- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
R.Zoli
őstag
Már 2 hete össze van rakva a 2 felület és folyamatosan 35 fokon vannak
A tesztig még van legalább 1 hét így még barátkoznak egy ideig
Egyébként egy erősen agyonfeszelt quadon lesznek kipróbálva a paszták , mert gondolom aki ilyet vesz az úgyis tuningol és erős procit használ... Én is kíváncsi vagyok
-
R.Zoli
őstag
Csak úgy az érdekesség kedvéért, ha már kibontottál egy tubus coollaboratoryt kentél belőle vékonyan egy alumíniumdarabkára? (nem hűtőblokkra, csak úgy valami kacatra?) Mert az is hihetetlen hogy egy vékony filmréteg elég legyen arra hogy feloldjon egy fél centis alumíniumot. (régi zalmanos kép valahol neten)
NemHa a gyártó ráírja ,hogy aluminium felületre tilos rátenni akkor nyílván nem fogok egy több ezres pasztát poénból hülyeségre elkenni
Aki aluminiumon akarja használni az vessen magára...A teszt célja az ,hogy ha CSAK RÉZZEL érintkezik a paszta akkor az milyen következményekkel jár(nehéz eltávolíthatóság, milyen felület marad vissza utána stb...)... Egy nem vízálló órát sem kezdesz el tesztelni a víz alatt,hogy bírja-e...Nyílván nem mert nem is oda ajánlják...
-
janos666
nagyúr
Hát most felkentem ezt a zalmant, elég kellemes volt, mert a gyári ecsetével nagyon könnyen szétoszlott (se nem túl vastagons, se nem szálasan). Ezzel újra stabil hőfokok közt marad a gép orthos alatt is mint régen a hűtőhöz csomagolt pasztával.
Most már megvárom a teszted, aztán utánna talán felhívlak, de nemhiszem hogy már cserélek pasztát míg szét nem kell szedni más miatt.
Csak úgy az érdekesség kedvéért, ha már kibontottál egy tubus coollaboratoryt kentél belőle vékonyan egy alumíniumdarabkára? (nem hűtőblokkra, csak úgy valami kacatra?) Mert az is hihetetlen hogy egy vékony filmréteg elég legyen arra hogy feloldjon egy fél centis alumíniumot. (régi zalmanos kép valahol neten)
[Szerkesztve] -
R.Zoli
őstag
Számom az adataimnál...Ha valakinek személyesen kell valami legyünk ennyire talpraesettek ,hogy felhívjuk
Én sem vagyok a gép előtt folyton ,hogy válaszoljak privikre.... Na mind1, a Zalman pasztáról egyébként én eddig semmi jót nem hallottam...Olyan rémtörténeteket is hallottam ami szerijnt elillant a proci és a borda közül .bár ez azért érdekes történet
Na mind1...Most már van Artic Cooling MX-2 is nálam
A legjobb hármas Artic Silver 5, Artic Cooling MX-2, Coolaboratory Liquid pro
Mindegyik be lesz szépen mutatva a tesztben
A két felület meg már 2 hete ismerkedik egymással folyamatosan 35-40 foko tartva köztük a coolaboratoryval
Nehogy bárki bele tudjon kötni ,hogy nem lesznek elég sokáig összerakva
-
janos666
nagyúr
Nah, mégse lesz ilyen pasztám. Felhívtam az egyetlen pest belvárosába eső boltot ahol árulnak ilyet hogy van-e kéznél. Azt mondja van, elvihetem nettóba mert senkinek se kell, pár nap múlva bemegyek, erre keresi-keresi és ''bocs, mindíg itt lökdössük félre ha előkerül, de most nem találom, aztán rámtukmált egy zalman STG1-et (merthogy AS5 is van a webes listán, de az hivatalosan sincs most raktáron...) amit el is hoztam és ezután baszok rá míg nem cserélek procit vagy hűtést...
-
janos666
nagyúr
Az egyik privis én voltam. Kösz hogy megnézed a bekent rézzel erintkező kenetlen alumínium esetét is. A türelmetlenségért meg bocs, csak szerdán venni fogok valami pasztát és nem tudom AS5 vagy liquid pro legyen-e...
Viszont az üzenet utolsó sorára válaszolnál? Csak neten lehet tőletek rendelni vagy a pesti ''fióktelep'' címén lehet vásárolni is? Mert egy 2300Ft-os pasztát nem postáztatok ki ~1000-ért...
[Szerkesztve] -
R.Zoli
őstag
válasz
waverider #42 üzenetére
Közben a tesztrendszer is áll össze hozzá és a másik lényeges dolog ,hogy eloszlassak minden kétséget ,hogy mennyire is reakcióképes a cucc ezért 2 hét lesz az időtartam amíg össze lesz ''tapasztva'' ezzel a pasztával a 2 blokk...A finomság a dologban ,hogy az egyik blokknak aluminium (eloxált) teteje van így akikben az merült fel ,hogy aluminiummal ha nem kközvetlenül érintkezik a paszta összeugraszthatja-e a két émet az is vlaszt fog ezáltal kapni... Írtak páran privit ,hogy mondjam már meg mi lett a teszt eredménye :d Uraim, türelem a teszt olyik, nem fogok összekapkodva 1-2 hőmérsékletet idehányni a cikk nem csak a paszta teljesítményét fogja értékelni hanem a konzisztenciáját, használhatóságát, reakcióképességét, ár/teljesítmény mutatóját és a többi pasztához képesti előnyeit és hátrányait is szemügyre vesszük
Ez íz egyben lesz izgalmas cikk ne akarjuk elrontani pár hőmérséklet adattal ,hanem kapjunk teljes képet a dologról
-
R.Zoli
őstag
Kmplett cikk lesz úgy döntöttem...Ezen paszták részvételével:
-Artic silver 5
-Thermalright
-Coolaboratory Liguid pro
-Artic Cooling MX-2
-Silmore (ez az egszerű fehér paszta amit mindenki ismer)
-Titan ezüst paszta
Ezek vannak raktáron nálam szal ezekből tudok tesztelni...Bár szeritnem a krlmje bőven itt van... -
Muréna
őstag
Majd kiderül, hogy elég-e az 1 hét, de szerintem ha a blokk is réz, meg elvileg a proci kupakja is, akkor sztem nem lesz semmi elváltozás, bár nemtudom hogy viszonyul a bevonattal ami a proci kupakján van...
Ha arról lenne szó, mennyiért tudnál szerezni ilyen cuccot(privibe jöhet) -
R.Zoli
őstag
Elég lesz a teszt erejéig ha 2 réz felület közé rakom és 1 hétig olyan 35-40 fok között tartom? Szerintem ez idő alatt kiderül már mi is történik a 2 felület között...
-
R.Zoli
őstag
Csinálok egy tesztet tesztet ezzel a pasztával ahol minden felmerülő kérdésre választ kap mindenki...Szó lesz arról mennyire könnyű/nehéz elkenni, mennyivel jobb mint egy másik paszta ami nem vezet és ez ténylegesen kimérve pontosan a gyakorlatban és ,hogy a felületeket mennyire ''ragasztja'' össze véglegesn és mennyire károsítja őket...Egy kis türelem és olvasható...
-
janos666
nagyúr
Olvastam hogy van aki nehezen boldogul a szétkenésével. Mennyire lehet ''vastagon'' kenni? Vagy milyen állagú ez a cucc? Könnyen szétfolyik ha rárakom a hűtőt a procira vagy olyan higányosan kipötyög alóla (kifolyoik és golyóként leesik hogy jó kis zárlatot csináljon...)? Mert a problémám az lenne a pasztázás körül hogy ha vastagon kenek fel sima ezüstös zsírt akkor nagyon elfolytja a hőt, de ha vékonyan kenem akkor a proci negyede hozzá se ér a bordához és ez se a legjobb megoldás. Mikor nagyon vékonyan megpasztáztam a hűtőt és rányomtam a procira melegedett a proci, levettem hogy megnézzem félvastagon kenve és láttam hogy a proci baloldali szélénél egy sávban nem is ragadt át semmi a pasztából. (mikor először volt feltéve a gyári fehér krémmel csak úgy érzésre azzal hidegebb volt mint most hogy már 3.-adszorra kentem át ezüstzsírral hogy se túl vékonyan, se túl vastagon...)
-
Balux
tag
válasz
TESCO-Zsömle #25 üzenetére
ez a optikai kábeles scifi igaz?
van már ilyen kísérletptikai nyomtatott ''fénykör''?
ja és a kismillió tranzisztor, meg a többi félvezető hogy készül optikai alkatrészekből?
úgyértem elindultak már ezem az ösvényen??
ez első hallásra kicsit erős ugyhogy linket követelek! -
Tomi84
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #25 üzenetére
magam is hasonló megoldáson gondolkozom
-
TESCO-Zsömle
titán
Így jár, aki vasz egy databot a T-1000-es-ből (Terminátor II)
Egyébként a csóka tényleg mondta, hogy ennek a szarnak a hatásfokán az is ront, ha egy ujjlenyomat marad a blokkon!! Valamint a bőrrel való érintkezése tilos!! Ő (asszem) ad is hozzá ajándékba egy pér műanyag kesztyűt (de ez nem biztos)!!
A lötty amivel le kell mosni: ArticClean pasztalemosó, 30ml [link]
Azt hiszen, Sőt tudom, hogy levonhatjuk a következtetést: A Coollaboratory Liquid Pro NEM VÁLT BE!!! Mindazonéltal nem zárhatjuk ki a lehetőségét annak, hogy lessz majd egy biztonságosabb változat is (bár szerintem előbb vezetik be a romániában az eurót, minthogy valaki ebbe még egyszer ennyi pénzt öljön)
Megaztán: elvileg 10-20 éven belül a nyomtatott áramkörök helyét árveszik a nyomtatott fénykörök, ami azt jelenti, hogy áram helyett fény rohangél majd az alaplapban (eggyező sebesség, vegyteség nélköl) az üvegszál ugyanis (a fémmekkel ellentétbem) nem fejt ki ellenállást a benne haladó fényre! Ez így egy kicsit futuretech, meg nem is érthető mindenkinek, a lényeg: elméletileg nem lesznek a gépben melegedő alkatrészek (a tápot leszámítva persze)
Mindenkinek további jó napot!
Tomi84-nek pedig üzenem: Szedd le azt a szart a hűtésekről amég teheted!!! -
Rive
veterán
A rezet ehhez nem acetonal vagy alkohollal kell tisztítani. Az ugyanis csak a zsírt szedi le, az oxidot otthagyja. Valami durvább papírzsebkendő, vagy a már emlegetett polírpaszta ajánlott.
Az alumíniummal mutatott reakció (amalgámképzés, extra tempóban) arra utal(hat), hogy a cucc higanyt (is) tartalmazhat. Bár vannak más ötvözetek is, amik extrém alacsony olvadáspontúak és elvileg vezethetnek hasonló reakcióhoz, így hirtelen nem tudok egyet sem, ami az egészségre ne lenne káros valamilyen formában. Jó lenne tudni az összetételt. Addig se nagyon taperja, szagolgassa senki.
Az, hogy hosszú távon összeragad a borda és a proci, tényleg várható. Egyfajta lágyforrasz jön létre, ahogy a lassan oldódó réz emeli az ötvözet olvadáspontját. Ezen egy darabig valószínűleg még lehet segíteni, ha melegen próbálkozik az ember a leszedéssel.
Amúgy a cucc szerintem drága játék, kőgazdag csókáknak, haszon nélkül, villogni. Néhány fok hőmérsékletcsökkenés várható maximum, amit könnyűszerrel el lehet érni egy drágább hűtővel. Ami amúgy sejthetően ki is jönne a cucc árából.
[Szerkesztve] -
Tomi84
aktív tag
hát ebben lehet valami.
Na, akkor úgy látszik én voltam az önfeláldozó úttörő
Mondjuk a vízhűtés az nálam stimmel, viszont az hogy egy idő után véglegesen összereagad a procival igen ijesztő. (izé, ez most jó így vagy ly)
Gondolom az a kétkomponensű vacak képez valami bevonatot a blokkon, amitől ragadni fog ez a gema. Jó, hogy ezt elfelejtették máshol megemlíteni.
Most ennek egy jó felhasználási módját látom: a cpu és a sapka közé betenni. Persze ott meg annyira nem jó, hogy vezető, tehát azzal meg óvatosan kéne bánni.
Nos, akkor akárhogyan is nézem, arra a megállapításra jutottunk, hogy elég gány dologról van szó, ami egyrészt nem ragad, másrészt összeragasztja a procit a blokkal... na EZ milyen paradoxon!!! -
Shim
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #20 üzenetére
haggyad a fenébe, ennyi szórakozást nem ér meg. de, ha akarod legalább drágán elronthatod a hűtésed
-
TESCO-Zsömle
titán
Ilyen löttyöt akartam én is venni (Computermode), de mostmár elbizonytalanodtam...
A figura a boltban azt mondta, hogy csak a blokkra kell felvinni, miután egy speciális két komponensű löttyel letisztítottuk azt, valamint, hogy inkább azoknak ajánlja, akik ritkábban szedik szét a gépet (pontosabban a blokkot a CPU-ról P.L.:vízhűtés).
Itt viszont azt olvastam, hogy ha sokáig nem szedik szét őket, ,,eggyé válnak''. Az persze nem kétséges, hogyha a proci anyagi szinten egyesül a hűtővel, verhetetlen lessz a hőátadás, de ez nekem kicsit magas árnak tűnik...
Most mi van??? Mitévő legyek???
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
Az általad belinkelt oldalon (szabad fordítás):
''8: Hogyan tudom ezt a genyát leszedni a prociról és a hűtőről? Le tudom majd szedni a hűtőt a prociról?
A tisztitáshoz polírpasztát(!) ajánlunk, amilyet az autók króm alkatrészeinek tisztiítására is használnak. Nagyon hatékonyak a fémcsiszólópadok is (lásd a használati útmutatót).
Hosszabb használat során bevonatképződés miatt végleges kötés jöhet létre.'' -
Ja no
aktív tag
ez gyakorlatilag belediffundált a vörösrézbe?
-
Defender
csendes tag
Nagyon vigyázzál ezzel a löttyel, elég veszélyes.
Ok: Alumíniummal TILOS használni, de más fémekkel is vigyázni kell. Ez egy ötvözet. Az ötvözeteknek mint tudjuk más tulajdonságaik lehetnek, mint a kiinduló alapelemeiknek. Namost, ha meleget kap, ezek a fémek szétválhatnak, és akkor visszaállnak az eredeti tulajdonságaik, tehát egy részük megköt. Ilyenkor történt egy-két userrel, hogy a CPU és a hűtő úgy összeragadt, mintha össze lettek volna forrasztva. Ilyenkor gyakran csak csavarhúzóval lehet székfeszíteni őket, ami egyiknek sem tesz jót. Én ezért óvakodok ettől a pasztától.
Vannak képek a neten, hogy milyen jó ''ragasztó''
[Szerkesztve] -
Tomi84
aktív tag
más tapasztalat??
-
Tomi84
aktív tag
nem gyenge...
Elvileg nem egy cumóról van szó, gyakorlatilag elképzelhető. Ez innovatek gyártány, tehát német, ahogy a cikkben is említve van. Ő is nehezen tudja szétkenni, nekem is ez a bajom. Viszont ez, hogy cseszegetik egymást az alumíniummal nekem nem gond, mivel full réz a rendszerem.
Mindenesetre tanulságos cikk... -
LukE
veterán
ez az [link]?
ha igen, csak ovatosan kenegesd -
-
Shim
őstag
full réz blokkra pedig fel kéne másznia, honlap szerint. nem lehet, hogy zsíros volt a felület? mielőtt felrakod, tisztítsd meg rendesen
szerk:
hol vetted, mennyiért?
[Szerkesztve] -
Tomi84
aktív tag
Hat az nem olyan vészes, hogy vezet, csak nem érdemes leszedni a procisapkát
A pici ecsetes megoldás viszont nem igazán müxik, mert nem kenődik mint a festék. Egyszerűen golyócskába áll össze, persze biztosan jó hővezető, csak nemtom, hogy kéne rávenni, hogy ott vezessen ahol kell... -
K G S
tag
Érdekes anyag lehet, de kicsit elriasztó, hogy vezető
Honlapon csak annyit firkálnak erről, hogy egy pici ecsettel kell szétkenni fél rizsszemnyit, mint a festéket.
Sok sikert hozzá -
Tomi84
aktív tag
Tapasztalatokat és véleményeket várnék az Innovatek új ''folyékony fém'' hővezető pasztájáról.
Erről lenne szó: [link]
Arra lennék kíváncsi, hogy sikerült-e már valakinek ''szétkenni'' ezt a trutyit?
Én vagy éél órát próbálkoztam vele, de teljesen higyanszerűen viselkedik, összeáll egy kis golyócskába. Se a kerámiára, se réz-blokkra nem tapad, egyszerűen nem tudom úgy szétkenni mint egy normál pasztát. (vagy mint ahogy a weblapon mutatják).
Ha rácsavarozom a procira (bár én most GPU-n próbáltam) a blokkot, akkor gondolom szétterül, de amint leszedem megint összeáll.
Rájött már valaki a megoldásra? már persze, ha egyálltalán van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Futás, futópályák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged