Sziasztok, remélem ide a fotószerkesztéssel kapcsolatban is lehet kérdéseket írni. 
Pár napja a csodálatos Bodajk melletti Gajavölgyben fényképeztem pár képet a reggeli napfényben.
Itthon teljes nyugalommal megfogtam, és a Windows XP-s képnézegetővel az álló képeket elforgattam a helyes irányba. Ez ugye ráment az eredetire.
Most az a bajom, hogy nem tudom eldönteni, az eredeti vajon jobban nézett-e ki.
Sajnos már nincs meg az összehasonlítási alap, de úgy tűnik, mintha kicsit romlott volna a képfelbontás, ugyan ennek ellenére nem csökkent a méret.
Volt kép, amit az IrfanView programmal forgattam el, majd 100-as értékű (maximális) tömörítéssel jpegnek mentettem. Így 3,5 MB-al több lett a kép az eredeti méreténél.
Ezzel a programmal megnyitva is jelentkezik a hiba, azonban a Photoshop mintha szebben rajzolná ki a képet.
Az egyik kérdésem az lenne, hogy vajon történhetett-e ilyen dolog a leírtak alapján, vagy csak képzelődöm?
A második pedig, hogy ha létezik ilyen, ajánljatok nekem legyetek szívesek olyan programot, amivel biztonsággal elforgathatom a képeimet úgy, hogy semmit se romlik a minőségük.
Előre is köszönöm!