Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, netbookok, PDA-k (kiemelt téma)

(#1002) albgab

albgab
(tag)

Hali!

Újraraktam a gépet, de sehol nem találom az usb telepítőt. Melyik lemezen lehet vagy honnan szedhetem le??

Köszi

(#1003) szijartg

szijartg
(senior tag)

nagyon jó kis noti és elég frankó tesztel

(#1004) Almos válasza albgab (#1002) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Honlapon fent van minden driver. Xp sp2 alatt egyébként nem kell semmi driver az USB portokhoz, vagy valami másra gondoltál?

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

(#1005) albgab válasza albgab (#1002) üzenetére

albgab
(tag)

Megoldódott! :)

(#1006) Bon3ss válasza Almos (#1000) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Ha nem játszol, akkor semmi probléma. :) Én is most szokom Debiant (Win alól nem szeretek C-ben programozni), itt, a PH!-n sokat segítenek akár beüzemelést (bár maga a telepítés nem sokkal bonyolultabb, mint egy XP), akár használtatot nézem. :)

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#1007) hzcs válasza Bon3ss (#997) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Én tettem fel Fedora-t, de nem is értek hozzá, meg nem is akar rendesen menni. A konozolos felület ok, de ha átváltok grafikusra, akkor kép csak a külső vga kimeneten jelenik meg, a laptop kijelzőjén nem, ezért hanyagolom.

OFF

2005. szeptemberi akksi: 10% az elhasználódás, de ma 96% fölé nem tölti. Így már éppen csak 3 órát megy el, vagy pár perccel kevesebbet :(

(#1008) Bon3ss válasza hzcs (#1007) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Ha esetleg mégis linuxot szeretnél használni, akkor szólj, és megpróbálok segíteni.

(#1009) n@p@lm

n@p@lm
(senior tag)

hali!
kérdésem lenne:
mennyire fog ''jobban'' melegedni egy 5200 winyo? mert jelenleg az A6VM notimba gyárilag 4200-es winyo van.
szeretnék cserélni egy nagyobbra, csak ezt a melegedés dolgot nem tudom.

ide általában a konfigot szokták írni...majd akkor leírom ha a régit lecseréltem...Husqvarna CTH 163T, Partner 53-160 DW (5553D), Stihl FS 400, Komatsu Zenoah BCZ5010CL, Makita DCS-6400, Hitachi CS30EH, Stihl SR420, Honda WJR 2525, Honda HHH25D 75

(#1010) Bon3ss válasza n@p@lm (#1009) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Számottevően nem valószínű, persze ezt így előre csak saccolni lehet.

(#1011) Imy válasza n@p@lm (#1009) üzenetére

Imy
(őstag)

Tapasztalat, Én már cseréltem:
Régi vinyom: Hitachi 60Gb/2Mb/4200rpm 5V-1000mA
uj vinyo: WD 120Gb/2Mb/5400rpm 5V-500mA

Szoval az adatlapban az energiafogyasztása is kisebb, és joval gyorsabb is, nálam HD tune szerint 8-10Mb/s-el lett gyorsabb! Hangra nem hangosabb, söt.... 1 év alatt ennyit fejlödött a technika :)
A 7200rpm-es dolognál már jelentösebb melegedéssel is számolni kell.

Olvasd el, a bövitésröl egy jo kis cikk: [link]

(#1012) Bon3ss válasza Imy (#1011) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Az én Hitachim, ami benne van a notebookban, legrosszabb esetben is 34-35°C-os, a WD, ami külső keretben csücsül az is ilyen kb, mindkettő 5400-as. :)

(#1013) n@p@lm

n@p@lm
(senior tag)

köszönöm a tanácsokat.
az enyém jelenleg 80-as, ezt cserélném valami 120-ra (samsungot néztem ki, 3 év gar-ral)
a hang nem fontos a számomra, a sebesség igen, mert ritka lassú ez a 4200 rpm...
na meg persze a melegedés.
a 80 gb-nak meg veszek egy külső alu racket és jó lesz cincálni az adatokat. usb-ről elketyeg (táp sem kell hozzá).

ide általában a konfigot szokták írni...majd akkor leírom ha a régit lecseréltem...Husqvarna CTH 163T, Partner 53-160 DW (5553D), Stihl FS 400, Komatsu Zenoah BCZ5010CL, Makita DCS-6400, Hitachi CS30EH, Stihl SR420, Honda WJR 2525, Honda HHH25D 75

(#1014) Bon3ss válasza n@p@lm (#1013) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Külső rackbe szánt vinyód mennyire melegszik? Szsvz nem kell a rackbe semmi szigetelő meg egyéb anyag, csak úgy álá nátur! :)

(#1015) Imy válasza n@p@lm (#1013) üzenetére

Imy
(őstag)

Az aprohirdetésekben maxtreme árul olyan 2.5''-ös külsö racket, megbizhato a srác, s a reck is :)

(#1016) Imy válasza Bon3ss (#1014) üzenetére

Imy
(őstag)

Nem tölem kérdezted, de azért megirom :DDD
Nekem a 60-as nemnagyon, kézzel megfogva langyos. A 160-as Samsungom jobban melegszik külsö 3.5''-ös rackbe

(#1017) Bon3ss válasza Imy (#1015) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Én is tőle vettem, korrekt, de ha jól tudom már elfogytak a vinyói. :)

Gondolom a samu 7200-as.

(#1018) Imy válasza Bon3ss (#1017) üzenetére

Imy
(őstag)

Igen, és az 3.5-ös, nem 2.5-ös

(#1019) shteer

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

elszálltak a gyorsbillentyűim :O P4G-t újratelepítettem, de nem változott semmi

wireless-t nem kapcsolja, többi megy de OSD nincs

5let?

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#1020) Zanik válasza shteer (#1019) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

passz :(

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#1021) Bon3ss válasza shteer (#1019) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

A tapipad ki/be kapcsoláshoz, böngésző előcsaklogatásához, OSD -hez nem kell Powergear, ez biztos, nekem nincs telepítve és megy minden. Driver problem lesz, szvsz.

(#1022) shteer válasza Bon3ss (#1021) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

értem. melyik driver?

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#1023) n@p@lm

n@p@lm
(senior tag)

thx a további tippeket;)
mindenképp 2.5-ös kell, annak nem kel külön tápellátás. elketyeg usb-ről.

Bon3ss : külső rackbe a jelenlegi laptop winyót szánom, az új meg befigyelne a gépbe.

(#1024) Imy válasza shteer (#1022) üzenetére

Imy
(őstag)

alaplapi sztem

(#1025) shteer válasza Imy (#1024) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nem érdekes. megoldottam egy (több) rendsezrvisszaállítással

köszönöm mindenkinek a segítséget és segíteniakarást :R

(#1026) Bon3ss válasza shteer (#1025) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Nincs mit, az alaplapi driverre gondoltam én is. :)

n@p@lm: az én WD-m egy szál USB-ről megy simán, a második szállal ''csak'' gyorsul egy keveset.

[Szerkesztve]

(#1027) atikj

atikj
(újonc)

HELLO TAPASZTALATOK ÉRDEKELNÉNEK,VÉLEMÉNYEK.VAN VALAKINEK ILYENJE? HP NX9420 :R

(#1028) kp78 válasza atikj (#1027) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Először is: kapcsold ki a Caps lock-ot!
Másodszor: ez egy Asus topic, szerinted hány embernek van itt Hp-je?
Talán a Hp topicban kellene próbálkozni ;]

Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát! A kísértés hosszasan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!

(#1029) sztikac

sztikac
(senior tag)

Hi,
Asus A9Rp notim van, 60 GB-os 4200 rpm Hitachi vinyóval. Ez utóbbi cucc igencsak gyanús nekem :D Feltönően lassú... A sebessége 400 kB/s és 800 kB/s között ingadozik :W
Vagy esetleg ez normális a 4200 rpm-es vinyóknál?

(#1030) Imy válasza sztikac (#1029) üzenetére

Imy
(őstag)

Az tényleg lassú....
Milyen modban megy a vinyod? (UDMA- hányban van?)
Nem tulságossan töredezett?

(#1031) sztikac válasza Imy (#1030) üzenetére

sztikac
(senior tag)

BIOS-ban UDMA 5-re van állítva (próbáltam a többi beállítást is, ugyanez az eredmény),
eszközkezelőben szintén UDMA van beállítva. Defrag után sem változott a helyzet...

(#1032) Imy válasza sztikac (#1031) üzenetére

Imy
(őstag)

HD tune-val mekkora sebeségget mérsz?
Mert 15-20Mb/s között kellene lennie az átlagnak minimum!
Ha van rá gari, akkor sztem vidd vissza....
Esetleg fomat?

[Szerkesztve]

(#1033) sztikac válasza Imy (#1032) üzenetére

sztikac
(senior tag)

Transfer Rate: Min. 0.7 MB/sec, Max. 1.0 MB/sec :Y Sérülést nem talál a HD Tune (sem).
Gari még van rá (3 hónapos a gép), de nem tudom, hogy felénk (SK) a érdemes-e a szerviz kezébe adni egy egyébként hibátlan notit? Mert a magyarországi ASUS szervizről elég sok rémtörténetet hallotam/olvastam...

(#1034) sztikac válasza sztikac (#1033) üzenetére

sztikac
(senior tag)

Megoldottam :C :DD :C Eszközkezelőben az IDE ATA/ATAPI vezérlőknél újratelepítettem a drivert és: Transfer Rate: Min. 28.5 MB/sec, Max. 34.8 MB/sec. A Total Commander meg az eddigi átlagos 6-700 kB/s helyett 6-7000 kB/s sebességgel másol. Mondjuk nem értem ehhez miért kellett (ugyanazt) a drivert újratelepíteni :F

(#1035) Kicker

Kicker
(őstag)

Üdv

NSE tapasztalat:

egy ismerős A6Rp-je betojt, 3héten belül / :Y / alaplap proci csere dvd író csere volt...

ami gyanus nekem hogy mindent cserélnek helyből, s szerintem azt is ami jó volt benn... így lehet az mikor külön core 2 -s noti procikat árul valaki, stb stb... ;]

Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha

(#1036) Zanik válasza Kicker (#1035) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

És akkor mit csinálnak azzal, amit cseréltek, pedig nem volt rá szükség? Lejelentik hibásként az Asusnak, aztán meg eladják?! Szóval a szervíz lenyúlná a gyártót, tehát az általam megfizetett szolgáltatásból (garancia) keresnek némi mellékest?! Ez azért elég durva lenne...

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#1037) n@p@lm válasza Bon3ss (#1026) üzenetére

n@p@lm
(senior tag)

hali!
namostakkor tisztázzuk;) , neked 3,5 hagyományos winyod van nem laptop winyo?
milyen rackkel használod? mekkora sebeséggel másolsz egy szállal? és nem kell neki külön táp?
egyenlőre csak ennyi kérdésem van :D
köszi előre is!

(#1038) shteer válasza Kicker (#1035) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

amíg velünk nem szivóznak és jól megcsinálják, addig az ilyen ''feltevés'' nem érdekel

(#1039) Imy válasza sztikac (#1034) üzenetére

Imy
(őstag)

érdekes, de örülök hogy sikerült meghackelni

(#1040) sztikac válasza Imy (#1039) üzenetére

sztikac
(senior tag)

Hát még én hogy örülök :)) Pár nap múlva kap 1 kis memóbővítést a noti (1GB), utána pedig a vinyót szeretném kicserélni benne. Ha a mostani 256-os modul mellé berakom az 1 gigásat lehet belőle vmi. gond (főleg stabilitási problémákra gondolok) ? A másik kérdésem pedig hogy vinyóból milyet érdemes venni, 5400 rpm /16Mb vagy 7200 rpm/8Mb ? Vagy esetleg nem fogom észrevenni a különbséget?

(#1041) bLaCkDoGoNe válasza hzcs (#1007) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

''2005. szeptemberi akksi: 10% az elhasználódás, de ma 96% fölé nem tölti. Így már éppen csak 3 órát megy el, vagy pár perccel kevesebbet''

Az szupi. Nekem 2005 májusi, és 65% fölötti az elhasználódás. Ennyit erről, hogy a Li-Ion nem kényes a rátöltésre. (Szinte mindig hálózatról használtam.)

flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#1042) net84

net84
(őstag)

Sikerült ambulánsan (a saját szervízünkben) megjavíttani az F3-as notim TFT ''zsanér'' lötyögését. Egy cseppet lazák voltak a csavarok. A zsanért tartó 3 vagy 4 csavarból 1 sem volt meghúzva.
Igaz ebben és abban, hogy az egész burcsin találtunk kilazult csavart, lehet hogy én vagyok a ludas, mert az első 1-2 hónapban a gyári Asus táskában cipeltem motoron-és néha az ülésnek támasztva utazott...és hát ugye a rezonancia em tesz jót a csavarokkal :DDD
Azóta hátitatyóban hordom.

A tetoválás az amiért fizetnek az emberek, a fájdalom pedig ajándék mellé...

(#1043) Kicker válasza Zanik (#1036) üzenetére

Kicker
(őstag)

sajnos el tudom képzelni... de ahogy Shteer is mondja, amíg én mint felhasználó ki vagyok szolgálva /asus terméknél a ki van nyalva a seggem is fejezet van/ addig nem érdekel....

Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha

(#1044) Kicker válasza bLaCkDoGoNe (#1041) üzenetére

Kicker
(őstag)

2005 májusi az enyém is, az akksi félórát bírt!!!!!!!!! most új van benne /az NSE jóvoltából/, de ezt kiveszem ha tudom hogy több órát fogok gépezni...

egy osztrákba melozo ismerősöm azt mondja, hogy náluk a cégnél beérnek az irodába, és az akksit gyakorlatilag egyszerre kiveszik a notijukból ahogy beérnek, és úgy állnak neki.... nem lehet véletlen...

(#1045) tozo86

tozo86
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok és szeretném kikérni a véleményetek az alábbi laptopról:
ASUS F5R-AP033H
Intel Yonah Dual Core ATI Radeon® Xpress 1100 1 GB DDR2 15.4'' (WXGA,Color Shine) - Intel Pentium Dual-Core processor T2060 (1.6GHz) - ATI Xpress X1100 - 1024MB(512x2) DDRII533 -2GB-ig - 120GB HDD(5400rpm SATA) - DVD Super Multi DL - 802.11b/g WLAN- 1.3M Rotate W

Ezt jelenleg br. 226 000 Ft-ért adják újan. Mindenféle tanácsot, tapasztalatot szívesen fogadnék.
Köszi előre is!

(#1046) Kicker válasza tozo86 (#1045) üzenetére

Kicker
(őstag)

ez nagyon jól hangzik, szerintem ez tökéletes konfig lenne, számomra is... :B
ASUS F szériája, szerintem elég jól el lett találva a mai igényekhez, és árakhoz mérten! :R

(#1047) kp78 válasza Kicker (#1046) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Ha decemberben ilyet adtak volna sulinetben ennyiért, valószínű én is inkább ilyenbe nyúltam volna, és nem A6rp-be. :W Azt a plussz 30 ezret még pont hozzá tudtam volna rakni. Persze az érem másik oldala, hogy az nekem csak 140-ben lesz :DDD
Szerintem is nagyon jónak tűnik.

Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát! A kísértés hosszasan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!

(#1048) szijartg válasza sztikac (#1040) üzenetére

szijartg
(senior tag)

a lényeg, hogy csakis ugyanolyan ramot tegyél bele... mert az nse-nél mondták hogy nem jön ki egymással két különböző ram.

(#1049) Almos válasza Kicker (#1044) üzenetére

Almos
(fanatikus tag)

Erre én még mindig csak azt tudom mondani, hogy az én Asus-om úgy van megtervezve, hogy ha kiveszem az aksit, akkor billeg a gép, azaz nem lehet rendesen használni. Nem lehet véletlen...

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

(#1050) kp78 válasza Almos (#1049) üzenetére

kp78
(PH! addikt)

Én az elejétől kiveszem, és csak hetente egyszer teszem bele, egy merítés és feltöltés erejéig. Az enyém nem billeg.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Asus notebook-ok, netbookok, PDA-k (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.