Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, netbookok, PDA-k (kiemelt téma)

(#3001) Imy válasza xedos (#2992) üzenetére

Imy
(őstag)

De akkor a beszélgetést fel kell venni, ha azt mondják 15 nap után is, hogy még meg sem néztük, és akkor hivatkozhat arra hogy nem jött alkatrész, de akkor hogyan is hivatkozik, ha meg sem nézte? Szóval cselessen kell Neki,álni, a telefonban elmondani, hogy mikor lett leadva, aznap mi a dátum, és ha elköpi, bocs még meg sem néztük, nah akkor fogyasztóvédelem....

(#3002) girnyau válasza kali (#3000) üzenetére

girnyau
(kvázi-tag)

Fel van telepítve a modem és működik is. Kicsit kezd elegem lenni :Y :)) be fogok kattani.

[ Szerkesztve ]

(#3003) kali válasza girnyau (#3002) üzenetére

kali
(PH! félisten)

próbálj meg ismét feltenni minden illesztőt, a notihoz kapott lemezen szereplő sorrendben, hátha korábban valami nem ment fel rendesen...

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#3004) Bon3ss válasza girnyau (#3002) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Gyári Driver lemez be a meghajtóba -> Eszközkezelőben jobb klikk az ismeretlen összetevőre -> Tulajdonságok -> Illesztőprogram frissítése, megadod a DVD meghajtót kereseési területnek és akkor majd kiderül, hogy mi nincs meg. ;]

[ Szerkesztve ]

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#3005) rzerge

rzerge
(fanatikus tag)

Sziasztok!
F3H-ról van szó. Két kérdésem volna. Ebben egy T2080 Yonah proci van. Most ezek celeron szintü kétmagos procik? Az everest szerint celeronok, viszont az intel proci keresőjén nincs szó celeronról, meg a laptopon lévő matrica is ezt írja: Pentium Dual-Core Inside... Érdemes procit cserélni? Ahogy néztem ebben 943gml chipset van, ami 533-on tudja a ramokat, ergo a jobb proci se tudná kihajtani a jobb ramokat, ugye?
A másik dolog pedig egy eléggé idegesítő számomra. Elindítom a gépet, és a következőket produkálja vagy jó 5percig (ha nem tovább). Mikor kis ablak ugrik fel, akkor nem tudok egérrel a gombokra nyomni, explorer ablakban nem mindegyik linknél jelenik meg a kis kéz (nem tudok rányomni). Ha oda TAB-ozok, akkor bill-el el tudom érni, de rohadt idegesítő. Mindez kb úgy 5-10 perc múlva megszünik, és nem tudok rájönni, hogy mi lehet ez.
Tapasztalt már vki ilyesmit?
Kösszke
:R

"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"

(#3006) Kerio válasza Bon3ss (#2989) üzenetére

Kerio
(senior tag)

Bezony. Ez nekem is bejött. Meg kell fnyegetni őket. :C

(#3007) Sszid válasza Zanik (#2985) üzenetére

Sszid
(újonc)

http://www.hej.sk/pocitace-pda/obchod/358398/asus-15-4-/asus-f3ka-ap012/

32 188.00 Sk (DPHval) - 7,5-ennel számolva az átváltást 241410 Ft ottani Áfával :))

Na szerintetek így megéri?

egyetlen problémám vele a Vista, kár h. nemárulják Xpvel.
Esetleg a drivereket le lehet húzni hozzá Xpre valahonnan?

[ Szerkesztve ]

(#3008) topee

topee
(kvázi-tag)

Üdvözletem!

Valaki tud valamit mondani, hogy hol lehet Asus F3U notihoz 9 cellás pót akksit kapni? Most szemezek ezzel a típussal, de jó lenne olyan üzemidő mint a Dellnél. Egy kilenc celáás akksival már azért 6 óra lehetséges.
Köszönöm a válaszokat.

Üdv. Topi.

A szakáll nem szúr, csak a megfelelő oldalára kell születni

(#3009) Zanik válasza Sszid (#3007) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Ennyiért szerintem nagyon is megéri!

XP-s driverről nincs túl sok jó hírem. Megnéztem az Asus support honlapon, és driver-ek nincsenek, csak manualok (?) [link]

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#3010) Zanik válasza topee (#3008) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Találtam egy helyet: [link]

[ Szerkesztve ]

(#3011) Sszid válasza Zanik (#3010) üzenetére

Sszid
(újonc)

kosz, megnézem.

A Vistához kevés lesz a 1GRam? Meg nemtom elmennek-e a progijaim. Rhinoceros, Solidworks :F

(#3012) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Találtam máshol is 9 cellás F3 akkukat!
Ramiris: [link]
A4Team: [link]
Notebook World: [link]

[ Szerkesztve ]

(#3013) Kerio válasza Zanik (#3012) üzenetére

Kerio
(senior tag)

X50-hez nem lehet kapni? Vagyis az F5 szériához

(#3014) Zanik válasza Kerio (#3013) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Nem, azt csak 6 cellás-sal szerelik.

(#3015) Kerio válasza Zanik (#3014) üzenetére

Kerio
(senior tag)

De olyat hol kapok?
Köllene páut akku :K

[ Szerkesztve ]

(#3016) Zanik válasza Kerio (#3015) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

passz, egyelőre sehol sem találok. :F

(#3017) rzerge válasza rzerge (#3005) üzenetére

rzerge
(fanatikus tag)

#3005 Vki?

(#3018) Bon3ss válasza rzerge (#3005) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Ez nem Celeron, a matrica szerint sem (Ha celeron lenne, akkor olyan matrica lenne, ill. a POST Screen előtt, az Asus logo mellett is celeron logo szerepelne - más kérdés, ha ez a megjelenítés ki van kapcsolva).

Nem érdemes procit cserélni, ez nem asztali gép, hogy pikk-pakk kicserélem a CPU-t majd übertuningal felhúzod sokgigahertzre.

Külső egérrel vagy a tapipaddal sem tdsz pozícionálni? Szvsz ez szoftveres bibi. ;]

[ Szerkesztve ]

(#3019) rzerge válasza Bon3ss (#3018) üzenetére

rzerge
(fanatikus tag)

egyikkel sem
kell várni vagy 5percet minimum, és utánna megy rendesen
idegesítő....

esetleg bios probléma lehet?
nincs kedvem újra rakni :)

(#3020) Bon3ss válasza rzerge (#3019) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Én előszöris megnézném a háttérben induló programokat/szolgáltatásokat, ha kell gyomlálék egyet (mennyi fizikai memória van a noteszodban?). Ha semmi különös nincs a háttérben induló programok között, akkor jöhet egy driver frissítés, esetleg egy víruskergetés (spyware-el együtt). Esetleg még virtuális memória megnövelése, bár ez sem javítana sokat a helyzeten a sok swap miatt.

[ Szerkesztve ]

(#3021) rzerge válasza Bon3ss (#3020) üzenetére

rzerge
(fanatikus tag)

jelenleg 1gb van benne 2x512
háttér cümőket mégnem néztem, de majd utánna nézek
már annyi hülye driver frissítést nyomtam :)
biost amúgy érdemes frissíteni?

(#3022) Bon3ss válasza rzerge (#3021) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Indokolt esteben érdemes lehet a BIOS frissítés, nem régiben volt hűtés probléma, mait egy BIOS update oldott meg. Asus esetén annyira nem bonyolult ez a művelet, de ha nem szükséges, akkor kár belefogni.

1Gb memória nem ad okot ilyen problémára, milyen op rendszer van a gépen?

[ Szerkesztve ]

(#3023) topee válasza Zanik (#3012) üzenetére

topee
(kvázi-tag)

Köszönöm!

Furcsa, hogy kerestem, de csak 6 cellás pót akksit találtam. 43-ért nem sok az egy kicsit amúgy?

(#3024) Bon3ss válasza topee (#3023) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Az eredeti akksik ára igencsak borsos, ahogy azt Te is tapsztaltad. Nem minden típushoz, de kapható utángyártott akksi, az nagyságrendileg árban kb. fele a gyári akksiknak, minőségre nem tudok mit mondani, nincs tapasztalatom velük. ;)

[ Szerkesztve ]

(#3025) rzerge válasza Bon3ss (#3022) üzenetére

rzerge
(fanatikus tag)

vista home premium

(#3026) Bon3ss válasza rzerge (#3025) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Így már nem is lepődöm meg annyira... Vista + néhány háttérben induló program máris produkálhat ilyen problémát. (1Gb RAM szvsz igencsak szűkös a Vistanak.)

(#3027) rzerge válasza Bon3ss (#3026) üzenetére

rzerge
(fanatikus tag)

hát igen...
lesz is bővítés 2gigára
sztem 1 hónapon belül, remélem ez megoldja a problémát

(#3028) kano

kano
(PH! addikt)

Sziasztok!

Na meghozták a Kingston memót a laptopomba. Elhoztam, beletettem minden gond nélkül és minden OK vele. :C
De egyre inkább kezd idegesíteni ez a zúgás ami a bill. alól hallható. Akinek Saturnos X51-e van, neki is lehet hallani egy bizonyos zúgást a bill. bal része alól, ha teljes csend van? Ja és a 8-as gombom nyikorog. :B
Köszi!

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#3029) kano válasza rzerge (#3027) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Szerintem minél előbb kellene, mert a memók nem lefelé fognak menni karácsony közeledtével. Én most vettem 7k-ért egyet, mielőtt felmenne az ára. ;)

(#3030) topee válasza kano (#3029) üzenetére

topee
(kvázi-tag)

Ez okos gondolat... Nah jó, akkor két 1 gigással rendelem meg az F3U-mat. Néztem most eBay-en asus akksikat... elég baráti ára van. Egy 20-as körül van egy éves garanciával az eredeti - nem utángyártott - 9 cellás 7200mAh-ás.

(#3031) rzerge válasza kano (#3029) üzenetére

rzerge
(fanatikus tag)

én vmi Transcend memókat néztem ki, nagykerbe azt mondják, hogy
egész jók, meg gyorsak. No meg az sem elhanyagolható, hogy 2év gari van rá!
Vmi 4900+áfa körül megy az ára. Bár ahogy néztem kingmax/samsung is ekörül mozog, de nem igazán tudom, hogy melyik volna a jó!

(#3032) Zanik válasza Bon3ss (#3024) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem 9 cellásból nincs utángyártott. Egyszer találtam a neten egy nagyon jó boltot, tele olcsó utángyártott Asus aksikkal, de azóta sehol sem lelelem.

(#3033) xedos válasza Zanik (#3032) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Esetleg ez?

[link]

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#3034) kano válasza rzerge (#3031) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Én megnéztem a Kingston honlapján, hogy a notimhoz melyiket ajánlják és megrendeltem egy szekszárdi boltban. Azért ott mert ott meg is adták az eredetileg járó élettartam garit rá és még ott is volt a legolcsóbb. :C Pesten van aki 1év garit van aki 5 év garit vállalt rá.
A zúgásra senki, semmit? Nincs senkinek X51R notija? Ja és nem csinálja ezt mindig.

topee
De én XP-t használok, mert a Vistától kirázott a hideg. :Y

[ Szerkesztve ]

(#3035) topee válasza kano (#3034) üzenetére

topee
(kvázi-tag)

Az F3U csak Vista kompatibilis, tehát nincs más választásom vindóz terén. De azért ott fog figyelni az ubuntu is. Az kevésbé járatja a procit, és többet bír majd az akksija. Holnap megyek a notiért délután.

[ Szerkesztve ]

(#3036) kano válasza topee (#3035) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Annyian mondják már ezt az Ubuntu-t, lehet, hogy le kellene szednem nekem is? :U

(#3037) BPeter01 válasza kano (#3034) üzenetére

BPeter01
(újonc)

Én semmiféle általad leírt zúgást nem tapasztaltam...
Ha esetleg a XVII kerületben jársz te magad is meghallgathatod.

Üdv: BPeter

(#3038) topee válasza kano (#3036) üzenetére

topee
(kvázi-tag)

Nagyon jó kis rendszer... Én régen még asztali környezetben is Debian-t ajánlottam mindenkinek. (Szerverben továbbra is azt használom) de megláttam az ubuntut... Kezdjük ott, hogy a setup egy live CD... és míg az operációs rendszer települ egy normál programnak látszódva, Te netezhetsz, próbálgathatod a rendszert. Egy kis ubuntu háziteszt a blogomon: Bővebben: Link

(#3039) kano válasza BPeter01 (#3037) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Ha közelhajolsz a bill bal oldalához akkor sem? Olyan normál munkazajnak tűnik, de csendben nagyon idegesít, mert arra figyelek.
El kellene vinnem akkor szervizbe, de az NSE-ben nem bízom.

(#3040) kano válasza topee (#3038) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Mekkora hely kell neki a HDD-n?

(#3041) topee válasza kano (#3040) üzenetére

topee
(kvázi-tag)

Maximum 300 Mega körül... Nem gigák kellenek neki mint a WinOS-eknek... De szerintem ne offoljuk szét a témát ezzel.

(#3042) kano válasza BPeter01 (#3037) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Nem lakik valaki közelebb a West End-hez? Valahol meg kellene hallgatnom egyet, hogy megnyugodjak.

(#3043) BluEyes válasza kano (#3042) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Kép
Bal oldalon (így alulnézetből jobbról) az odd meg a hűtés van, a hdd középen. Kb. ez a három dolog zúghat egy notiban. Ha nincs lemez az optikai meghajtóban, akkor kussol. Marad kettő. A hdd hangját szerintem ismered, ha a zúgásod nem hasonlít rá, akkor marad a hűtés. A kérdés az, mennyire erős a zúgás. Éjszaka, amikor tök csönd van, sokkal hallhatóbb, mint nappal, amikor a környezet egy csomó zajt termel. Ha csak éjjel hallod, ne foglalkozz vele. Ha napközben is zavar, akkor passzolok, nem tudom. Mindenesetre a nálam járt Celeronos x51r zajosabb volt például a szintén cerkás HP-mnál. Mondjuk nem zúgott, hanem 'hsss' jellegű hangja volt.

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék. fulhádéelcédétévé

(#3044) kano válasza BluEyes (#3043) üzenetére

kano
(PH! addikt)

Köszi! Én is szétszedtem már az enyémet és a hűtésre tippelnék jómagam is. Emiatt nem akarom elvinni az NSE-hez, kitudja még szétbarmolják nekem és rosszabb lesz mint volt.
Majdnem tuti, hogy a hűtés lesz mert néha nincs zaj, néha meg van. Szerintem amikor a venti megy akkor ad zajt, olyan mint a CRT tv-kben a képcső zúgása hátul. :F De, ha kb. 50cm-re távolodom el a notitól akkor már alig hallani. Szerintem ez normális zaj csak engem idegesít.

(#3045) BluEyes válasza kano (#3044) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Mindazonáltal annyit megtehetsz, hogy lekapod az alsó borítólemezt, az oldalára állítod a gépet, mint egy könyvet (hogy menet közben tudd vizslatni a hűtést), és elindítasz valami dögös progit, ami jól megfűti a processzort, prime95 vagy hasonlót. Aztán füleled, hogy mikor kezd zúgni, és megpróbálhatod pl. kézzel letompítani a hűtőt, mert lehet, hogy a rögzítése nem elég stabil, és be tud rezonálni, vagy valamelyik másik mozdítható alkatrész ott a környéken.

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék. fulhádéelcédétévé

(#3046) Bon3ss válasza Zanik (#3032) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

9 cellásból én sem láttam eddig utángyártottat, mondjuk ez betudható még annak, hogy nem igazán elterjedt típusa az akksiknak, legalábbis szvsz. ;]

(#3047) topee válasza Bon3ss (#3046) üzenetére

topee
(kvázi-tag)

Ahogy elnézem egyébként olcsóbban jövök ki, ha veszek mégegy 6 cellásat... Az csak 18 ezer pénz...

(#3048) !Overdose!

!Overdose!
(senior tag)

Üdv mindenkinek!

1 éves Asus notim van és a garanciapapírja szerint az NSE hungária intézi a garanciát!

Na most az ő e-mail címük és telefonszámuk nem él!

Nem tudom 1 év alatt mi változott, tud valaki segíteni, hogy hol érvényesíthetem a garanciát?

Ja és még valami: A grancia könyv megvan, de a számlát sehol sem találom, valóban kell az hozzá?

Eat Sleep JDM

(#3049) topee válasza !Overdose! (#3048) üzenetére

topee
(kvázi-tag)

Garancialevél önmagában elegendő minden ilyen esetben. A számla, blokk, nyugta stb csak ahhoz kell, hogy az x boltban bebizonyítsd, hogy ott vetted. A szervízt nem érdekli hol vetted. Őt az érdekli, hogy valóban garanciális-e.

(#3050) Bon3ss válasza topee (#3049) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Jobb helyeken nem kell a számla ahhoz, hogy kiderüljön ott vásároldtad-e a bizonyos terméket, mert szériaszám alapján szerepel a nyilvántartásban.

Ahogy gondolod, egy 6 cellás akksi is lehet kitartó megfelelő használat mellett.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, netbookok, PDA-k (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.