Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cruising6
csendes tag
Sziasztok!
Arra szeretném csak használni a multiavchd-t hogy MTS kiterjesztésű kamerával felvett fájlokat BD25-re írjak. Nekem tökéletesen elég lenne az ha elindulna a lemez és szépen sorban jönnének a fájlok ahogy belehúzkodom azokat a programba.Nem fontos a menü sem.
Meg is csinálja ki írás után el is indul a felírt tartalom, de nem tudok ugratni fájlok között, csak tekerni ami rendkívül bosszantó. Továbbá feliratot is rak ki alapértelmezésben ami nincs is igazából a videóhoz.
Tudna valaki segíteni benne miket és hogy pipáljak/ne pipáljak hogy megoldódjon a léptetés és a felirat kikapcsolás problémája? Talán a képen keretezett dolog lesz, ami alatta van az pl micsoda, ami szintén ki van pipálva(Post process SRT/SSA subtitles)?Újrakódolásra sincs szükség, a formátum teljesen megfelelő amit a kamera készít.
-
gg72
veterán
válasz
paolinho #6058 üzenetére
Először is, a formátum neve immár lassan 15 éve: Blu-ray.
Egy 25GB lemezre nem fér fel 25GB, hanem kb. 23. Természetesen egy lemezre ennél nagyobb mennyiségű adatot nem lehet felírni és az író-program ezt nem fogja lerövidíteni neked, ehhez egy tömörítő program kell, amiből már kismillióféle van. Mindkét szoftver leírása itt van fent az összefoglalóban. Ha eleve olyan anyagot tömörítenél, aminek van menüje, a BDRebuilder ezt megoldja. Ha magad akarsz menüt kreálni, az már problémásabb, de pl. a multiAVCHD-vel megoldható. Egy sima MKV átalakítására BD formátumra menü és tömörítés nélkül a tsMuxeR a legegyszerűbb program.
-
yvsmad
őstag
válasz
DavidVilla26 #5964 üzenetére
Ezek az akárhonnan letöltött MKV-k nem szabványos tömörítéseket tartalmaznak. Ha MKV fájlként játszod le, akkor a legtöbb mai MKV képes készülék simán lejátssza. De ha szabványos BD formátumot akarsz, akkor nem elég átmuxolni egy adott könyvtárrendszerbe, hanem át is kell konvertálnod az egész filmet, mert a legtöbb BD lejátszónak szabványos tömörítés kell. Az átkonvertáláshoz használd a multiAVCHD programot, minden BD lejátszóval kompatibilis formátumot tud.
-
yvsmad
őstag
Én anno Sony AVCHD kamerát azért vettem, mert azt hittem, hogy kompatibilis mindennel. Aztán a felvételt tartalmazó SD kártyát beraktam a Pana BD-lejátszómba és nem volt hajlandó felismerni. Pedig jó volt a kódolás, codec-ek, meg minden, csak a Pana egy picit más könyvtárstruktúrát keresett, mint amit a Sony írt, így használhatatlan lett az egész. A megoldás a multiAVCHD-ben lévő strict könyvtárstruktúra volt, amit minden lejátszó szeret. Csak át kellett húzni az anyagot és már játszotta is le a Pana, mint a kisangyal. Ez 2009-ben történt, azóta nem sok változott. Aki mindennel kompatibilis formátumot akar, az húzza át a HD anyagát strict üzemmódban a multiAVCHD-n
-
Watt25
veterán
Ha valakit még érdekel a küzdésem: végül arra jutottam, hogy le van sz*rva, AVCHD lemezt készítek. Azzal nincsen gondom, talán másnak sem lesz.
De ez vicc. Az összes Blu-ray authoring program, amit kipróbáltam, f*s.
1. Nem tud menüt.
2. Kérdés nélkül újrakódolja a nagy gondossággal Blu-ray szabványnak megfelelően kódolt videómat.
3. Nem lesz jó a BDMV struktúra, amit csinál.
Ezek közül a legtöbb probléma a 2-es ponttal van, szinte minden program azt hiszi, hogy qrvaokos és majd ő jól kódolja a videót...
Egyedül a multiAVCHD az egyetlen, amelynél csak a 3. pont áll fenn, úgyhogy maradtam annál.
Az összes fizetős program egy rakás sz*r. Még jó, hogy nem fizettem egyikért sem, nem ér egyik se semmit. -
yvsmad
őstag
A multiAVCHD-ben amikor indítod a konvertálást, mindig AVCHD strict formátumot válassz, ne BD-t vagy sima AVCHD-t. Az első kísérleteket meg érdemes újraírható lemezre írni és csak ha minden OK, akkor véglegesítsd. Saját tapasztalat, hogy mindig van mit finomítani, amit nem tehetsz meg, ha már elsőre végleges lemezre írod ki az anyagot.
Ha meg felhasználóbarátabb programot akarsz, akkor javaslom a Roxio MyDVD-t (ami tud AVCHD-t és BD-t is). Sokkal többet segít a vágásban, fejezetekre bontásban, mozgó menük összeállításában, stb. a grafikus felületével, mint a multiAVCHD. -
Watt25
veterán
Igen, éreztem, hogy nem teljesen ide tartozik, bár az összefoglaló azért elég részletesen taglalja, szóval, nem egyértelmű.
A PowerDVD-t kipróbálom, köszi! Arra még rájöttem, hogy úgy állítottam be a multiAVCHD-t, hogy a menüvel jöjjön be a lemez (ezért jelenik meg a TOP felirat az előlapi kijelzőn), és lehet, hogy ezzel szúr el valamit. (Bár a többi AVCHD-s lemezeimet is így írtam és azzal nem volt gond.) Majd még megpróbálom úgy, hogy ne a menüvel, hanem a filmmel induljon.
Találtam egy hasznos proggit, csak még azzal nem sikerült a hiba okára rájönnöm. -
Watt25
veterán
Mivel a kamerám 50p-ben rögít, sosem írtam még igazából teljesen szabványos BD Video lemezt, mindig AVCHD lemezt készítettem multiAVCHD-val. Az asztali lejátszómat is úgy vettem meg, hogy a boltba elvittem egy olyan lemezt, amit így írtam és azt a lejátszót vettem meg, ami gond nélkül lejátszotta. (Pioneer BDP-150)
Most viszont szabványos lemezt kellene írnom, 50i videóval. Meg is csináltam a videót, multiAVCHD-val beállítottam, hogy most szabványos BD lemezt szeretnék. Nagyon sok szenvedés után, de sikerült hiba nélkül megcsinálni a fájlokat. Van mozgó menü, fejezetek választása, meg minden, ami kell. VLC-ve betallózva a könyvtárat működik is, de ha kiírom lemezre, akkor nem játssza le az asztali lejátszóm. (Elvileg felismeri a lemezt, kiírja (az előlapi kijelzőjén), hogy BDMV, aztán megjelenik, hogy TOP és ott lefagy...)
A kérdésem, hogy van-e olyan ingyenes szoftver, ami kiköpi egy BD videó könyvtárstruktúrára, hogy mi lehet vele a gond...?
Esetleg próbáljam meg áttolni az egészet BD Rebuilder-en? -
mikldesign88
csendes tag
Van egy problémám a MULTIAVCHD programmal. Nem klasszikus videoszerkesztésre akarom használni, hanem úgynevezett Pure Audio Blu Ray lemezek készítésére. Sikerrel létre is hoztam pár ilyen lemezt, de belefutottam egy váratlan akadályba. Nagyfelbontású 5.1 es zenék esetében hamar 4Gb nál nagyobb wav állománnyal találja szemben magát az ember, amit Audacityvel simán tudok szerkeszteni. Amikor azonban beolvasom a audio Titlet a multiAVCHD programba, és ki akarom írni ISO formátumba, muxolásnál az egész program leáll! Nem csinál semmit. Ha a file kisebb 4Gb nál akkor megszerkeszti, ha nagyobb, akkor leáll. A gyanúm a tsMuxeR progira terelődött, mert abba beolvasva a wavot, az is lefagyott, egy 7Gb os audiofilenél kb 38% on. Találtam olyan tsMuxeR programot, (a legújabb verzió) ami gond nélkül elkészíti a m2ts konténert, ha azonban az iso filet beolvasom DaemonToolsba, és MacGo ban megnyitom, nincs hangsávom, de vannak Chapter pontok. Ha pedig Leawo playerben nyitom meg, van menü, van hang, de nincsenek Chapterpontok. Mi a szöszt tudnék tenni, hogy renesen működjön ez a program? Vagy esetleg erre nem alkalmas? Azt a tanácsot nem kérem, hogy 4Gb onként törjem el a zeneszámot. Egy szonátát képzelj el amikor tracket vált. A betömörítés sem elfogadható, mert én nagyfelbontású, veszteségmentes zenéket akarok hallgatni.
A másik probléma, hogy a multiAVCHD ben nem tudok hozzáfúzni a stereo track hez egy Multichanel tracket, mert csak a stereot készíti el, a Multit következetesen lehagyja. A tsMuxeR ezt simán megcsinálja. Mit szúrok el? Tudna valaki segíteni? -
gg72
veterán
-
Memora
senior tag
Sziasztok, multiAVCHD-vel kapcsolatban nem tudja valaki, hogy BD reauthoring-nál hogy lehet beállítani azt, hogy a több playlist-hez is hozzárendelt video file-okat ne jelenítse meg többszörösen a properties - compilation ablakban? Mert ez esetben -főleg ha transcode-onli szeretném- a kész BD-be ezeket a file-okat többszörösen építi be, akkor is, ha a kiindulási lemezen csak egyszer szerepelnek, csak éppen több playlist is kapcsolódik hozzá. A program ugyan figyelmeztet ilyen esetekben, hogy pl: "transcoding may also effect / playlist #5!", de nem tudom, hogy ilyenkor melyik file-t lehet transcode-olni a duplikációk közül, hogy az új lemez is pontosan ugyanúgy működjön, mint a kiindulási lemez (azaz pl: egy több részből álló címlista, külön-külön is, de a "play all" opcióval egyben is megnézhető compilation rendesen működjön).
-
gg72
veterán
válasz
Csabroncka #5189 üzenetére
[AnyDVD HD]
A visszaalakítás nem lesz egyszerű, mert a TS Muxer-rel habár meg tudod csinálni, de azzal nem tudsz több címet (részt) összefűzni és menüt sem készít. Ezekre a célokra a a MultiAVCHD-t ajánlom. -
Aurig@
őstag
Üdv.
Remélem jó helyre írok, mivel BD írással kapcsolatos.
Egy kérdésem lenne csupán: mivel tudok összefűzni két Blu-ray filmet? Menü nélkülit már többször is (legalább 20 alkalommal) csináltam, de olyat, hogy az első lemezen menü van és meg is maradjon, ilyet még nem .
Menü nélkül a multiAVCHD-vel készítettem mindig a két lemez összefűzését, de ebben a szoftverben olyan opciót, hogy a menüt is megtartsa, nem találtam!
A két film (lemez) simán ráfér egy BD50-re, ezért szeretném őket egy lemezre tenni!
Ehhez kellene segítség, tanács!
Köszönöm az ötleteket, előre is!
-
Watt25
veterán
A multiAVCHD-ben a Title Properties ablakban a Chapters fülön az Apply gombtól jobbra lévő beviteli mező mire szolgál? Alapból 12 van benne, de mi ez?
-
Watt25
veterán
A videóim szerkesztéséhez Adobe Premiere CS6-ot használok, az elkészült videófájlokat pedig multiAVCHD-vel alakítom videó Blu-Ray formátummá. Egy dolog fura.
Ha a Premiere-rel MPEG2-es videót készítek, akkor tök jól működik az, hogy nem is mux-olom vele a videót, hanem meghagyom külön m2v és ac3 fájlformátumban a képet és a hangot. A multiAVCHD ezt jól felismeri és mindent újratömörítés nélkül megcsinál. (Egy problémám van, ebben az esetben a videó Properties képernyőjén a megjelenő videóképkockák a timecode-hoz képest elcsúsznak, ezért a Chapter-ek beállítása kicsit nehézkes.)
Azonban ha H.264-es videót csinálok a Premiere-rel és nem kérem meg "őt", hogy MUX-oljon, akkor a multiAVCHD az így keletkező fájlból az aac hangot kitömöríti és újratömöríti AC3-ba. Ha pedig a Premiere-ben kihagyom a MUX-olást, akkor viszont nem ismeri fel a készült m4v fájlt. Nem olyan vészes dolog, hogy újratömöríti a hangot, de jobb lenne, ha nem így működne. A Premiere-ben nem sikerült beállítanom, hogy MUX-olás mellett AC3-ba tömörítsen.
Van valami megoldás a problémára? -
gg72
veterán
Gondolom régi dolgok/felvételek archiválásáról lenne szó, mert én különben nem látom értelmét AVI-fájlok gyűjtésének.
A multiAVCHD nevű ingyenes programmal tudsz sokféle formátumú videófájlt BD-re írni menüvel együtt. Használatát kicsit szokni és tanulni kell.
De ha van olyan asztali lejátszód (nekem pl. egy Samsung BD-F6500), ami BD-lemezről arra adatként felírt videófájlokat is lejátszik, akkor nincs más dolgod, mint az adott fájlokat BD-re kiírni és az asztali lejátszó menüjében egyesével ki tudod választani az adott videókat. Ebben az esetben nincs szükség semmiféle konvertáló-szoftverre.
-
Watt25
veterán
Többször szóba került a multiAVCHD és a menüszerkeszthetőség miatt nekem is szimpi lenne. Azonban máshol is szóba került az is, hogy vírust jeleznek a víruskergetők a 4.1-es verzióra és most nekem is szólt a Chrome a multiAVCHD letöltéskor. Tud erről valaki mondani valamit?
-
Multibit
nagyúr
#4142-ben leírtam az egyik lehetséges módszert (multiAVCHD). Ott nincs konvertálás, csak authoring. DVD-re és BD-re írva is jól működik a dolog. Érdekes, hogy AVCHD DVD esetén blu-ray lemeznek ismeri fel a játékos a DVD-t (és ilyenkor a BD felület/szolgáltatások jönnek elő a képernyőn). Ez azt jelenti, hogy csak a fájlstruktúrát nézi és nem az adathordozót.
-
Multibit
nagyúr
Tesztelés képpen előszedtem egy AVCHD felvételemet és a multiAVCHD programmal készítettem AVCHD lemezstruktúrát, amit aztán ImgBurn-nel kiírtam DVD-re és BD-re is.
Így néz ki a lemez:
AVCHDTN\
BDMV\
CERTIFICATE\
HDAVCTN\
IISVPL\
details.txt
multiAVCHD.log
multiAVCHD.mpfDune mediaplayerben működik. Gondolom sok más lejátszó is elboldogul vele.
Másnak a gyomlálás jött be: [link]
-
Multibit
nagyúr
MultiAVCHD-val megoldható.
-
Csanoda
csendes tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni multiavchd 4.1 progihoz. Elkészítettem egy 12.db MKV-ból álló sorozathoz komplett blu-ray lemezt menüsen.
Slide menü beállítással. A lemez tökéletesen működik, csak..
Itt a problémám. A fejezet (filmek közti) váltásnál kiírja -megjeleníti) kb.2-3mp-ig az indító 00:00:00 időpontot.
Ez azért számomra zavaró. Ezt a Multiavchd-ban melyik beállítási pontban kellene kivenni? Vagy ez automatikusan megjelenik? Köszi a segítséget. -
eboostr
aktív tag
Köszi a linket! Egyszerű programnak tűnik, szóval egy ilyen menet alapján lehet MKV to BD forumátumot létrehozni:
1.uncropMKV: az mkv. fájl méretre szabása
2.Azt hiszem tsmuxer, vagy multiavchd programban kimenetnek Blu Ray-t megadni
3.(És tetszés szerintem lehet csinálni menüt is filmhez erre én a Ashampoo Movie Menu használom) -
gg72
veterán
-
Locsi
senior tag
válasz
_AttiS_:-) #3265 üzenetére
Próbáld ki a MULTIAVCHD-t. Avval le tudod venni a felesleges részeket. Utána tömöríthetsz a bdrebuilderrel.
-
Memora
senior tag
Kösz az info-kat, a linkelt oldalakból sikerült megtudnom a "Multi-process Encoding"-ról, hogy a 4 magos proci ellenére 1, vagy 2 értéket célszerű beállítanom, mert sajna csak 4GB ram-om van (ráadásul csak egy lassú HDD van SSD helyett a gépemben egyenlőre). Az 1-es érték esetén a BD rebuilder maga állítja be, hogy hány szálon fusson a kódolás, úgyhogy azt fogom először kipróbálni.
Viszont a "B_PYRAMID"-dal kapcsolatban nem lettem okosabb, max: annyival, hogy ez már inkább a programozó guruknak való valami...
...ha a Force Noencode-ot 1-esre állítod (bekapcsolod), akkor onnantól kezdve semelyik videósávhoz nem fog nyúlni.
A "FORCE_NOENCODE=1" parancs ez esetben nekem fölösleges, inkább a custom size-t szoktam állítgatni, alapból nekem 50000MB-on van, így egész biztos nem fog semmit sem átkódolni...Kár, hogy -a sok playlist esetén teljesen összezavarodó- MultiAVCHD-n kívül nincs olyan BD editor program, ahol egyenként lehetne szabályozni a különböző video-fileoknál az átkódolás minőségét. Így továbbra is az extrák külön tömörítésénél maradok, sajnos...
-
Multibit
nagyúr
válasz
PeterKo #3053 üzenetére
Úgy kezdtem a második mondatomat, hogy "Talán"
Ez az uncropMKV progi nem igazán problémamentes - szerintem. Ahogy olvasom a külföldi fórumot (http://multiforum.deanbg.com), érzékeny a path-ban bizonyos karakterekre (pl. ","). Azt is írja a készítő, hogy jobb, ha az uncrop funkciót a multiAVCHD-n keresztül használod (a multiAVCHD is az uncropMKV-t használja). Ha a film betöltése után nem látod a preview képernyót, sanszos, hogy valami nyűgje van a programnak és nem csinálja a dolgát. -
gg72
veterán
válasz
PeterKo #3053 üzenetére
Mondjuk akár ez is egy megoldás lehet. De ha így is teszel, nem fogja tönkretenni a gépedet, szóval ezt kérdezés nélkül is megteheted...
Azt is kipróbálhatod még, hogy töltsd le az egész [MultiAVCHD] programot és annak a telepítési mappájában keresd meg az uncropMKV-t és onnan futtasd. Lehet valamilyen telepítési fájl hiányzik, vagy maga az x264 segédprogram, amely a kódolást végzi. -
Multibit
nagyúr
Mivel a program használata nem igényel atomfizikai alapismereteket
Ez elmondható sok más - a témával kapcsolatos - programról (ImgBurn, multiAVCHD, stb), mégis kifognak egyeseken -
Memora
senior tag
válasz
szaszapi #2845 üzenetére
Kipróbáltam az ini file szerkesztését, de csak azt értem el vele, hogy most már nem X-eli ki a DTS express-t a menüben, de ha átfut rajta a BD, ugyanúgy kiszórja belőle
Most a multiAVCHD-vel próbáltam ugyanazt a BD-met backup-olni, de az meg kb 4x megjeleníti a fő filmet a menüben, egyenként "blank-olom" a fölösleges hangokat mindegyik playlist-ből, erre a végén hozzá se nyúl a fő filmhez, csak átmásolja...
-
Memora
senior tag
A célom továbbra is az, hogy ami nem kell, az ne foglalja a helyet, pl: nem kell orosz szinkron (kivéve orosz filmekhez
), és nem kellenek 2-30000 kbps bitrátájú extrák sem (ahhoz elég akár 4-5000 kbps).
Nem akarok ráférni BD25-re sem, csak az érdekel, hogy kevesebb helyet foglaljon az adott lemez, pl: ha egy 44GB-ból 35GB lesz, a fentebb leírt módon
A "rip" alatt én pl: a DVD9 méretűre tömörített mkv-kat értem (nem pl: a remux-ot, azért ennyire képben vagyok)
Visszaolvasni viszont tényleg nem volt kedvem, bocs...
Most az a gondom, hogy a BD rebuilder kinyírja a "picture in picture" extrákat (hangot), és az esetleges nézetváltási opciókat. Most a multiAVCHD-hez keresek tutorialokat. -
Memora
senior tag
Szia, én azért nem használom tömörítésre a BD rebuildert, mert kizárólag az extrákat akarom tömöríteni, a fő filmet nem, azt meg nem lehet beállítani a programban, hogy csak azokhoz nyúljon hozzá...
Meg kéne néznem a multiAVCHD-t, de elsőre túl bonyolult az a program. Ott is olyan beállítást akarok, hogy az output ugyanaz legyen, mint az input, kivéve az extráknál, ahol külön beállítom, hogy milyen szinten tömörítsen, és a fölös szinkronoktól akarok megszabadulni. -
vesztes
csendes tag
sziasztok
Légyszíves tegyétek már helyre az agyamat, akkor melyik mire használható és melyiket ajánljátok?
1. DVDFab
2. MultiAVCHD
3. AnyDVD és AnyDVD HD
4. BD Rebuilder
5. TSMuxer
Ha kihagytam valamit, légyszi írjátok már hozzá
Köszönöm a segítséget. -
gg72
veterán
Akkor legyen az, hogy én írok a hardverekről, a szoftveres résznél pedig a következőkről kellene:
- rippelés (pl. SlySoft AnyDVD HD, DVDFab DVD Copy)
- tömörítés (BD Rebuilder, DVDFab DVD Copy) A BD rebuildert vállalom.
- átalakítás (pl. TS Muxer, MultiAVCHD)
- szerkesztés (MultiAVCHD + szaszapi által használt progik)
- írás (ImgBurn, Nero)Meg jó lenne az egyes formátumokról is írni néhány gondolatot, hogy elkerüljük az olyan félreértéseket, mint az előbbi is volt.
-
gg72
veterán
válasz
#92239104 #2520 üzenetére
Gyári Blu-ray filmek formátuma? Nem igazán értem a kérdést.
Blu-ray formátum, BD-ROM: [link]
Ha AVCHD formátumra akarsz kódolni, vagy átalakítani, akkor TS Muxer, vagy MultiAVCHD programot kell használni. Az AVCHD lényege, hogy DVD lemezre kerül felírásra HD (=BD) anyag, így nem igazán értem, hogy miért csodálkozol azon, ha a kódolás végén 4.3 GB-ot kaptál, ui. ez az egyrétegű DVD mérete. Ennek így kell lennie. Illetve lehet még 8.5 GB-ot megadni, ez a kétrétegű DVD mérete.
Ha MKV-t akarsz asztali lejátszón megnézni/lejátszani úgy, hogy az eredeti méret ne változzon, akkor szintén a fenti programokat kell használni, csak célformátumnak ne AVCHD-t adj meg, hanem Blu-ray-t és máris nem fog tömöríteni, feltéve, hogy a kiindulási nagy nem nagyobb 23.2 GB-nál.
-
Multibit
nagyúr
válasz
harcsa11 #2343 üzenetére
A Matroska csak egy konténer, ennyi információból nem tudjuk, hogy mi van benne. Lehet akár xvid video mp3 hangsávval is!
A tsMuxer és a multiAVCHD nem konvertál, csak összefűzi az elemi stream-eket. Tehát a használatuk feltétele, hogy mind a video, mind az audio sávok BD-kompatibilisek legyenek! Még az sem biztos, hogy elég, ha az mkv-ban lévő film BD-ről készült, mert ha csonkolt a kép (pl. levágták az alsó felső fekete sávot a filmről, ezáltal csökkentetve a függőleges felbontást), akkor nem használhatók közvetlenül az említett programok. -
gg72
veterán
válasz
Sasmadar67 #2302 üzenetére
Kétszer is válaszoltam már: #2290 és #2294
ImgBurn-nel csak írni tudsz, ahhoz, hogy két MKV-t (vagy kisebb BD-t) összefűzz egy BD-lemezre, ahhoz a fenti szoftver kell.
Persze ha adatlemezként felismeri az MKV-t a lejátszód (mint M107 kollégánál), akkor jó lesz rá az ImgBurn is. De MultiAVCHD-val tudsz a lemeznek menüt is csinálni, onnan ki lehet válaztani a filmeket, feliratot, stb.
-
gg72
veterán
Pontosan, külföldi BD-k a forrasok. De hat hany olyan film van, ami itthon nem jelenik meg? Mint egen a csillag. Es hany van olyan, amit szivesen megneznek? Rengeteg. Következtetes: ha megtalalom MKV-ban, megnezem ugy. Ezerszer inkabb, mint DVD-n, vagy Divx-ben.
Most öszinten? Hasznaltad mar a MultiAVCHD programot? Tudod mennyiböl all vele egy MKV-t BD-ve alakitani? Kb. 10 perc es ha egyszer mindent beallitottal, onnan gyakorlatilag automatkusan megcsinal mindent. Kösz a tanacsot, de LG-t nem veszek, egy multimedias lejatszom mar van, de mivel a Pana asztalim kepe szebb, ezert is alakitom at az MKV-kat BD-lemezze es nezem meg igy öket. De ahogy mondom, ez csak nehany filmnel van igy, amit tudok, azt en is eredeti formatumban (BD25/50) probalom beszerezni.
De en nem is tudom, hogyan kanyarodtunk el ide, mivel az eredeti kerdes ugye az volt, hogy mivel lehet MKV-kat BD-re szerkeszteni, es nem az, hogy mikent alakitsuk at masok izleseit es szokasait...
-
gg72
veterán
válasz
Sasmadar67 #2293 üzenetére
Ahogy mar korabban is irtam: MultiAVCHD
-
gg72
veterán
Itt nem csak erről van szó, nem igazán értem a kirohanásodat.
Az én esetem pl.: rengeteg olyan film van, ami csak MKV-ban létezik, de az asztali lejátszóm nem viszi optikai lemezről ezeket, így kénytelen vagyok őket MultiAVCHD programmal BD-formátummá átalakítani és úgy kiírni lemezre. Mivel aztán általában ezekből kettő is ráfér egy 25GB lemezre, csinálok nekik szép menüt (hang- feliratválasztás, jelenetválasztás) és borítót, majd már mehetnek is ki a polcra.
Persze, én is jobban szeretem az eredeti lemezeket, de vannak esetek, amikor bizonyos filmek így nem hozzáférhetők, szóval nem kell itt a fejet falba verni... -
gg72
veterán
válasz
Sasmadar67 #2289 üzenetére
ImgBurn-nel csak kiírni tudsz dolgokat, a szerkesztésre/összefűzésre pl. MultiAVCHD ajánlott (részemről).
-
Multibit
nagyúr
Használhatod a join gombot, de ilyenkor a lemezről csak folyamatosan lehet lejátszani a klipeket, esetleg tudsz léptetni előre-hátra közöttük. Azért javasoltam a multiAVCHD-t, mert azzal kulturált menü készíthető, így közvetlenül tudsz a számok között válogatni, előadókat, címeket lehet így megjeleníteni. Statikus képek, vagy videók klipekhez illesztésére van lehetőség. A hátterek variálásáról nem is szólva. Ha az ember időt, energiát fektet bele, legyen igényes a munka!
Szerk:
> Hibát nem jelzett a muxer.
Miért jelzett volna? A program nem tudja kitalálni, hogy te mit szeretnél?
Az a baj, hogy az emberek hozzászoktak wizard jellegű alkalmazásokhoz, amik megpróbálják kitalálni, hogy mit akar a user. Jobban szeretem az egyszerű tool-okat, ahol mindent én tartok kézben. -
Multibit
nagyúr
> Elindítottam, de ott egyszerre a 15 darab zene hangja szólat meg
> és a kép beakadt.
Vinyóról, kiírás előtt történt ez? Húú, akkor Te valamit nagyon eqrtál! Használtál már azelőtt DVD/BD muxer programokat? Jól látom, hogy több apró (1GB-os) fájlból akarsz BD-video lemezt készíteni? Ezek valami videoklipp-féleségek? Ha ez a helyzet, akkor neked nem a tsMuxerGUI-t kell használnod, hanem a multiAVCHD programot! -
Multibit
nagyúr
A tsMuxer-re gondolsz? Próbálkozhatsz BD Rebuilderrel vagy a már említett multiAVCHD-val, de ezek is a tsMuxert használják muxolásra.
Nekem csak akkor volt gond a filmmel, ha már az alapanyag gázos volt. Ezek jellemzően netről letöltött, okos releaserek által mókolt anyagok, rendszerint mkv konténerbe nyomorított filmek. Találkoztam már BD remuxszal is mkv konténerben! Agyrém!
Ha én magam szedtem le valamit BD-ről, az eddig mindig működött.
A kész BD-struktúrát leellenőrizted számítógépen (merevlemezről, kiírás előtt)? Ott is akad, vagy csak a megírt lemezről? -
gg72
veterán
Az Avisynth fent van a gépeden?
A Multiavchd segédprogramja ez, így lehet ezt is fel kellene tenni.
Hát ennek a kezeléséhez nem kell semmi különös tudnivaló, jobb oldalon állítsd be, hogy mi legyen a kimeneti méret, de ezt magától is megteszi. Aztán Queue és Start.
Alul a stream list-ben kijelölheted, hogy milyen hang- és feliratsávokat tartson meg. -
sensor060
aktív tag
Mondok 1 példát : egy ember, nevezzük főnöknek hoz nekem jópár 1080p-s, viszonylag kisebb mkv-ket (videokamerával felvéve), ezt kellene 1 lemezre tennem, de ne mkv-ben, mert azt nem játssza le az ő lejátszója. MultiAVCHD jó is erre, csakhogy az mkv-k cropoltak. No, ekkor jön jól ez a kis progi, az uncropMKV, és csinálok belőlük jóféle 1920x1080-as mkv-ket, abból már könnyen lehet m2ts-eket csinálni, abból meg már mehet is az AVCHD-be. Például...
Tudom, hogy az eredeti, 50 gigás blu-ray forrás a jó (most is csinálgatom a Back To The Future 1-2-3-at), de néha jól jönnek ezek a kis programok, meg főként a tudás, hogy ilyen is van, és ritka esetekben nem baj, ha meg tudom oldani a problémát.
-
sensor060
aktív tag
válasz
adamcsik #1284 üzenetére
Hello !
MultiAVCHD-hoz nagyon keveset konyítok, de leírom ide a tapasztalataimat, hátha segít valamit.
Szóval mkv-kat is lehet felrakni egy lemezre, és menüt csinálni neki, de előtte ezeket az mkv-kat át kell konvertálni 1920x1080-ba, különben vagy széthúzza őket, vagy nem fogsz látni semmit sem.
A másik, hogy kell hozzá Avisynth, ezt külön kell felinstallálni.
A menü szerkezetébe én nem nyúltam bele, de lehet rá szöveget írni, meg lehet változtatni a karakterkészletet, lehet háttérképet rakni, aláfestő zenét (alapból is van egy), de a lényeg a fentebb leírt, előbb azt kell megoldani. Ahhoz viszont már nem elég muxolni, át kell konvertáltatni mkv to blu-ray opcióval valamilyen programmal, például DvdFab8.
Ha a beállításokhoz nem nyúlsz akkor az elkészített BDMV és CERT struktúrájú filmet a ˇ\AVCHD-[dátum] nevű könyvtárba fogja tenni. -
adamcsik
aktív tag
Valaki esetleg leírná "szájbarágósan" a MultiAVCHD.progi használatát. Több mkv filmet szeretnék kiírni BD lemezre, úgy hogy az asztali blu-ray olvasó is le tudja játszani. A válaszokat előre is köszönöm.
-
sensor060
aktív tag
válasz
adamcsik #1187 üzenetére
Lemezenként változik, de a lemezen megadott sebességgel a célszerű.
Ha több filmet teszel a lemezre, és annak szeretnél egy egyszerű menüt akkor MultiAVCHD. -
gg72
veterán
-
kapcsolat88
tag
válasz
james008bond #1072 üzenetére
Hát, rengeteg helyen láttam ezt a kérdést,de jó választ azt nem ...még.A multiAVCHD az nem tudja megcsinálni?[link]
Bár ilyet az életben nem fogok csinálni,vagyis nem tervezemCsak az érdekesség kedvéért keresgélek én is.Ha valahol találok valami biztatót,majd szólok!
-
gyugyo79
addikt
Szia, igazából mindegy milyen a forrás (hi8, video8,digital8 vagy az újak közül MTS, M2TS, TOD, MOD, MP4 stb. stb)
Van több lehetőség és rengeteg szoftver ami tudja azt amire szükséged van.
Egyik lehetőség, hogy beírod a googlebe pld. ezt : blu ray authoring software.Beszerzed a neked szimpatikusat.A profitól mint pld. a fentebb említett Ediustól az egyszerűig TMPGEnc fogsz találni sokat mivel pld az mpg2 -es BD szabványt elég sok ismeri.Az ingyenesek közül szerintem a legjobb a multiAVCHD amihez egy kis támogatásért még kapsz egypár menü templatet is amikkel még jobban fel lehet dobni az egészet de az alap változatban is jók vannak és nem mpg2-be hanem x264 -be dolgozik.Elsőre fapadosnak tűnik de ha megszokod a használatát akkor rájössz, hogy egy iszonyat sokoldalú és nagyon jó kis program igaz a filmbe ezzel nem fogsz csilli villi efekteket beszúrni de egy menüs szabvány bd lemezt simán meglehet vele csinálni és rengeteg formátumot ismer .
Másik, ha szánsz is rá egy kis pénzt (vagy sokat) akkor ajánlom ezen az oldalon a Pro Video alatt a Grass Valley (Canopus) és a Blackmagic Design termékek átnézését.Itt látni is fogod, hogy mi az ára egy profibb szoftvernek de találsz belépő szintű digitalizáló kártyát is ami otthoni felhasználásra tökéletes.
Nekem van profibb kártyám is DE ezt otthoni videózáshoz tényleg csak annak ajánlom akinek nagyon sok felesleges pénze van ilyenre és megengedheti magnak mert ezek a Canopus, Edius cuccok nem erre lettek kitalálva és az árazásuk se olyan. Viszont akinek 2-3 munka után vissza jön egy ilyennek az ára annak bátran merem ajánlani.
-
gg72
veterán
-
gyugyo79
addikt
Szia, szét kell szedni az *.m2ts -t. A magyar feliratot át kell alakítani *.sup- á (Van rá sok alternatíva amivel meg lehet csinálni) aztán a tsMuxeR már látja az összes összetevőjét és össze lehet vele rakni bd szabványú *.m2ts -é.
Ha nem akarsz nagyon belemélyedni akkor kb ennyi egy olyan feliratot cserélj le ami nem fog hiányozni és ha a kész cseréld ki az *.m2ts az újra és ezek után ha mindent jól csináltál és a menüben vagy bárhol azt a feliratot választod amit lecseréltél már jó is lesz.A többit csak úgy általánosságba írom ha valakit érdekel jobban utána tud olvasni.
Ha csak 1-2 dolgot kell kivenni a méret miatt stb akkor multiAVCHD. Ki tud blankolni bármit.Pld. 10 előzetest simán ki lehet cserélni 10 db 1 mp fekete képre .A lemez szerkezete megmarad csak a hely csökken.Ha tömöríteni is kell akkor BDrebuilder. (A multiAVCHD is ki tud szedni felirat/hangsávokat is de én azt is ezzel szoktam mert jobban megoldja a végeredménynél az összes kivett felirat/hang az első bent hagyottra mutat a menuből stb bekapcsolva így nem lehet megzavarni az érzékenyebb asztalikat). Ha a kivett felirat/hang után jó a beállított méret akkor a rebuilder se tömöríti újra a képet marad a gyári.
99% ezekkel mindent meg lehet oldani józan paraszti ésszel. Vannak lassabb profibb megoldások is de ahhoz fapados programok kellenek és nem árt képbe lenni az egész működésével szerkezetével.Ha még jobban bele akar valaki mélyedni akkor egy magyar srác csinált programot amivel a + megfelelő progikkal a BD menüt is szerkeszteni lehet pld a berakott magyar hang/felirathoz a menüben is magyar a választó gombot rakni így nem pld. a spanyol megnyomásakor indul magyarul. google -> BD edit, EVO demux (Pelican)
x.264 vs h.264 vs vc1 sokat lehet olvasni róluk csak rá kell keresni. Ne keverjük teljesen össze az első 2 -őt.A gyári bd-k alatt h.264 vagy vc1 tömörítéssel van a film.Elég érdekes viták vannak, hogy melyik a szebb, olvastam olyat aki pld képes kicserélni a másik régióba kiadott h264 -es képre a náluk kiadott vc1 -ét. Én itt most nem akarok állást foglalni
-
gabika1969
aktív tag
válasz
sensor060 #547 üzenetére
Na igen, én is ezt vettem ki a leírásból és tulajdonképpen pont ilyen megoldásra gondoltam én is. Viszont egyelőre nem akar működni, pedig a lírás szerint éppen annak kellene történnie, amit eredetileg kigondoltam és az iso mérte megmaradna az eredeti kb.:38-40Gb.
Nekem gyanús, hogy a multiAVCHD tudná ezt, majd meglátjuk.Közben egy olyan információhoz jutottam, ami másoknak is fontos és hasznos lehet. Nem tudom persze, hogy a fórumon ez volt-e már téma, Te régi tag vagy, ha igen akkor elnézést:
A TotalMedia Theater 5 alkalmas arra is, hogy Hdmi 1,4 kimenettel rendelkező videokártyán keresztül átküldje az MVC 3D jelet egy, szintén Hdmi 1,4 aljzattal rendelkező 3D-s Tv-nek és rögtön - a TV saját szemüvegével - lehet élvezni a Real3D filmeket. Fontos, a két 1,4-es aljzat közzé egyáltalán nem követelmény az 1,4 Hdmi vezeték, megfelelő a sima 1,3-as is. A saját Tv-m és a Bd3D-s lejátszóm között is ez viszi a jelet és működik.
A fent leírt megoldás működik 3D-s projektorok esetében is.
Hát persze ez csak annak jó, akinek eleve ilyen bika gépe van, mert beruházni egy videokártyára, ami erre megfelelő megint csak 45-50 ezer forint. Akinek viszont van 3D-s Tv-je és a fent leírtak szerinti gépe örülhet, mivel a rendelkezésre álló iso fájlt ki sem írni lemezre, ami még mindig drága. Nincs szüksége BD3D lejátszóra, BD íróra, elég a TotalM Theater 5 és egy "megszerzett" 3D Bluray iso fájl. Egy 50Gb-os nyers lemez még mindig 3000-3500 forint. Véleményem szerint a médialejátszók is ebbe az irányba fognak elmenni. Tudomásom szerint az év végére, vagy a jövő év elejére fognak megjelenni az első gépek, amik az MVC kódolást is viszik. Jelenleg egyik sem alkalmas erre, csak az isoban, vagy a "kicsomagolt" BD fájlszerkezetben lévő 2D-s m2ts fájlt tudják elindítani.
Na ennek megfejelése lenne, ha kijönne végre egy néhány jó és persze "elérhető" 3D-s szerkesztő progi, amivel a szinkronokat tudnánk az idegen 3D-s szerkezetbe integrálni.
Nyilván a 3D elterjedésével ez is eljön hamarosan. Ez történt a DVD-k megjelenésekor is.Köszi Nektek még egyszer a segítséget, ha megtudok valamit leírom.
-
gabika1969
aktív tag
válasz
sensor060 #544 üzenetére
Köszi a választ.
Közben megnéztem a Powerdvd-t és a 10 ultrát letöltöttem, de itt megakadtam, mivel ez csak bd meghajtóról tudja lejátszani a 3d-t, egyébként csak az m2ts fájlokat. Nekem nincs bd olvasóm. Az iso-t meg nem ismeri.
Na most megtaláltam az általad említett 3dbd bustert, ami sajnos tényleg fizetős, illetve még nem sikerült találnom olyat, ami nem lite verzió. Ehhez találtam video anyagot, amin már az ssif fájlokat szerkesztik. http://www.biohemmet.se/forum/viewtopic.php?id=1031A 3dBluray.com oldalon is van egy segítség, ami a leírás alapján iso fájl szerkesztést, vagyis pont a más nyelv beillesztését írja le angol nyelven. A multiAVCHD programot ismerteti, és iso fájlról beszél, amit a virtuális meghajtóról ajánl beolvasni.
Látod:Megpróbáltam ezt is, de egyszerűen nem boldogulok vele. Szerintem azzal van gond, amit Te mondtál, hogy a meglévő iso-t nem lehet szerkeszteni. Az m2ts fájl szerkesztéséig eljutok, de a startolás után az AVCHD Disc lehetőséget választva egy kis munka, majd a következő hibát adja:
Még megpróbálom a 3DBDbustert, hátha találok "nem fizetőst" és megnézem az általad ajánlott TotalM P-t is. Még kínlódok egy kicsit, őszintén mondva kezdek lemondani róla és hajlok arra, hogy a legegyszerűbb megoldást, persze a leghülyébbet is válasszam: Az idegen nyelvű iso-t megírjuk lemezre, majd laptopról a magyar szinkront a házimoziba kötve és egyszerre elindítva fogjuk nézni a filmet, amihez nincs magyar nyelv. Persze az eredeti elképzelés lett volna az ÁSZ, de már nincs több ötletem.
Esetleg te is megnézhetnéd a fent leírt javaslatot a 3dBluray.com oldalon:
http://3dblurayiso.com/forums/showthread.php?392-How-to-add-a-new-language-%28german-italiano-french...%29-to-a-3d-blu-rayNagyon köszönöm az eddigi segítségedet, és ne haragudj, hogy fárasztottalak vele.
Ha sikerül valami hasznosíthatót alkotnom, jelentkezem.
Üdv -
-
gyugyo79
addikt
Van egy program amivel elég jó menüs BD lemezeket lehet csinálni mkv-k ból csak sajnos ha le lett vágva a 2 fekete csík akkor egy újra kódolás is szükséges aminek az ideje gépfüggő.( 2-3 film felfér olyan minőségben mint amilyenek az 1080p-s mkv-k).
De ha jó a képarány és a filmek mérete se nagyobb egy bd lemeznél akkor csak a menü generálásának és a muxolásnak az idejét veszi igénybe az egész.
Van BD Re-Author funkciója is, és ingyenes. Ha adományozunk egy kis összeget a készítőjének + funkciók érhetőek még el. multiAVCHD
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2TB Samsung M3 Portable külső merevlemez HDD 100/99
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest