Új hozzászólás Aktív témák
- 

gerokrisz
tag
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ti mivel szoktátok tisztítani a felületét? Mert én kicsit döntve használom, így a port mikroszálas kendővel törlöm, azzal nincs is gond. Csak feltűnt hogy van rajta pár csepp folt (lehet kávé vagy valami...) és azt ezzel nem tudom letörölni, de kárt nem akarok benne tenni semmilyen anyaggal. Mi lehet az amivel biztonságosan le lehet törölni?
Előre is köszönöm. - 

törölt tag
Egy ilyen monitor jó játékokra? Pl: BF4 ? [link]
Illetve miben más mint az olcsóbb 58ezer forintos változat? - 

mcmike
őstag
Sziasztok,
Én is beszálltam a klubba egy U2414H monitorral. Tegnap este nem sok időm volt tesztelgetni, de mintha a bevilágítása homogénebb lenne mint az itt belinkelt egy-két esetben.

Ti milyen beállításokkal használjátok? Fényerő, kontraszt, preset mode?

Nekem elég világosnak és kontrasztszegénynek bizonyult. Most kb:
Fényerő: 32
Kontraszt: 80
preset mode: sRGB
 - 

törölt tag
 - 

Fancy-boy
addikt
válasz

gerokrisz

üzenetére
						Köszi, hogy ilyen gyorsan reagáltál.
Várjuk a képet.Nálam még a P2414h jön számításba. USB3 és a HDMI annyira nem érdekel.
Viszont hallottam erről az Nvidia problémáról. RGB nem teljes.
Neked milyen kártyád van? Még mindig fennáll ez a probléma?Nekem Nvidia kártyám van, szóval a P2414-nél nem lenne ez a probléma, mert azon van DVI.
zsolt501 kolléga írt róla, hogy van egy NV_RGBFullRangeToggle.exe nevű program és jobb lesz a fekete.

- 

gerokrisz
tag
válasz

Fancy-boy

üzenetére
						Holnap megpróbálok írni pár dolgot, ma még nincs rá időm, de igen, a01 van a dobozon.
Röviden nagyon megelégedtem a csomagolással, mert minden pikk pakk összement, és nagyon jól be volt dobozolva.
Akár 10.ről ledobod akkor is túléli.
A színek nagyon jók, és az élességgel sincs gond.
A vezérlő gombok van hogy tökéletesek de tényleg van, hogy valamiért csak nem akar érzékelni.
Viszont csak a feketében csalódtam, mert azt hittem ennél azért több lesz benne.
Illetve elég nagy a bevilágítás a bal alsó sarokban. Este teszek ide fel képet, hátha valaki azt mondja hogy neki fele ennyi sincs, mert akkor írok a dell nek levelet, mivel kicsit sokallom azt a kék foltot.De ezeken kívül meg vagyok elégedve mind a minőséggel, mind a képpel. Csak ez a fránya fekete ami kicsit lehangolt a végén.
 - 

gerokrisz
tag
Sziasztok! Tegnap rendeltem egy ilyen monitort, hosszas válogatás, mérlegelés után.
Holnap itt is van, remélem nem lesz vele gond. Tapasztalatokat írok majd róla
 - 

lokator9
csendes tag
Csak azt akarom írni, hogy az Dell U2414H modellel vigyázzatok, mert Intel (integrált, pl hd4000) és Nvidia videokártyákhoz sokszor lehetetlen csatlakoztatni a monitort. Sok helyen írnak róla:
http://en.community.dell.com/support-forums/peripherals/f/3529/t/19542085?pi23185=1
a linkelt oldalon a tftcentral-os és a pcmonitors-os cikk van idézve:
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2414h.htm
https://pcmonitors.info/reviews/dell-u2414h/de a google-ben is sokaknak gondja akad ezzel a monitorral, keressetek rá a google-ben a "Dell U2414H issues" szavakra
 - 

erdoke
titán
válasz

üzenetére
						Éppen a múlt héten vettem egy pár ilyen monitort, csak én pivotban szeretném egymás mellett használni őket nagy táblázatokhoz.
Ugyanezt a durva különbséget fedeztem fel a két kép között, ami főleg fehér háttér esetén zavaró. Az eltérő színhőmérséklet mellett a fekete és a bevilágítás is teljesen más a két példányon. Az Oázis Computerrel, akiktől vettem őket, felvettem a kapcsolatot, lefényképeztették velem a két dobozon található gyári címkéket. Arra a következtetésre jutottunk, hogy valami nagyot változtattak az A00 és az A01 revízió között. Kicserélik az A00-sat A01-re, talán már holnap hozza a futár. Utána beszámolok, hogy mennyivel van közelebb egymáshoz a két A01.
 - 

törölt tag
válasz

leslieke

üzenetére
						Igen egy gépre van , de azóta már megtaláltam a problémát... Az egyik monitor színhőmérséklete 2000 kelvinnel magasabb volt ezért lett olyan kékes a kép. Amúgy ha nézem a két monitort és ugyan azt a képet hozom be mind a kettőn akkor az egyiken fehérebb a fehér. Ez azért van mert nem lettek kalibrálva?
 - 

törölt tag
Van egy Dell U2414h-m... sRGB üzemmódban használtam semmi baja nem volt gyönyörű kép stb... Ma megérkezett az iker testvére azaz még Dell U2414h. Most ha sRGB módban van akkor minden fehér képnek van egy ilyen kékes körvonala és a fehér nem fehér hanem kékes fehér.... Amíg egyedül volt ilyet nem csinált szép volt mindenhol a kép sosem jelentkezett ilyen. Mióta mellé tettem a másikat azóta meg sz*r... (Kép mellékelve) (nem látszik rajta olyan jól de remélem ki veszitek a lényeget élőben nagyon ocsmány.

- 

dudo
tag
Tudja valaki a milyen telefon számon lehet elérni a Dell-t, mert ki szeretném cseréltetni a monitoromat.
 - 

törölt tag
A Dell U2414h-nak van beépített hangszórója? Szerintem nincs de megkérdezem hátha!

- 

leslieke
Jómunkásember
Ha le akarnám cserélni, akkor milyen Dell monitorra lenne érdemes upgradelni?
 - 

Na, megint előjött a Power Saving Mode-os hiba, és ismét akkor mikor hagytam a gépet alvó módba menni. Valami gond lehet a DP-s jelfogadásával a monitornak, de egyelőre úgy tűnik hogy az áramtalanítás orvosolja a problémát (a kikapcsolás nem elég)! Azért elég érdekes hibajelenség.
 - 

zsolt501
nagyúr
A videókártya driverre gondoltam, mert nálam az okozta régen, viszont azóta semmi gond nincs, mióta másik driver lett.
Az ICM profil sem állítódik el nálam, ilyet mondjuk egyszer tapasztaltam Win8 esetén de az sem volt állandó 1x történt.
Win7 alatt meg semmi ilyen gondom nincs, én HDMI kábellel használom a monitort, ennyi még hozzátartozik.
Javaslom próbáld ki másik géppel is, hogy azzal is meg van e a probléma.
 - 

Anubris
őstag
válasz

zsolt501

üzenetére
						Szia,
milyen driverre gondolsz?
Mert amitóa új monitor van, azóta a rendszerben semmi más nem változott.
Nekem azt mondták, hogy ez Dell probléma: "a monitor firmware-ben lévő kapcsolódási időzítés okozza (túl keveset vár a VGA kártyára) és még mielőtt létre jönne a kapcsolat elmegy energiatakarékos üzemmódba."
És amúgy most azt tapasztaltam, hogy amikor ilyen történik akkor a kalibrációt is elveszti a gép. A színkezelésben elvileg azt írja, hogy alapértelmezettként az a icc profil van megadva amit betettem, de a lut manager mutatja hogy nincs ott, és csak miután rámegyek a kalibrálás újboli betöltésére hozza vissza a kalibrált színeket a gép.
 - 

zsolt501
nagyúr
Az hogy a parancsikonok össze vissza vannak, az driver hiba, és nem a monitor hibája, egy régebbi driverrel nekem is volt ilyen gondom pár hónapja, de ez már a múlt.
A gombok érzéketlenségére nem tudok mit mondani, mert azok nálam tökéletesen funkcionálnak, viszont ha száraz az ujjad nagyon akkor el tudom képzelni hogy nehezebben érzékeli. - 

Anubris
őstag
Sziasztok,
volt már másnak olyan problémája ezzel a monitorral, hogy teljesen random helyzetekben mikor bekapcsolom a gépet a parancsikonok össze vissza vannak az asztalon nem úgy ahogy elhelyeztem őket?
Az érintőképernyő gombok nagyon gyengére sikerültek ennél a monitornál, mindig csak többszöri próbálkozás esetén nyomódnak be a gombok.
A monitort kalibráltattam, de érdekes mód sokszor ha lut manager-ben megnézem nem hozza be a kalibrált profilt a gép. - 

DFB
tag
Lehet nem ide kéne, de ha lesz monitorvásárlás akkor a Dell P2414H ill. U2414H között kéne választanom.
Előfordulhat bennetek is felmerült ez a dilemma.
A képminőséget illetően van valami különbség?
A csatlakozók tudom mások.
Előre is köszönöm - 

leslieke
Jómunkásember
Épp a napokban terveztem áttörölni a kijelzőt. Úgy látom jó lesz odafigyelni, hogy mit csinálok.

- 

Rasiel
senior tag
válasz

zsolt501

üzenetére
						Van ilyen, nem lepett meg a dolog, hogy nálad is működik. Én is szoktam ilyenekkel foglalkozni, ha szerencséje van az embernek, akkor jobbá teheti. De csak óvatosan!
 A keret helyett én a kijelzőt szoktam "nyomkodni" (erősen idézőjelben) egy törlőkendővel, így a feketét "egyenletesebbé" tudom tenni, bár nem mindegyiknél sikerült ez teljesen megfelelően. - 

zsolt501
nagyúr
Ma kicsit áttakarítottam a monitort, és takarítás közben a keretet kicsit megnyomkodtam, ennek hatására a jelentősen csökkent a fény beszűrődés, igaz eddig sem volt nagy, de most látványosan csökkent.
 - 

törölt tag
Szervusztok!
Érdeklődnék, hogy ez a monitor (az árat most nélkülözve) egy Dell U2312HM-hez képest mennyivel jobb (és nem a design, vagy usb elhelyezés érdekel, hanem a képminőség, és színek, válaszidő, ilyesmi), vagy rosszabb?
Másik kérdésem az lenne, hogy már egy Dell U2312HM-et használtam, és ott volt 72 és 75 Hz-es driver is - ehhez a monitorhoz léteznek már, vagy még sem? Ha igen, esetleg valaki el tudná linkelni?
Köszönöm előre is a válaszokat, észrevételeket, segítséget!

- 

Jelenleg nekem sincs. A múltkori DP-kábel gond nem jött újra elő. Egyelőre!

- 

leslieke
Jómunkásember
Csak nekem nincs bajom a monitorral?

- 

Tiforazzi
újonc
Sziasztok!
Én is beléptem rendesen a pechesek klubjába. Még nincs 3 hetes a monitor (Dell U2414H MonitorGuru-s) és magától bekapcsol, illetve kikapcsol. Gondoltam, hogy hívom a Dell-t cserére, de írtátok, hogy használtat adnak és félek, hogy egy leharcolt szutykot kapok.
 - 

-Solt-
veterán
Eddig 2db u2414h járt nálam, mindkettő csinálta ezt, bár a 2. egy ideje már nem produkálja.
Nézd át a kábeleket, hátha valamelyik nincs rendesen a helyén. Ahogy mozgattam a monitort, nálam előfordult, hogy a táp kábel kilazult.
 - 

Tegnap este megmakacsolta magát a monitor, és nem volt hajlandó jelet fogadni a DisplayPort kábelről (miniDP->DP), simán sleep módban maradt, vagy a "No Signal Detected" vagy "No DisplayPort Cable" üzenetel valamelyikét írta ki.
Néhány ki-bekapcsolási, kábel ki-bedugdosási és áramtalanítási kísérlet után feladtam, jött a HDMI, és lehetett használni végre.
Aztán ma reggel második próbálkozásra már hajlandó volt feléledni, és működik megint DP-kábellel.
Nem tudom mi okozhatta ezt a hibát, de elég aggasztó, hogy ilyenek előfordulhatnak. Ha megint előjön, akkor lehet írok az Oázisos-oknak, hogy volt-e már hasonló tapasztalatuk, és mitől csinálhat ilyet egy monitor, illetve, hogy garanciális hibának számít-e?
 - 

-Solt-
veterán
Ez így elég gáz szerintem...
 - 

-Solt-
veterán
Én úgy tudom, hogy csak magát a monitort cserélik, a talp és a kábelek maradnak. Nem hiszem, hogy használt cuccokat hoznának ki...
#121-re ment.
 - 

Kronus
tag
Nos, amilyen infót ma kaptam szerintem csak fokozni fogja a kiábrándultságot a DELL márkával szemben...
Voltam Ipon-nál és rákérdeztem a monitorra. Mondták, hogy a DELL monitorokat nem ők bírálják, hanem fel kell hívni őket és küldenek futárt, ill. cserélik is azonnal. Eddig tök jól is hangzik, mondom igen ilyen egy prémium garancia, DE felhívták rá a figyelmem , hogy azért ezen gondolkodjak el mert NEM új monitort kapok hanem egy javított vagy cserés paneles monitort, aminek lehet, hogy a képe jó lesz, de kitudja a káva milyen állapotban van...
Szóval lényegében leadom az 1 hónapos monitorom és lehet, hogy egy fél éveset kapok aminek karcos a kávája... - 

Kronus
tag
Egyébként nekem az tűnt fel, hogy úgy általában csökken a színvonal. Ha csak a személyes tapasztalatom veszem alapul... IPS glow Dell monitor, gyári hibás Seasonic tápegység, szintén gyári hibás Gigabyte billentyűzet, BS-es MSI VGA...
Előző konfigomat 6 éve raktam össze, egyetlen alkatrésszel se volt semmi bajom, most meg a fél gépem gariztatom...Vagy csak én is iszonyat szerencsétlen vagyok!!!

- 

-Solt-
veterán
Ne értsetek félre, nem egy DELL ellenes kampányt akarok itt végig vinni, az U2311H-t imádtam! Egyszerűen ez így egyben, kezdve az U2311H garancia utáni behalásától, a két rossz U2414H-n át, egészen eddig a telefonbeszélgetésig, túl sok nekem...
Lehet, hogy ennyire pechem van, és másnak totál ellentétesek a tapasztalatai, de ez így egyben túl megy egy határon... ha az ember ennyi jelet kap, akkor azért arra már illik figyelni!

- 

Kronus
tag
Én azt mondom azért nem egy életunt, befásult, alacsony bérezésű ember hozzáállása alapján ítélj meg egy gyártót. Sőt, tovább megyek... mert itt valóban lehet azt mondani, hogy a magyar kirendeltség felelőssége lenne a telefonhoz olyat ültetni aki szívélyes, kedves és korrekt... szóval ne a magyar kirendeltség alapján ítélj. Barátom Londonban hasonlóan járt, ő is felvette a kapcsolatot a kinti Dell képviselettel és csak pozitívan nyilatkozott róluk.
Mindettől függetlenül az tény, hogy azok a hibák amik nálad felléptek kiábrándítóak... az egyik monitorom én is gariztatom IPS glow miatt... először mikor teszteltem a monitort nem akartam elhinni, hogy ez egy DELL... - 

-Solt-
veterán
válasz

leslieke

üzenetére
						Én azt vártam volna, hogy megköszöni az észrevételt, elnézést kér a hibás darabokért és a tortúráért, majd ad egy email címet, ahova elküldhetem az észrevételeim. Utóbbit ugyan megtette, de közölte, hogy nem sok értelme van, mert úgysem fognak vele foglalkozni.
Ehhez képest a Logitechnél ez úgy zajlott, hogy kaptam egy -40%-s vásárlási kupont, majd kiküldtek egy kérdőívet, amit kitöltve leírhattam a tapasztalataimat, és, hogy szerintem min kéne változtatniuk, stb...
Azóta amiből csak tehetem, Logitechet veszek... DELL-t nem hiszem, hogy ezek után bármiből is veszek még!

- 

-Solt-
veterán
válasz

leslieke

üzenetére
						No hívtam őket... hát nem egy Logitech ügyfélszolgálat!
 Gyakorlatilag unott hangon közölte egy hölgy, hogy az elmondottakkal ő nem tud mit kezdeni... vigyem vissza oda ahol vettem, vagy kihoznak ők egy másikat. Ez idáig rendben is van, de amikor kifejtettem, hogy tulajdonképpen azért hívtam őket, hogy tájékoztassam a céget ezekről a nevükkel összeegyeztethetetlen jelenségekről, akkor egy az egyben közölte, hogy "ez van, nem tud mit csinálni, és feleslegesen is írok, úgysem fognak foglalkozni vele!" 
Megköszöntem a "segítségét" és letettem a telefont. Nálam ennyi volt a DELL.
 Ezt még visszaviszem, ha kapok helyette egy tökéletes darabot, akkor rendben, ha nem, akkor elállok a vásárlástól, és veszek valami mást. Az viszont nagyon valószínű, hogy többet tőlem ez a cég nem lát pénzt... 
 - 

-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Van a DELL-nek magyar nyelvű elérhetősége? Lehet én vagyok a noob, de én nem találom... :S
 - 

Én se tudok másra gondolni, minthogy valami gyárbeli quality issue lehet a Dell-nél, ha ilyen gyenge minőségű darabok kikerülhettek onnan. Szintén hibamentes példány tulajdonosa vagyok (se sárgaság, se elálló káva nincs), és eddig aki csak látta dicsérte a monitort. Tényleg megérne egy levelet a Dell-nek!

- 

Speed®
titán
Az U2311Ht én is nagyon kedveltem, azt tényleg eltalálták.
Egyetlen gondom volt vele, a glow..emiatt váltunk el anno..
Mostanában váltok monitort, adok még 1 esélyt a Dellnek.
Igaz, nem IPS, hanem SPVA lesz (2709W), de az is Dell.
Részemről nem találkoztam még minőségi hibával náluk.. - 

zsolt501
nagyúr
Nem semmi, tényleg jó pech szériád van, nekem szerencsére tökéletesen működik és nincs vele semmi gond sem sárgulás, sem illesztési probléma.
Szerintem valami hibás szériát kaphattak ők is ki, ez sajna benne van a pakliban, szerencsére a DELL cseréli őket egyből, de jó ha a DELL-nek is írsz, hogy tudjanak ezekről a hibákról. - 

Kronus
tag
Uhh... hát ez tényleg elég elkeserítő

De hozzá kell tennem, hogy esetedben tényleg a balszerencse is ott van rendesen ( persze egy ilyen monitornál nem szabadna a szerencsének szerepet játszania... )
Nekem 3db ilyen monitorom van ahogy az pár hozzászólással ezelőtt látható is. Igaz ebből 2 csak 3 napos (szintén MonitorGuru). Eddig mind2 nagyon jól szuperál, semmi sárga csík, minimális IPS glow, pontosan illeszkedő panel, tökéletesen és pontosan reagáló érintőgombok.
Az 1es számú monitorom (Ipon-tól) több mint 1 hónapos és leszámítva a kép alsó felén látható a "normálisnál" erősebb IPS glow-ot tökéletesen működik, mentes minden általad említett jelenségtől.Szóval én azt mondom ne add fel... lehet elkaptál egy hibás szállítmányt (szállításkor leborult a raklap vagy vmi ilyesmi )
Én összességében nem csalódtam a típusban, de valóban meghökkentő, hogy Dell monitorokkal ennyi baj legyen...
 - 

Kronus
tag
Ma végre volt időm rendesen elrendezni a gépet, a végeredmény:

- 

Kronus
tag
Egyébként köszönöm a tippet zsolt501

A 2 új monitor az általad említett MonitorGuru-tól származik. Maximálisan meg vagyok elégedve az üzlettel, nagyon segítőkészek és gyorsak voltak.
Itt lehetőségem volt megnézni a monitorokat működés közben a vásárlás előtt, elkerülve a nem kívánt IPS glow problémákat, ami ugye az első monitoromnál sajnos fennáll. - 

Kronus
tag
Ezt kaptam mint lehetséges ok: [link]
Erre én is gondoltam, de egészen más mint amit pl. a videokártyám produkál magas fps-nél az egyértelműen ennek betudható, folyamatos magas frekvenciás ciripelés. Viszont ez nem folyamatos, hanem rövid intervallumokban hallható erősödő jelleggel (általában egyre gyorsuló csattogás). Olyasmi mint ahogy egy sokkoló kisül, vagy egy elektromos tűzhely gyújtó.
 - 

- 

Kronus
tag
Igen, a PC tápjára gondoltam.
A tápegység 3 hetes és a maga névleges 620W-os teljesítményével (egy ágon) röhögve vinnie kéne

(elvileg még egy 500W -os táp is elég lenne)
Meg ugye a Seasonic az ajánlott tápok élén áll. (hosszas keresgélés és fórumozás után döntöttem emellett) Persze ez nem zárja ki a gyárilag hibás példány esetét.Nekem az a fura, hogy csak ez az 1 játék ahol ez megfigyelhető és itt is csak 3 monitorral.
 - 

zsolt501
nagyúr
Értem.
Gondolom a számítógép tápjára gondoltál, és nem a monitoréra.
Több mint valószínű, hogy gyenge a táp, vagy haldoklik, ez előfordulhat.
De azért a hálózati feszültségedet is nem árt tesztelni, mert ha jól emlékszem, akkor nekem volt egy ilyen problémám, amikor nagy volt a környékben az áramfelvétel, leesett a hálózati feszültség, ezt jeleztem az áram szolgáltatónak, és trafó állomást cseréltek, igaz erre 1 évet kellett várni...
De azóta nem volt hasonló problémám. - 

Kronus
tag
Munkára és játékra

Sajna nem felhőtlen az öröm

Elkezdtem tesztelgetni mit bír a rendszer és aggasztó jelenségbe botlottam.Far Cry 3 -nál ha 3 monitorral játszom 5760x1080-as felbontással akkor a táp fura, alacsony frekvenciás ciripelő hangot hallat... inkább csattogó hangnak mondanám. Nem folyamatos, rövid intervallumokban hallható erősödő jelleggel.
Kipróbáltam több más játékot is ezen a felbontáson ultra grafikával és a táp halkan teszi a dolgát. Egy monitor esetén Far Cry 3 -nál sincs semmiféle nem odaillő hang.
Egy SEASONIC M12 II 620W tápom van, ami egy R9 290 Gamingel felszerelt konfigot táplál.
(a rendszer alapon ketyeg jelenleg, sem a videokártya sem a processzor nincs húzva) - 

Kronus
tag
Működik!!!
1.2-es displayportot engedélyezni kellett mind3 kijelzőn és kész

- 

Kronus
tag
Megvan a 3db U2414h végre!

Összefűztem őket display kábelekkel , de egyenlőre ott tartok, hogy mind3 képernyőn ugyanaz van

és CCC csak 1 monitorként látja... még keresem a megoldást, de tartok tőle hogy csak külön kábelezéssel fog működni
Mondjuk biztos van megoldás, különben semmi értelme annak, hogy össze lehet fűzni a monitorokat...
szerintem senki sem képernyő klónozásra akarja használni ezt a lehetőséget
 - 

Kronus
tag
Működik, köszönöm

- 

El Kebir
őstag
 - 

Kronus
tag
Valaki próbálta már HDMI kábellel a monitort?
Ha arról próbálom, akkor minden oldalról kb. 2cm-el kisebb lesz a kép használható területe...
A felbontás ugyanúgy full HD, de olyan mintha lényegesen kisebb lenne...ötlet?
 - 

- 

Kronus
tag
Sziasztok!
Nekem egy hónapja van U2414h-m és alapvetően meg vagyok vele elégedve, viszont több képet is néztem a monitorról az IPS glow-al kapcsolatban és az már egyértelmű számomra, hogy a sarkokban ha van az normális.
Viszont nálam nem is a sarkokban zavaró, hanem középen alul ( kb. a talp szélességében) az oldalaknál lényegesen erősebb bevilágítás látható fekete képernyőnél, sőt ez olyannyira "erős" ,hogy pl. játékoknál ahol épp az adott szituációban fekete alul a kép, akkor a középső tartományban inkább sötétszürke.Most a héten jön meg a 2 testvére (eredeti cél is eyefinity rendszer megvalósítása volt, ezért is döntöttem a vékony káva mellett a felár ellenére) és a 3-mat összehasonlítva ha csak ennél látható ez a jelenség akkor viszem vissza garanciába az tuti...
(valamelyik másik fórumon is olvastam hasonlót, ahol a tulaj szintén vissza vitte garanciába és ki is cserélték neki)
Másik dolog: kíváncsi leszek hogyan tudom majd megvalósítani az eyefinity-t, mert külföldi fórumon olvastam, hogy ez a displayporton összefűzéses módszer nem az igazai, vagyis a catalyst control center nem ismeri fel így nem is lehet beállítani a kiterjesztett képernyőt... remélem ha veszek hozzá 2db DVI -> displayport kábelt működni fog a dolog. (kártyámon 2db DVI-D, 1db HDMI, és 1db Displayport van)
 - 

leslieke
Jómunkásember
Nálam a menüben ( Energy Settings ) ki lelehet kapcsolni a power ledet, de akkor a monitor bekapcsolt állapotában sem világít.
Milyen választási lehetőségek vannak ott?
Nálam csak ON During Active és OFF During Active. OFF-ra van állítva és így bekapcsol állapotban nem is világít, de ha inaktív módba kerül, akkor villogni kezd!!
 - 

-Solt-
veterán
Igen, azt hiszem az lesz...
 - 

zsolt501
nagyúr
Ez elég érdekes, mert én semmi ilyen sárgulást nem látok, nem lehet hogy valami nem stimmel a készülékeddel?
a 250-es kontraszt szerintem is szoftver bug lehet, viszont ha ilyen bug-os programmal lett kalibrálva, akkor a kalibrálás végeredménye sem lesz túl jó.Engem a power led már nem zavar, mert mikor nem használom egyszerűen kikapcsolom a monitort.
 - 

-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Ma vettem egy ilyen csodát, de egyelőre nem vagyok elájulva tőle... A kalibrálással voltak gondok, két kalibráló eszközzel is az jött ki, hogy a kontraszt arány ilyen 250:1 körül van, mondjuk lehet, hogy csak a szoftver volt bugos, ez reményeim szerint kiderül, ha megkapom a kalibrálás eredményét.
Ami viszont jobban zavar, fehér háttérnél a jobb oldalon olyan 5-7 mm szélességben végig sárgás a kép... ez elég randa!

Nálam a menüben ( Energy Settings ) ki lelehet kapcsolni a power ledet, de akkor a monitor bekapcsolt állapotában sem világít.
 - 

Xero
nagyúr
válasz

fotobolond

üzenetére
						Nálam ha nem lenne szempont a 2-3 monitoros felállás, akkor nem a 2414-t venném. Ennyi a véleményem. De majd jön, akinek több tapasztalata van velük.

- 

Xero
nagyúr
válasz

fotobolond

üzenetére
						Én csak halkan vauzok bele, de a 16:10 miatt munkára mindenképpen a 2412 jobb valamivel az én értékrendem szerint. Amennyire tudom az sem PWM-es és talán a színtér is hasonló sőt talán valamivel jobb.
 - 

fotobolond
tag
Sziasztok!
Remélem nem off jelegű a kérdés, de inkább itt tenném fel mint a Milyen monitort vegyek topicban, ahol könnyebben elkallódik.
Két monitor között vacillálok (U2414H, U2412M) de nehezen tudok dönteni. Van e valakinek tapasztalata mindkét típusról és összességében melyik ajánlható jobban ha az általános felhasználáson felül (szövegszerkesztés, internet, héba-hóba játék) a fő szempont, JPEG és RAW képekkel történő munka, Lightroom, Photoshop programok használatával.
Köszönöm, üdv:
 - 

Xero
nagyúr
A vékony káva némileg mókusvakítás, de engem mégis ezzel fogtak meg. Gondolkozom erősen két ilyen megjelenítő beszerzésén. Van esetleg aki ilyen felállásban használja őket?
Nézegettem videókat így róluk és elég meggyőző a dolog.Azt csak halkan kérdezem meg, hogy van róla valami elszórt hírmorzsa, hogy ugyan ez a kialakítás kijön 22"-on is? Jobb szeretem a 100 fölötti ppi-t.

- 

leslieke
Jómunkásember
Pici negatívum: a Power gomb ledje nem kapcsolható ki, amikor inaktív a kijelző...

- 

leslieke
Jómunkásember
Tegnap megjött a monitor. Gyönyörű!
 Állítgatni, tesztelni még nem volt időm, de jövő héten az is meglesz. - 

rhonin
senior tag
No én is beüzemeltem a monitort és próbálgatom a beállításokat, de valahogy nem vagyok kibékülve a fényerővel.
Felraktam a contrastot 90re a brightness-t meg 70-re, de a fehér még mindig nem olyan vakítóan tejfehér mint mondjuk a philips pfl6007-es tv-men. Az is Ips paneles és kicsit mondjuk túl világos is, de nekem akkor is kicsit sötét. Van valami beállítás amit nem jól állítottam be?
sRGB módba van állítva a monitor amúgy.
Ezen kívül tökéletesen meg vagyok vele elégedve eddig.
Próbáltam már hdmi-ről és mini DP porton keresztül is, de ugyanaz. Ati driver alapon van.
Egy icc profil van beállítva a monitorhoz windowsba amit a tftcentral-ról töltöttem hozzá.
Ha ennyit tud a monitor akkor azért napfénynél nem hiszem, hogy elegendő lesz...
 - 

leslieke
Jómunkásember
Holnap végre megérkezik az én monitorom is.

- 

Bár a Milyen monitort? topikban leírtam már az első tapasztalataimat, ide is bemásolom, hátha érdekli a potenciális vásárlókat:
A monitort én az Oázis Computernél vettem, alap kalibrálással. Előtte egy Dell U2312HM monitort használtam.
Pro:
+ A vékony káva baromi jól néz ki. Bár némiképp trükkösen van megoldva, mert a keret egy része az üveglap mögött látható. De még így is bámulatos ahogy szinte a széléig kiér a kép.
+ A PWM-mentességet leginkább úgy érzékelem, hogy hosszabb használat során nem fárasztja el úgy a szemem mint az elődje. Ezt főleg este, alacsonyabb fényerőnél éreztem korábban.
+ Bekalibrálva (40 fényerő, 75 kontraszt) és a mellékelt ICM profillal a színek tényleg bámulatosak. Leginkább az tetszik, hogy a fehér alacsony fényerőnél is fehér. Az U2312HM-nél mindig éreztem egy nagyon halvány, kissé sárgás-barnás fátyolosságot a fehéreknél. Itt nem tapasztalok ilyet.
+ Nagyon tetszik az AG-coating is. Simább mint a korábbi Dell-eken, de ugyanolyan jól működik. Csodákra persze ez sem képes, tehát a monitor megfelelő elhelyezésére itt is oda kell figyelni!
+ Az érintőkapcsolós gomboktól először kicsit ódzkodtam, de meglepetésre remekül működnek. Persze azért kell egy kis idő mire hozzászoksz, hogy nincsenek fizikai gombok. Amúgy a bekalibrálás után a power gombon kívül úgy se nyúl az ember semmihez.
+ Nagyon tetszik az ezüst talp is, sokkal elegánsabb külsőt kölcsönöz a monitornak mint a matt fekete. És hát valakinél ez is lehet szempont.
+ DisplayPort kimenet (MST). Ha valaki esetleg többmonitoros rendszert tervez, akkor ez egy nagyon nagy érv a U2414H mellett!Kontra:
- A hátsó szellőző részt szerintem kicsit feláldozták a design oltárán. Lehet hogy jól mutat, de baromira nem funkcionális. Ezt sokkal jobban megoldották az elődökön.
- Ugyanígy az USB csatlakozók elhelyezése sem szerencsés. Nehezen hozzáférhetőek, így jól meg kell gondolni mit hova csatlakoztatsz. Gondolom a vékony kávás megoldás miatt nem tudták úgy ki hozni oldalra, mint az U2312HM-nél. Azt ott pl. nagyon jól megoldották, ezt érzem egyedüli visszalépésnek az elődhöz képest.
- Nincs D-SUB csatlakozó, így ha esetleg egy régebbi notit szeretnék rákötni, nem tudnám megtenni. Szerencsére a mai notikra már inkább HDMI vagy DisplayPort csatit raknak, így a D-SUB hiánya nem jelent nagy gondot, de attól még egyeseknek fájó pont lehet.
- Nincs DVI. Na, ez már többeknek gondot okozhat. Szerencsére az én videókártyámon van 2 mini DP port és 1 HDMI, úgyhogy nem érint a probléma.
- Sajnos IPS-glow itt is jelentkezik. Leginkább a bal alsó sarokban észrevehető. De csak sötétben, és kissé jobbról nézve. Nappal, teljesen szemből szinte észrevehetetlen.
- Full fehér háttérnél tapasztalok némi beszürkülést a sarkoknál és a képernyő aljánál, de normál használatnál ez is észrevehetetlen.
- Egy kis apróság a végére: néha az érzésem van mikor a monitorra nézek, hogy a nyak rész eleje és a monitor síkja nem lenne teljesen párhuzamban. Tesóm szerint hülye vagyok. Lehet, hogy csak bemagyarázom magamnak.
- Az ára. Vékony káva ide vagy oda, egy kicsit lehet túl van árazva ez a monitor. Nem sokkal, de mondjuk úgy 65-68e Ft körül ár lenne neki a reális.Kb. ennyi. Alapvetően elégedett vagyok vele. Legalábbis nem bántam meg a döntést, hiába volt indokolatlan a váltás az U2312HM-ről (azt amúgy a bátyámnak adtam el, így neki már 2db van belőle).
+1 észrevétel:
Az IPS panelek egyik velejáró technológia "hibája", az IPS-glow túl van lihegve. Normál használat során szinte észre sem lehet venni. Nem azt mondom, hogy nincs, vagy nem látszik, de kb. hetente 1x-2x ha szemet szúr pár mp-re, különben meg mint ha ott se lenne. Aki keresi, látni fogja. Ha elfogadod, hogy ott van, nem fog zavarni. - 

zsolt501
nagyúr
Természetesen tudnak a te gépedhez is kalibrálni, énnálam ez nem volt megoldható, mert Szegedről utaztam a monitorért. Nálam úgy történt, hogy megkérdezték milyen típusú a kártya, és így egy elégé jó (nem kiváló) de jobb mint egy általános kalibrálás, ami a neten kering, és ami a gyári lemezen van, mert összehasonlítottam ezeket, és bizony van eltérés, és bizony észrevehető.
 - 

rhonin
senior tag
Az első felével egyetértek, de elvileg a videókártyához kéne kalibrálni a monitort. Vagy nem?
Ha most kalibrációval kérném akkor ok, hogy ők saját kártyával megcsinálják, de nem az én kártyámhoz van állítva.
A gyári profilja mennyire kielégítő? Mindennapi használatra lesz amúgy a monitor. Játék, net stb. nem munkára szóval nem hiszem, hogy lenne értelme számomra a kalibrálásnak.ICC profilt miként tudok használni? Hogyan tudom betölteni?
 - 

- 

zsolt501
nagyúr
Egy másik dolog, ha valaki nVidia videokártyát használ annak sajnos szembeszülnie kell azzal a hibával (ez nem a monitor hibája) hogy a videokártya nem teljes RGB skálát küldi a monitornak 0-255-ig, hanem a korlátozott 16-235-ig skálán káldi ki a képet. Sajnos ez a hiba szoftveres, és az nVidia még mindig nem javította ki az új szoftverekben sem.
Erről a hibáról Nvidia RGB Full/limited range toggler is lehet olvasni, illetve a gforce hivatalos oldalán is van már ennek fóruma.Én lefuttattam a NV_RGBFullRangeToggle nevű programot, és bizony sokat dobott a képminőségen, látványosan javult a fekete szín és a többi esetén is érezni javulást.
 - 

zsolt501
nagyúr
Ha a talp nálad is szorul, akkor érdemes megkenni, mert elég durván száraz volt a mechanikája a forgó résznél (fém a fémen, mint a reszelő) mióta megkentem azóta tökéletes és hangtalanul fordul.
Én 1-2 csepp WD40-et adtam neki, úgy hogy a műagyag borítását levettem a talpának.
 - 

leslieke
Jómunkásember
Hamarosan megérkezik az enyém is.

- 

zsolt501
nagyúr
Mivel még nincs ennek a monitornak külön témája bátorkodtam nyitni egyet neki, hogy meg lehessen beszélni tapasztalatainkat, és ha valaki ilyet akar venni akkor tudja hogy mit választ.
A gyártó oldala: [link]
Magyar nyelvű teszt a monitorról: [link]
TFT Central teszt: [link]
Egy másik teszt a PC Monitors készítésében: [link]
Én lassan 1 hónapja használom, és eddig igen pozitívak a tapasztalataim, azt kell hogy mondjam ez egy hosszabb távon nálam maradó monitor lesz.
Én ezt a monitort alapvetően munkára vettem, de néha azért játszok is rajta, nálam a munka fotók kisebb szerkesztéséből áll, illetve videó szerkesztésből szövegszerkesztés és táblázat kezelés.
Mikor a monitort kerestem előfeltétel volt, hogy tudja a portrémódot a táblázatok és a szövegszerkesztés miatt. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
 - Munkahelyek tízezreit szünteti meg az AI
 - A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
 - Spórolós topik
 - 9000 mAh-s Redmi készül
 - Alkoholista nevelde
 - Anime filmek és sorozatok
 - Milyen videókártyát?
 - Tőzsde és gazdaság
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - További aktív témák...

- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
 - SAMSUNG (LS49DG910SUXEN) 144HZ 5K OLED GAMER MONITOR !UJ MODELL! AKCIÓ
 - LG UltraGear 34GN850P-B A csúcskategóriás ívelt gamer monitor!
 - 32" Samsung Odyssey G6 240Hz VA smart monitor garanciával
 - LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK

- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3237
 - HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
 - ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
 - (Cini) Minis Forum mini PC Ryzen AI 9 HX 370 AMD Radeon 890M RAM és SSD nélkül! 1 év garanciával
 - HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760, 93% Akkumulátor

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)