- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
- Házi hangfal építés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Száni
tag
[link]
[link]
(köszi érte brd-nek)
vmi ilyesmit állíts be, nem tudom milyen procid van, annak megfelelő értékkel. A P-State ablakban jobb egér klikk és ott megadhatsz több értéket is a performance on demand beállításnál a takarékos üzemmódhoz. Ugyanígy a max. power fülön is és akkor lehet csapatni a gépet
Nálam spec. a 3000+-os A64-es proci (267MHz ext. clock) max-on 9-es szorzó (=2.4GHz); 1,425V, míg performance on demand beállításnál 2 értéket adtam meg: 4-es szorzó (1,06GHz) 1,100V-tal és 6,5-ös szorzó (1,73GHz) 1,275V-tal, így a gép a terhelés függvényében vált a két érték között.
Üdv G. -
kumpl
aktív tag
válasz
jodamester #48 üzenetére
Mit állítottál abban a progibebn, hogy működik? Én semmi o9lyat nem teláltam! Nálam nem megy sehogysem!!!
-
jodamester
tag
válasz
bolondember #47 üzenetére
Köcce! Műxik a dolog!
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
jodamester #45 üzenetére
ahogy fentebb már többen is említették:
RMClock Utility...[link] -
jodamester
tag
-
jodamester
tag
Megkaptam a villanyszámlát, ezért gondoltam csokkentem egy kicsit a gépem energiafelhasználását. Végignéztem a hsz-eket, de így sem sikerült. Felraktam a procidrivert, a C&Q drivert, az amd power monitort, a biosban engedélyeztem a C&Q-t (egyébként minden default-on van a bios-ban). Az energiafelhsználási séma a minimumon.
A64 3000+ és a8n-e lapom van (1010-es bios), 2*512 ramom van dualban. Szóval a cpu maradt 1800mhz-en és 1,4 volton.
Előre is köszi a tanácsokat! -
kovsol
titán
2 rammal nekem se ment a c&q-t
most 1*1GB corsair ramom van így CPU 240*10=2400Mhz ram meg 480MHz c&q on -
Májsztró
addikt
Most hogy kivettem az egyik raomt így szuperül üzemel , de jó lenne vmi gyógyírt találni erre a problémára !
-
Májsztró
addikt
-
boba6
senior tag
üdv
szóval alábbi a gondom:
alaplap Chaintech VNF3-250 (legújabb bios)
proci 3000+ newcastle
win sp2
2x 512mb twinmos DDR400
1 modullal tökéletesen műxik a C&Q
2-vel viszont nem bírom engedélyezni a winben a minimális energiagazdálkodást mert fagyi van
(ha először engedélyezem és utánna rakom be a 2. modult akkor meg be se jön a win)
erre létezik vmi megoldás? -
nemtommi
senior tag
Lehet elsőre ide kellett volna beraknom
:
MSI lapomat cseréltem DFI-re, de a rendszeremet nem raktam újra. Processzor maradt 3200+ Venice. Minden ment simán, még a C'n'Q is.
Most cseréltem procit egy 3700+ San Diegora, de a C'n'Q-t nem tudom előcsalni.
Megpróbáltam felrakni DFI oldalról a processzordrivert (eddig az MSI-é volt fent), de a következőt írja ki:
''Az AMD's Cool'n'Quiet Technology ezen verziója nem kompatíbilis az Ön Windows verziójával.''
A verzió XP SP2, ezzel nem tudom mi baja lehet, mert amit letöltöttem, az 32bites XP-hez van.
Rakjam újra a rendszert, hátha összejön? -
krystman
őstag
Szerintetek mi oka lehet,hogy ,ha Media Player-rel hallgatom a zenét,vagy is vállogatom kb.2perc után egyszerűen lekapcsol a gép.És utánna újra be.Ha kikapcsolom a Cn'Q-et akkor utánna egyből megszűnik,és rendesen működik.Talán a MP nem komálja a Cn'Q-et?WinAmp és JetAudióval nem csinálja.
-
wassermann
addikt
Megtaláltam az AMD honlapján amit kerestem, nektek is hasznos lehet:
[link]
a lap közepén AMD Power Monitor. Leköltözik a jobb-alsó sarokba és az ikonra jobb gombbal kattintva, könnyedén lehet kapcsolgatni a teljes terhelés vagy a gazdaságos üzemmód között. (persze a C&Q-nak fenn kell lennie a gépen) -
wassermann
addikt
Ha tényleg nem kell a BIOS-odban engedélyezni, akkor igen. Működnie kell. CPU-Z-vel meg tudod esetleg nézni, hogy változik az órajeled.
-
ricsik
őstag
válasz
wassermann #31 üzenetére
akkor annyit kell csak tenni, hogy mennyen, hogy amd proci driver fel, giga k8nxp-nél mioszban nincs opcio szal hagyni és az energiagazdálkodásnál minimális energiagazdálgodás bepipálni és elvileg már megy is????
-
wassermann
addikt
A Cool & Quiet nekem is tökéletesen megy ASUS A8V Deluxe-ban, pedig felnyomtam a 3000+-om FSB-jét rendesen (270MHz). Nem tud valamelyikőtök olyasmit ami leköltözik pl. egy ikonként a sarokba és állítgatni is lehet vele a működési módot, mert néha én is FULL-on pörgetném, alapban viszont tényleg jó így szabályozgatva. - mindig bemenni a Vezérlőpultba kicsit macerás.
[Szerkesztve]
-
emre33
addikt
Nem ,, én az ASUS alaplaphoz kaptam egykis progit, azzal szoktam nézni, de tökmindegy, mármelyik progival nézheted, ami kiija a cpu frekijét.
Igen is van értelme, mert így a cpu kisebb frekin megy, kisebb feszültséggel, és így hüvősebb, és igy az alaplapom csökkenti a ventilátor fordulatát, néha még teljesen meg is áll, és így azért másabb aludni, filmet nézni stb.... -
ricsik
őstag
kérdés:
-ezt a funkciót csak a rmclockkal lehet állítani, csekkolni?
-ennek az egésznek tulképpen mi értelme? kit érdekel, hogy mennyi áramot vesz fel a proci és mennyire melegszik. ha netezek full áram, sebbességen 35 fokos a cpu, ezt minek lejebb vinni? 3d alatt meg úgy is feljebbviszi a cuccokat nem?
valaki magyarázza már el!!! thx -
csimmasz
aktív tag
válasz
bolondember #24 üzenetére
Nekem automatikusan szabályoz le fel a proci.
Netezgetek 1000MH 1.13 V-on amint bekapcs valami 1800 MH,stb
Viszont az energiagazdálkodás beállítását csak itt tudtam meg.
Persze a kézikönyv is írja csak ugye ...!
[Szerkesztve] -
krystman
őstag
Nektek rendesen működik a Cn'Q Win64 alatt?Mert nekem nem megy,csak 32bites win-nel.1.2.2 a driver a procihoz és Minimálisra teszem a energiagazdálkodásnál.És ugyan úgy 2Ghz-en megy.
-
chop
őstag
válasz
bolondember #22 üzenetére
jaaa, ertem mar..mondjuk ezzel oda a kenyelem..
-
chop
őstag
válasz
bolondember #16 üzenetére
masik profil, 4X-es szorzo, 1 volttal, 1060 mhz. szal levenni mar leveszi
de pl ha tomoritek, akkor nem allitja vissza a szorzot.. -
Gabás
addikt
Ha Cool&Quiet-et akartok WinXP-ben, telepíteni kell egy processzor-vezérlőt! Senkinél sem láttam, hogy ezt leírta volna. Mondjuk, mikor én ezt akartam, megnéztem az alaplap kézikönyvét. Az elég homályos volt, de megakadt a szemem egy olyanon, hogy driver. Anélkül nekem se ment ám, akármilyen power-baeállításokra tettem, biost frissítettem, vertem a fejem a falba etc. Kerestem aztán vaj egy órát az Asus honlapján, de persze csak a progi van fent, legalábbis én egyszerűen nem találtam. Előbányász alaplap CD, na azon rajta van, csak ne a kezelőfelöületről próbáljátok elérni, plíz.
Remélem, van, akinek ez segített. -
chop
őstag
válasz
bolondember #17 üzenetére
oke, megprobalom, koszi megegyszer
-
bolondember
MODERÁTOR
huhh, azt, h pontosan melyikbe, meg minden, azt nem tudom, nem vettem eszre, h 939ed van, SRY...
Joval ujabb RMClock utilityd van, de ha minden igaz, csinalj meg egy profilt, ahol a minimumokat allitod be (polo 4*200, 1.00V), es apply.
Aztan probald meg a profilvaltast...
megj.: nem 1-3 vagy 2-4 ha dual?! -
chop
őstag
válasz
bolondember #14 üzenetére
-
bolondember
MODERÁTOR
kuldj egy screenshotot a Management fulrol, pls!
Amugy ott be kell allitani a minimum feszt/szorzot, meg az alap feszt/szorzot, es utana muxik...
De mondom, a gond lehet, h ott lesz, h a 2 modul miatt nem megy, esetleg mashova kell tenni oket (teszem azt 1-3, 1-4, nemtom)...
Regen nekem is ment 1 modullal, aztan a masodikat beleteve mar nem, szinte azonnal fagyott a szentem... -
chop
őstag
[link]
ott van zolddel (van egyaltalan jelentosege? en jozan paraszti esszel azt gondolnam, hogy van, megpedig az, hogy rendben van, aktiv. de igazabol fogalmam sincs), hogy Cool'n'Quiet
mod:
konkretan amugy mit kell allitani? mert a management resznel atallitottam minimalra az ac profile-t es a battery profile-t is, de nem tortent semmi.(nyilvan apply-ztam)
vszt van valami, ami ismeros a biosbol:
advanced > acpi state to show/modify:
S1 (POS)
S3 (STR)
ez mi akar lenni?
[Szerkesztve] -
chop
őstag
válasz
bolondember #10 üzenetére
koszi, utananezek
-
bolondember
MODERÁTOR
van 1 progi fenn a neten, azzal jobban be lehet loni a C'nQ-t...
RightMark CPU utility - vmi ilyesmi...
Amugy megvan ra az esely, h a 2 memoria modul miatt nem megy a kulendkvijet, 1el nekem is ment, 2vel nem - nezz utana a hasznalati utasitasban (az alaplapodeban, ott valszeg a C'nQ helyet is megtalalod a biosban....) -
chop
őstag
ez a cool 'n' quiet nekem se nagyon akar menni..amikor a vezerlopultban az energiagazdalkodasnal ramegyek a maximalis telepre, es leokezom, akkor bumm, lefagyott az egesz, csak reset segit.
GB lapom van, ebben hol kell engedelyezni a c'n'q-t? power managmentben nem lattam ra utalast -
pip
aktív tag
megoldódott, be is írom a titkot, hátha valaki cool&quiet-re keres rá.... Engedélyezni kell a control panelben a power management alatt a maximum power saving opciót. Természetesen miután a biosban már engedélyeztük a c&q funkciót. Ennyi. Az AMD oldaláról érdemes a legújabb CPU meghajtót letölteni, az alaplapgyártók oldalán nem mindig a legújabb van feltéve.
-
pip
aktív tag
Egy Asus K8S-MX lapom van (plusz A64 2800+) es nem tudom beiinditani a Cool'n'Quiet funkciot. Letoltottem a meghajtot a gyarto honlapjarol, sikerult is telepiteni, a setupban a Cool'n'Quiet enabled, de semmi jel nem utal arra, hogy mukodne is. Minden rendszermonitorizalo progi allando 1800 MHz-et mutat (ez a nevleges ertek), soha nem megy ennel lennebb, valamint a hutoventilator is allandoan 3300 rpm-en forog, a CPU homerseklet pedig 35-36 fok, a task manager szerint a CPU kihasznaltsag csupan nehany %. Mit kell tennem? Az Asus honlapjan azt irja, hogy csak telepiteni kell a processzor meghajtot majd utana valami Cool'n'Quiet utility-vel ellenorizni hogy megy-e. En ilyet sehol nem talalok, de hogy nem megy, az tuti. Az oprendszer WinXP. Valaki tudja hogy mit lehet tenni?
-
Mania
senior tag
válasz
Sir Riccio #1 üzenetére
Nálam a BIOS frissítés oldotta meg a gondot.
-
Sir Riccio
addikt
Üdv mindenkinek! szeretnék segitséget kérni ha van valai aki ismeri a DFI NF3 Lanparty UT-t. Az első konfig dfi mb+a64 3000+cg CPU + 2x GEIL 512 /400 value kit + Ati 9700pro VGA + Samsung SATA 120 GB HDD + DTK 400 w táp. a gondom a következő ? A C&Q sehogy se akar menni. Ha engedélyezem néhány perc után merev képernyő azeredmény. Előzőleg próbálkoztam 2x256 /566 os ADATA rammal az eredmény azonos volt. Egy db 512/566 os ADATA modullal még tunning mellett is atom stabil volt. Megpróbáltam a dimmek összes variációját, eredmény nélkül./ 1-2 1-3 2-3 / A feszültség értékeket is megemelem -eredmény nélkül. Most minden érték autó-n van, C&Q nélkül atom stabil 10x240-en 2400MHz/
A második konfig: DFI NF3+ A64 2800+ cg CPU + 1 db Hynix 512/400 /D43/ RAM + ATI 9600 pro VGA + Samsung 120 GB HDD + DEER 300W táp. A C&Q
el sem indul tehát nem müködik, természetesen az NV5,10 driver telepitve, a CPU driver szintén, biosban engedélyezve, a minimális energiagazd. engedélyezve van mindkét konfignál. Kérem ha valakinek van ötlete, vagy ha tud segiteni, ugy tegye meg. előre is kösz!!!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Google Pixel topik
- Milyen routert?
- Synology NAS
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ajka és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest