Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kaktusz100

    csendes tag

    Sziasztok!

    A gépemmel számomra furcsa dolog történt: bedugtam a tápkábelt (amiben áram volt) a tápba, és a gép egy pillanatra elindult, majd rögtön le is állt. A hangszórók be voltak kapcsolva, azok pattantak is egyet... Tisztában vagyok vele, hogy előbb a gépbe, s csak ezután a 230-ba kellett volna dugni, vagy a tápot előbb lekapcsolni.

    A problémám pedig: leállt a BIOS órája. XP alatt telik az idő, számolja a másodperceket, de bekapcsolásnál azt az időt mutatja, amikor kikapcsoltam. Gondoltam, hogy esetleg az elem mehetett ki, de a BIOS-ban nem számolja a másodperceket (AMI BIOS-om van). Úgy emlékszem, hogy szokott számolni, amikor belépek a BIOS-ba. Ez egy ASUS P5PE-VM típusú alaplap.

    Frissítettem a BIOS firmware-ét, de semmi.
    A gép hangszórója nem csipog, tehát a bootolás előtt nem jelez hibát magáról a gép, minden tökéletesen működik.


    A kérdésem hozzátok: szerintetek mehet a kukába az alaplapom? Vagy lehet, hogy csak új elem kell bele (ha igen. akkor miért nem számol a BIOS-ban az óra, (és XP alatt miért működik?)). Ha kiment volna az elem, akkor gondolom minden más beállítás is törlődne a BIOS-ból, viszont ezek megőrződnek. BIOS-t lehet kapni valahol?

    Segítsetek a tanácsaitokkal légyszi!

    Köszönettel,
    Kaktusz100, a lamer

Új hozzászólás Aktív témák