- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Vezetékes FEJhallgatók
- BIOS-t frissítenél? Jól gondold át!
- Milyen joysticket vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Hobby elektronika
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
theniel
aktív tag
válasz
Callisto #192 üzenetére
De rakhattak volna rá 1,5 GB-ot is. Mégis 3-at tettek rá. Gondolom, ha annyira elég lenne az 1,5 GB akkor nem raknak rá 3-at. De az mindent elmond, hogy még a 7990 is 3x3 gb-ot kap majd.
A 7970 még a világon sem volt, amikor erről szó volt az 580/570 topikban.
Tudom, hogy technikai okai vannak a ram méret arányainak, írták már itt előtte.
A BF3-nál derült ki, hogy tényleg néhol már kevés az 1,5 GB , tehát nem a 2 (2GB ot én szóba sem hoztam) , ugyanazok nyilatkozták, akik a játék teljes verziója és új pályáinak megjelenése előtt még azt mondták felesleges a 1,5 GB-nál nagyobb kártya.Bizonyos mértékben végül is igazuk volt mert ez a probléma csak SLI-nél jelentkezhet.
( 1db 580 egymaga gyenge ahhoz, hogy olyan felbontáson és minden fullon játszató teljesítményt nyújtson, ahol már szükség lenne több, mint 1,5 GB VRAM-ra.) Talán 1 db 7970 is kevés lesz még hozzá ugyanezek indok miatt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
radi8tor #181 üzenetére
Főleg a hőtermelés a probléma. Itt egy lapkából jönne egy rakás hő. Illetve a legtöbb részegységet, a háztól az alaplapig úgy építettek, hogy sosem fog a PCI Express slotba 300 wattnál többet fogyasztó VGA kerülni, hiszen a szabványban 300 watt a max.
Ezek itt elég nagy akadályok, de természetesen technikailag lehetséges. Én nem vagyok híve annak, hogy a VGA fogyasztása 300 watt fölé menjen. Az Atomicokat nem lehet 300 watton belül megcsinálni. -
radi8tor
MODERÁTOR
dupla..
-
radi8tor
MODERÁTOR
Belinkelem ide is a kiszivárgott Sapphire 7970 termékpalettát:
Van közte magas órajeles folyadék hűtött kivitel és 6GB VRAM-al szerelt is.
Szerk: Ja #176-ban már volt
Megyek is Szilveszterezni. BUÉK!
-
Callisto
őstag
válasz
radi8tor #191 üzenetére
A jelenlegi technikákkal, amiket a mai engine-k használnak nem lesz számottevő gyorsulás a 2-es és 3-as PCI-E sebességek közt. Ez a sebesség a kártya közvetlen teljesítményében nulla szerpet játszik. Ennek akkor lesz majd igazi elentősége, ha a gép memóriájából streamelik az adatokat a kárytyák nagy mennyiségben. Pl. a Radeon új virtuális textúrázási eljárásánál. Ez utóbbit viszont otthoni körülmények közt szerintem egyhamar nem fogjuk látni játékokban.
-
Callisto
őstag
Ember, nem azért állnak 3GB-ra, mert kevés volt a 2. Hanem a 384-es busz miatt a következők lehetnének: 768MB, 1,5GB, 3GB, 6GB. Logikus a 3GB a felsőkategóriához, nem?
Eddig a 256-os busz miatt 0,5GB, 1GB, 2GB, 4GB lehetett és Radeonnak van is 4GB-os kártyája (nem, nem a két chipesről beszélek). -
theniel
aktív tag
Jó erős lett ez a kártya ezek szerint.
Még a végén tényleg szükség lesz a PCI-E 3-0 -ra.
Mer az anti-marketing duma szerint nincs értelme a gyenge kártyák miatt....Kicsit olyan ez, mint amikor a 3GB-os kártyámat vettem.
Mindenki mondta, hogy felesleges. Most ugyanazok már sírnak, hogy kevés a másfél és már az AMD is 3GB ra áll rá... -
Def26
félisten
Itthon lehet már kapni belőle? Ha nem akkor mikortól lesz? Hátha vannak itt nagykeresek...
-
radi8tor
MODERÁTOR
AMD Radeon HD 7970 Video Card Overclocked to 1700MHz on LN2
84% overclock!Milyen már, hogy ők döntik a rekordokat, de még nem is kapni a boltban...
[ Módosította: 7 ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezek még csak tervezetek. Nem biztos, hogy ez lesz a végső paraméter.
Meg ilyen órajelen fogyasztani is fog. A 300 wattot biztos túllépi. Hiába tervezték az architektúrát 1300-1400 MHz-re a fogyasztás nagy akadály.
Gibbo egyébként írta, hogy az OcUk 100+ készlettel indít. [link]
-
odorgg
addikt
válasz
Forestgreen #174 üzenetére
6GB-os verzió
Na azzal már csak nem kell a VRAM miatt izgúlni -
theniel
aktív tag
válasz
Forestgreen #174 üzenetére
Az árcéduláról kéne már egy kép.
-
TTomax
félisten
Ebben bizony igazad van,azért eddig komolyabb tornyokat láttunk ezzel is demonstrálva,minden okay,készen állunk a "launchra". Ebből én két dologra következtetnék, a 28nm mégsem olyan egyszerű mint aminek látszik,bár én ugy látom hogy csak a 7970-et erőltetnék mindenhol,tehát még nincs elég lapka az 50esre.... másodszor pedig meg az következik,hogy nem nagyon lesz nekünk olyan szerencsénk minta a 6950/70-el volt,tehát itt a 7950 az 7950 is marad...
Úgy látszik nem várnak rohamra,ami a várható árat tekintve akár jogos is lehet... most azért az AMD kis túlzással kb olyan számot ír a címkére amit akar,hiszen ez lesz a leggyorsabb egy GPU-s vga...ami készlet van azt úgy is elviszik..én biztos nem fogok érte rohanni,habár ennek nem az ár az oka . . . -
TTomax
félisten
Scan-on már megcsinálták a kategóriát...de még nem merték felrakni az árát...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Forestgreen #166 üzenetére
Atyaég micsoda Google fordítós szöveg.
Amúgy szuper eredmények, csak sajna nincs viszonyítási alapom (csak 1920x1080-on teszteltem). Majd kedden újratesztelek.theniel: Én is alig buktam 1 év alatt a VGA-n.
-
kasa85
őstag
válasz
radi8tor #164 üzenetére
Sajnos egyenlőre én sem tehetem meg.
Félek ez is akkora buktató lesz mint annó a 8800GTX nél.
Amikor meg vettem 160e Ft ba került,ez után eltelt 3 hónap,és nem hogy fokozatosan ment volna le az ára hanem kapásból 80e ft ba került.
Hát amikor eladtam szépet köptem.
Pont emiatt kerülöm a nagyon drága kártyákat főleg ami 200e FT lesz.
Persze 2 db GTX580 az más,mert az is a fölött van,de akkor is drága.
Minél drágább egy kártya megjelenéskor annál nagyobb lesz a bukás. -
kasa85
őstag
válasz
radi8tor #162 üzenetére
Ha veszünk rá egy hűtést akkor is sokkal olcsóbb lesz mint ha CF lenne a gépben egyenlőre.
Biztos lesz 3 slottos,3db nagy ventis megoldás amit aprón 15e FT ér majd árulni fognak.
A HD5970 en is hamar túl tettem rajta
Azon volt egy három slottos hűtés csoda,majdnem ketté tőrt a ház alatta amikor beleraktam a gépbe
Teljesítménye sem volt elhanyagolható 55C fokon volt terhelésen mind két mag. -
kasa85
őstag
válasz
radi8tor #160 üzenetére
Annyira számot tevően nem.
Számoltam sokkal olcsóbbnak kell lennie a 2GPU megoldásnak,mint a HD7970 CF nek.
Ezért is jobb megoldásnak találom aki már CF re utazik mint 2DB kártyáért majdnem 400e FT ot ott hagyni.
Bár egy darab is sok,mire kelleni fog a második mag addigra,már 100e FT alatt lesz a HD7970.
(Igen ez lesz a számozása, 7950-el jelenik meg márciusban.)
Kíváncsi leszek abból 1 db mire lesz képes.
Hasonlót jósolok mint a jelenlegi HD6950/70 közötti különbségnek,vagyis 15% al lesz lassabb előre láthatóan. -
kasa85
őstag
válasz
Sontir Fel #156 üzenetére
Na ezért nem szoktam nézni a sokkolót
Ember idő előtt ínfartussal meghal,ha sokat nézi a Tévét.
Maradok annál a tartalomnál amit magam válogatok,remélem nem sokáig leszek ezen ország karjaiban.
No mindegy akkor marad egy darabig a CF úgy sem éri be a HD7970,így nincs okom a panaszra a régi nótán kívül bár ki ábrándító,hogy az előző csúcs vga ból 2db nem finanszírozza az újat,és félek ez még a jéghegy csúcsa- -
BeLucZ
addikt
ahogy várható volt, tw shogunba meg skyrimba arat a sandy, de utobbiban azért mert elbaszott egy cpu optimja van, 2 magot ha használ és ilyen elbaszott programozású játékokban nagyon számít az 1 mag teljesítménye is és ez az amiben az intel odabasz
gondolok itt az i7esekre -
gainwardgs
veterán
7970 skálázódás[link]
-
kasa85
őstag
válasz
Sontir Fel #151 üzenetére
Remélem lesz olyan verzsön is
Nagymutert már hívtam is,hogy keresse elő a köröm reszelőjét munka várható
Nyugdíj mellet jól jön egy kis pénz neki is
Addig elkezdem gyártani a Limited Edition matricákat amit a hűtésre fogok fel ragasztatni.
Na a baromságot félre téve nem lenne egy rossz üzlet.
Ha olcsóbb lenne amit kb 120ért meg lehetne venni,ha nem is 2db de egy átlag embernek a gépébe bele lehetne egyet préselni.
Gondolom ott a memók ismételten gyengébbek lesznek,így a durva tuningot felezni kell a nagy testvérrel.
Mikor megláttam a tuningot azóta is az állam keresem remélem nem csak Marketing,és nagyságrendben remélem az összes kártyán elérhető lesz,és nem fogja a gyenge beépített alkatrészek elk.rni amit ki szórásra ítéltettetek. -
kasa85
őstag
válasz
Petyyyyy #147 üzenetére
Csak azért,mert nekem is ez van
Bár annyira nem vagyok elvetemült,mert jó pár OTP automatába kerülne
A plusz négy szál játékok alatt szart sem ér egyenlőre.
Nincs olyan mennyiségben ami miatt figyelembe kéne venni.
Ugyan ezt írták mikor ki jött a HD6XXX széria,de érdekes ki lett hajtva.
A plusz négy száll inkább konvertálásban,és tömörítésben jeleskedik.
Ha van egy normálisan meg írt játék akkor max 20% a difi HT vel,vagy anélkül.
Inkább a későbbiekben mikor jönnek a 6 magos támogatottságú játékok arra teszem le a voksomat.
A HT szép,és jó de ha valaki szeretne játszani sokszor hátrányt jelenthet.
Mikro akadások,teljesítménybeli problémák stb.
Talán a 6 mag,és a HT nak a jelentősége az új Konzol generáció váltása után fél,vagy egy évvel utána lesz jelentősége legfőképpen.
Talán addigra arra is lesz szebb,és jobb játékok nem annyira lebutítva.
Költség hatékonyságból,ha le jönnek a Konzol portok sokkal szebb és jobbak lesznek az eddigieknél.
Amíg meg jönnek a fosportok annyi jelentősége lesz mint az Nvidia által debütált fiziksznek.
A játékok 2%teszi ki ami ki használja hardver gyártók által lefizetett érdekeltségek miatt. -
Joker94
aktív tag
válasz
Forestgreen #148 üzenetére
Hát nem erre fogom lecserélni a 285-t az biztos.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Forestgreen #148 üzenetére
A bench alapján kb az 5830-al és a 6790-el van egy szinten!
-
Petyyyyy
addikt
Ha valakinek elgurulna a gyógyszere és egy 7970CF-hez támadna kedve mégis milyen CPU-val hajtaná ki a két bestiát? Feltéve, hogy a két CPU egy alaplapon megoldás nem ér
-
kasa85
őstag
válasz
Sontir Fel #140 üzenetére
Értem köszi
Akkor valamit okoskodni fogok,mert amire le megy az ára a HD7970 nek félő nagy bukás lesz a 2db HD6950 eladása.
Jó lett volna azt a 130 e FT becélozni,mert simán el tudtam volna 2 év garal adni db ját 65 e ft ér.
Ráadásul az első reszelt csatis módolható ritka értékű vga-k
Hát ha a 7870 olyan gyors lesz mint a HD6970 akkor biztos lejeb mennek a HD6XXX árak ezt meg be kalkulálják 110e ft környékére. -
Petyyyyy
addikt
válasz
ViiiiktorOC #133 üzenetére
Nekem ez már túl sok...szédülök
-
Drizzt
nagyúr
válasz
radi8tor #138 üzenetére
Cáfollak.
Az értékhatár euroban van megadva. Attól függetlenül, hogy nyilván dolláros bizonylattal jön haza az ember. Át kell számolni eurora. -
Sontir Fel
őstag
Amennyiben tanulmányaimat pontosan tudom felidézni, akkor ha ajándékként kapod, vagy valaki hozza saját célra, akkor mentes. Az ázsiai srácok ezért is giftelnek mindent. EUn belül viszont nincs gond, nem kell fizetni. Ha mégis harmadik országból rendelsz, akkor kalkuláld azt is, hogy ha jól emlékszem akkor a szállítási költség is az adó alapját képezi, a vámra is import áfát vágnak rá
A 7870 a paraméterei alapján, nekem egy 6970nek tűnik. A 7890 érdekes lehet, ha nem hoax.
-
Joker94
aktív tag
válasz
ViiiiktorOC #133 üzenetére
Azta mindenit
Remélem a kistesó is fog így menni(7870) -
kasa85
őstag
Értem.
Akkor maradok türelmesen egyenlőre bár eléggé nehezen
Minden esetben most akartam volna eladni az egyik VGA mat,de ahogy elnézem egy jó darabig nem fog esni a VGA ára.
A szutyok fizető eszközünk véget még drágább lesz a későbbiekben.
No igen a +27%-ról meg nem is beszélek amit jövőre behoznak,mert megüt a guta.
Na mindegy köszi a segítséget a politikát meg megtartom a terroristáknak
Szépen bele éltem magamat,hogy 2db HD 6950 árából kijön 1magos csúcs Kepler,vagy 1db HD7970 kártya,kisebb ráfizetéssel.
Na mindegy a Magyar élet egy pofára esés,majd teszek ellene -
Drizzt
nagyúr
Ha külföldről rendelsz, s bizonyos értéket meghalad az ára a rendelt eszköznek(1xx euró), ugyanúgy ki kell fizetni az áfát, akkor pedig megintcsak 170K körül jársz. Kivéve bizonyos értékhatár alatt, de az 1xx euró nagyságrend. Repülővel hozhatnád áfa nélkül. Vagy rosszul tudnám? Persze ez a "hivatalosan" behozott árúról szól. Nem tudom milyen lehetőségek vannak elkerülni az áfafizetést. Ha valahonnan európából rendelsz, akkor nem kell, de itt meg úgyse lesz sehol 500 euró alatt. Az szintén majdnem 160K huf.
Hátha lesz másik boltban olcsóbban. De 160 alatt erősen lehetetlennek tűnik.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Kicsit brutálisan megy ez a kártya! 1700/1980 MHz
HD 7970 ~8GHz-en a ram
-
kasa85
őstag
válasz
Sontir Fel #128 üzenetére
Azt a mocskos b.. k.. .nyjukat
Az igen,és van pofájuk egy évet adni rá
Ha valaki tud,hogyan kell rendelni kintről,és honnan érdemes mi a menetrendje ha be sz@rik a vga nagyon hálás lennék érte.
Az állam csődjüket meg húzzák a f@szukra ez rablás -
- = Zk = -
félisten
válasz
Sontir Fel #130 üzenetére
ajánlom, igazad legyen!
hamarosan kell pöcörő a BF3 multi alá -
BeLucZ
addikt
válasz
Sontir Fel #128 üzenetére
OMG és 1 év gari rá? ez vmi vicc ?
-
Sontir Fel
őstag
Marad a cf, soké adják a vasat
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Forestgreen #125 üzenetére
nyaaah, 449dodó a 7950...hmm.. ~105k.... még jó is lenne, csakhát mire ideér
-
Drizzt
nagyúr
válasz
- = Zk = - #120 üzenetére
Plusz áfa + hasznok. Mert Usaban annak megfelelője nem mindenhol van, ezért tüntetnek fel nettó árat. Aztán államodtól függően megy rá a 0-11% sales tax. New Hampshireben például 0%. Néztem is nagyokat.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
- = Zk = - #120 üzenetére
Kár, hogy nem Amerikában élünk.
Egyetlen eltérés, az, hogy az AMD piros színű nyomtatott áramköri lapkája a Club3D esetében fekete színű lett.
Ehhez képest a képen piros színű a NYÁK. Jó kis kamu kép ez is.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Forestgreen #113 üzenetére
550 dodó?
....132k....WoW
-
Petyyyyy
addikt
Hű tényleg, rossz oszlopot figyeltem az árfolyam listán
Így ez a 30K már jobban elgondolkoztat.
(#112) Sontir Fel: Erre csak azt mondom: Unicum, csak pozitívan. Remélem javul a helyzet mire hozzánk is elér a hetes széria.Amúgy meg kicsit kezd "Nvidiásodni" az AMD... Náluk szokás ez a 3GB memória a kártyán, bár nekem nagyobb meglepi, hogy 384bites membuszt használnak. Talán ez az első AMD-s kártya ilyen megoldással. De javítsatok ha tévedek.
-
Callisto
őstag
Erre gondoltam:
http://rendszerigeny.hu/?p=6235Az állítólagos shaderszámok és egyéb infók alapján ez a teljesítménykülönbség a várható. Igaz ettől lehet kamu. Nem tudom, meglátjuk. Remélem kamu, mert ha jól tudom a Kepler csak 2012 második féléve körül várható, addig meg nem szeretnék várni. Igaz ezt most megsürgethetik a 79xx miatt.
-
Callisto
őstag
Nekem Radeonom van és mindig ez állt közel a szívemhez. Örültem is látva a 79xx eredményeit, azonban a drivereinek sok baja és hiányossága van a zöldekkel szemben, hgoy őszinte legyek. És most "véletlenül" kiszivárgott a Kepler teszteredménye, ami rettenetes durva eredményeket hoz. Állítólag a GTX580 teljesítményének 200-230%-a az eredmények szerint.
Mondjuk tuti kell majd paks és hűtés, de akkor is. Mikor lesz úgy, hogy nem az ATI van lemaradva?Én megvárom az áprilist, aztán megint dönbtök melyik legyen és ahogy magamat ismerem marad piros a vérem. (Csak a rohadt driver bajok ne lennének...)
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Petyyyyy #109 üzenetére
Ahogy számolgattam, szerintem olyan 140k lesz az 50es vagy még felette, ha az országot az államadósság és a spekulánsok meg az imperialisták tovább támmadják, és 170 felett mosolyog majd a 70es.
Ha az 50es ennél a szériánál is hozza a 70es szintet, akkor talán... De csak nagyon talán...
-
Petyyyyy
addikt
Penge kártyák lesznek ezek a 7950/7970 darabok. Ha (#108) Sontir Fel első linkjén szereplő adatok igazak maradnak - gondolok itt az árra - akkor pedíg jó vétel lehet a teljesítményt tekintve. Gondolom ezt a száraz GPU-Z adatok alapján, míg nincs kiforrott driver a rendes mérésekhez. A két kártya közti ~ 20K különbség a 6950/6970 párosra hajaz...
-
theniel
aktív tag
Belemegy a PCI-e 2.0-ás lapba?
visszafele kompatibilis? -
Drizzt
nagyúr
Ez most végre eléggé korrekt lett elsőre is, szinte kompromisszumok nélkül. Egyedül megint a hűtés nem üti meg zaj szempontjából az elvárható szintet.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szép kis 7970 review gyűjtemény: [link]
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Sontir Fel #98 üzenetére
(#99) BeLucZ : ebben az esetben nem lesz váltás mostanság
-
BeLucZ
addikt
válasz
Sontir Fel #98 üzenetére
én 170k-t jósolok iponba
alsó hangon
-
BeLucZ
addikt
Nincs mit
Isten igazából ahol jól megy a CF és tényleg szinte lineáris a skálázódás ott a 6990-et a jó isten se fogja meg
De ha nem igazán AFR barát a játék, nem tökéletes a skálázódás, vagy multigpus gondok vannak( lehet belőlük jó sok ugyebár
) akkor ott a 7970 verhetetlen lehet főleg 1,1 ghzen
Nehéz a választás, de szerintem az emberek nagy része az 1 gpu-ra voksolna, az a tuti biztos ( fogyit és hőt nem is említettem... )
-
BeLucZ
addikt
válasz
Sontir Fel #94 üzenetére
nem mindenhol, de valahol nagyon megközelíti még az alap is, cf hatásfokától függ
-
hax.77.zs
csendes tag
válasz
likeaRAINBOW #86 üzenetére
szia.
jár a kártya mellé, 8 és 6 pines is.
egyébként nekem is 500 as tápom van és semmi gond.én azért vettem a toxicot mert ez gyárilag 6970 es biossal és tesztel jön ki. (pont ezért drága is volt 90k)
-
radi8tor
MODERÁTOR
Azt se felejtsétek el, hogy béta driverekkel tesztelték a kártyát. 1-2 hónap múlva már reálisabb képet lehet látni ezekből. (bár addigra lehet lesz egy ilyenem
)
-
kasa85
őstag
Köszi
Durva ez a tuning remélem nem limitált tényező lesz.
Nagyon be vagyok sózva,de ahogy elnézem kitudja lehet rá harapok ha nem lesz mikrolag,és talán jöhet majd a gépbe 2db is a későbbiekben
Bár addig sokat kell gyűjtögetnem,és ki várnom mit hoz a 2012,mert idén a sok bugos optimalizálatlan felhozatalnak köszönhetően nem,hogy azt a következtetést vonja le maga után amiért érdemes gépet fejleszteni hanem épp fordítva.
Szégyen,hogy a nagy AAA címek hol maximum 2 magot,vagy CF helyet 1VGA használ ki.
Persze nyereség van,de ha nem látom,hogy rá cuppanának ezek javítására inkább maradok 1 bivaly erős GPU nál amivel lényegesebben kevesebb gond,és nyűg van.
Ahogy váltottam HD5970 ről erre sok különbséget akkor sem tapasztaltam maximum játszhatóságban.
Sokkal sikamlósabb lett a játék élmény a HD6950CF-el a foltozásoknak köszönhetően,és a 2gb vramnak.
Persze szoftveresen fent tartom kételyeimet,bár Technikailag végre nem egy foltozást kaptunk,hanem lényegesebben átformált VGA-t. -
BeLucZ
addikt
Szerintem 20-30%al lehet gyorsabb abban az esetben ha kiválóan működik a cf támogatás!
de ne felejtsd el hogy piszok mód lehet húzni a 7970est és akkor már 6990 szint 1 gpuval
1,1 ghzet vitte majdnem az összes tesztben fesz emelés nélkül, architektúra sajátossága állítólag a kiváló tuningpotenciál, meg majd jönnek ugyis jobb driverek és szigoruan 1 gpuról beszélünk, tehát mikrolagg és egyéb szarságok elvileg felejtősek, bár én nem cserélnék a helyedben mert akkor ugy kb szinre hoznád magad, max ha tényleg nagyon sok gond van a 6950 cf-elvagy ha 2 db 7970est tervezel venni
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
Néztem pár tesztet a karival kapcsolatban,de eléggé vegyes a grafikon felhozatal.
Érdekelne kb a HD6950CF mennyivel lehet gyorsabb % ban a HD7970-től
Sacper kb +30/40% ra tippelek bár van ahol kellemesen elhúz a kártya kombóm,de van ahol eléggé közel van a HD6990 hez amitől max 10% gyorsabb a jelenlegi rendszerem.
Látom a GTX580 lekörözi úgy +5/20%-al ami nem is rossz kezdésnek.
A másik amit nagyon érdekesnek tartok,hogy ott az új PCI E 3 támogatás,és eddig nem nagyon láttam össze vetést a 2.0val.
Sajnos a lapom még a 2.0 szabványt használja bár tudom,hogy bőven elegendő a mostani karik ki használásában még a PCI E 2.0 8x busz is ami a 16x-al össze mérve a Farcry 2 ben mértek legdurvábban +3% eltérést.
Mivel Marketing gyanúsnak tartom,hogy támogatja,és ki használja teljes mértékben a hármas felületet azért kíváncsi vagyok kutatásotok során találtatok e erről valamilyen infó morzsát.
Előre is köszönöm a segítségeteket.Hardverekben gazdag ünnepeket kívánok mindenkinek.
-
tombar
senior tag
válasz
likeaRAINBOW #86 üzenetére
szerintem kapsz hozzá molex átalakítót. ha meg nem kb 1500ért lehet venni asszem.
-
Joker94
aktív tag
válasz
- = Zk = - #80 üzenetére
Akkor én a Gigát kapom.
Na de OFF vége.
Csúcs ragadozók lesznek ezek a kártyák,3 giga ramal.
Kíváncsi vagyok hogy viszonyul majd ezekhez a Kepler. -
AtHoS
nagyúr
válasz
likeaRAINBOW #77 üzenetére
Ehhe.. ha jó a tápod, akkor 400W-os is elegendő hozzá. Lásd konfigom.
Persze sem a proci sem a 6950 nincs húzva, de még így is messze van a táp csúcsterhelésétől.
Konnektorból max. ~370W Ebből számold le a táp hatásfokának mennyiségét 0.85*370= ~315W
-
hax.77.zs
csendes tag
azt hiszem én is bevállalom 10.-én ha lesz már boltban 7970 vagy 7950 vga.
igaz karácsonyra vettem egy sapphire 6950 2Gb -Toxic vga-at ami gyárilag 6970-es volt, de vonz a 7xxx sorozat. -
- = Zk = -
félisten
válasz
Sontir Fel #76 üzenetére
akkor majd ha úgyalakul, tudod hol találsz! de csakis a Sapphire érdekel...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
likeaRAINBOW #77 üzenetére
Az ilyen 550W kéne írásoknak ne higgy. Jó tápod van? Akkor elég abból 500W-os is.
Kezd a topic hasonlítani valami Logoutos topicra. (szakmai topicban tilos hirdetni)
-
Joker94
aktív tag
válasz
Sontir Fel #76 üzenetére
Engem tuti érdekelne az egyik ha megválsz tőlük.
Vagy ha nem akkor megvárom a 7870-est.
Azt tudni már hogy mennyi Ram lesz rajta? -
likeaRAINBOW
senior tag
válasz
Sontir Fel #76 üzenetére
ha megválsz tőlük, lehet érdekel majd
mondjuk elvileg 550W táp kéne 6950hez, nekem emg sajnos csak500W van -
Sontir Fel
őstag
válasz
- = Zk = - #72 üzenetére
Meg nem dontottem el, hogy eladom-e oket. Mind a ketto 2 gigas, moddolhatoak.
- gigabyte tobb mint 2 ev gari az edigitalba
-saphhire tobb mint egy ev gari a gyartohoz
tok es vono is jar hozzajuk, ha az alatt doboz es kezikonyv van
(#74) Pug : senki nem tudhatta, hogy igy felmegy az aruk , de ha jol remlik vettel jo aron 480ast nem?
-
válasz
Sontir Fel #71 üzenetére
Azért az a durva, hogy májusban még ennyiért dobálták újonnan, nem a nyár végén kellett volna asszem elpasszolnom
-
- = Zk = -
félisten
válasz
- = Zk = - #72 üzenetére
jah, 2"Gigásat"....
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Sontir Fel #71 üzenetére
én is annyiért keresek
Sapphire-t, bolti garisat, tokkal vonóval! -
Sontir Fel
őstag
válasz
- = Zk = - #70 üzenetére
65k ert tudok dobni
-
- = Zk = -
félisten
válasz
sing1ep1ayer #69 üzenetére
hát, szeretnék én majd "fillérekért" venni 6950-et
-
sing1ep1ayer
őstag
Az a legjobb az új szériában hogy amikor megjelenik, a sok marha fillérekért dobálja majd el a jobbnál-jobb 5xxx, 6xxx kártyákat, csak hogy ilyet vehessen.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
->Raizen<- #66 üzenetére
Kerdes, hogy ezt majd mind viszi vagy majd ki kell fogni A kartyat.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #66 üzenetére
ááá, az árán jobban ki vagyunk akadva
-
->Raizen<-
veterán
Elég kemény az új ati kártya 1125 mhz a vége feszemelés nélkül.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Sontir Fel #64 üzenetére
részben egyetértek!
én az ár/tudást nézem...
-
Sontir Fel
őstag
válasz
- = Zk = - #63 üzenetére
Tudom, hisztis vagyok, de nekem fontosabb az ar/ertek mint a nyers kraft
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Sontir Fel #62 üzenetére
pff, küszöbön a 7-es széria, de neked a 8as széria lép életben, mint eshetőség
...
-
kasa85
őstag
válasz
Sontir Fel #60 üzenetére
Akkor várj vele egy hetet biztos tele lesz a topik
Nálam is kérdéses a dolog,de lehet félre teszem,vagy megy PS3 ra.
Amíg meg meglesz a normális ár,és a ki pofozott driverek havi 20e ft félre rakva + a HD6950 árából meg tudom majd venni nyár fele a cuccost bár addigra remélem gyün a Kepler -
Sontir Fel
őstag
Ez egy nagyon erdekes, es megfontolando 5let. Ambar gyava vagyok, es lehet hogy kivarom amig nem vesztek egy ilyen kartyat, es nem irjatok tele ezt a topicot meg a 6950est, hogy igenis megerte a valtas
Ahogy neztem az eredmenyeket. a valtassal pro lenne hogy csak 1 kartya van. nincsen cf ptoblema es csokkenne a villanyszamla. Ellene viszont, hogy teljesitmenyben elmarad a mostani vasttol es elore lathatoan 20-40K amit ra kene meg dobni.
Erdekes lehet viszont a 7950 vagy a 7870 a kesobbiekben.
-
Edem05
őstag
válasz
- = Zk = - #58 üzenetére
Én már így is vizet iszom, és bort prédikálok
-
- = Zk = -
félisten
bakker, el kell kezdenem spórolni, ha kell ez a vga
(#59) Edem05
...
-
Edem05
őstag
válasz
- = Zk = - #56 üzenetére
Na majd kiderül... esetleg majd ha óhajtja valaki akkor szétnézek debüt után amcsi webes boltokba hogy mennyi is az annyi!
Megbeszéltük! Nem véletlen mondom, mert sajnos a posta drága tud lenni! -
Edem05
őstag
válasz
- = Zk = - #54 üzenetére
Másfél hét a gar idő...... legalábbis anno a Cellshock memóknál annyi volt... bár az cseregaris volt!
Egy próbát megér... csak 40k az a 40k...
-
- = Zk = -
félisten
jah, csak a mérgemben mellényomtam a gombot Vágó Úr!
...
(#52) Edem05
hát, igen. de bár ha lenne egy 120k-s vgam, fosnék, ha nem lenne rajta garancia(#53) DrJános
érdekes!
bár én a tuningolatlant nézem ilyen szempontból... 4870 óta nem vonz az vga tuning. meg ugyebár az 5770-emet vicces és felesleges is lenne -
DrJános
aktív tag
Abu írt egy érdekes dolgot a kariról:
A GCN architektúra egyik érdekes pontja, hogy 1,1-1,2 GHz-es magórajel volt megcélozva. Erről nem sokat beszélnek, de ez az oka annak, hogy az összes tesztelt HD 7970 extrém mód húzható a feszültség babrálása nélkül. A baj az, hogy a Tahiti 1 GHz-en sokat fogyaszt. 1,075 GHz-en 300 wattos limit kell. Ez alapvetően a TSMC gyártástechnológiájából ered, mert ugyan nagyot nőt a tranzisztorsűrűség, de a tranyók bekapcsolásához szükséges energia nem túl nagy mértékben csökkent. Ezért adta be az NV a kérvényt, hogy legyen 400 watt a PCI-SIG határ, és ezért 925 MHz-es a Tahiti magórajel, mert 250 wattos limit volt célba véve.
Természetesen ez a fogyasztásos para senkinek sem jó, de ebből kell főzni. Ellenben a Pitcairn esetében lehet élni a magas órajellel, mert jóval kevesebb a tranyó, mint a Tahiti esetében.Ha már mást nem is tudunk róla
-
Edem05
őstag
válasz
- = Zk = - #50 üzenetére
Rendeljük amcsiból? 500dodó~ 120k körül van... a garitól tekintsünk most el!
Ha sokan rendelünk, még a posta sem vészes!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
- = Zk = - #50 üzenetére
Biztos a Forintra gondoltál.
-
Edem05
őstag
válasz
- = Zk = - #48 üzenetére
Ha végre kijön akkor kiderül... most itt nem mondok inkább semmit, mert az még titkosabb cucc lesz ha kijön egyszer már öröm...! Gyorsnak gyors lesz, de ha ez 160k-ról indít akkor az lesz vagy 200k...
Nesze neked 28nm...
-
Edem05
őstag
válasz
- = Zk = - #46 üzenetére
Gyors-drága... kezdetnek elég nem?
A tuningra is kíváncsi vagyok mi a vége, bár ha elkap a gépszíj ne hogy kinyírjam majd
-
Edem05
őstag
válasz
- = Zk = - #44 üzenetére
Ohhh tehát a régebbi modell a kedves... nem szar az sem
És van abból is 760L
Szigorú benzin v8... az újabb már v12.. lehet választani
Remélem a modik nem tévednek erre...
Asszem kanyarodjunk vissza az eredeti témához -
- = Zk = -
félisten
ezt inkább. az a tiéd lehet
...
(#42) antikomcsi
nah, ha sokat iszom, előjön belőlem a kuruc vér, oszt csuhajja!#43) Edem05
csakhát ez szakmai topik, szal... okosan! -
Edem05
őstag
válasz
antikomcsi #42 üzenetére
No, hol is vannak?
( A bősz asszonypajtás meg ne lássa mert ad nekem BMW-t meg csajokat)
No de ez egy szakmai topik, itt nincs helye efféle buja dolgoknak... tehát milyen csajok hol is? -
Edem05
őstag
válasz
- = Zk = - #40 üzenetére
Ehhh
Még nincs egy oldal a kártyáról írva de a kocsik előkerültekNesze neked dízel
:
-
Edem05
őstag
válasz
- = Zk = - #38 üzenetére
760L... olcsóbb a benzin
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #35 üzenetére
7670? akár
...
nyitott vagyok a 7-es szériára. BMW-ben is az favoritom... majd írok az AMD-nek, hoyg a kedvemért, valami 730d Radeont dobjanak már össze
...
Azért legalább kevesebbet kel izzadnod!
ha tudom miért izzadok, nem szoktam foglalkozni az "izzadtságszaggal".. sem(#36) Edem05
az sem rossz -
Edem05
őstag
válasz
antikomcsi #35 üzenetére
Sorry
- = Zk = -:
4870x2---5870-es szerepelt nálam a repertoárban... anno azért adtam el a 4870x2-őt mert a p35-ös lapomnak a slot sávszélje kevés volt neki, mint utólag kiderült, az 5870-el meg voltam elégedve, nem melegedett, ment oszt kész, csak később elfogyott róla a vram, aztán megváltam tőle... Valami ilyesmi lesz a mostani dolgokkal isMég meg vagyok elégedve, de a szemem a pályán, aztán ha úgy látom hogy mehet akkor elindul a procedúra... évről évre ez van, de meg fogadtam hogy rendszer nem lesz cserélve, mert minek, csak vga-t cserélek, mert ki kell szolgálnom a monitoromat...
Viszont már sokat jár a pofám, bukó lesz
Nem mondtam semmit! -
tombar
senior tag
de miért csak béta? mármint úgy értem h ha már debütált a kártya, akkor miért nem jön vele egy teljes értékű driver? vagy ez a havonkénti catalyst? sry driverügyileg le vagyok maradva.
(am no offense, de ez a minimum egy felső kategóriás, frissen sütött kártyától.)
ezt a béta drivert hol írták, sajna csak átfutottam a cikkeket szóval több, mint valószínű h átsiklottam felette. -
Edem05
őstag
válasz
- = Zk = - #32 üzenetére
Na azért szerintem a kis tesó annyira nem lesz erős, de ki tudja!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #30 üzenetére
3870X2-4870-5770...
Egy 7470 biztos bele fér majd a keretbe
nem gond. majd vállalok főnökömnél valami földmunkát vagy stb. a pénz szerte szét hever, cask megkell érte dolgozni!
bár, ha a 7470-nek lesz akkora kraftja, hogy elnyomja a 6950-et, akkor már bőven jó...
(#31) Edem05
anno a 3870X2-t frissen vettem 85k-ért. azóta valahogy nem "vonzanak"...
160k? elképzelhetetlennek tartom, hacsak nem...de semmi szerencsejátékot nem űzök! -
Edem05
őstag
válasz
antikomcsi #30 üzenetére
Ne legyél már ilyen, mert azért is kiad 160-at a nagy tesóért
Aztán meg majd csak nézünk ...
-
antikomcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #22 üzenetére
XX70-es szériád volt mindig???
Azért az a második X baromira nem mindegy, hogy mi volt.
Egy 7470 biztos bele fér majd a keretbe.
-
kasa85
őstag
válasz
Sontir Fel #15 üzenetére
Add el az egyik HD6950 karidat,míg a másik megmarad az optimális időpontig amikor az árak nem lesznek ekkorák,készleteket normálisan fel töltik,jönnek a nem ref változatok ha számít,és a driverek is kifinomulnak ehhez a járgányhoz.
Pár hónap kell,és megéri majd váltani azoknak akik szeretik a gépüket csúcson járatni.
Ha egyet most eladsz a HD6950 ből egy karival lesz egy kissebb bukásod később,és nem 2db al ez is egy megoldás. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Sontir Fel #23 üzenetére
Így van, az árfolyam sokat nyomott felfelé a használtpiaci cuccokon.
-
Sontir Fel
őstag
Igen, ezen agyalgatok, hogy mi lenne a jo. Gondolom 150K felett jo ideig nem lesz, tehat maradnak az 50es fiuk.
(#17) Edem05 : ahogy nezem az elmult idoszakot az arak inkabb fel, semmint le mennenek. A konfigomat most kb eladhatnam annyiert amennyiert vettem az elmult 1-2 evben
-
- = Zk = -
félisten
6970? horror áron adják. a 6950-et szintén.
XX70-es szériám volt mindíg, jólenne követni ezt a "vérvonalat"...
de sajnos sokan elkalandoztak az árakkal.mennyiért adnád? mi is pontosan, stb. ezt ha lehet átbeszélhetnénk, csakhogy... püben jöhet a többi! ne ide "fossuk" az ide nem illő szöveget
-
SzlobiG
félisten
válasz
Sontir Fel #15 üzenetére
Annyit úgyse nyersz ha most adod el, hogy megérje a 7970.
-
- = Zk = -
félisten
hát, nagyon remélem, hogy sokan elszórják majd a 6950/70-esüket eme széria miatt
...
-
Edem05
őstag
válasz
Sontir Fel #15 üzenetére
Senki nem mondta hogy most lesz annyi... viszont 3 hónap múlva kb annyi lesz...
, aki most veszi meg az buta
-
BeLucZ
addikt
válasz
Sontir Fel #15 üzenetére
biztos hogy más, reálisabb eredmények, nem úgy mint a tehhhpóverápposoknál
-
Sontir Fel
őstag
Koszonom, atfutottam oket, igy elsore.... erdekes. Minden az arcedulatol fugg. Megvarom meg a ph tesztet, kivancsi vagyok, hogy itt milyen eredmenyek szuletnek.
(#12) kasa85 + (#13) SzlobiG : ez a velemenyem nekem is. Tenyleg csak azert foglalkoztat a dolog, mert most esetleg jbb aron lehetne kiszallni a 6950bol. Darabja kb 55Kban volt, most meg nyernek is rajta szerintem, de kesobb?
(#14) Edem05 : ha jol latom most boltban 95k a legalja a 6970nek, felek tole, hogy messzebb van meg a 120Ks 7970
(#16) BeLucZ: uuuggggyyy aaaammm
-
-
SzlobiG
félisten
válasz
Sontir Fel #7 üzenetére
Nincs értelme lassulást éreznél, viszont ha kettőt veszel az már más tészta közel 400k-ért.
-
kasa85
őstag
válasz
Sontir Fel #7 üzenetére
Egyenlőre nem érdemes mivel a HD6950 CF alapon keresztbe megeszi.
Amíg a HD6950 CF max 130e addig a lassabb HD7970 150E ft felett van szóval nem igazán éri meg.
Legalább egy fél év kell míg az árak lejjebb mennek,és a Driverek is a friss hardverra megcsiszolódnak.
Az első fél év mindig döcögős utána jó vétel lehet. -
- = Zk = -
félisten
válasz
Sontir Fel #7 üzenetére
hát sztem nem. max ha kellenek az "újdonságok"..
-
BeLucZ
addikt
Nah a várva várt topik
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Sontir Fel #7 üzenetére
Van ott pár teszt linkelve, esetleg bele is nézhetnél.
Mod: árakról meg így első időkben elég magasakat írnak 160k+ és a neves gyártók termékei még csak most fognak jönni
-
Sontir Fel
őstag
Én még mindig várom a végleges árakat, meg esetleg egy phs tesztet. Érdemes-e a 6950@6970 cfet eldobni egy ilyenért.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Én az EAH7970 DCII-est vagy III-ast várom.
-
Edem05
őstag
válasz
- = Zk = - #2 üzenetére
Infó hiányában a cikkből emeltem ki pár fontosnak ítélt részt... szvsz a kari debütálásáig megfelel, aztán majd módosítjuk természetesen!
-
Edem05
őstag
Az új GCN architektúra és a Tahiti cGPU felületes ismertetése után elegendő információ áll rendelkezésre, hogy szemügyre vegyük a Radeon HD 7970 konkrét paramétereit. Az új VGA x16-os PCI Express 3.0-s interfészbe illeszthető. Ez a csatoló elméletben kétszer nagyobb adatátviteli teljesítményt jelent az x16-os PCI Express 2.0-s porthoz viszonyítva, de a programokban ennek nem biztos, hogy azonnal látni lehet az eredményét, mivel a fejlesztők manapság arra törekszenek, hogy a PCI Express busz csak minimális igénybevételnek legyen kitéve. Számos teszt lelhető fel a weben, melyek alapján kijelenthető, hogy egy mai csúcs VGA-nak az x8-as PCI Express sem korlátozza a teljesítményét, így a PCI Express 3.0 előnyeit biztos nem lehet majd azonnal kihasználni.
Ez sokak számára valószínűleg nem hat meglepetésként, hiszen ugyanezt eddig minden új PCI Express szabvány bevezetésénél el lehetett mondani. Ennek ellenére a PCI Express 3.0 mögött jelenleg óriási reklámkampány húzódik, ám a gyártók sosem mutatják be, hogy az elméletben elérhető extra sebességnek milyen gyakorlati hatásai vannak. Ennek nyilván az az oka, hogy most még az új interfész gyakorlatban mérhető előnye nem mutatható ki.Az új VGA támogatja a Cayman esetében bevezetett PowerTune technológiát, így a maximális energiaigényt a felhasználó a Catalyst Overdrive menüjében képes szabályozni pozitív, illetve negatív irányban. A Radeon HD 7970 alapértelmezett beállítások mellett 250 wattos limittel rendelkezik, de a nyomtatott áramköri lap 300 wattra is fel van készítve, ami a tuningosok számára jól jöhet. A terheléstől mentes időszakokban a kártya természetesen visszafogja magát, és a fogyasztás ilyenkor kicsivel 20 watt alá esik.
Új technológia azonban a ZeroCore Power szolgáltatás, mely akkor lép érvénybe, ha a számítógépen az operációs rendszer készenlétbe kapcsolja a monitort. Ilyen esetben az előző generációs VGA-k továbbra is elfogyasztották az úgynevezett idle energiát, ám a Radeon HD 7970 már beéri 3 wattal is. A VGA-n a GPU szinte teljesen lekapcsol, így egyedül a PCI Express vezérlő marad aktív, hogy fogadhassa a felébresztéshez szükséges jelet. Természetesen a memóriákat sem lehet teljesen inaktiválni, így azokat továbbra is frissíteni kell, de a ventilátor teljesen kikapcsol, mivel azt a 3 wattos hőmennyiséget a hőkamrás hűtőborda is elvezeti.
Az AMD az Eyefinity funkciót is erősíti, így bemutatkozik a 2.0-s verzió, melynek legnagyobb újítása a Discrete Digital Multi-Point (DDM) Audio szolgáltatás. Az aktuális megoldás esetében rá lehet kötni több monitort a termékekre, de csak egyetlen nyolccsatornás hangfolyam biztosítása lehetséges. Az új Eyefinity mindegyik csatlakoztatott kijelzőhöz külön nyolccsatornás hangfolyamot képes rendelni. Ez új szintre emelheti a videokonferenciák minőségét, ugyanis az egyes kijelzőkhöz rendelt személy az adott megjelenítő hangszóróján szólal meg. A fejlesztésnek alapvetően ez is volt a legfőbb célja. A DDM Audio szolgáltatás egyébként teljesen automatikus, vagyis amint egy programhoz kapcsolódó ablak átkerül egyik kijelzőről a másikra, akkor azt a hangfolyam is követi.
Tesztek:
techpowerup
anandtech
guru3d
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- MIUI / HyperOS topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- BIOS-t frissítenél? Jól gondold át!
- Milyen joysticket vegyek?
- Windows 11
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest