Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen SSD-t vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
A topikot lezártam mivel tévesen nyitottam meg (azonos a kártya architektúrája R9 290X -el).
Kérlek fáradjatok át AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X topikba a továbbiakban!
-
Malibutomi
nagyúr
-
blu79
addikt
válasz
robertosz91 #59 üzenetére
Szia, ha sikerűl a 4.4 az bőven jó, de a 4.2 is, az a hűtő ha szerencséd van akkor jó lesz, de általában rossz a paszta a kupak alatt és nehezen lehet hűteni ezeket a procikat
-
robertosz91
tag
Tervbe van véve. Úgy gondoltam, hogy majd feltekerem 4ghz alap és 4.4ghz turbora
. Nekem nem kell több, nem akarok tuning rekordot dönteni
Majd meglátom mit hoz ki alapon a 390-esből. Hosszú távra tervezem a konfigot min 4 év. A kártyát még nem tudom, ha lesz jobb ajánlat 4 éven belül akkor eladom a leendő 390-est. Egy Cooler Master Hyper Evo 212 van most a procimon ( Amd phenom 2 x6 1055T 125w) remélem majd lebírja hűteni. Az 1055T-t idle-ben 19 fokon tartja, játékok alatt max 45. Hát max ráteszek +ventit xD
-
Sziasztok!
Egyik cimborám szeretne venni 4db 390X kártyát. OpenCL számolásra használná őket 24/7-ben.
Az a kérdés, hogy melyik márkát érdemes választani vízhűtéshez?Az elvárások:
- legyen hozzá jó minőségű vizesblokk reális áron, ami hűti a ramokat és a VRM-eket is - mármint ha létezik ilyen.
- ne ciripeljen
- bírja a komoly terheléstHIS/Sapphire márkákat érdemes erőltetni, vagy inkább ASUS, MSI, Gigabyte márkájúakat nézzek?
ui.: Az sem baj, ha konkrét tapasztalat híját az általános tapasztalatokat osztjátok meg a különböző márkájú csúcskategóriás AMD kártyákról; inkább ref. design, vagy inkább XY márka egyéni kártyája, stb.
Nyilván a gyári hűtés nem téma, csak a NYÁK. -
blu79
addikt
válasz
robertosz91 #54 üzenetére
Az i5 bőven jó de egy kicsit felfele kéne piszkálni
-
blu79
addikt
válasz
kingpython #50 üzenetére
szia, feltekerve 4Ghz-re ki kell hogy hajtsa
-
robertosz91
tag
Na ez engem is érdekelne, mármint milyen házba érdemes bele rakni. Nekem most egy Aerocool Mechatron window házam van, elől 20-as venti, felül is, hátul 12-es, ezzel ugye nem lenne gond? Még a táp mellé tudok rakni egy 12-est, az akkor pont a kártyára fújná a friss levegőt. Még egy kérdés. FSP Raider 650-es tápom, ez ugye elég neki? Mert mindenhol olvasom, hogy a javasolt min táp 750-es, de gondolom ez csak azért van, hogy egy gagyi tápból kell legalább akkora. Na még egy kérdés
i5 4690K vásárlásán gondolkozom, az alap órajelen kihajtaná ezt a kártyát? Mert eddig i7 4790K volt a kiszemelt, de sokszor olvasom, játékra teljesen felesleges, és én nagyrészt arra használom.
-
Köszi a figyelmeztetést, de Omli85 tapasztalatai alapján úgy tűnik ennél a szériánál már nincs gond a hűtéssel.
Na és mégis ez a legolcsóbb 390, amihez 3 év gari jár.Szerintem én is kipróbálom ezt a kártyát.
Csak az érdekelne, hogy ezennel is merjem-e még a lassan 7 éves COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite házammal együtt használni, vagy azért már illene nyugdíjaztatni a házat.
Mert egyébként ebben is ugyanúgy tudnak szellőzni a dolgok, 2 ventivel (első, hátsó) úgymond kereszthuzatot csinálok, szóval nem reked bent meleg levegő nagyon szerintem. -
robertosz91
tag
Én is 390-est néztem ki magamnak. Az MSI nagyon korrektnek tűnik. A VRM hűtése vajon normálisan van megoldva? A backplate alatt.
-
Omli85
őstag
Igen, ezért is írtam érdemes figyelni arra, hogy mozogjon a levegő a vga körül a házban mert különben szépen befűt mindent
.
Házat tekintve nálam alul elöl be ez tolja a vga-ra is hátul illetve a gépház tetején kifelé megy a levegő, illetve a gépházam oldalán gyárilag egy 40cm-es ventilátor van az meg tolja szépen befeléígy mondhatni azért elég huzatos a gépház
-
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Most készülök lassan én is egy 390 vagy 390X-es kártyát venni, szerintetek elég neki egy i5 2500K processzor ki tudja hajtani, mert tápot azt kell vennem de procit nem szeretnék cserélni?
-
blu79
addikt
- grat a karidhoz, majd várunk tőled is egy két tesztet ha van kedved,, minden videókártya esetében nem csak amd érdemes a ház szellőzésére figyelni mert minél jobb a szellőzés annál kevesebb a kártya, proci és többi alkatrészek hőmérséklete, ami jobb teljesítményt eredményez
-
Omli85
őstag
Nos én is belépnék a klubba
Giga 7950OC WF3-at váltotta.Túl sok időm a hétvégén nem volt tesztelni, driver gondra számítva én először is letakarítottam a régi drivert, majd kártya csere és új driver fel. A fentebb említett problémák közül egyik jelenséggel sem találkoztam.
A hűtést tekintve azt vettem észre, ha meg van nyüstölve a vga akkor simán be megy 70fok környékére ami viszont érdekes, hogy a ventilátor fordulat ilyenkor sem megy nagyon 40% fölé. Túlzottan hangja sincs ezen a fordulaton a ventilátoroknak szóval adott esetben jobban jár az ember ha befixálja 45-50%-ra, és úgy már barátibb a hőmérséklet is. Mondjuk amúgy se túlzottan zavarja ezeket a kártyákat, ha kicsit be vannak melegedve ellenben a gépház belesét elég jól fel tudják fűteni szóval nem árt a vga környékén megforgatni a levegőt. Továbbá a vga-val egy magasságban lehetőleg ne tegyetek HDD-t mert igencsak melege lesz, elég szépen tolja ki magából előre és hátra is a hűtés a meleg levegőt
.
Összességében, egyelőre pozitív tapasztalataim vannak, amiket sebtében kipróbáltam ott látványosan gyorsabb volt ugyan azon beállításokkal a kártya, persze igencsak pipa lettem volna ha ez nem így van
.
-
Zsohi
őstag
Szerintem azt az ASUS-t hanyagoljad, a 290(x)-eken se volt kifogástalan az a hűtés. A Sapphire , vagy az MSI jobb választás, vagy várd meg a 3 ventis ASUS-t.
Egy elektronikai bolt kiállítótermében már találkoztam a freesync technológiával és amit ott láttam az engem meg vett kilóra. Idővel biztosan landol nálam egy.
-
Ó, köszi szépen a megerősítést!
Akkor szerintem hamarosan berendelem konkrétan ezt, ami egy 7870-et fog leváltani.
Majd valamikor később jönni fog egy "nyújtott fullHD" 21:9-es LG monitor és kánaán lesz jó pár évig játékok terén.Windows-t nem tervezek újratelepíteni, elég lesz úgyis nemsokára a Windows 10 tiszta telepítése majd.
Ha már feljött a monitor téma...
Van valakinek itt tapasztalata a Freesync technológiával kapcsolatban? Itt az érdekelne, hogy érezni-e különbséget a hagyományos V-sync-hez képest.
Egyáltalán mi a különbség? -
válasz
watador600 #39 üzenetére
Ahogy olvasom, régebbi AMD kártya tulajdonosok belefuthatnak ilyenbe.
Viszont itt is működik a régi recept (amit a videókészítő csávesz úgy tűnik fura módon nem ismert):
Előző VGA-val a gépben lefuttatni egy DDU-t --> gép lekapcs --> majd az új kártya beépítése után elvileg problémamentesen lehet folytatni a továbbiakat.Engem az érdekelne saját részemről, hogy megéri-e vajon i5 3570-esem mellé valami 390-et venni (x-est semmiképp sem tervezek) vagy én már inkább 380 fele nézegessek.
Pár hónapos vélemények szerint egy 290x/-x még passzol a fentebb említett procim mellé és úgy tudom a 390, az durván 290x/-x szinten mozog.
Friss széria lévén már mindenképpen valami 3xx-et szeretnék magamnak.Ehhez kapcsolódóan várnék vélemenyeket hozzáértőktől, amit előre is köszönök!
-
R3plica70
aktív tag
válasz
watador600 #39 üzenetére
2-vel fentebb írtam le,ez nem VGA hiba. Ha hagyod hogy automatikusan felismerje és telepítse a Windows a VGA-t akkor ennek ez az eredménye, nem kompatibilis az a driver a 390-es sorozattal. Ha az AMD oldalról letöltöd a saját driverét és azt telepíted akkor nincs ilyen probléma. Amúgy jól működik, én elégedett vagyok vele, nem hibázik, nem szemetel.
Január óta vártam az új AMD kártyákra,átmenetileg vettem a megjelenésekor GTX960-ast ami sztem szintén korrekt kártya, Agyaltam az olcsóbb kifutó 290/x sorozaton , de ott sok gond van/volt a nem megfelelő hűtéssel. Én úgy látom ezen szépen sikerült javítaniuk a 390-nél, legalábbis a Sapphire verzió nálam teszi a dolgát hibamentesen.
Ettől függetlenül az AMD felköthetné a gatyáját driver támogatás területén. -
nubreed
veterán
válasz
R3plica70 #37 üzenetére
Nekem win 7 van és az ajánlott frissítések nálam le is vannak tiltva, sőt jelen pillanatban a windows update is manuálisra, szóval nem hiszem hogy lenne ilyen gondom. Gondolom win 8 alatt reszeltek valamit ezeken a dolgokon.
(#40) Zsohi:
Ez jó hír, de még mindig nem tudom, hogy 290/x -et vegyek vagy egy 390 -est ennek ellenére. Egy jó áron megvehető 290 el vagy x-el lehet jobban járnék, a dx 12 kompatibilitást az is hozza majd ha ez nagyon fog számítani, de az még fél év legalább.
-
Zsohi
őstag
Nálam ez a hiba még a régebben a 7950-nel jött elő, a kártya nem bírta a gyári tuningot és összeomlott. A mostani MSI 390-es kártyám teljes mértékben hibátlan, nincsen szemetelés és még a 15.6-os driver is teljes mértékben hibátlan, szóval működik a "Virtual Super Resolution" és a "Frame Rate Target Control" is. A kártya egyszóval hibátlanul működik, már a megjelenése napjától is amire AMD fronton nem sűrűn van példa, még ha csak átneveznek akkor is...
-
watador600
senior tag
Ezt most találtam... Ilyet tapasztalt valaki?
-
R3plica70
aktív tag
(#4) malacka87
Kipróbáltam és a beépített benchmarkkal a következőket kaptam 1080p-ben:
Quality minőség: avg. 47,4 fps
Max. Quality minőség: avg. 40,1 fps
Extra Quality minőség: avg. 29,4 fps(#33) nubreed
Én ilyet nem tapasztaltam, sem benchmarkok futtatása alatt sem pár órás GTA V játék alatt. Sztem náluk valami egyedi gond lehetett.
Egyetlen dolog sz@patott meg, az AMD driver telepítéséig el kellett venni a netet, mert telepítés közben automatikusan letöltött drivert a háttérben és ilyenkor a videóban látott villogás és BS lett az eredménye, tehát amit a Win 8.1 feltesz drivert magától az nem 100-as. Miután net nélkül felment a gyári driver, utána már semmi gond nincs vele.(#34) blu79
Szívesen -
watador600
senior tag
Kicsit más. A 390 és az x-es testvére támogatni fogja az AMD VSR-t?
-
nubreed
veterán
Nos, aki ilyen kártyával rendelkezik már attól kérdezem, hogy mennyire kell komolyan venni az ebben a video reviewban, kb a 9. perctől emlegetett Black Flickering issue -t? Ez nagyon durva, teljesen elriaszt ez engem ilyen kártya vásárlásától, ha ez egy létező jelenség akkor inkább kihagyom a 390 -et, pedig azzal szemeztem. Ráadásul alig veri meg a 290/x -et, sőt van ahol a 290x a gyorsabb. Elég gáz ez a 390 -es sorozat, ha a BS létező jelenség.
-
Zsohi
őstag
válasz
watador600 #30 üzenetére
Nincs. Itt találsz képeket a kártya felépítéséről(A non-X és az X verzió teljes egészében megegyezik).
-
watador600
senior tag
Sima 390-es MSI-n vannak hűtetlen memóriák? Mint a 290(x)-nél?
-
blu79
addikt
válasz
R3plica70 #25 üzenetére
szia, elég jó eredményeket kaptál, és köszönöm a tesztet
, akkor itt vannak a GTA V beállításai :
Ignore Suggested Limits = ON
DirectX Version = DirectX 11
Resolution = 1920x1080
Aspect Ratio = Auto
Refresh Rate = 60
Output Monitor = 1
FXAA = ON
MSAA = 4x
NVIDIA TXAA = OFF
VSync = OFF
Pause Game On Focus Loss = ON
Population Density = csuszka max
Population Variety = csuszka max
Distance Scaling = csuszka max
Texture Quality = Very High
Shader Quality = Very High
Shadow Quality = Very High
Reflection Quality = Very High
Reflection MSAA = 2x
Water Quality = Very High
Particles Quality = Very High
Grass Quality = Very High
Soft Shadows = NVIDIA PCSS
Post FX = Ultra
Motion Blur Strenght = csuszka minimum(kikapcsolva)
In Game Depth Of Field Effect = ON
Anisotropic Filtering = x16
Ambient Occlusion = Normal
Tesselation = HighAdvanced Graphic menüben minden off semmi nincs bekapcsolva.
- nézd meg városban mennyi Fps-t kapsz és vidéken is ahol sok a fű, köszi előre is
-
R3plica70
aktív tag
Üdv!
Bocsi de kevés időm van mostanság...közben a gép kapott egy új rendszert, mert volt már benne pár VGA próbálva és úgy éreztem ráférÍgy csináltam meg a kívánt tesztet:
Alapon: 1010/1500Tuning: 1120/1700
Természetesen tuningnál külön teszteltem a GPU-t majd a RAM-ot, végül így állt be ez az érték. Végülis a gyári 947MHz-hez képest nem is rossz.
GTA V-höz várom a beállításokat és meg nézem azt is.
(#4) malacka87
Sajnos nincs meg ez a játék, de meg fogom nézni, képek alapján egész látványos(#7) MastR
Külön-külön teszteltem be az értékeket, ennyit bír...(#8) asdxv
Csak a mostani tesztek kedvéért tuningolom, feszt nem kívánok adni neki, nekem jó lesz alapon is -
pkornel
aktív tag
Fury X árak: [link]
-
Zsohi
őstag
Megérkeztem a megígért játéktesztekkel, csak éppen nem annyival amivel szerettem volna. A gépem adatait megtaláljátok a profilomban.
Far Cry 3
Minden létező beállítást a játékon belül maximumra állítottam, az élsimítást is beleértve(8x).
Az első játék amit megnéztem futás közben, egyrészt mert egész egyszerűen az egyik leginkább kedvelt játékom, másodrészt a saját tapasztalataim alapján(7950 és R9 270X) ez az a játék ahol leghamarabb előjönnek a hibák, így kiindulási pontnak tökéletes.
A játék tökéletesen futott, bár a 60 FPS nem volt meg, de teljesen mentes volt a mikrolaggoktól, szóval nálam átment a teszten. Viszont a "VRM 2" hőmérő diódája hibás lehet...GTA 5
Többnyire maximálisra állítva, kivéve: 2x élsimítás, a fű részletessége magas, a haladó grafikai beállítások opcióban a látótávolság maximálisra húzva, az árnyékok kiterjesztése nincsen feltolva, többi opció bekapcsolva.Az új GTA-t nem hagyhattam ki.
A játékot még nem sikerült a kártyához igazítanom, szóval elég tré módon futott, de még játszhatónak nevezném. A hirtelen teljesítmény csökkenéseket meg nem tudom hova tenni és nem is tudom melyik beállítás okozhatja.Dirt 3
Minden létező beállítás maximumra húzva
A játék csak azért került ide, mert éppen az egyik barátommal játszottunk, így adta magát a helyzet.Játékmentes géphasználat
Ennél a tesztnél a kártya energia hatékony működésére próbáltam meg választ találni. Végeredményében elég lehangoló az amit látók, nem értem, hogy mi szükség van egyszerű netezés és szövegszerkesztés közben ilyen sűrűn feljebb kapcsolnia a kártyának... Másik, hogy a doboz hátulján jól néz ki a ZERO fan ficsőr, csak éppen a kártya még ilyen gigantikus hűtőborda mellett se képes passzívan, 60C fok alatt tartani a maghőt még terheletlenül, pedig a Phanteks enthoo luxe egy jól szellőző ház.Végeredményben egy kissé vegyesek az érzéseim a kártyával kapcsolatban, de ezek csak apróságok és még mindig azt vallom, hogy ez az eddigi legjobban megalkotott videokártyám amit eddig birtokoltam, pedig volt már egypár: Geforce MX440, FX5200, Leadtek 7950GT, BFG 9800GT, Gigabyte GTX460, AMD Gigabyte 7950, Powercolor Devil R9 270X.
A tuninggal egyenlőre még nem próbálkozok, mert nem vagyok benne biztos, hogy a jelenlegi fanless tápom nagyon szeretné.
-
Omli85
őstag
Én special 7950OC-ről váltanék és egyre inkább a 390 felé húzok valahogy jobb választásnak vélem mint a 290x-et, de várok még pár tesztet hátha okosabb leszek
-
Gh00st
tag
Persze, mindenki maga dönti el saját belátása szerint, mit vesz/ad el:
Relatív jó áron ki lehet szállni belőle, én spec 100k-ért vettem vatta újan(most 80k körül megy el használtan), plusz 40k-t nekem nem ér meg a +4GB, mivel 5760x1080-as felbontáson elfogy az ereje, de ez igaz igaz mindkét oldalon.
290/290X alatt használóknak is jó választás lehet....de, ez csak az én meglátásom, a saját elvárásaim alapján
-
Maotun
őstag
Hááát én is gondolkodom nekem [ez a 290x van]
@1150Mhz.-n stabil 1600Mhz.-s rammal én is hasonló eredményeket kaptam tesztekben,
van ahol még rám is vertél pár tíz ponttalpedig ez X.-es
A 8 Gb ram mellett más pozítv változást nem látok talán csendesebb picit és kevesebbet fogyaszt kicsit legalábbis a Msi R9 390 gaming a külföldi tesztek alapján.
most azonban még jó áron lehet kilépni a 290 290x ből egy év múlva már ki tudja mennyit kéne ráfizetni a cserére és lehet jól jön a +4Gb vga memória 1440p és nagyobb felbontás esetén -
Gh00st
tag
Zsohi, ecet, köszi a gyors teszteket
Vártam már a 3xx-as szériát és a Fury-t is, sajnos azonban nem győztek meg hogy lecseréljem a Vapor-X-et(előtte DCIIOC-m volt - sima 290 ez is, az is)
Viszonyításként az általatok tesztelt 390-esekhez:
290 Vapor-X default 1030/1400MHz
FIRE STRIKE 1.1 Score: 9797
SKY DIVER 1.0 Score: 26353
CLOUD GATE 1.1 Score: 27394
ICE STORM 1.2 Score: 152689
3DMARK 11 Score: 14018
Valley Score: 2571290 Vapor-X oc1150/1600MHz
FIRE STRIKE 1.1 Score: 11061
SKY DIVER 1.0 Score: 30569
CLOUD GATE 1.1 Score: 30983
ICE STORM 1.2 Score: 175752
3DMARK 11 Score: 15954 1240/1625MHz
Valley Score: 2857Catalyst 15.5 BETA driver is hozott pár száz pontot alapon Firestrike tesztben
Volt már sok VGA-m, maradtam az pirosnál...de, ezt most nem érdemes cserélnie akinek 290/290X-e van.
Jó a +4GB(három monitorom van - elkélne), de ahová a plusz ram jól jönne, ott elfogy az erő/a zöldeknél is!Üdv
-
Omli85
őstag
Hát nem tudom ti, hogy vagytok vele de én nem igazán tudom eldönteni hosszútávon (2-3 év) egy 390 vagy egy 290X lenne a jobb választás. Mondhatni egy áron fut a két kártya olvasgattam már több tesztet is hol erre hol arra billen a mérleg :/.
-
Maotun
őstag
Üdv véleményetek szerint Msi R9 390 8g vga.-t egy i7 5820k 3.3 Ghz.-n alapn kihajtja 100%-on?
Fx 9590 cpu.-m nem bírt 4,7-5Ghz.-n a 290X -el .... ezért váltanék intelre -
jedis
senior tag
Hááát Asus DCU2-es 290-es már van 88-ért !
Ha a jövőben tudja kamatoztatni azt a plusz 4GB memóriát, akkor megérheti . 115.000-120.000 EFt körül mozgolódnak most . Ha kicsit meghúzza az ember, kb ott lesz az "X"-es teljesítményénél, ami meg a tesztek túlnyomó részében hozza a GTX980-as teljesítményét . Én is úgy gondolom, hogy a DX12 fogja megmondani, hogy mennyire lesz időtálló a cucc. De az meg még odébb van, főleg a játékok amik támogatják. Szóval lehet hogy egy ilyen R9 390(X) upgrade-vel , lehetne várni még pár hónapig, de hát ismerjük a "gamer állatfajt", nem arról híres, hogy majd megveszem, ha ki is tudom használni
-
Zsohi
őstag
Nem bírtam ellenállni és bepattintottam a kártyát a gépbe, így gyorsan le is futtattam egy 3DMark tesztet.
Az eredménye a tesztnek.Messzemenő részletekbe nem szeretnék most belemenni, de egyenlőre nagyon elégedett vagyok a látottakkal és a hallottakkal is. A papíron 2227-es maximális ventilátor fordulatszám soknak hangzik, de nem az, még ilyen fordulatszám mellett is alig-alig szűrődött ki a hangja a gépházból. A maximális 80C fokos mag hő ilyen fogyasztás mellett szerintem teljesen elfogadható. A tápellátó áramkör hőfoka meg egyszerűen hihetetlen számomra. Szóval nagyon boldog vagyok a kártyával, igazán jól összerakta ezt az MSI.
A holnapi nap még biztosan jövők néhány teszttel, de azok már játékoktól fognak származni. Hála az égnek a holnapi nap errefelé munkaszüneti nap.
-
MastR
tag
Először is grat a kártyához! A Ramot hagyd 1500-on és úgy próbáld ki hogy mi a GPU maxórajel. Szinte biztos vagyok benne hogy a RAM miatt dobta el magát. Ezeknek a kártyáknak brutál sávszélessége van, a RAM húzása csak felesleges kockázat. Az egyik képeden látszik hogy a memória sávszélesség 448 GB/s ez az érték közel van az új HBM memóriás Fury X-hez!!!!!
-
blu79
addikt
szia, grat a kártyához még egyszer,, nem is olyan rossz ez a 390, szép eredményeket kaptál, szeretném ha futtatnál egy Valleyt max tuningon amit a kari bír, ha lesz rá időd, és szeretném ha megnéznéd a Gta v azokkal a beállításokkal amiket majd írok, kíváncsi vagyok mennyi lesz az Fps.
-
malacka87
őstag
Hm nem is olyan rossz ez a hőmérséklet. Nekem cm 690kwn2 van 6 ventivel. Remélhetőleg lassan én is betudok majd egy ilyet szerezni. TW Attila nem tudom megvan e neked. Én mostanság azzal játszok. 7870 gyorsan elfogy alatta.
-
R3plica70
aktív tag
Üdv mindenkinek
Nos, furcsa kicsit, hogy én leszek az első aki ilyen kártyával rendelkezik, legalábbis ír róla.
Túl sok időm sajnos nem volt a tesztelésre, ezt nézzétek el nekem, a rendszeremre is ráfér úgy tűnik egy reinstall, de nem akartam húzni tovább az idegeitek, hiszen estére ígértem róla infót.
A kártyáról: szép méretes és súlyos darab. A hűtését jól megtervezték, mint ahogy azt a külföldi tesztekben kivesézték már, egyetlen hibának felhozva a hátlapi lemez hiányát.
A maga 308mm hosszával jól meg kell nézni, hogy befér-e a házba.
A ventilátorok IDLE-ben álló helyzetben vannak, terhelés alatt hogy hány foknál indulnak meg azt nem volt még időm megfigyelni, de az alábbi képen látható értékeket 3DMark Fire Strike futtatása alatt produkálta.A hangja teljesen vállalható, mondhatni csöndes. Sajnos az N200-as Cooler Master házam kicsinek bizonyult hozzá, zárt oldallappal 75 C-ig felmelegedett, tehát hiába a jó hűtés, kell hozzá egy méretesebb jól szellőző ház.
A szentetikus tesztek tudom már nem mérvadóak, de elsőre most 3DMark és Valley-t tudtam futtatni, illetve a GTA V-öt is megnéztem.GTA V: amit csak lehet mindent max-ra állítottam 1080p mellett, így 4171MB RAM-ot kért magának a program. A beépített benchmarkot futtatva 20-40 fps közötti értékeket produkált, nagyrészt 30 környékén. Fraps-sal nézve a játék elején a város utcáján sötétben autózva 30-40 fps körüli volt ez az érték, egyeseknek akár játszható is, mint pl nekem
De az tény, hogy csak a teszt kedvéért lett ennyire feltekerve a látvány, és inkább egy kis kompromisszumot kötök ezek terén de legyen folyamatosabb a játékélmény.
Úgy érzem, hogy az i5-4670-es CPU-m nem elég már, vélhetőleg egy 4,5GHz környéki i5 vagy i7 többet hozna ki belőle.
A tuning potenciálját majd ezután fogom tesztelni.
Várom a további teszt javaslatokat, lehetőleg olyan játékokkal amelyek saját benchmarkkal rendelkeznek, bár nem garantálom hogy minden játékot végig tudok próbálni, de igyekezni fogok. -
radi8tor
MODERÁTOR
Kinyit.
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Synology NAS
- Azonnali informatikai kérdések órája
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen SSD-t vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- LibreOffice topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest