- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HP EliteBook / ZBook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
gazsintaor #5890 üzenetére
VCOM/Preloader driver-t ellenőrizz: mikor a hibaüzenet jön, nézd az eszközkezelőt: ha sárga felkiáltójeles, akkor nem találja a átkapcsolás után és ezért dob le.
Illetve: állíts a letöltési sebességen a Flashtool beállításai között. Most a leggyorsabbon van, nem feltétlen tűri ezt minden készülék. -
gazsintaor
csendes tag
Flashtool verzió váltás megvolt és az sem segített sajnos. Bármit szeretnék csinálini a SP Flashtool-al, mindig ezt a hibaüzenetet írja ki.
-
aytukabozs
addikt
válasz
gazsintaor #5884 üzenetére
Másik flashtool verzió, másik gép, ...?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
svgyula #5834 üzenetére
Nos, nem, nem volt a selejtek között, eddig. Nem, nem hozhatnám el és nem is lenne rá szükségem, akkor sem, ha már a selejtek között van. Nem várok semmit sem egy 7+ éves flash IC-től, viszont egy nem egész kettő éves flashtool-tól hadd várjam el, hogy kiköp annyit, hogy "xy hiba történt írás közben", nem áll fejre, ha rossz az IC adott esetben.
Az megvan ugye, hogy még tucatnyi C64-es működik a világon, téve ezt úgy, hogy soha sem ment tönkre? Szerinted az a 64kb hányszor lett felülírva, ami azokban van? Van aki sz*rt gyárt, van aki meg nem. Ez ennyire egyszerű.
-
válasz
aytukabozs #5750 üzenetére
A meta mode régebben úgy volt elérhető, hogy akár nem is látszódott a telefonon.
Ahány gyártó és telefon, annyi módon volt "indítható".Amennyiben működött a telefon, és úgy akartál meta mode-ba menni, akkor pl. egy lenovo esetén a hangerő le (vagy fel) + power gombot kellett nyomva tartani, és kiírta, hogy "... is in meta mode"
Azonban volt olyan, amikor kukafon volt, és akkor a flashtool flas-indítása után nem csak simán összedugta az ember a kábellel a gépet a telefonnal, hanem nyomni kellett a hangerő le gombot (talán), és úgy meg lehetett flesselni a tetszhalott telefont, és szerencsé esetben életre kelt (asszem' Lenovo S820-at keltettem ífy életre).
Sajna régebbről volt olyan lehetőség, hogy megnézi az ember, hogy az emmc írható-e.
A régi flashtool-okban volt olyan, hogy write memory. Ott adott címtől lehetett írni, praktikusan egy recovery-vel kisérletezgettem. Persze ehhez tudni kell a korrekt recovery kezdőcímet. Link
Sajna hogy ez mostanság működik-e... passz. Remélem Keeperv85most is képben van.
-
ksanc
őstag
-
Ha teljes rom-szakaszról van szó, akkor vagy flashtool-lal, vagy szkript-tel mod recovery-ből, vagy ha van root, akkor adb-n keresztül dd parancs segítségével.
-
MBazsee
tag
válasz
Keeperv85 #5685 üzenetére
Hát sajnos nem jutottam sokkal előbbre. A Windows-os Flashtool nem tudja flashelni, különféle hibákkal elszáll. Ubuntun szintén hasonló okok miatt nem megy.
De legalább az Ubuntu nem dobálja le néhány másodpercenként, illetve az lsusb is látja:
Bus 001 Device 017: ID 0e8d:0003 MediaTek Inc. MT6227 phone
Ennek elvileg egy MT6755-nek kéne lennie. -
MBazsee
tag
Sziasztok!
Van egy Meizu M3 Note (L681H) telefonom, amit megpróbáltam frissíteni, viszont a frissítés közben elsötétült a kijelző és többet nem kapcsolt be. Az akkumulátorban jelenleg kb. 60-70%-os töltöttség lehet, viszont a töltést sem veszi fel. Ha próbálom bekapcsolni, akkor semmit nem csinál, ha rádugom a pc-re akkor a gép jelez, hogy rádugtam valamit, de néhány másodperc után, dobja is le.
SP Flashtool-al sem mentem semmire.Lehet ebből a téglából még használható telefont csinálni, minimális ráfordítással?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv: Mbazsee
-
osztszoroz
aktív tag
válasz
Speedcop14 #5600 üzenetére
ha sz@rakodik a flashtool,használj alaplapi usb portot,másik kábelt,,ezek már mind szivattak meg engem is.
-
osztszoroz
aktív tag
üdv mindenkinek.megérkezett a Cubot p20.szeretnék twrp-t varázsolni rá és persze root jogokat.Mivel viszonylag új a modell,nincs még mögötte közösség,sem topikok.A hovateken találtam Mediatek Auto TWRP Recovery Portert.Le is gyártotta,de nem tudom ráimádkozni a telóra.Látszólag lefut a fastbootos parancs,és az SP Flashtools-os is..mégis a stock recovery fogad.A twrp maker annyit irtelemzéskor,hogy DM-Verity védelem van a telón és patchelt boot img-dzsel lesz csak mukodoképes.Találtam adb-s és fastbootos parancssori ötleteket is.
C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>adb disable-verity
disable-verity only works for userdebug builds
verity cannot be disabled/enabled - USER buildsajnos itt már ledobtam a láncot.elég reménytelennek tunik számomra a dolog.
minden ötletet előre is köszönök.
pardon,Mélyvizbe akartam berakni..
-
Hát ha valaki úgy szeretné megváltoztatni, hogy nem csak a méreteket, hanem a sorrendet, akkor természetesen ezt a boot-ban is be kell állítani, és a scattert is át kell írni ha flashtool-os csomagot akar létrehozni..
Ilyesmit is csináltam, amikor sd kártyás dual boot kisérletet hajtottam végre.
Igaz, ez szimplán CWM recovery-ből indítható megoldás volt, nem flashtool-os.Ebben az esetben az eredeti partíciókiosztás sorrendje a szokásos:
system
cache
dataám az sd kártyán már megvariáltam, ott a mount már ezt adta ki:
/dev/block/mmcblk1p2 /system ext4 ro,noatime,noauto_da_alloc,commit=1,data=ordered 0 0
/dev/block/mmcblk1p3 /data ext4 rw,nosuid,nodev,noatime,discard,noauto_da_alloc,data=ordered 0 0
/dev/block/mmcblk1p4 /cache ext4 rw,nosuid,nodev,noatime,discard,noauto_da_alloc,data=ordered 0 0
tehátsystem
data
cache
lett a sorrend. -
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Adott egy Vodafone Smart 4 mini tipusú telefon.
Ma az történt hogy egyszercsak nem akarja be bootolni az os-t.Recovery wipe data sem segít.
Néztem neten romokat, de ott mind a flashtool-os megoldás van írva.Nincs olyan ami a recovery update zip-es megoldást használja?
Megmondom őszintén nem nagyon akarodzok én flashtool-al, "szenvedni".
-
válasz
RockFonok #5559 üzenetére
Igazából a flashtool használata értekezést érdemes elolvasni először. Bár az újabb flashtool már másképp néz ki, ettől az elv még u.a
Ha meg szeretnénk találni a módot a felélesztésre, akkor a hibaüzenetek elég beszédesek tudnak lenni.
Szerinted szervizbe meg tudnák csinálni?
Kb mennyiért csinálnak ilyent?
Ez irányú tapasztalatom nincs.Van egy régi Samsung Galaxy Pocket Neo S5310 telefonom, arra egyből felment az eredeti ROM
csakhogy az teljesen más platform, más szoftverekkel/eszközökkel, metódussal. -
-
válasz
mikk2000 #5517 üzenetére
Látom azért sok kérdés merült fel benned. Ez jó.
Data partíciót azt nem feltétlen kell menteni, az csak a felhasználói adatokat tartalmazza (ez törlődik factory reset esetén). De meg lehet próbálni lementeni adott kezdőcím és a dumchar_info-ból kapott mérettel (aminek egyeznie kell a partitions mérettel. Mivel a gyári rom tartalmaz egy userdata.img-t, ezt felesleges menteni. Ez gyakorlatilag egy üres data partíció, simg típusú image fájlban.
A boot, recovery esetén a partícióméret nagyobb, mint a tényleges boot méret, ez mindenképp jó, mert így "ráfér" egy esetleges módosított boot is.
Igen, a felesleges részt FF-fel tölti fel.Én a mentés esetén mindent lementek – data és bmtpool kivételével. A preloader és az nvram két különösen érzékeny partíció.
A preloader ráadásul megint egy furmányos dolog, mert amit lementesz, azt nem lehet 1:1-ben visszarakni, az elején van egy feljéc rész, azt le kell vágni (hex editorral...)
Az nvram pedig olyan adatokat tartalmaz, mint imei szám, tehát telefononként egyedi.Ami a system métereltérést okozhatja az az, hogy a system partíció mérete az meghatározott, amit rá akar(sz) tenni, az pedig vagy ugyanakkora (img esetén), vagy kisebb (simg esetén)
Flashtool-lal mindenképp az egész partíciót kell menteni.
(Leginkább ext4-es partíciók esetén kellemes, hogy azonnal bele lehet nézni... Linuxon legalábbis)Este megpróbálom majd megnézni alinkelt fájlokat, addig a mentést érdemes megcsinálni úgy, hogy a mentett fájl mérete megegyezzen a beírt partíciómérettel (talán page only mód). Ha az megvan, akkor már egészen jó a helyzet.
Alapvetően szerintem a root megoldható lesz, ha másnem így: [link]
Erre ráment pár órám. -
válasz
mikk2000 #5511 üzenetére
Na ez egész jónak tűnik. Komplett gyári romra hasonlít.
A scatter a legfontosabb most neked a mentéshez.
Így már tudsz csinálni flashtool mentést.(közben összeraktam egy insecure kernelt is; de majd csak akkor osztom meg, ha már túl vagy a mentésen)
(szerk.: a windows esetén sajnos én hadilábon állok az oprendszerrel, mert alapesetben az otthoni gépen nem az fut, ezért is nem tudtam, hogy rendszergazdaként kell futtatni a terminált.)
szerk.2.: remélem nincs rajta bootloader zár...
Illetve asszem' a framaroot nevű root-oló program nem ad semmi szemetet. Sokáig használtam.
-
blountex
senior tag
Érdeklődnék, hogy lehet-e olyannal valamit kezdeni aminél a FlashTool ezt írja ki?
Storage type mismatch
Scatter storage type is HW_storage_emm
Target storage type is HW_storage_nonePróbáltam 3.0 flash toolal is, volt akinek sikerült, nekem meg se moccant, már a betöltésnél azt írja ki.
Initializing scatter file loading. Please check the name of scatter file which you load is legalNeedromról letöltve official
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Kuruzsló #5406 üzenetére
Elsőre be kéne valahogy legalább kapcsolni annak a telónak. Legalább a boot képernyőig. Tehát keresni kéne rá egy olyan romot, ami talán bebootol. Ám ha nem akar, hiába sikeres a flash, én azért kiolvastatnék egy boot.img-et is, hogy egyáltalán beírt-e a flashtool bármit is...
-
Upo
addikt
Ha keresel leírást akkor a jókat kövesd. Sok helyen írnak format all+download opciót. Ha ezt követed akkor ugrott az imei, bluetooth, wifi, és ha nincsenek megfelelő fájlok vagy nincs mentésed az eredeti készülék akár hibás szoftveréről, akkor bajba kerülsz. Nem lesz mobil térerő, nem lehet telefonálni, mobilnetezni, wifire csatlakozni.
De a régi mediatekeknél volt még olyan is, hogy a recoverys factory reset után ugyan bootloopba kerül, de jó néhány óra múlva egyszer csak elindul és jó lesz. Nekem is és másoknak is bevált már a javaslat, töltőre kell dugni este, hagyni hadd resetelgessen, és másnap reggel vagy délelőtt ránézni hogy áll. Lehet hogy addigra elindul.
Mielőtt bármit írnál flashtool-al a készülékbe, készíts readback mentést a jelenlegi állapotról. Topik keresőben readback kulcsszóra szerintem találsz okosat. De előbb érdemes azt a fél napot kivárni, hátha. -
Keeperv85
nagyúr
"Nyilván volt a rom zipben bootloader"
Bootloader egyik rom zip-ben sincs szerencsére, kivéve ha pont flashtoolos csomagról beszélünk.
"bootloadert azért szoktak tenni a rom zipekbe"
Nem szoktak. Kivéve a SPFT-s rom...
Megnéztem ezt a magisk telepítőt. Az égvilágon semmi mást nem tartalmaz, mint egy hackelt initrd-t, amivel egy exppoliton át hívja a kernelt vissza, így megszakítva a bootot... boot.img != bootloader
-
válasz
borocsik #5351 üzenetére
Nagyon régen egy valamilyen Ascend (talán) esetén találkoztam azzal a szomoró ténnyel, hogy a Huawei átírta a kapcsolati információkat, és az általános MTK SP flashtool nem volt használható sem mentésre, sem semmire. A windows-os huawei programot meg nem töltöttem le, nem próbáltam ki.
Lehet, hogy nálad is ez a helyzet.
De talán más majd megerősít. -
törölt tag
FlashTool-ban ez a hibaüzenet:
ERROR: STATUS_EXT_RAM_EXCEPTION (0xC0050005)
Mit tehetek?
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo IdeaTab A8-50 A5500-F.
A keszulek boot logonal megallt. Xda-n talalt megoldas alapjan flashtool-al ujra lett telepitve. A keszulek bekapcsol es el is indul de az erintokepernyo nem mukodik.
Van valakinek otlete mi lehet a gond? -
aytukabozs
addikt
válasz
aprokaroka87 #5257 üzenetére
Az hogy a gyári recovery mit mond nem biztos hogy mérvadó.
6580 van benne?
Flashtoollal próbáltál már romt tenni rá?
szerk.
wow na ilyen gyors reagálást sem láttam még itt a topik igazi koponyái részéről... -
gfefe
őstag
válasz
aytukabozs #5239 üzenetére
Elnézést a szűkszavúságért csak telefonról írtam.....
A történet a következő.... A telefon keresztfiamé. Sajnos kb fél éve félre flashelte. Azóta nem volt buherálva a telefon, de elviekben flashtool nem reagált a vissza flashelésre.
A telefon most került a kezem közé. Sajnos nem reagál semmire.... Gombnyomásra és gépre rakásra sem, de ahogy látom szerintem a töltést sem veszi fel... legalább is 3 töltővel próbáltam, de fel se villan....
Eléggé téglának tűnik, de azért adnék neki egy próbát ha esetleg meg lehetne oldani.
-
Sajna sehol nem találok rootolós zip-et.(A cikk(ek) se hozzák).
xda-n ott van, tuti biztos.
Se előtte,se rögtön utána nincs rajta recovery.
Hogyan próbáltál oda belépni?
Csináltál-e mentést? -> ha nem, akkor most azonnal... segítségedre lesz az összefoglaló elolvasása (flashtool-os mentés pl.)pl. futó rendszer alól, usb hibakeresés bekapcsolása után számítógéprőle egy
adb reboot recovery
-re mi jelenik meg? -
Ahogy olvastam, az alábbi a követendő:
1, Flashtool-lal feltenni a kizárólag hozzá készült mod recovery-t.
2, Flash után azonnal a mod recovery-be kell lépni, és lefuttatni a root-oló zip-et (amit előzőleg már a telefonodra felmásoltál - javallott a fizikai sd kártyára).
3, reboot
4, örül.
Ez az elmélet.
Ha mégsem így menne, akkor érdemes leírni, hogy te mit, hogyan, milyen lépések sorozatával tettél meg. Részletesen.***
Nem tudom hogyan haladt az MTK a fastboot parancsokkal, régebben a boot-ot sem lehetett flesselni fastboot módban, aztán megjelent ennek a támogatása, de a recovery-t továbbra sem lehetett.
Hogy aztán azóta ez módosult-e... ki lehetne próbálni.adb reboot bootloader
fastboot flash recovery twrp.img
fastboot reboot
parancsokkal.
Legfeljebb nem sikerül. -
géeles
aktív tag
Cappa szerintem biztosan segít, ügyesen türelmes mindig. Valószínüleg a pipa volt rossz helyen a Flashtoolban....
Zolinho72
Előtte kellett volna menteni mindent, most kicsit egyszerűbb lenne.
Szerintem mire ujra megy gazdagabb leszel egy új dologgal. Most már jó topicban vagy; volt itt már ilyesmi.A forum amit linkeltél elég jól mutatja mi a feladat, itt is ilyesmi lesz...
-
GAbre
veterán
Üdv!
Vettem érintőt és lcd-t Bluboo Picasso telefonomhoz.
Sajna az érintő bal fele nem reagál.
Állítólag az a baj,hogy 4g-hez vettem,és 3g-s a telóm.
Az eladó szerint ehhez telepítenem kéne ezt:
V101_HD_V2.1_20161130_1829_V1.2.7_LTX_C93A_BLUBOO_PICASSO.zipSajna recovery nincs rajta,ha találok recovery-t playen nem tudok rámenni,mert érintő pont bal felén van.
otg kábel vmiért nem működik.
Próbáltam mtk és flashtoolsal.De nem is látja a gép a telót,csak kikapcsoláskor pár percre.
Próbáltam bootloderben,vagy recoveryben rádbugni,de szintén nem látta.Kételkedem,hogy ilyen update segít érintő hibán.
Esetleg kérhetek segítséget? -
smithsys
aktív tag
válasz
svgyula #5134 üzenetére
Úgy fest halódik az akksi. Következő a metódus:
Butatöltővel VBAT ponton keresztül 1 óra után éri el azt az állapotot amikor már hajlandó normális töltőről is felvenni a delejt. Azzal teletöltve majd gyári firm flashtoollal flashelve működik a készülék.
TWRP fel, abból custom rom telepít ( szigorúan az ami rajta volt és jól működött ) "patching system image unconditionally" üzenettel pörög kb. másfél órán keresztül aztán egyszercsak újraindul. Itt még sikerül az indulás természetesen csak a boot logóig, majd kikapcsolás után már a flashtool sem látja a cuccost.
Ezután igényli ismét a butatöltőt. -
smithsys
aktív tag
Fura dolog történt velem az imént. Érkezett hozzám egy Elephone S3 Enchanced teló aminek hibás volt a kamerája, illetve közepes hangerő felett akadozott a lejátszás több zenelejátszó programnál is.
Kamera csere megvolt, az működött is rendesen.
A hanghibát szoftveres gondnak ítéltem, ezért, és a tulaj kérését figyelembevéve elindítottam egy custom Miui8 flasht TWRP-ből.
Az akku 96%-ról lenullázódott úgy hogy a flash nem ment végig.
Nosza flashtool. Ráküldtem egy másik TWRP-t amit fel is tett szépen, majd újraindítás során megállt a boot logonál, ami ugye nem is meglepő.
Teló kikapcs, flashtool be, rádug és az égvilágon semmi nem történik. Hét különböző flashtool verzió, két gépen sem lát semmilyen eszközt.
Ezután kimértem a töltöáramot és totál nulla. Semmit nem hajlandó csinálni a készülék.
Szerintetek van esetleg valami amit érdemes megpróbálnom, vagy hajtogassak repcsit belőle? -
davidvarga
tag
válasz
Keeperv85 #5088 üzenetére
De recovery van, sőt elküldte a philz-t is és az is bootol. Amit Cappa72 linkelt flashtool-t azzal vissza is teszi a mentést is, és nem ad pmt hibát. Csak az autogenerátoros philz és twrp nem bootol. Az mtkdt cwm, eredeti és van egy philz is ami bootol. Sejtésem szerint csak egy boot.img kéne, de fogalmam sincs honnan vagy hogyan lesz. Kerestem a neten mint elink c601 de semmi.
-
davidvarga
tag
gondolom az nem normális hogy a flashtoolban az end addres mindenhol üres a saját scatter fájlal
-
válasz
davidvarga #5080 üzenetére
Ha valamelyik partíció/blokkeszköz-szakasz nem menthető flashtool-lal (nem ideértve a bmtpool-t, illetve újabbaknál flashinfo meg hasonlók), akkor ott akár emmc (nand flash) hiba is lehet.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
davidvarga #5061 üzenetére
Valahol elcsúsznak a címek. Nem feltétlen a system-ig hibás, lehet más a data mért a telóban vagy bármi egyéb.
A Flashtool-ban van olyan lehetőség, hogy nem scatterrel flashel (write memory), de erre tárjönk akkor vissza, ha lesz boot.img és recovery img, ami működik is.
Cappa72: az nem szokott előfordulni, kivéve ha rosszul olvassa be a scattert alapban a flashtool...
-
davidvarga
tag
válasz
cappa72 #5059 üzenetére
Szia. Azzal mentettem először, mindent lementett kivéve a SEC_RO partíciót nem, mert kiír egy 6013-as hibakódot. Amiket lementettem flash toolal hogyan tudom visszaállítani?
Az hogy van, hogy a scatter 6572 a pho phone info meg 8312? A phone info fájlban miért lehet üres a baseband, kernel és uboot sor? Próbáltam 3as flashtoolal de azzal hibát dob még a mentésre is.
A system partíció mdt menésénél a kaspersky 35 fájlt jelzett vírusnak (.gta, .gtpa, banner, i.js, tlp.js,) ilyen dolgokra. -
válasz
davidvarga #5058 üzenetére
Javaslom a Flashtool readback mentést (ld. összefoglalóban a link).
Az kikapcsolt telefon mellett menti az emmc tartalmat.A flesseléskor sajnos nem mindegy, melyik verziójú flashtool-t használod... Érdekes, hogy van olyan, amelyik némely esetben átlép a pmt hibán. (Na ettől a kijelentéstől Keeperv85 majd ki fogja tépni a haját)
Ez egy régebbi flashtool, más felülettel, de MT6572 esetén én leginkább ezt használtam (akkoriban nem volt még Linux változata a Flashtool-nak).
Hozzá kell tennem, hogy nem feltétlenül kell ezt használni, csak lehetőség. -
davidvarga
tag
nos az sp flashtool a boot.img és recovery.img is ezt írja: PMT changed for thr rom it must be downloaded.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
davidvarga #5047 üzenetére
Cappa már leírta a lényegi részt: abból a CWM-ből TALÁN lehet boot.img-t csinálni és azt flashtool-al visszatenni rá.
Ugyanakkor ha "véletlen" lement a format a flashtool-ban már, akkor még az IMEI számokat is vissza kell sikeres boot után állítani.
-
kajmika0510
tag
Sziasztok.
Egy furcsa dologgal állok szemben. Van nekem egy Redmi Note 4 Mtk procis telefonom, Minden rendben van vele. Globál developpal használom. Egyik jó barátomnak is szintén ezt a romot tettem fel. 1 hónapig hibátlanul működött neki, majd egyik pillanatról a másikra megőrült. Le volt véve hang és csörgött. Messengerből ki be lépkedett. És felhívott minap hogy miui logo és tovább nem megy a telefon.
Kapásból szoftverre gyanakodtam. Rádugtam gépre sp flashtool stb. Ugyanezt a romot felraktam rá. Betallóztam a scatter filet. Download only, preloader pipa be. Majd mikor kész lett a romcsere, zöldpipa, lehúzom usbről kapcsolnám be és se kép se hang. Ugyanígy felraktam rá a globál stabilt és annál is se kép se hang. A gép viszont és az sp flashtool felismeri. Tehát kommunikál a géppel.
Valakinek valami ötlete?
Ui: fastbootba se tudom rakni :/ -
Upo
addikt
Üdv! Érdekes esettel találkoztam, és nem jutok előbbre. Hozzám került egy Evolveo Strongphone Q4, MT6589, 1/4GB. Logónál megáll, nem tölt be. Természetesen gyári letöltés nincs, needromon fent van 2 readback-es rom. Illetve az oroszoknál vannak romok, még teljes rom is, apdb-vel, bplgui-val bezárólag, a klón nevek alatt (Sigma PQ22 stb.).
NVRAM, protect mentéseket csináltam. Bármelyik romot rakom fel, ugyanaz a jelenség, logonál megáll. van amelyikkel adb elérés is van állás közben. Recovery-be csak ezekkel tudok belépni adb paranccsal, mert a billentyű kombinációs belépés nem működik (bedugott és kihúzott töltővel is próbáltam).
Recoveryben viszont mount errorokat dobál, factory reset sem megy. Van amelyikhez cwm is volt és el is indult, de ugyanúgy se mount se format nem megy semmire. Egyszer kiírt a cwm valami secure errort vagy valami hasonlót, de gyorsan elvette és nem tudtam reprodukálni azóta sem.
Érdekes még, hogy töltés animáció sincs, töltőre dugva kirajzolja az akkut az alján 1 pixeles piros csíkkal, és úgy marad, nem animál semmit, és el sem tűnik egy idő után, 1 nap után is ott az akku rajz. Lehúzva eltűnik (tehát nincs lefagyva). Egyszer valahogy sikerült véletlenül meta módban is indítani, a drivert fel is raktam, de azóta nem tudtam megismételni. Mintha mindkét hangerő+bekapcs lett volna, nem emlékszem biztosan, recoverybe akartam volna lépni. De azóta se sikerült sehogy.
Mi lehet itt a gond? Flashtool alatt a romok hiba nélkül felmennek, 3-as és 5-ös alatt is, de nincs system, data, cache, stb, adb shell is elhasal, nem talál sh-t.
Mit lehet ilyenkor csinálni?
Ja, preloaderes firmware upgrade-t is próbáltam, és már kínomban format all+download-ot is, a mentett nvram és protect partíciók visszatöltésével (azok látszólag épek, az adatok fájlok benne vannak a mentésben). -
-
attilav2
őstag
válasz
Keeperv85 #4981 üzenetére
Persze van rájuk recovery, de nagyon sok ROM csak flashtoolos verzióban érhető el.
Az szerinted hülyeség lenne hogy virtuális gépbe felállítani egy XP-t vagy Win7-et, feldrájverezni flashtoolhoz mauihoz? Az usb-t át lehet adni a vendég operációs rendszernek. Így nem kellene teleszemetelni a rendszert driverekkel. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
attilav2 #4980 üzenetére
Nem helytálló a következtetésed: szinte az összes MTK telóra van CWM/TWRP. Ellenben ezzel szinte egyik Qualcomm eszközre sincs flashtool (pár kivételt leszámítva...), ha ott elszáll a recovery is, akkor kb. 0% az esély, hogy egy kezdő megjavítja a készüléket. Univerzális megoldások pedig ott nem léteznek. Aki pedig meg tudja gyógyítani shara protocolban a telóját, az nem ijed meg némi flashtooltól sem...
-
attilav2
őstag
válasz
include777 #4979 üzenetére
Qualcomm-on az esetek nagyrészében nem flashelő programmal hanem recoveryből megy a frissítés, meg a főzött romok felrakása is, nem kell flashtoolokkal bohóckodni, persze vannak kivételek.
Az nem tetszik az mtk-ban hogy szinte mindent flashtoolal kell feltenni, több a hibalehetőség macera stb, észnél kell lenni. Míg snapdragonnál -ha nincs lezárva a bootloader, agyontitkosítva minden- akkor félálomban is kockázat nélkül lehet romot cserélgetni. Sajnos a gyártók az idő előrehaladtával egyre jobban lezárják a készülékeket, és egyre macerásabb a romcsere. Sajnos a xiaomi is rálépett erre az útra -
Upo
addikt
válasz
attilav2 #4977 üzenetére
Ez az imei vesztés szerintem 99.9%-ban user error. Az oka az sp flashtool-ban levő format all+download opció. Vagy nem olvasnak el egy normális leírást amiben benne van hogy ezt nem használjuk, vagy figyelmen kívül hagyják. Rányomják, az meg többek között az imei-t is törli, aztán meg csak pislognak hogy hova tűnt...
Qualcomm-on nincs ilyen feltűnő helyen levő 1 kattintással aktiválható opció, ezért azok jobban megússzák.
Ha mondjuk az sp flashtool-ban a format all is hidden menüben lenne akkor ott se lenne ennyi gond, de ugye ez elvileg nem végfelhasználói program hanem factory/szervizes, azok meg tudják használni, illetve van olyan műszerparkjuk amivel a format all után a gyári üzembehelyezést/kalibrálást meg tudják csinálni. -
attilav2
őstag
Gondolkodom egy Vernee Thor-on, mert az ára nagyon csábító, ugye abba 3GB ram van, a redmi 1s-be csak 1GB. De ahogy látom mediatek platformon ROMolni jóval kockázatosabb. Flashtool-lal vissza lehet tenni a gyári romot viszonylag könnyen, de ha az imei és a mac címek törlődtek akkor azokat igen nehéz az nvram ba visszaírni, legalábbis az itt olvasottak alapján.
Ha van egy komplett mentésem és megvan mindkét adatbázis akkor snwriterrel könnyebben visszaírható az imei mint mauival?Eddig csak qualcomm-os telókon ROMoltam, vodafone845, huawei g300, most meg a redmi, de olyan még nem fordult elő hogy az imei vagy valamelyik mac elszállt volna.
-
Roli5
tag
Sziasztok.
Ismételten segítséget kérek szépen.
Adott egy Elephone P7000. Feltettem rá a V5 Aeromot flashtoollal. Azóta nem megy a hátsó kamera, az első is csak fejjel lefelé.
MMit kellene tennem? Előre is köszönöm a segítséget. -
Roli5
tag
Besz@rok... Feltettem SP Flashtool-al a Needromon található gyári romot, a preloader előtt is hagytam a pipát, bekapcsolom a telefont és megint ez fogad. Az a baj, a wifi hálózat megadása nélkül nem aktív a KIHAGY gomb
Kérjük jelentkezzen be az egyik tulajdonosi fiókkal
Ezt írja a jelszó leokézása után.
Nem lehet ezt kiírtani?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
dethroner #4767 üzenetére
Kezeljük úgy a dolgot, hogy ismerjünk egy alapszabályt, amit szépen igyekszik az angol nyelv meghazudtolni, de ne higgyük el!
Az Android NEM firmware!
Az Android egy módosított Linux OS (operációs rendszer), ami valamilyen firmware-re épül. Jelen esetben a firmware részt alkotja a:
preloader
MBR/EBR (újabb Android verziók alatt nem)
nvram vagy EFS
....stb.
Az Android viszont az:
logo.bin
system.img
boot.img
recovery.img...és van a kettő közti átmenet, jelen esetben az:
lk.bin, ami régebben uboot.bin volt. Technikailag ezt az Android részéhez sorolja a legtöbb ember már, de igazából másodlagos preloader a neve és ennek jó oka van, amit most ne firtassunk az egyszerűség kedvvért....
"Szóval a legtöbb esetben ezt használják az emberek, mert így megtörtének a rom csere, de megmaradnak az adataik. Jól gondolom?"
A felhasználói adatokat az úgynevezett:
userdata
...partíció őrzi.
Ha törlöd, akkor az adatok bármely esetben elvesznek. A legtöbb frissítő csomag, amit SP_Flashtoolhoz adnak, tartalmaz egy üres (blank) lemezképet, ami felkerül a userdata "meghajtóra" (eMMC partíció), akkor az adatok üres helyre váltanak...
"És ha azt szeretném hogy mindent alapra töröljön romolás közben, akkor a "formatt all+download" kell?"
Az garantáltan "gyárivá" tesz mindent... Ami nincs a frissítő csomagban, azt üresre törli. Beleértve az nvramot, amiben az IMEI számok, BT és WiFi MAC címek, az összes hálózati kalibráció (ezt nem lehet házilag tökéltessen helyreállítani!) van...
"A linkelt leírás szerint ezt nem ajánlatos használni. Ez valóban így van?"
Hagyd meg annak, aki tudja mikor kell használni és mire. Maradjunk annyiban, hogy rég rejtett kéne legyen ez az opció.
"Sajnos az ilyen kifejezések mint flash ic, pmt, nem mond semmit.
"
PC-s analógia:
flash ic > merevlemez / HDD
PMT > partíciós tábla, ezeken az eszközökön a userdata és/vagy a FAT meghajót egy megfelelő helyén lakozik..."Tulajdonképp a download only is egy firmware upgrade, nem?"
Nem, a fenti okok miatt.
-
Upo
addikt
Az nem hiszem hogy gyári rom volt a DG300-hoz, az nem szokott ilyeneket csinálni. Valószínű valami takony webshopos mod rom volt rajta.
Kutyulmányok helyett inkáb szedted volna le a valóban gyárit hozzá a gyártó valódi weblapjáról: [link]
Ez rendes flashtool-os rom, és biztos nem vírusos. -
viewdetails
addikt
válasz
Keeperv85 #4552 üzenetére
cappa72 & Keeperv85
Óvatos vagyok, ezért kérdezek inkább először.
ROM egyébként androidmtk.com-ról töltve, komplett csomag Flashtoollal, IMEI íróval, tehát ettől lettem csak bátor.
Viszont.
Kipróbáltam boot és system-el, bootol.Mondjuk az IMEI-t elb@szta, de azt visszaírom, remélem.
Továbbmennék: szerintetek flasheljem a teljes Gionee ROM-ot vagy maradjon öszvér Gionee-Allview? Vagy flasheljem vissza a gyárit és örüljek, hogy nincs nagyobb bajom?
Ha öszvér marad, akkor egy factory reset, vagy OTA update mennyire vághatja haza?Anyósomnak lenne a készülék, ha sikerül valami épkézláb, nem "dual language" ROM-ot varázsolni rá, szóval nem mindig lenne kontroll alatt, mi történik vele.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
drukker9 #4454 üzenetére
A próbálkozásoknak potenciálisan tégla szokott lenni a végeredménye!
Lássuk az eseményeket, ahogy én nekikezdek!
Teló elő: akku kiszed/kiköt (típustól függetlenül igyekszem összefoglalni), bármi áron! Nagyon fontos, hogy a teló 100%-ig biztos KI legyen kapcsolva a folyamatok előtt!
Flashtool: flashtool-ból nekem is több van bekészítve. Lenovo mellé a 1532-est szoktam használni, az vállt be. Feljebb írtam hogy állítom be.
Flashtoolt indítom, nálam már a driverek rendben vannak, biztosan preloaderben indul a teló és nem valami egész másban, pl. meta mode alá....
Flashtool-ra várok... tételezzük fel nem ment végig!
Hibakeresés:
Bekapcsolt a teló esetleg közben? Az nem jó, mert nem kell neki... > Újra!
Elakadt a folyamat x % után, jellemzően a sárga csíkon? > nem vettem le az USb sebességet > Újra!Még mindig nem megy? Másik rom!
Azután sem? Van tesztpont? Megpróbálom megkeresni... nem mindig elérhető....
Ha az sincs: a preloader elindul? Az eszközkezelőben kiderül! fontos, hogy az induljon el, NE valami totál más....
Ilyenkor már jó szokott lenni, ha ki nem derül, hogy flashhibás mégis.... Nem ez a hiba utal arra...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
drukker9 #4448 üzenetére
Tudom milyen teló, javítottam már egy párat!
Először ki kéne deríteni milyen alverzió! Nem lesz egyszerű, de még nem biztos, a preloadert NE tedd rá a másik romból, mert nem fogod tudni egyedül helyreállítani...
Flashtoolban keress olyat, hogy:
USB Speed: Full Speed legyen.
USB Cheksum: pipa be!Ja és: NE 3.x-es flashtool legyen lehetőleg!
-
p5quser
tag
Sziasztok!
Adott egy vernee thor (mtk6753), aminek a komplett readback-jét terveztem kivitelezni. A "flashinfo"-nál azonban megáll "adress or lenght bytes not align" hibaüzenettel. A start addr. 0xFFFF0084, a lenght 0x1000000. Az "sgpt" partíciónál ugyanez a hiba. A többi partíció backupolva, sőt, felhasználva.
Gondoltam hátha elcseszték a scattert (kétlem), kiszedem adb-n keresztül partinfo-val. Device unauthorized. Mindent megpróbáltam, driver-, usb kábel-, usb port csere, Wifin keresztül, másik adb program, semmi. Nem dobja fel semmire a telefon az engedélyező ablakot.
Elengedtem, terminal emulator. A cat /proc/partinfo-ra "no such file or dir". A partitions listáz. Szóval összefoglalva, sorjában a kérdések;
Kellhet-e nekem a flashinfo, vagy az sgpt backup egy elrontott flashnél,
Hogy tudnám kiszedni a partíció kiosztásokat flashtool-kompatibilisen,
Mit tehetek még adb-ügyben?
Előre is köszönöm a segítséget. -
tiko76
aktív tag
Valaki tud redmi 2 pro hoz flashtoolos romot mtk 6795 ös.
-
Merlini
tag
Doogee X5 Max Pro telefonhoz „vezeték nélküli frissítés” érkezett.
Azóta régebbi ROM visszarakása után sincs mobilinternet.Bővebben: A „vezeték nélküli frissítés” felment a telefonra, nyomtam factory reset-et, feltelepítettem 100+ programot, minden szép és jó. Egészen addig amíg wifi-n lógott a készülék. Mobilinternetre nem megy fel.
Ekkor felraktam Flashtool-al (v5.1620) - rendszergazdai jogokkal futtatva – Frimware Upgrade módban a fórumba írók által (eddig) legstabilabbnak tartott 08/10/2016 ROM-ot.
Factory reset, közben nem volt bent egy SIM, micro SD kártya sem.Dominó SIM, majd Telenor feltöltős SIM-et belerakva sincs mobilinternet.
Új APN-ek beírása a szolgáltatók oldaláról, átváltás rájuk, sem segít.
Dominó kártyát átfaragtam Nano-ra, a SIM2 helyre, így sincs mobilinternet (SIM1 micro, SIM2 Nano, mindkettőben ment a 4G.)Egyenleg infó (*102# és *111#) lekérdezhetőek. A Dominó kártyával beszéltem ügyfélszolgálattal (más ügyben), 3G-s internet megy rajtra. Telenor feltöltős kártyát SIM-es tabletbe átrakva 4G internet süvít.
A My Telenor applikációban üres a helye a még lenetezhető MB kiírásnak.Orvosolható ez még valahogy, vagy így járás?
(Apróról vettem, 3. v. 4. tulajdonosa vagyok a telefonnak, így Kínába visszaküldés feltételezem nem nagyon játszik.) -
válasz
Geller72 #4392 üzenetére
Szerintem menni fog neked is, csak türelem és nyugalom.
Ha volt FR, akkor a linkelt romot töltsd le, abban megtalálod a scatter file-t.
Az összefoglalóban van az SP Flashtool Readback használata link. Az alapján tudsz menteni (én szoktam).Ha az megvan, akkor a boot és system párost flesselném csak első körben.
-
Akkor lenne hiba, ha UFS vagy NAND flash van benne.
De ebben EMMC van. Így a másik kettő értelemszerűen nincs benne.(az emmc is nand flash, csak más a interfész)
csak amióta autóstöltővel akartam tölteni nem kapcsol be.
Jahogyúgy!
Hát ez esetben akár tényleges hardverhiba is lehet.Volt már rá példa, hogy olyan mintha minden rendben lenne, de nem ír fel semmit az emmc-re a flashtool.
Recovery-be be tudsz lépni?
Readback rendben lefut, és tényleg jók a kiolvasott partíciók?
-
tiko76
aktív tag
helló! van egy oukitelk 4000-es teló bootloopba még mindig
flashtoolal felmegy rá a gyári rom de nem indul el.Csináltam a flashtoolal egy memory testet és ezt írja
Internal RAM:External RAM:
Type = DRAM
Size = 0x80000000 (2048MB/16384Mb)
NAND Flash:
ERROR: NAND Flash was not detected!
EMMC:
EMMC_PART_BOOT1 Size = 0x0000000000400000(4MB)
EMMC_PART_BOOT2 Size = 0x0000000000400000(4MB)
EMMC_PART_RPMB Size = 0x0000000000400000(4MB)
EMMC_PART_GP1 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_GP2 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_GP3 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_GP4 Size = 0x0000000000000000(0MB)
EMMC_PART_USER Size = 0x00000003a3e00000(14910MB)UFS:
ERROR: UFS was not detected!
============ RAM Test ============
Data Bus Test:
[D0]
[D1]
[D2]
[D3]
[D4]
[D5]
[D6]
[D7]
[D8]
[D9]
[D10]
[D11]
[D12]
[D13]
[D14]
[D15]
[D16]
[D17]
[D18]
[D19]
[D20]
[D21]
[D22]
[D23]
[D24]
[D25]
[D26]
[D27]
[D28]
[D29]
[D30]
[D31]
OK!!Address Bus Test:
[A1]
[A2]
[A3]
[A4]
[A5]
[A6]
[A7]
[A8]
[A9]
[A10]
[A11]
[A12]
[A13]
[A14]
[A15]
[A16]
[A17]
[A18]
[A19]
[A20]
[A21]
[A22]
[A23]
[A24]
[A25]
[A26]
[A27]
[A28]
[A29]
[A30]
OK!!RAM Pattern Test :
Writing ...
0x44332211,
0xA5A5A5A5,
0xA5A5A500,
0xA500A500,
0xA5000000,
0x00000000,
0xFFFF0000,
0xFFFFFFFF,
OK!!Increment/Decrement Test:
Writing...
OK!!
mi lehet a hibája? -
aytukabozs
addikt
válasz
Darkrush34 #4346 üzenetére
no akkor a SP Flashtools ezennel kilőve.:/
ugyanezena gépen, ugyanezen a porton sikrült már valamilyen telót berhelni?
-
igaz régi flashtool-os , de koncepcionálisan azonos.
-
Keeperv85
nagyúr
Ezeket az magától visszaírja...
Flashtool opciókról a blogomban bővebben van leírás. Röviden:
format all > mindent töröl és visszaírja, ami a scatterben van
download > csak azokat írja felül, ami a scatterben van, nem töröl semmit sem
firmware upgrade > mindent töröl, ami szerepel a scatterben download true flag-el és eegyből vissza is írja ugyan ezeket. -
balfek
tag
válasz
Keeperv85 #4280 üzenetére
hát, próbálkozom mindenféle gombkombinációval, de eddig semmi...csak tudnám, h amikor sikerült 1X!!! behozni anno, akkor hogy sikerült...ezzel már szenvedek, mint a ló...
amúgy rajtam segítene az IMEI visszaszerzésben a NVRAM, protect_1 és protect_2 partíciók visszaírása?
itt azt írják, hogy az Elephone8000 scatterfileje (particiokiosztása) ugyanaz - : [link] -
"rumba_m 07.10.2015, 22:24
Восстановил разделы NVRAM, PROTECT1, PROTECT2 после окирпичивания прошивкой через FlashTool c опцией FormatAll+Download . Восстанавливал так:
1. Повторно прошил стоковой прошивкой через FlashTool c опцией FormatAll+Download.
2. Используя FlashTool прошил разделы NVRAM, PROTECT1, PROTECT2 от донора P8000.
3. Восстановил IMEI по инструкции в начале раздела.
Бекапте свой NVRAM!!!"
(tud vki oroszul?)
innen meg leszedtem a P8000 NVRAM+P1+P2 .bin-eket: [link]
-
balfek
tag
+ még feltűnt ez is:
https://itcafe.hu/tema/android_dual_sim_ket_sim_okostelefonok_topikja_v2/hsz_1441-1441.html
"Kétszer is kér driver telepítést, az egyik a preloader, ami valószínű ha ment az SP_flashtool, már nem lesz gond. A Másik egy CDC eszköz, ez az Android gadget driver. Google jóbarát!"nálam nincs olyan driver fent most, ami tartalmazná ezeket a szavakat: "preloader" és "CDC/gadget"
igaz, tudok telepíteni olyanokat, amik ilyen szavakat tartalmaznak
, de azok mind CODE10-zel települnek (igaz, gyakarolatialg az összes MTK driver telepítős leírásban ugyanígy szereplenek a driverek - a telepítés végén mind sárga és code10 látható.)
szóval kellene nálamis oylan drivernek fent lenni, amint "preloader" és "CDC/gadget"-ként jelöltél meg?
-
balfek
tag
egy korábbi hozzászólásodban láttam eg yilyen kitételt:
"Ha már futott az SP_flashtool, akkor log fájlok vannak a C gyökérben, azokat KITÖRLÖD onnan!"ez nekem új - erre tényleg oda kell figyelni? most ilyenek vannak (win7):
szóval javasolt pl., hogy szedjek le minden drivert (ADB, gadget, vcom,stb.), töröljem ki a c gyökérben lévő .log-okat - s úgy mauimeta?
-
CoRt3z
tag
Sziasztok. A helyzet az hogy van nálam egy ZTE kis 2 max plus, amit sehogy sem tudok életre kelteni. Amikor bekapcsolom, minden folyamatosan össze omlik, használhatatlan. A kínai recoveryben hiába nyomok a wipe emmc-re, semmi sem történik. Ha a system recoveryben csinálok wipe cache, factory resetet, semmi nem történik, ha cwm zipet próbálok telepíteni sima recoveryből, intallation aborted.
Ha SP flashtoollal frissítem a romot(próbáltam már a download only-t, a format all + download és a firmware updatet is - 2 különböző rommal) nem történik semmi, ugyan azzal az általam beállított háttérrel indul az andorid és ugyan úgy rossz.
Mit tudok még tenni? Hol hibázok? Flashtoolnál YouTubes videót követtem. Végig megy a download hibátlanul, meg is jelenik a zöld pipa.
Köszönöm a segítséget
(azért ide írok, mert a saját topicja halott) -
tiko76
aktív tag
Szivargyújtós töltővel akartam tölteni a telefont, a szivargyújtó lefüstölt a telefon kikapcsolt, bekapcsoláskor csak bootlogóig jut és ki-be kapcsol. flashtoolal visszaraktam a gyári romot de ugyanaz a helyzet. mi lehet a hibája?
-
válasz
Keeperv85 #4173 üzenetére
Akartam mondani, hogy kár, mert bármelyik romban lévő jó hozzá...
Biztos ez?
Na jó, félig biztos, viszont a másik fele meg az, hogy a nem pont hozzá való simg flesselése után jöhet egy factory reset, mert nem tud rendesen elindulni. Megint csak tudománytalan tapasztalat, már nem tudom melyik tab vagy telefonnál helyettesítettem én is cache és data img-ket más rom-ból valóval, és csak FR után indult el a rendszer ténylegesen.@(#4160) gorje
Ha van root, akkor a dd mentés is megfelelő, ahhoz nem kell kikapcsolni a telefont.
Ha nincs root, akkor marad a Flashtool-os megoldás, az néhány kivételtől eltekintve minden esetben használható mentésre - kikapcsolt állapotban.
Az MTKDT a 6580-ra nem alkalmazható (ez már a 6592 után készült SoC, így alkalmatlan a 6595, 67xx, 6580, Helio sorozatokhoz. Más felépításű. -
Játékos
addikt
válasz
cappa72 #4147 üzenetére
Szia!
Köszönöm a kitartásodat!
Most ott tartunk, hogy látszólag lett egy féltéglánk...Addig pöcsöltem a flashtoollal, hogy elkezdett egy folyamatot, de dobott egy hibát, és onnan nem tudom bekapcsolni a gépet, így már nem kell félni, rontani nem tudunk rajta...
Ha jól értelek, akkor innen csak az maradt, hogy az előzőnek a mentéséből készítünk egy teljes képet, amit a flashtoolal feltolunk rá, mint firmware upgrade. Jól látom?
Ez a "Linux alatt kb 1 perc" akasztott meg, amikor is üres raw img-t kell készíteni...Ja! Istenke tartsa egészségben a csöppséget!
iu.: ha MTKDT-lal készítek az "egyes" gépről mentést, és abban nincs memóriakártya, akkor szól a program, hogy emiatt nem lesz system és user bigyó elmentve. Ha van benne sd kari, akkor nem szól...
Nem tudom, van-e- ennek valami jelentősége? -
válasz
AttisXX #4150 üzenetére
Windows-os kérdésekben nem tudok segíteni.
De ha nem megy a maui, akkor annak driver vagy vindóz okai vannak.
(w8-at láttam már, w8.1-et még nem, w10-et meg egyáltalán nem).
W7-en tuti megy. W8-on is.Ha nincs nvram hiba, akkor lehet, hogy nem is sérült meg, viszont erről (majdnem) csak mentés után tudsz tájékozódni.
Flashtool-lal tudsz menteni (lásd összefoglaló! fent) -
Az akksit muszáj kivenni?
Nem, nem kell, sőt van olyan telefon, aminél akku nélkül nem is működik a radback. Telefonja válogatja.Mivel a zp350 már a 67xx kategóriás SoC, ezért az MTKDT (MTK droid tools) felejtsd el nyugodtan.
Az autogenerált CWM/CRT linket szintúgy, mert az csak 6592-ig működik.
(Ettől még lehet, hogy van easytwrp megoldás az újabb SoC-okra; ennek még nem néztem utána sajnos, el kellene olvasni töviről hegyire...)&(#4136) Játékos
Hát akkor ez a régi nem nyert.
Szerintem nézd meg azt a facotry mode-ot, az lehet, hogy egyszerűbb.Ha factory mode van,
amibe kikapcsolt telefon mellett hangerő le + power gomb kombóval lehet belépni; a félhulla tabon.
Ha nincs, akkor ez a megoldás nem játszik.
Ha már bent vagy factory mode-ban, akkor nézd meg, van-e adb elérés:
Az MTKDT programot indítsd el. Ha kiírja a tab adatait, akkor van adb elérés.
Ha nincs... hát akkor nem megy tovább ez a módozat.
Ha van, akkor az MTKDT-n nyomj az adb terminal gombra. Ekkor megjelenik a parancssor.
oda beírod, hogyadb shell cat /proc/dumchar_info
erről már beszéltünk, ez az a bizonyos leírófájl, amiből az mtkdt dolgozik és firmware.info fájlt csinál belőle.
Ez azért fontos, hogy ellenőrizd: a két tab partíciókiosztása azonos.
Aztánadb shell
Ezzel belépsz a telefon parancssorábasu
Belépsz rendszergazdaként
Ha itt látsz a prompt végén egy #-t, akkor van root elérés, és fel tudod tenni a másik tab CWM-jét (ha készítettél)De a flashtool-t sem kell elfelejteni, mert lehet létrehozni cache és data img-ket, amikkel teljes lesz a rom, és mehet a fw upgrade.
Ha az adb terminal gombra rányomsz az MTKDRoidtools-ban, akkor megjelenik egy parancssor.
oda beírod, hogyadb shell cat /proc/partitions
ami kidob egy listát, hogy milyen partíciók vannak, és milyen méreűekaztán
adb shell cat /proc/dumchar_info
erről már beszéltünk, ez az a bizonyos leírófájl, amiből az mtkdt dolgozik és firmware.info fájlt csinál belőle.Ez a kettő írja le pontosan, hogy mi hol található és mekkora.
Ami ebből fontos, hogy lássuk: van-e külön partíció a data-ra és a fat-re.
A partitions fájl kimenet megmondja, hogy pontosan mekkora a data és cache (hex számítás nélkül) kilobájtban.
Ebből az információból már lehet üres raw img-t készíteni (Linux alatt kb 1 perc), így teljes lesz a ROM.T’om kicsit hosszú, meg bonyolultnak tűnő, de rengeteget lehet belőle taulni, valamint körültekintően kell eljárni , mert előfordul, hogy ugyanazon tab más partíciókiosztással kerül forgalomba, vagy épp más fájlrendszerrel (!)... aztán meg a téglagyártás...
Tehát több megoldás is létezik, a félhulla állapotától és lehetőségeitől függ, hogy melyik alkalmazható rá.(Bocs, tegnap nem volt időm válaszolni, tejfakasztó buli volt.... gyarapodott a család egy apró élettel)
-
válasz
Játékos #4130 üzenetére
Spec. alapján úgy tűnik, ez a 6589-ből "kifejlesztett" tab-ba való SoC.
Ezek alapján akár ezzel a flashtool-lal is megpróbálhatod, nekem annak idején átlépte ezt a hibát. Nem garantált, hogy tényleg menni fog.Ilyenkor a fw upgrade lehetséges, azonban neked sem data, sem cache partíció-img nem állrendelkezésre.
Ráadásul ekkor bejelöli a preloader-t.
Idegen tabra preloader-t flesselni veszélyes, ezért ha lehet, a félhullát is próbáld lementeni MTKDT-vel, ha van factory mode.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Diablo IV
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Háztartási gépek
- Dune: Awakening
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB fekete, szép állapotban
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4354
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.