Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#5001) ottkar válasza sylas (#4999) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Madzagos is van valószínüleg.

(#5002) BEE válasza sylas (#4999) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Ezek azok, de csak a felső lesz szerintem jó a K200D-re.
A használatiban megtalálod a pontos tipust.
Létezik vezetékes is, csak az sokkal drágább.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#5003) Zozzant válasza BEE (#5002) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

[link]Ja épp ~1100 FT HongKong-ból postával:) pedig most szar a forint

Ha infrát akar akkor ez: [link]

[ Szerkesztve ]

(#5004) MY2K

MY2K
(fanatikus tag)

photorapid.hu domain címere szeretnék ötleteket várni. Én fotozással és képekkel kapcsolatos felhasználási területre gondoltam. És ha esetleg az ehhez tartozó körítés kivitelezésében tudna segíteni azt is szívesen fogadom. Elöljáróban ennyi!

Navigáció javítás, PC-Szerviz, Webdesign.

(#5005) Szoles válasza MY2K (#5004) üzenetére

Szoles
(fanatikus tag)

De körülbelül mit szeretnél csinálni? Nem kevés fotós oldal van, nem lesz könnyű újat kitalálni szerintem.
Körítés alatt mit értesz? A motort, ami hajtja az oldalt? Ez attól függ, mi lesz az oldalon. Egész más kell egy statikus oldalhoz, vagy egy fórumhoz, vagy egy webáruházhoz.

Nekem egyébként erről a domainről a Rapidshare ugrott be, ezzel a névvel én egy képfeltöltő szolgáltatást tudnék elképzelni. (Csak sajnos abból is már rengeteg van, az újaktól pedig fél mindenki.)

(#5006) philoxenia válasza MY2K (#5004) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Első lépésben tegyél fel linket valamennyi általad elérhető Kezelési utasítás, User's Manual-hoz. Akkor az oldalad népszerű lesz gyorsan. Utána fotós ismeretterjesztő oldalakhoz tegyél fel linkeket pl.

(#5007) Chalez

Chalez
(senior tag)

Hali.

Van egy kis gondom, remélem tudtok segíteni. Van egy Canon A510-es gépem. Na most az utóbbi időben azt csinálja, hogy a lencsevédő nem akar teljesen kinyílni bekapcsoláskor. Ujjal kell rásegíteni. Mintha akadályozná valami... Tipp valakinek? :F

Telón hamarabb elértek! LUXUS és feromonos parfümök verhetetlen árakon, hívj vagy írj!

(#5008) johnjohn válasza Chalez (#5007) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Belement valami homokszem.Ha van valami gyengébb porszívó odahaza, pl. akkus morzsaporszívó stb. akkor miközben nyitod- zárod a lamellát, porszívózd ki.Ez rendszerint segít.Nekem Sony kamerával volt ilyen gondom és ettől rendbe jött.Azért a lamellákat ne szívd ki.

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#5009) Chalez válasza johnjohn (#5008) üzenetére

Chalez
(senior tag)

Ok, köszi. Megpróbálom.Hátha...

Telón hamarabb elértek! LUXUS és feromonos parfümök verhetetlen árakon, hívj vagy írj!

(#5010) MY2K válasza Szoles (#5005) üzenetére

MY2K
(fanatikus tag)

- Gondoltam egy fotózással kapcsolatos webshopra is. Ahonnan rapid gyorsasággal lehet rendelgetni :)
- vagy egy olyan oldal létrehozására amelyről gyorsan el lehet érni bármilyen témában pl: nagyfelbontású fényképeket további felhasználás céljából.
- vagy mindekettő egyszerre :))

(#5011) MY2K válasza philoxenia (#5006) üzenetére

MY2K
(fanatikus tag)

Köszi a hasznos tanácsokat. Próbálok körültekintően eljárni eme témában :)

(#5012) BekeVon

BekeVon
(kvázi-tag)

hy abban kéne segítség hogy ködös tájképet, hogyan érdemes fotozni? blende,záridő,szűrők stb?

előre kösz a helpet

______ http://bekevon.deviantart.com ________

(#5013) ottkar válasza BekeVon (#5012) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Tájképet eleve jobban kell rekeszelni mint más képet.Pontosan kell exponálni. Szűrő minek.

(#5014) philoxenia válasza ottkar (#5013) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Polárral a köd egy részét kiszűrheti, ha ki akar emelni valamit.

(#5015) adik válasza philoxenia (#5014) üzenetére

adik
(őstag)

A "ködös tákép" miatt nem hinném.
sztm semmilyen szűrő nem kell. A többinek nemhinném, hogy befolyása lenne. Bááár, az nd-szűrőből kiindulva, akár még lehet is, akkor viszont tág rekesz.

Ketto, csipkebokor vesszo!

(#5016) ottkar válasza adik (#5015) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

De az eleve gyengébb megvilágítás miatt felesleges az ND és rossz ha a rekeszt tágítjuk. Meg az ND szűrő döntően a záridő növelésére hivatott. Nagyon ritka az hogy a szűrővel kényszerítjük a blendét a legnagyobb nyílásra, estleg olyan gépnél ahol nem áll rendelkezésre nagyobb zársebesség. Az oroszok pld az 1/500-as Zenithez mindíg pakoltak ND-t.

(#5017) attilav

attilav
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Valamelyik fórumban (lehet hogy itt, már nem emlékszem) be volt linkelve egy honlap ahol akár kiszállással, sensor swab-os ccd tisztítást vállalnak. Vki tudja a címet, vagy egyéb helyet ahol swabbal kitisztítják ? Nemsokára megyünk utazni (péterváradi erőd, kazán szoros) és tiszta mocsok a szenzor :(

[ Szerkesztve ]

(#5018) Szoles válasza ottkar (#5013) üzenetére

Szoles
(fanatikus tag)

A szűk rekesz miért kell? A nagyobb mélységélesség miatt, vagy más oka is van? És mennyire kell rekeszelni?

(#5019) ottkar válasza Szoles (#5018) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Tájképet (városképet) Nem lehet 2.8 v annál nagyobb nyílással csinálni, hogy néz ki hogy lefényképezed a Lánchidat és a budai fele életlen lesz? A ködös kép mindíg tájkép. Ha akkora a köd hogy 2m-re látni akkor meg már nem lehet fényképezni.

(#5020) philoxenia válasza ottkar (#5019) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Ez? bár itt a színek utómunkáról mesélnek.Ilyen képeknél, meg jól jöhet a polár.

(#5021) BEE válasza BekeVon (#5012) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

A ködöt kiemeli a képen egy kis túlexpó.
A ködöt szemre világosabbnak látjuk mint amit a fénymérő mutatna,
érdemes adni neki némi pluszt.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#5022) Szoles válasza ottkar (#5019) üzenetére

Szoles
(fanatikus tag)

Tehát akkor a mélységélesség miatt. Jól sejtettem, csak azt hittem, valami más oka is lehet. Kösz.

[ Szerkesztve ]

(#5023) werttzui válasza philoxenia (#5020) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Ez már nem kép vagyis nem a klasszikus értelemben ez inkább már művészi fotó sok ps-el :)

CHIHUAHUA

(#5024) philoxenia válasza werttzui (#5023) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Nekem a ködről és a fényképezésről már eleve az ilyen "művészies" képek jönnek elő először.
Itt is művészi a hatás, holott ez természetfotó valójában.

(#5025) kano

kano
(PH! addikt)

Sziasztok!

Ma voltam egy vízilabda meccsen és rá kellett jönnöm, hogy nagyon nem tudok még fényképezni a K10D-mel. Auto módban kattintgattam, de még íyg is rengeteg bemozdult kép ill. alulexponált vagy túlexponált kép lett. Sokat kell még olvasgatnom a használatiját.

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#5026) ottkar válasza philoxenia (#5024) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Csak az a bajom vele hogy ez nem köd ilyen köd nincs.Pláne telével ez a rókica nem is látszana.Ugyanis a köd fölött pára van, mindíg.

(#5027) ottkar válasza kano (#5025) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Auto módban? Gatyaúristen!

(#5028) philoxenia válasza kano (#5025) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Igazából sport fotózásánál, de általában bármilyen adott helyszín, adott fényviszonyok melletti fotózásánál, jobban jársz a jól eltalált manuális beállításokkal, mint az auto móddal. A gép nem mindig tudja kitalálni mi is a téma valójában.Sportnál mondjuk eleve érdemes rövid záridővel, fotózni, hogy a bemozdulást, ha nem cél, elkerüld. Azonkívül telével fotózva a reciprokszabályt is érdemes eleve figyelembe véve beállítani a záridőt.

(#5029) philoxenia válasza ottkar (#5026) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Most szőrszálhasogatsz? Igenis van olyan, mikor a pára a talaj fölött egy szinten megállapodva lebeg, ez lehet pár centi és pár méter is. Na most a klasszikus köd is ilyen, csak ott pár tíz, illetve pár száz méter is lehet ez a réteg. Azonban olyan szabályt nem ismerek, ami a köd fogalmát, a talajtól mért távolság alapján határozná meg.

(#5030) ottkar válasza philoxenia (#5020) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Mesélnek? Ordítanak! Felesleges az ilyen beavatkozás és rossz is. Pasztellben sokkal hangulatosabb lenne.

(#5031) ottkar válasza philoxenia (#5029) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Tudod hogy nincs olyan párás levegő ami fölött teljesen páramentes a levegő? Teleobjektívvel meg az a kis koncentrációjú pára is erős lesz.Lehetetlen hogy rókica ilyen éles tiszta legyen. Meg se néztem az exifet de nem két méterről csinálta mert akkor meg a bundás nem az egérre figyelt volna.

(#5032) philoxenia válasza ottkar (#5031) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Pedig ez még filmes kép, tudtommal Neki akkor még nem digigépe volt, az exifet nemigen tudod így megnézni... :U

(#5033) Vézna

Vézna
(újonc)

Sziasztok! Olympus E-520-al fotózom és bizonyos fókusztávoknál a fekvő kép jobb felső sarkába átlósan 4-5 ferde csíkot húz, mintha becsillanna valami. Állóra forgatva bal felsőbe megy át ugyan ez mértani pontossággal. Találkozott valaki már hasonlóval? Kösz.

(#5034) Adrian Mole válasza Vézna (#5033) üzenetére

Adrian Mole
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem úgy tűnik, mintha kosz lenne valamelyik lencsén, vagy az érzékelőn (ez utóbbinál úgy értem, hogy ha a fekvő jobb-felső, álló bal-felső ugyanazt a sarkot jelenti) de csak tipp. Ha objektívet cserélsz, ugyanez a helyzet?

42

(#5035) ottkar válasza Vézna (#5033) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Iyenkor képet kell feltenni.

(#5036) Tv

Tv
(senior tag)

Sziasztok! Hallottam egy olyan dolgot, hogy bizonyos esetekben a CMOS szenzoroknak árthat, a túl erős fény (pl. ha a napba fényképez vele az ember, vagy még erősebb fényű dolgokat). Igaz ez? Tehát a szenzor akár sérülhet is ettől?

Long live the Trolls LOLLL

(#5037) Szten Márs válasza Tv (#5036) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Erről volt egy hosszabb vita itt a PH-n, hogy ez vajon igaz-e vagy sem, szóval a vélemények megoszlanak :DDD

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#5038) Cassidey válasza Tv (#5036) üzenetére

Cassidey
(VIP)
LOGOUT blog

ne haragudj de nem mind1? milyen napnal erosebb fenyu dolgot szeretnel fotozni? :F

(#5039) Tv válasza Cassidey (#5038) üzenetére

Tv
(senior tag)

Nem haragszom :) . Mindent szeretnék fényképezni. Munkafolyamatokat gyárban (pl. ívhegesztő robot működés közben, ami azért elég erős fénnyel jár).

Szten Márs : Sajnos és is csak végeláthatatlan vitákat találtam eddig erről már fórumokon :(

[ Szerkesztve ]

(#5040) mcgoat válasza Szten Márs (#5037) üzenetére

mcgoat
(fanatikus tag)

próbáld ki, a kezed legyen a szenzor és egy nagyító legyen az objektív.

[ Szerkesztve ]

Fotós kiegészítők forgalmazása www.mcgoat.hu

(#5041) mcgoat válasza Tv (#5039) üzenetére

mcgoat
(fanatikus tag)

fotózd nyugodtan, nem lesz baja a gépednek, de a szemednek?

(#5042) Cassidey válasza Tv (#5039) üzenetére

Cassidey
(VIP)
LOGOUT blog

koszi, eskuszom elgondolkodtam de nem jutott eszembe semmi :)

(#5043) Tv válasza mcgoat (#5041) üzenetére

Tv
(senior tag)

Nem szándékoztam belenézni szabad szemmel, csakhát a fényképezőnek nemtom hogy állna a hegesztőpajzs/védőszemüveg :)

Cassidey : Semmi gond. Nekem kellett volna jobban kifejtenem, hogy miért is lenne fontos ez most :K

(#5044) mcgoat válasza Tv (#5043) üzenetére

mcgoat
(fanatikus tag)

Pedig van hozzá

(#5045) ottkar válasza Tv (#5043) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Nem hegesztőszemüveg kell hanem legalább egy ND8-as. És esetleg pajzsüveg aminek a külseje tükrös.

(#5046) ottkar válasza Tv (#5036) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

A fény energia, a CCD-t is mint mindent túl lehet terhelni. Azt állítani hogy semmi baja nem lehet az érzékelőnek az fizikailag és logikailag sem lehet igaz. De akár a napba akár ívfénybe fényképezni szűrő nélkül az hozzánemértés. Mellesleg van napra szemszűrő és fotószűrő is, Baader fólia.

[ Szerkesztve ]

(#5047) ottkar válasza ottkar (#5046) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Egy esetben lehet szűrő nélkül napba fényképezni ha olyan felhőréteg van amitől bele is lehet nézni.

(#5048) Vézna válasza ottkar (#5035) üzenetére

Vézna
(újonc)

http://fotok.atomanti.fotoalbum.hu/viewlarge/pictureid/4338928

(#5049) ottkar válasza Vézna (#5048) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

A link gombbal tegyél fel linket hogy közvetlen lehessen használni.

(#5050) ottkar válasza ottkar (#5047) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

[link]

Itt van pld egy eset amikor szűrő nélkül lehetett fényképezni, még egy napfoltot is elkaptam.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.