Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • -Solt-

    veterán

    válasz ÁdiBá #14112 üzenetére

    Nem értjük egymást! :)

    Ne told el ezer forint felé a "vitát", mert nem erről van szó, és egyébként én sem vagyok ilyen... sőt, túlzottan nagylelkű is vagyok, mert nem szeretem a konfliktust. De mondjuk 5-10000.-Forint már az az összeg, amiért nem hagynám magam...

    Neked mint vásárlónak, semmi közöd ahhoz, hogy az árak, hogy alakulnak! Amit idéztem, abban egyértelműen ott van, hogy védve vagy rendeltetés szerű használat esetén az értékcsökkenéstől, vagyis az anyagi kártól. Az, hogy te veszel egy terméket, az 2 hét múlva elromlik, de közben az ára felmegy 10000.-Forinttal, nem a te bajod! Amíg a termék forgalomban van, beszerezhető, addig első körben (és itt ezen van a hangsúly) kötelesek cserélni!

    Tehát lényegtelen az ára, hogy olcsóbb, vagy drágább, amíg beszerezhető, kérheted az azonos típusú cseredarabot. Ha a terméket már nem gyártják, nem beszerezhető, akkor jön az, hogy pénz vissza... de ez a te választásod, nem pedig az üzlet dönt kénye kedve szerint!

    De ismétlem, én senkit nem akarok győzködni! Mindenki maga dönti el, hogy milyen lépéseket tesz meg a saját érdekében! Csupán annyit kérek, hogy ne mantrázzuk a többiekbe, hogy "felesleges a fogyasztó védelemhez fordulni", mert nem az! :) Sokszor elég annyit megemlíteni, hogy "de én az NFH honlapján nem ezt olvastam"! Általában már ekkor jön az a tipikus eladói reakció, hogy fél perc meglepett és zavart fej után hátra megy a főnökéhez, majd vörös fejjel vissza jön, és az van amit te akarsz. :K Próbálkoznak, mert a különbözet abból amiket így elsumákolnak, az plusz bevétel nekik! Nem kár, plusz bevétel! :)

    Szóval, ha úgy érezzük, hogy sérelem ért, vagy kárt szenvedünk, akkor nem kell hagyni magunkat. Tájékozódni kell, és, ha igazunk van, akkor azt határozottan érvényesíteni kell. Szerintem... :)

    És ezzel én is befejeztem, elmondtam mindent amit akartam, elnézést az OFF-ért! :R

    [ Szerkesztve ]

    www.smart-bus.hu

Új hozzászólás Aktív témák