Igen,láttam már ezt a listát.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
hzcs
(senior tag)
hogy lehetne a6-on az optikai meghajtót áttenni secondary channelre?

DjKoxi
(fanatikus tag)
Mikor megvettem a gépet én is csodálkoztam hogy nem a vinyó a primary.
Te miért akarod áttenni?

_core
(fanatikus tag)
Ebbol a listabol ha jatszani is szeretnel ''elvezheto'' minosegben akkor a Nvidia Go 7600 os kartyaval szerelt gepet valaszd szerintem.A 15,4'' kategoriaba minimum NVGo7600 vagy Ati X1600 az alap a jatekokhoz, ennel kisebbet ne is nezz!Az Asusnal lecsereltek az A6T sorozatot az uj gepek F3T neven kerulnek fotgalomba.Ahogy neztem ebben sata vinyo van es 512MB-os a videokartya is(legalabbis amit eddig lattam hirdetest abban ekkora volt).A haz felepitese is valtozott itt athelyeztek sokmindent USB,vga,tap stb helyere gondolok es ahogy a kepeket nezegetem a Ctrl es Fn gomb is mintha helyet cserelt volna.Itt megnezheted:
F3T:[link]
A6T:[link]
Nekem A6T tipusu notebook-om van de eddig 2x volt talan rajta az akkumulator igy nem igazan tudnek pontos adatot irni hogy meddig birja valojaban.Valami 3 ora 10 perc koruli idorol inditott mikor neztem egyszer.
Teszteltem is a gepet 3Dmark.Everest stb programokkal es ha nem lattad eddig akkor megnezheted a kovetkezo oldalon:[link]
[Szerkesztve]
HW info: href.hu/x/4qaw

hzcs
(senior tag)
Szerintem te a master/slave dologra gondolsz.
Ez olyan, mint pc-nél a 2 kábel: egyik a primary, másik a secondary. Én azért akarom áttenni 2 különböző kábelre, mert ha beteszek egy lemezt, vagy éppen felpörög, akkor az egész gép megáll. Ezt szeretném megszüntetni.

Maffya1
(lelkes újonc)
Az A6 szérián hogy tudom cserélni az ODD-t?
ASUS forever!!!

hzcs
(senior tag)
felfordítod a gépet, és a 2 db A jelű csavar kicsavarozása után kihúzod a helyéről.

Bisz
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Adott egy ASUS L3800C laptop, Winxp kékhalállal lehalt töltés közben, még csökkentett módban is. Jó gondoltam újrarakom az Xp-t. A telepítő az egyes partíciónál azt írja: Partíció 1 Típusa: Ismeretlen 10001 < 10001MB szabad és formázáskor 30%-nál behal. NTFS teljes formázás. Fura üresnek látja a C-t, pedig elkezdi tölteni az XP-t, tehát elvileg kellene lennie valaminek a partíción. Mi lehet a gond? Sérült lehet a winyó?

hzcs
(senior tag)
ha teljes formázásnál 30%-nál meghal, akkor sajna lesz egy útja a csigazabálókhoz.

DjKoxi
(fanatikus tag)
Nem a master-slave-re gondoltam. Nekem a primary master a dvd író a secondary master pedig a HDD.
Ha gépet raktam össze általában a primaryra szoktam tenni a HDD-t, ezért volt furcsa hogy itt fordítva van. De az, hogy lefogja a gépet beolvasáskor sztem nem fog változni attól hogy melyik kábelen van a dvd.

hzcs
(senior tag)
ejha. Nekem is így kéne, csak fordítva.

Bisz
(kvázi-tag)
Végülis másodszorra leformázta, de vagy fél óráig állt 30%-nál, aztán továbbment. Everestben a SMART értékek rendben, eddig minden megy normálisan. Nem értem mért fagyott ki először utána meg miért tökölt annyit...
Nekem a asztali gépemnél volt ehhez hasonló egyszer! Egy IDE-kábel csere oldotta meg végül...
"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

hzcs
(senior tag)
Ha sokáig állt egy helyen, akkor esélyes vagy sok-sok bad sectorra. Ezeket azt hiszem a smart sem jelzi ki. Parancssorba beírod, hogy chkdsk, és a végén kiírja a bad sectorokat is. Ha van -> csigazabálók
(NSE)
Ma reggelre az tűnt fel, hogy bekapcsolva hagytam a gépet, de nem ment a ventije. Ami nem is lenne gond, csak szokott. De úgy kifagyott, hogy se kép, se hang. Még a kikapcsoló gombra se reagált, csak a hosszan nyomásra. Bekapcsolás után az tűnt fel, hogy majdnem 60 fokos a proci. Szerintem túlmelegedés miatt állt le, csak azt nem értem, mitől melegedhetett túl. :S
[Szerkesztve]

rYaN-
(kvázi-tag)
Ha már mindenki panaszkodik, én se maradjak ki 
Nekem újból elkezdte azt, hogy mikor leállítom a wint, a ''Windows leáll'' képnél vár. Vár vár és vár. Eddig a power gombbal kapcsoltam ki, de német fórumon irta valaki, hogy egyszer úgyis kikapcsol, neki a rekord 15perc várakozás volt. Én is vártam, kb 60-70mp után kikapcsolt.
Azért zavaró, mert registryben bármit, ezzel kapcsolatos dolgot 0-ra állítok (wait to kill services, stb) akkor is előfordul, szal nem tudom mi fájhat neki. Meg ugye elvileg itt már nem lenne szabad futnia ilyen dolgoknak, itt már le kellene álljon.
Az meg a másik, hogy a catalyst aszik menni, mikor eindítanám azt írja, hogy a cli.exe hibát okozott (de nem a wines ablak jön fel, hanem a ccc dizájnos). Általában win reinstall után, szüz winre ha felrakom, 3-4 restart erejéig megy, utána meghal. Mondjuk nem mintha az omegával nem jönnénk ki jól, de menjenek már...
Asus A6J

hzcs
(senior tag)
Miért nem gyári drivert használsz? Nekem a cli akkor szokott előjönni, ha nincs, vagy régi .net van fennt.
Hát most én is igencsak berágtam az Ati-ra a Catalyst miatt. A legújabbakban nincs benne a Xpress 200M, csak Xpress 200 Series. Ami nem ugyanaz, és hébe-hóba kifagy vele a win, úgyhogy átáltam az Omegára! A Catalystban az volt jó, hogy lehetett állítani a memória méretét, nem tudod, az Omegában nincs véletlenül ilyen fícsör, és ha van, akkor hol?! 

SunBreeze
(fanatikus tag)
tök egyszerűen ki lehet szedni a dvd írót a gépből? no meg visszatenni? (még egy mezei notisnak)
mert meg szeretném nézni hogy mi is pontosan a dvd író típusa...
...a bilateriális árfolyamokból álló úgynevezett múltilateriális paritásrács...

rYaN-
(kvázi-tag)
Jobb szeretem mindíg a legújabb drivereket használni, a gyári (asus?) pedig 1000 éves.
Én nem tudok arról, hogy a vga memóriáját lehetne állítani, még a catalystban sem tudtam.
Asus A6J

hzcs
(senior tag)
persze. 2 csavar kicsavarozása után simán ki lehet húzni a slotból. De célszerű kikapcsolás előtt kinyitni a tálcát, és azzal kihúzni. Visszanyomni meg teljesen visszanyomod és kész.

SunBreeze
(fanatikus tag)
ok köszi
megpróbálom

rYaN-
(kvázi-tag)
hm, ha akksiról megy, néha ciripel valami, lebontottam a hátulját és kiderül hogy a proci az, de csak akkor, ha nincs terhelve 
érdekes, hogy bootolás közben nem hallani, csak miután betölt a win.
egyre jobban utállom az xpt...
Asus A6J

SunBreeze
(fanatikus tag)
szétszedtem és 3 helyre van odaragasztva a típusszáma, egyik oldalra 2x ts-l532u a másik oldalra meg egy kis matricán (azon az oldalon csak az az egy matrica van) ts-l532b most mit csináljak?

hzcs
(senior tag)
erre nem igazán tudok mit mondani, csak azt, hogy u-ról hallottam, b-ről nem.

SunBreeze
(fanatikus tag)
pedig a google több b-t dob ki mint u-t

[Szerkesztve]

Imy
(őstag)
Kábelel van össze kötve, vagy egy olyan csatival ami ha kihuzom elengedi?

SunBreeze
(fanatikus tag)
milyen kábel?
kihúztam kijött, és ilyen foglalat szerüség volt rajta de ez miért fontos? 

SunBreeze
(fanatikus tag)
egy másik topicban azt mondták hogy egy tört régebbi verziójú prc -t kell feltenni, és utána pedig a normális firmware-t ... de most nemtom melyik a normális 

Imy
(őstag)
Mert ha kábeles lenne, és ugy tépném ki, akkor a kábel megsérülhetne, illetve nem biztos, hogy össze tudom rakni, ha rövid a kábel.
Köszi a választ! 

hzcs
(senior tag)
Csak tudod milyen tsst-d volt fw frissítés előtt, nem? 
Ha U volt, akkor sztem a TI04 volt a gyári (nem rpc-s), ha B, akkor nem találtam fw-t, csak egy dellest, az viszont nemtom jó-e neked.

SunBreeze
(fanatikus tag)
visszanéztem pár nappal ezelőtt az összes hozzászólásomat, mivel emlékeztem hogy leírtam a típusát, és erre meg cask annyit írtam hogy tsst-m van... ezzel kifújt a téma...
sajnos nemtom hogy u vagy b volt e.. csak az 532-ben voltam biztos
, de a 2 oldala közül az egyik tele volt ragaszgatva matricákkal és azok közül kettőn is rajta volt a u típus. viszont mondm ha már kivettem, megnéztem a másik oldalát, és oda már b volt írva egy 1x1 cm-es kis matricán, zusammen ennyi volt azon az oldalon, nemértem mit szenvednek itt... döntsék már el mi a típusa...
amúgy mi az az rpc prc?
[Szerkesztve]

elbandi100
(újonc)
Sziasztok!
egy kis segítség kellene!Egy asus a6500U-hoz kellene mindenféle (lan,vga,audio stb)
driver,de asus oldalán csak A6U-t találtam aminél mintha más lenne a chipset.szerintetek a talált driverek jók hozzá?sajnos magát a gépet még nem láttam ezért csak ennyi infóm van!
előre is köszi!

SunBreeze
(fanatikus tag)
hát ha a gépedet majd látod, akkor az aljára lesz írva pontosan a típusa, és le fogod tudni tölteni a drivereket hozzá
nekem amúgy a6000u van a dobozára írva és a6u 5040 a típusa...

elbandi100
(újonc)
köszi a gyors segítséget!értem amit írsz,inkább akkor úgy kérdezem hogy ami a6u-s és ahhoz van driver fent akkor mindegy hogy a6500u vagy a6000u v. a6u 5040?mert ilyen megkülönböztetést az asus oldalon nem találtam driver szinten,mert ott csak a6u van!

SunBreeze
(fanatikus tag)
nem úgy van hgoy a típust beírod a asus.com-ra és kilistázza a feltelpítendő drivereket?

elbandi100
(újonc)
igen van ilyen lehetőség is,de nem jutok előbbre...holnap délután minden kiderül majd!

Kicker
(őstag)
üdv
tapasztalat az NSE-vel, eddig:
Múlt hét hétfőn hívtam őket, másnap lejöttek vidékre, s elvitték, harmadnap hívtak, hogy az akksira csak egy év gari van, árajánlatot küldik majd, egy hétre rá hétfőn hívnak, hogy alaplap+proci csere történt, a gép elindul, egy IC égett ki...
kérdés:
az ürge azt mondta, hogy egy két dolgot nem ismer fel/pl. ethernet vezérlő/ az XP, valszínű az új alaplap+proci miatt, de az XP-m /ami a vinyon van, elindult.../ mondja, hogy érdemes lenne új XP-t rakni rá, mer akkor talán felsimerne mindent..
abban maradtunk, hogy rak bele egy /másik/ vinyot, megnézi hogy minden jo-e, de az adataim nem bántja, és ha visszakapom pendrivra kimentem a cumoim és újrarántom a Xp-t...
ez nagyon jól hangzik, már csak az az akksi árajánlat lesz izgi...
egyenlőre ennyi!
Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
Hmm, ez eddig meglepően pozitív! Majd mesélj akkor is ha már visszakaptad...

Kicker
(őstag)
ez több mint meglepő. de a beígért faxot, az árajánlatról még mindig nem kaptam meg, pedig már kétszer is mondták.... asszem írok egy mailt....
remélem a jövő héten itt lesz a kis tündi-bündim... ja és amit kicseréltek rajt, az olyan is amilyen volt benn, na jó, jobbat rakhatnak bele... 
Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha

SunBreeze
(fanatikus tag)
mi volt a baja a gépednek?
meg milyen géped volt?
meg mikor vetted?
meg menyiért? 
már csak amiatt hogy gazdagon el vannak látva akkor e szériából alkatrésszel vagy mia szösz?
[Szerkesztve]

Kicker
(őstag)
Már meséltem, de leírom mégegyszer
típus:ASUS M6B00R, 2005május, akkori érték kb:350.000-400.000 HUF a garija 2 éves, global akármilyen...
baja: noti vmilyen rejtélyes módon nagyobb feszt kapott/villanyos szakemberrel is beszéltem stb, tényleg rejtélyes, és ultra peches/
diagnózis: az ember azt mondta, egy IC kiégett, ezért alaplap proci csere történt
nem tudom honnan szedte hozzá a cumot, nem is érdekel, csak ne huzzanak le vele, hogy valami gattert raknak bele stb...
mondjuk szerintem ilyenkor ők elküldik a javításról szóló dokumentumokat és az ASUS leutal nekik egy valag pénzt+alkatrész.... vagy átalányba kapnak franc tudja... nekem a gépem kell, egyben! egyszerűen beleszerettem!

[Szerkesztve]
[link]
[Szerkesztve]

Kicker
(őstag)
nem jót linkeltem....
[link]
a paraméterei ezek
Technické parametry
Model ASUS M6B00R
Procesor Intel Pentium M
frekvence 1.6 GHz
LCD 15.4'' 1280x800
paměť 512 MB
pevný disk 60 GB
Otáčky pevného disku 5400 rpm
Optická mechanika DVD+-RW
Floppy mechanika ne
Síťová karta WLAN + LAN 10/100
Modem interní 56kb/s
Grafika sdílená
Polohovací zařízení TouchPad
Replikátor portů ne
USB 2.0 4x
FireWire ano
TV výstup ano
Sériový port ne
Infra ano
Bluetooth ne
Zvláštní výbava brašna+myš
Materiál šasi slitina Mg/Al
Váha 2.6 Kg
Výdrž na baterie 5,5 hodiny
csak ilyen nyelven találtam. ilyenből nem adtak el itt MO_n sokat
[Szerkesztve]

SunBreeze
(fanatikus tag)
aha köszi 

Imy
(őstag)
Utángyártott aksiban nem gondolkodsz?
Az uj az 50e Ft környékén lesz.... utángyártott 15-20e ft....
ma majdnem pórul jártam
beültem vizsgázni a laptoppal és nem vittem magammal töltőt, gondolván hogy 2,5 órát vígan elmegy irodai használattal... jah, persze - épp kibírta aktív wifi használattal 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

Imy
(őstag)
Kell játszani a Powr4gearal, vissza kell venni Batery Savingra, azzal lehet nyerni egy kis időt 

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Vizsgázni a laptoppal? Én is így szeretnék menni! 
Vagy fényerő drasztikus levétele! +10-20 min 
[Szerkesztve]
"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."
a közepétől az is megvolt, mikor rádöbbentem, hogy használom a WIFI-t 
battery savin + fele fényerő 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
jah, jó dolog - amilyen tetü-lassú agyontelepített géppark van a termekben, ahhoz képest így minden zökkenőmentesen ment és nem kellett a sokszáz ember által összemocskolt billentyűzetet sem vernem

Kicker
(őstag)
ajánlott egy ismerősöm olyat, hogy valami cég csinál akksikat, de ahhoz el kell menni, hogy belőjjék, meg hogy passzoljon minden stb... szóval itt vidéken ez elég körülményes... és ma meg is kaptam az ajánlatot, bruttó 25608 HUF egész pontosan, ami szvsz nagyon jó ár... igaz nem tudom a pontos adatokat, de ugye ez gyári/remélem/ és nem kell vele futkosnom stb... mondjuk várnom kell míg megérkezik hozzájuk az akksi, akkor kiderül a pontos ár...
a gyári akksim 4400mAh-s, nem tudom hány cellás, de 2ó50p-t bírt újonnan... ha ilyet raknak bele 25-26 rudiért, de ha 35-ért, akkor is jó... én már közel egy éve hajtok bele új akksit, és ígérgetésnél tovább soha nem fajult el az ügylet...