Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz wwenigma #28814 üzenetére

    Szívesen lennék bétatesztelő, de sztem van pár százezer balek, aki elvégzi ezt a munkát. ;)
    Végre kicsit átmentünk On-ba. ;)

    Az leginkább játékfüggő, hogy a javított beállítások működnek-e, a mutatott teljesítmény alapján eldönthető, van-e hatásuk. Ált. van, és persze csökken a teljesítmény. Viszont, ha már van egy erős kártyám, nehogy már gagyi grafikát kelljen néznem, mert máshogy nem fut egy játék. :((

    Hidd el, el tudom dönteni mikor a játék a hunyó, és mikor a driver, no meg mikor a user. :D Ha ua. driverrel NEM az AMD gyári profilt használva rendben működik egy játék, gyárival meg pl. laggol, akkor egészen biztosan a driverben van a hiba, hiszen éppen az alkalmazásnak adtam át a vezérlést (bizonyos értelemben, az optimalizálás kikapcsolásával), ezért lett jó. Ugyanígy lehetett tudni a régebbi BF4 verzióknál, amikor AMD-drivertől függetlenül ua. hibák léptek fel, hogy a játékkészítőknél a hiba.

    Sajnos AMD-nél soxor csak gyári profilra optimalizálják a meghajtókat, és ha az ember magasabb minőségre vágyik, könnyen hibát kap, ez szintén az AMD sara. Én pl., ha már van Edge-detect élsimítás, azt preferálom, ahogy a supersampling-et, kiváló textúraminőséget, stb. Egy gyengébb kártyával nyilván hidegen hagyna, de éppen azért vettem jobb karit, hogy minőségi grafikát élvezhessek. Véleményem szerint pedig komoly hanyagság (ill. egy jelentős vásárlóréteg igényeinek semmibe vétele), ha az AMD ezt nem biztosítja számomra. Egészen egyszerű lenne, ha a driver a hardverhez kalibrálná magát, de akkor persze rögtön kiderülne sok hiba (bár jelen esetben éppen a minőségi beállítások javították a dolgot).

    Remélem, DX12-vel végre megoldódik ez a gyakori probléma, mert hogy Mantle-lel nem, az már bizonyított. :((( Bár amit jelenleg "Mantle" címszó alatt látunk, annak sztem vajmi kevés köze van ahhoz, amivel beharangozták.

    Out: Tudtommal csak a HD4xxx sorozat támogatása szűnt meg. Megfelelő OS-re megfelelő driver kell neki, oszt' jó napot. Már ha nem csinált egy rendszerpucolást restart előtt, mert akkor jöhet a win reinstall.

    [ Szerkesztve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák