Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz #00137984 #25887 üzenetére

    MPC HC video átalakítása képes 10bites RGB videójelet kényszeríteni, ami javitott a képminőségen.

    Az a baj, hogy nem.

    Ami benne van (amit még Árfa Attila írt hozzá már vagy 3-4 éve?) az sohasem működött. Vagyis nem egészen azt csinálja, amit a neve sejtet. 10 bites felületen dolgozik, de 8 bites marad a display mode, csak ditherel közben, ezért látszkik simábbnak egy szintetikus gradiens.

    Valamikor 1-2 éve Jan Willam (ha jól betűzöm még fejből a nevét) írt hozzá egy patch-et, ami ténylegesen 10 bites display mode-ot állított be D3DFS módban (DirectX-el és consumer VGA-kkal csak úgy lehet, de az működik is).
    Ahhoz még én is hozzácsaptam valami ~100 sornyi kódot (plusz Attilát is rávettem, hogy a régi static dither mapot generálja le nekem 32 biten is, csak úgy a placebó kedvéért, de Jan tett bele dinamikus dithert is shader-ekkel), ami be is került az ő test build-jaiba.

    Aztán nem tudom mi történt, de azok a régi test build-ok már nem érhetők el sehol. Az MPC csapat sohasem fogadta el a patch-et, ha be lett egyáltalán küldve valaha (végig világos volt, hogy nem igazán szeretnék ezt a "high end" témát akkor sem, ha opcionális, és kis hardware igényű marad az alapbeállítás, inkább csak kísérleteztünk), én pedig sohasem tettem félre itthon sem exe filet, de forráskódot, vagy akár csak a saját patch-eimet sem (azt hittem majd Jan elintézi, hogy bekerüljön a hivatalos kódba).

    Ő utána nekilátott írni egy DX11-es video renderer-t, ami közvetlenül a 32 bites frambuffert tolja át a kimenetre, hogy kezdjen vele a VGA, amit szeretne (gyakorlatilag ditherelje addig, ami a csövön -vagyis pl. HDMI kábelen- kifér). De szerintem neki is akadt valami jobb dolga közben, mert később ennek már sohasem láttam nyomát.

    madshi (madvr fejlesztő) is beszélt a 10 bites display mode-ról mikor kész lett a D3DFS mód, de ő is megfeledkezett erről. Az MPC-sekkel egyetemben, szerintem ő is alábecsüli a kompatibilis hardware-ek számát és az ezt használni vágyó szűk réteg örömét.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák