag)

Tonhaldarabok sós lében sokkal egészségesebb mint az olajos.

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#178) ronaldo


ronaldo
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok! Nem igazán van kedvem végigolvasni a topicot(egy időben követtem, de az már nem ma volt...) de kellene pár recept-tipp. Azért nem könyvekben keresgélek elsősorban, mert ha a könyvben találok valamit, neki nem tudok kérdést feltenni :) Szóval nagyonsok szénhidráttal és fehérjével teli kaja érdekelne. Reggelire, ebédre, vacsira egyaránt. Köszönöm az esetleges tippeket :)

Lenovo Thinkpad + Samsung 830 SSD

(#179) tütüke válasza ronaldo (#178) üzenetére


tütüke
(tag)

csak nem hizókúrán vagy?
amit javaslok: fehérjében gazdag kaják: csirkemell, pulykamell, hal, lencse, hajdina, bab, szója (bár ebből sokat nem ajánlatos a férfiaknak fogyasztani.). Ezeket rengetegféleképpen el lehet késziteni, és nagyon egészségesek is.
Ami szénhidrátban gazdag: rizs, burgonya, tésztafélék, kenyér, különböző főzelékek
tejtermékek mind fehérjében, mind szénhidrátban gazdagok, de a zsirtartalmuk is magas.

Nem tudom mi a célod, valszeg hizni szeretnél, de az ételek zsirtartalmára figyelj oda, mert áteshetsz a ló tuloldalára.

Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.

(#180) ronaldo válasza tütüke (#179) üzenetére


ronaldo
(őstag)
LOGOUT blog

Én vasszeget is ehetek :) Akkor csirkemell burgonyával. Hal rizzsel. Bab. Meg kurvasok joghurt? (egyébként félig-meddig helyes volt a sejtésed :) )

Lenovo Thinkpad + Samsung 830 SSD

(#181) R3ĐßuŁŁ válasza ronaldo (#180) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

A pároltzöldséget is ajánlom száraz csirkemellel:D

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#182) atus válasza attilam (#2) üzenetére


atus
(őstag)

Köszi az ötletet, épp most próbáltam ki ezt a currys csirkét, nem rossz! :D
A karfiollal mondjuk elég sokáig küzdöttem, mire szétfőtt rendesen. Egy kis mazsolát, meg habarásnak egy kis natúr joghurtot még érdemes hozzácsapni. Finom lett nagyon!

Ez bebizponyított tény, még a TV-ben is bemutatták! - by klepto

(#183) Kaoru


Kaoru
(senior tag)

Karfiol-krém-leves

Azt hiszem tegnap életem legfinomabb levesét csináltam, ezért a receptet muszáj megörökítenem az utókornak ;)

Végy 1 nagy fej karfiolt, szedd szét kis rózsákra, majd fogj apríts fel egy fej hagymát, s karikázz fel egy nagyobb méretű répát. Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, add hozzá a répát, majd engedd fel 1,5-2l vízzel. Most mehet bele a karfiol, erőleves kocka (2db), kis só. Ha felforrt és/vagy megpuhult benne a karfiol, merjük ki a karfiol nagyját (én általában 70%-át kimerem) egy kis lével egy turmixgépbe. Adjunk hozzá tejfölt (egy kisdoboznyit kb), borst, s mehet a turmixolás. Ha megvan öntsük vissza a levesbe, jól keverjük el, s sózzuk meg, majd forraljuk fel mégegyszer.

Eredmény = igen krémes, sűrű, ám igen egészséges leveske maximális zöldségtartalommal. Téli időszakra ugyanezzel az eljárással ajánlatos elkészíteni brokkoliból, mert az tele van vassal.

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#184) tütüke


tütüke
(tag)

Nagyon finomat készítettem az előbb, ugyhogy megosztom veletek is

Padlizsános sült hal fokhagymával (saját recept)

Tengeri halfilét kiolvasztottam, beszórtam kevéske kotányi halfűszerrel, ráraktam pár cikk félbevágott fokhagymagerezdet, kukoricacsíraolajat alá, és be a sütőbe. Már rotyogott, mikor egy másik kajcsiból megmaradt pár szelet vékonyra felvágott, besózott padlizsán. Beszórtam ezt is a halas fűszerrel, és ráraktam a halszeletekre. Pirosra-ropogósra megsütöttem.

Fűszeres- kukoricás rizzsel tálaltam. Kukorica nélkül igazi diétás kaja. A padlizsántól nagyon finom, különleges ize lett a halnak. Ajánlom kipróbálni. Hamar elkészül.

Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.

(#185) R3ĐßuŁŁ válasza tütüke (#184) üzenetére


R3ĐßuŁŁ
(őstag)

Én is szeretem a kukoricás rizst! Én padlizsánt úgyis csinálnák,hogy a padlizsán belsejét kiveszem ,pírítok párolt zöldségeket(mindegy,hogy milyeneket csak zöldség legyen:D),kisütök valamilyen húst(csirke,hal stb...) És belerakom a padlizsánba a párolt zöldséget a hallal együtt! mikor párolom a zöldséget akkor egy kis tejszínnel néha meglocsolom a színe miatt és egy kis bor se árt akkor neki... :D Jó ízt ad a zöldségnek. :) Talán egy kis petrezselyem is mehet bele,de az nem szükséges... :)

Mindenkinek hinni kell valamiben! Én azt hiszem,iszom mégegyet!

(#186) atus


atus
(őstag)

Épp tatárbifszteket majszolok vajas piritós helyett puffasztott rizzsel, és eszembe jutott ez a topik. Bélszín helyett lehet fehérpecsenyéből is készíteni, így kicsit kevésbé költséges, de majdnem ugyanolyan finom. De csak frissen bontott puffasztott rizzsel, mert ha már megkeményedett akkor elég kiábrándító lesz.

Csak marhahús, olívaolaj, hagyma, fűszerek, tojássárgája, meg ugye a rizs. Tápláló, egészséges és finom. :K

szerk: ja és mindez persze nyersen, úgyhogy nem sérül a fehérje. hurrá! :D

[ Szerkesztve ]

Ez bebizponyított tény, még a TV-ben is bemutatták! - by klepto

(#187) Gabis


Gabis
(senior tag)

Ha van kedved és időd, esetleg van olyan recepted amit szeretnél mással megosztani vagy csak véleményeznéd egy jó vagy éppen rossz élményt nyújtó vendéglátóhelyet akkor látogass el a Gasztrokalandorra :R

(#189) -NOKIA-


-NOKIA-
(Ármester)
LOGOUT blog

Sziasztok, hol találok olyan listát, ahol olyan ételek vannak, amiben nincs egyátalán rost?

(#190) CheaterBandi


CheaterBandi
(kvázi-tag)

Hello novemberbe múltam 16 éves. Májusba lesz 2éve hogy konditerembe járok! elöször 66kg voltam most 83kg és 178cm magas. Csirkemellet eszek, és egy tömegnövelőt a kezdetek óta. A kezem 40cm lett a kezdeti 33-ról . Arra gondoltam leszálkásitok de nem tudom hogyan kezdjek hozzá nem igen van olyan aki tudna konditerembe segiteni és nem akarok az edzőnek ezreket kifizetni minden ötletért..... Amira kiváncsi vagyok a diéta most miben nyilvánul meg no cukor , üditő stb ? És a kardio heti mennyi legyen és milyen gépen futógép,bicikli,eliptikus tréner stb... És az edzésterven mit érdemes változtatni ? (ha kell)

Mindenkinek nagyon köszönöm előre is a segitséget !!!

(#191) benedekco


benedekco
(HARDVERAPRÓD)

Kérlek ne haragudjatok, hogy itt szemetelek. Amiért mégis teszem, az az, hogy sok itt az olyan emberke aki az egészséges táplálkozás híve. Szerintem a frissen sajtolt olajnál nehezen találni jobb kiegészítő az egészséges étrendhez. Én pl ha tehetem mindenre öntögetem a finomabbnál finomabb 100%os oliva olajakat.
Van egy klassz olajprés amit kinéztem a neten, mindenféle magból lehet házilag olajot sajtolni. Ha valaki szeretne ilyet otthonra, az itt olvashat bővebben a dologról!

Még egyszer elnézést az OFF-ért, de tényleg nincs jobb ötletem a népszerűsítéshez.

[ Szerkesztve ]

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on

(#192) FatalEror


FatalEror
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Próbálok-szeretnék fogyni!Tudom,hogy az étkezés nem elég,rendszeresen szoktam futni is.Igaz ezt csak nyáron,amikor itt a jó idő,de akkor nincs megállás,mindennap több kilóméter.
Szóval étkezés.Jelenleg ott tartok,hogy néha reggel szoktam enni gabona pelyhet,ez nem jellemző,ebédig semmi,de van,hogy ez ebéd is 4 óra tájékára esik,általában húst szoktam enni valami körettel a hús pedig panírozott csirkemell,egy szelet,sütőben sütve olaj nélkül.Van,hogy kukoricást rizst,van,hogy krumplipürét eszek hozzá,de van,hogy csak 1 félbevágott szelet kenyér közé csapom.Vacsorára semmi kenyér,megint csak pehely.Szóval nagyjából ennyi lenne,hétvégén vannak kivételek,de nem sűrűn.Másik probléma,hogy szenvedélyesen szeretem az ízeket,és főzni is,szóval a többi dolog pedig magától értetődő.Szóval szívesen fogadnék tanácsokat az étrendváltozással kapcsolatban. :R

HardCore is my LifeStyle

(#193) szasanyi válasza FatalEror (#192) üzenetére


szasanyi
(PH! nagyúr)

2 dolgot felejts el mindjárt az elején:

- ha nem eszel akkor lefogysz, és
- minden ételt amiben normál liszt és/vagy telített zsír van

Nem tudom mekkora súlyfelesleget akarsz leadni, sem azt hány éves vagy és a legfontosabbat azaz mit vagy hajlandó megtenni érte. NEM arra gondolok, hogy sok pénzért vegyél meg bármit is ami fogyást ígér, hanem a "szenvedésre és a nélkülözésre" ami ezzel jár.
Táplálékkiegészítő hasznos segítség lehet, de nem akármi és csak módjával mert egyrészt nem olcsóak, másrészt csodaszer nem létezik (akkor nem lennének kövér emberek). :N

Sajnos ez a probléma, hogy szenvedélyesen szeretem az ízeket nem fog könnyíteni az tuti.

MOD - egyébként van-e már előrelépés? Mivel közel 2 hónap eltelt ezért kérdezem.

[ Szerkesztve ]

"Tudnia kellett volna a népnek, hogy sehol sincs ingyen leves. Vagy másképpen: ingyen sajt csak az egérfogóban van. Hát megkaptátok az egérfogótokat." by Egy polgár

Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.