- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Methionyl
senior tag
Kérek mindenkit arra, mielőtt még kép alapján itélne olvassa el amit hozzá írok megjegyzésként
Sapphire R9 380 Nitro "vs" Gigabyte R9 380X Gaming G1
avagy a Giga hűtése jobb?!?!Spec:
Nitro: 985/1450
Giga: 980/1425 (kicsit itt azért megdöbbentem, hogy ilyen kevés)
Előszó: Először is elnézést ha nem üti meg azt a szintet amit elvárnának az emberek ilyen esetben de mondhatni előszőr csinálok ilyen "összehasonító" dolgot
Illetve képek minőségért is bocsánat
Mindkét kártya teljesen alapon mentek. Se feszültség, se venti vezérlés semmibe nem volt bele nyúlka. "csak berakom + hozzá driver" user-ként gondolkodtam, Out of box, semmi tuning.
Ugyan abba a házba, ugyan azzal a konfiggal (adatlapom) készültek a benchek illetve ugyan azzal a 16.1 hotfix crimsonnal WIN10-en.
Nem a legjobb eredményeim születtek de csak annyit mondok "röviden", hogy voltak már jobb eredményeim a Nitroval, nyilván régebbi driverrel voltak így most azokat ink kihagynám.Idle és böngészés (youtube, PH!, facebook
A képen látható a valódi Idle fokok. Böngészés közbe ezekre a fokokra számoljatok legalább plusz 3-5 fokot mind2 kártyára. Mind2 esetben a ventillátorok nem forogtak
Nitro:
Giga: (itt ugyan nem raktam "max"-ra de nála is ugyan az volt az tehát 38fok)
Valley
A teszteket legalább 2x megcsináltam, mivel 1.re mindig túl alacsony volt a min fps, sajnos Giga-nak akárhányszor csináltam nem lett annyi, amennyi.
Heaven
Szintén megpróbáltam 2x lefuttatni őket a biztonság kedvéért, beállítások egyértelműek gondolom.
Catzilla
Lehetőleg a GPU-t nézzétek, az összpontszámba beletartokzik minden, szóval mint tudjuk FX-nek nem nagyon fekszik a Physics illetve a betöltési időt is belerakja. Mint mondtam nem a legjobb benchem mivel mentem már sokkal jobbakat, illetve két kattintásos Nitro tuning simán ott hagyná a Giga-t
3DMark 11
Itt látszott a legjobban, hogy a korábbi eredményeimet se tudom behozni sehogy. Gondolom Driver miatt, vagy nemtudom de remésen keveslem őket. Próbáltam többször is ,de csak rontott a helyzeten
FireStrike
Ugyan azt mondhatnám el, mint előzőleg.
Végszó: Gondolom mindenkinél 3 dolog zavarja és/vagy szúrja a szemét.
1. Mik azok a főfokok? Erre sajnos nem tudok mást mondani, mint a rossz ventivezérlése a Nitro-nak. Mikor én szabályoztam akkor 70-71 fölé nem ment, bár ez még mindig túlsoknak mondható a Giga-hoz képest2.Kihajcsa?: Ezen már én is elgondolkoztam, hogy lehet itt már kevés a @4,5Ghz FX procim, ez van sajnos
3. Megéri egyáltalán? Ha azt nézzük hogy szószerint egy árba van a 380X giga és a sima 380 MSI (nitro nincs az iponon jelenleg 4GB) akkor talán megérheti. Hisz a hűtése most engem is meglepett, nem beszélve arról hogy még ha csak lófaccal is de nyer a 380 ellen, miközbe mind2 órajelnél hátrányba van. Nem beszélve arról, hogy a Giganak nem tudom mi a vége még nem próbáltam tuningolni. Mind2 kártyánál alig hallotam a hangját így, hogy maguk szabályozták. Nitronál muszáj volt 55-60%-os venti hogy hűs maradjon, de azért ez már hallatszott sajnos
Most nálam a Giga nyert hisz hűtésbe most ott volt nagyon szépen persze lehet egy kis tuning és már az is elszáll mint a győzelmi zászló
Plusz ez már csak szépség, de mivel plexi oldallapom van, szépen látszik ahogy bevilágítja a gépet kéken "Windforce" felirat
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honda topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Légies akkut kap az iPhone 17 Air
- Trollok komolyan
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Lightyear - befektetési app
- BestBuy topik
- Whisky topik
- Xbox Classic / Xbox 360
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest