Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soultrapp
senior tag
Hello!
Lenne egy olyan probléma,hogy egyszer csak elment a kèp
Hdmi kábellel volt eddig össze kötve a monitorral viszont most azzal már semmi kép nincs jelet sem kap róla a monitor.
Kipróbáltam dsub-dvi átalakîtóval ès ez a kèp fogad :::Erről a tipusról lenne szó:
Szerintetek ez meghalt??
Valakinek volt már hasonló gondja esetleg? -
-
bozont
veterán
válasz
vyce21 #55313 üzenetére
Mivel a képmentésen és videóban nem jön elő a jelenség, így biztos hogy nem a gépen belül van a hiba, hanem utána (ezt megerősíti az is, hogy HDMI-n nem jön elő a probléma). De ahogy írták is, az újabb AMD kártyákat már nem ajánlott D-sub kimeneten használni, mert nagyon érzékenyek az analóg kábel és/vagy DVi-Dsub átalakítóra.
Véleményem szerint, amint teheted cseréld le a monitort egy olyanra, amin van valami digitális bemenet. -
vyce21
tag
Üdv mindenikek.
Pár nappal ezelőtt sikerült hozzá jutnom, egy Sapphire HD 7850 Dual-X OC 2 GB-os kártyához.
Volna nekem egy olyan problémám vele hogy pl: LOL-ban teljesen ultra grafikán 1280x1024-es felbontásban halvány fekete csíkok mennek keresztül a monitoron, bf3-ban hasonló képen, de még sem annyira észrevehetően, illetve csak a kicsit sötétebb képeknél jelentkezik. Próbáltam volna frapsal képet illetve videót készíteni, de azokon nem látszik a jelenség. DVI-I DSUB átalakító tegnap volt cserélve mert az előzővel nem ismerte fel a monitor adatait, natív felbontás maximum frissítést. Az új átalakító megoldotta a problémát. Ki próbáltam tegnap HDMI-n keresztül a tv-n. Ugyan úgy a LOL-ban ultra grafikán fullHD felbontásban egyáltalán nem jelentkezik a probléma. (Ma még tesztelem vele kicsit jobban, tegnap sajnos nem volt időm.)Valakinek valami ötlet? Esetleg valaki találkozott hasonló hibajelenséggel? Vagy van valami jó teszt program ami kideríti, hogy van-e valami baj a kártyával?
Melyik driver lenne a legjobb ehhez a kártyához? Jelenleg a 14.12 omega van fent win10 pro 64bites op.
Előre is köszönöm azoknak akik tudnak majd segíteni.
-
vlevi
nagyúr
Hülyeséget és csúnyát fogok kérdezni, de ugye a kártyán már nincs analóg VGA kimenet, csak a DVI-DSUB átalakítóval próbálod? Nem védeni akarom a Radeont, de én inkább azt mondanám, hogy az a kis szirszar átalakító nem alkalmas a DVI-DSUB tökéletes jelátalakításra, 5770-től felfelé.
-
lowzor
veterán
válasz
gyenesmartin #55231 üzenetére
A DSUB a gond, digitális kimeneten nem csíkozna. Nincs semmi gondja a VGA-dnak, csak monitorcsere kéne, mert a 7850-el és más újabb VGA-kkal már problémás a DSUB.
-
Steve198310
őstag
válasz
Tournament #53345 üzenetére
Amikor vettem lassan 4 éve úgy választottam ,hogy DVI legyen ha törik ha szakad.
A most csatlakozóknak azért ki kéne írni, hogy a DSUB csatlakozóval használók számítsanak a csíkozásra és nem hibás a kártyájuk sem.
-
Tournament
aktív tag
válasz
Steve198310 #53344 üzenetére
Nem csodálkozom hogy ha a sok Bug reportrol az derül ki hogy semmi gond a karinak csak sokan dsubal akarják használni ... Én nem irtam a forumon de én is lecseréltem DVI-D-re mert állandoan analogon zavaros volt a dolog mert játék kőzbe vsync nélkül nem lehetet
átalakitoval nekem is szorakozot
-
pcguru23
aktív tag
válasz
Sanyi19 #53336 üzenetére
DVI-DSUB átalakitó.
A hullámzás olyan mintha valami zavarná az analóg jelet vagy nem tom.
PL:Játékban,alúlról felfelé jönnen áttetsző hullámok 3-4 másodpercre,utánna kb. fél percig semmit nem csinál és utánna megint jönnek pár másodpercre a hullámok és igy tovább.Nem tudom a jelenséget lehet-e recordolni ha igen felveszem. -
Sanyi19
őstag
válasz
seederking #52904 üzenetére
DVI, HDMI? Vagy esetleg DVI-DSUB átalakítóval használnád?
Az profilodban lévő TV is rá van kötve? Azon is látszik?
-
t1
veterán
Sziasztok!
Adott egy gép : FX 6300 + Asus 7870 Direct CU II TOP
Egy 22' Monitorral használom DVI-re kötve illetve egy 32' TV-re van még rádugva HDMi kábellel.
A felbontás mindkettő esetben FHD.A probléma az lenne, hogy ha használom a TV-n is a gépet pl filmet nézek akkor vízszintesen a TV-n egy csík megy felfele olyan mintha frissítene vagy valami hasonló, ez a jelenség akkor is megvolt amikor HD 7790-em volt DSUB-al kötve de akkor a monitoron csinálta. Ha külön külön használom őket ( TV esetén kihúzom a DVi kábelt, monitor esetén nincs bekapcsolva a TV) akkor ez "frissítés csíkozás" nincsen meg teljesen jól működik csak akkor nem ha mindkettő kábel be van dugva a VGA-ba.
Esetleg ötletek tippek mi lehet a "hiba"?
-
nesh_019
senior tag
2db monitor van rákötve a vtx3d hd 7850 kártyámra. Dsubos csatlakozással a végén DVI átalakítóval.
Hogyan tudom működésre bírni a második monitort? Mert nem észleli.
[-minimum az egyik kijelzőnek a videokártya display port-jától kell kapnia a jelet]
Nincs más megoldás?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az alaplapi csatlakozóra hiába kötsz bármit, max akkor az IGP fog menni, vagy az sem. (beállítás kérdése)
A kártyán az Asus oldala szerint az egyik DVI csatlakozó DVI-I-s, vagyis azt át tudod alakítani DSUB-ra. Vagyis, kell egy átalakító.
De, szerintem jobban járnál, ha inkább DVI-DVI kábellel kötnéd össze.
Vagyis, ha már költeni kell, akkor ne átalakítót vegyél, hanem egy DVI kábelt. (A leírás szerint van a monitoron DVI csatlakozó is.)
-
F e Z o
veterán
válasz
Steve198310 #44845 üzenetére
Egyetlen egy kártyám se okozott csíkos képernyőt, mert dvi-dsub átalakítót használtam volna.
(#44844) rostiron : Nem fogsz tapasztalni semmilyen hibát.
-
rostiron
őstag
Sziasztok
A 7850 2GB tulajokat kérdezném, hogy van -e aki DVI - DSub átalakítóval használja, és van-e gond ez miatt ??
7850-et készülök venni, de csak d-sub van a monitoron. -
Sajjaj
csendes tag
válasz
Gaboman #43753 üzenetére
Nyilván a dsub kábelt csak dvi-dsub átalakítóval tudod rákötni, és akkor csinálja.Énis dsub kábellel használom.
Alapon mint mondtam nemértem miért 40% on járnak a ventik ami sztem IDLE be elég hangosnak számít.
Msi Afterburner-rel le lehet szabályozni 25%-ig.
Lehet amugy hogy csak én vagyok szigorú ebben a zaj témában, mert előtte 3 évvel ezelőtt vettem egy Sapphire 5830 Xtremet és annak semmi hangja nem volt. -
Gaboman
nagyúr
Két felhasználói vélemény róla:
'HD5770-es karit cseréltem erre. Szuper kártya, blackscreent nem produkált. Hogy felhozzak egy játékot a példának okáért a Tomb Raidert ultimate beállítási szinten viszi FullHD-ban, emellett a hűtésre sincs panasz, 50 fok felett nem nagyon láttam úgy, hogy a hangja is észrevehetetlen. Egyetlen dolog, hogy nem jár hozzá alapból DVI-DSUB átalakító, így azt utólag kellett megoldanom. Összeségében csakis ajánlani tudom! Nagyon csendes, még terhelés alatt is.'
'Az előző 4850-esemhez képest sokkal kevesebbet fogyaszt terhelés nélkül és főleg kikapcsolt monitorral (a szünetmentes tápom terheltségi értéke alapján). Méretileg is kisebb a 4850-nél, kényelmesebben elfér a házban. A legújabb játékok is gyönyörűen futnak rajta full HD-ben. Mi kell még? Tuningolni nem próbáltam, nem láttam értelmét.'
Ezen tapasztalatok és a te tapasztalatod után kíváncsi leszek milyen is lesz az enyém.
-
Sajjaj
csendes tag
Hali!
Ma jött meg az új karim, Giga 7850 2gb OC. Msi progijával le kellett limitáljam a ventik fordulatszámát 30% ra mert auto-n 40 a minimum és iszonyat hangos. A ventik zörögnek.A DVI-DSUB átalakítóval vizszintes hullámzás van a képen.Ezeket leszámítva működik, de aki teheti válasszon másik márkából. -
Andrewstarr
aktív tag
Ez nem a saját képem, de ugyan ilyet csinál a 7850 kártyám 3-4 naponta, netezés közben a legfrissebb nem béta driverrel, általában videó (youtube, vimeo, stb.) megnyitásakor. A kép kifagy, a háttérben megy a gép, csak a restart segít. (Firefox 25.0.1) A hardveres gyorsítás kikapcsolva a böngészőben, tuning nincs. Adataim az adatlapon, a csatlakozás dsub-DVI. Erről már olvastam, csíkoz játék közben alig láthatóan, mondták is, hogy az átalakítás miatt van, de csak ez a csatim van a monitoromon. Ebben a [fórumban] tárgyalják az esetet, de nem értem rendesen, talán a hírhedt black screen lehet?
-
lowzor
veterán
válasz
Andrewstarr #38337 üzenetére
A DSUB miatt van. Semmi nem fog rajta segíteni, cserélned kell olyan monitorra, amin van digitális kimenet.
-
törölt tag
Na jah, ezt gondoltam én is először, de az fps nem igazán megyen fel 60 fölé extrém módban fullhd-ban.A monitorom pedig ugye 60MHz-es. De ez tényleg csak néha látható jelenség, és csak tesztben figyeltem meg, játékok alatt semmi probléma van vele.
És ezért írtam ide,mert volt időszak amikor rengeteg tesztet futtattak itt a fórumtársak, és gondoltam hátha emlékszik valaki ilyenre.
Jah, azt elfelejtettem mondani hogy a monitor dsub csatival rendelkezik, a karin egy átalakító van. Ez befolyásolhatja? -
HSM
félisten
válasz
Steve198310 #34776 üzenetére
Miért vannak modernizálva? Mert 3D, meg 120hz, meg 4K felbontás, ezek nem mennek át a Dual-link DVI-n, meg a hang sem. Az én monitoromra 1920*1080 felbontás és max 72hz-re éppen elég a single link DVI. Egyszerűen nincs szükség rá gyorsabb csatlakozóra. Nem 2008-as típus egyébként, hanem 2011 végi.
"Van DP-d de nem eggyezik a kártyádon lévővel mert a kártyán lávő sokkal gyorsabb mint a monitorodé. Szerinted?"
Lásd fenn. Nincs rá szükség.
"A sok csodás újítást nem is tudjátok kihsználni de a másik ember észrevételeit mindjárt kritizálni kell."
Igen, mert nem állja meg a helyét az állításod. De mindjárt depressziós leszek, hogy nem tudja a 3D-t a monitorom, úgy hiányzik a 4K-val együtt...
Hogy témába is vágjak, kipróbáltam az Unigine Valley-t, DSUB-on és DVI-n is, DVI-on 39,7FPS Extreme HD preseten, míg DSUB-on 40,1. A minimum/maximum értékekben is hasonló difikkel. Ez mérési hibahatáron belüli, szóval erről ennyit. Komolyan, én érzem magam kellemetlenül, hogy ekkora marhaságot egyáltalán kipróbáltam.
-
Steve198310
őstag
A sok agyas mérnök nem azért vakarja a tökét ,hogy felvegyék a lét. Szerinted miért vannak modernizálva. Á mindegy. Akinek nem neked szól de neked is ha modernizállod a kártyád mellé én kipróbáltam mást is. Nem a két szép szemetekért tesznek bele minnél újabb felületeket. Ennyi erővel maradhatunk simán a DSUB-nál elég a max 3-4GB adatátvitelisebesség. A kártyádon van 2 DVI ami egyik VGA kimenet is a másik Dual. egy HDMI és egy DP. De nem azért vannak ezek mert hűde menő hanem hogy EGGYÁLTALÁN VALAMELYŐTÖK KI TUDJA HASZNÁLNI.
Van DP-d de nem eggyezik a kártyádon lévővel mert a kártyán lávő sokkal gyorsabb mint a monitorodé. Szerinted?
A sok csodás újítást nem is tudjátok kihsználni de a másik ember észrevételeit mindjárt kritizálni kell.
Asszem ide tartozok mert egy Sapphire HD7850 OC ról van szó és ezek a felületek azon is fent vannak.
Aztán ide vagy oda tanulás vegyetek értelmes cuccokat és akkor lehet fikázni.A sima kártya csere nem fog megmenteni attól hogy más eszközt is cserélj. 2008-2009 es a cuccod már régi elavult.
Minden héte újabb és újabb fejlesztések jönnekRészemről ennyi.
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310 #34760 üzenetére
Az mitől segítség, ha másokat félrevezetsz, még ha nem is szándékosan?
Na mindegy, este majd csinálok egy mérést, mondjuk unigine valley, DVI-on, és DSUB-on, jó lesz? -
HSM
félisten
válasz
Steve198310 #34686 üzenetére
Hát pedig a HDMI/DVI/DSUB port az generációk óta ugyanúgy működik a VGA-kban, nemcsak a 7970-en és a 7850-en.
Azt nem egészen értem, miért lenne lassabb a DSUB a DVI-nél? Tanultam analóg és digitális jelátvitelt, és nem ezen múlik.
Persze, lehet, egyes monitorokon késik a DVI-hoz képest a lassú elektronika miatt, de még ezt sehol sem tapasztaltam. Azon kár vitát nyitni, hogy képminőségre jobb a digitális átvitel, azaz DVI, HDMI vagy DP, ez tény, de nem erről beszélgettünk most.
A monitorom kár szidnod, Dell U2312HM, nem egy gagyi darab, kifejezetten gyors elektronikájú monitor, alacsony késleltetéssel.
Viszont amikor benn volt a gépben a 7950-em is a 7970 mellett valahogy be kellett kössem a két kártyát, és ezért nem volt kedvem DP kábelt venni többezerért, DVI bemenet pedig csak egy van a monitoron.
Megjegyzem, kitűnő képminősége volt a DSUB-nak is, persze, normális kábelt használtam hozzá, nem a mai cérna vékonyságú árnyékolásilag értékelhetetlen vackot.
Az FPS pedig a 7970-en is FPS, és a 7850-en is. Mindkettőn a mérés állapítja meg, lassult-e a sebesség, avagy sem. Azt ne írd, hogy a csatoló sebsségéről beszéltél, nem a VGA-ról, mert azt írtad, csak pár FPS-t vesztettél analógon....
-
Steve198310
őstag
Nem szeretnélek megbántani de a HD7970 és a HD7850 nem igazán egy súlycsoport. Annál jó hogy nem veszel észre semmit. Én sem vennék. Anno a HD4890 karival észleltem ezt pár éve.
A másik meg ha utána néznél annak,hogy a DSUB iletve a DVI/HDMI nem egy sebességen fut.
Mindenképp a DVI/HDMI a nyerő. a DSUB az analóg. Viszont akkor elég lanyha monitorod van a HD7970 mellé.
Nem a VGA sebességéről beszéltem hanem a csatolófelület sebességéről.
üdv -
joysefke
veterán
válasz
Beretvás #34662 üzenetére
Minden létező képjavító mechanizmust kapcsolj ki a TV-n, könnyen lehet, hogy bemenettől függően (HDMI vagy DSUB) rak rá képjavítást.
Én amikor először megláttam a TV-n a PC képét kis túlzással majdnem elsírtam magam, aztán kikapcsoltam minden szart, beállítottam ahogy kell és most már elmegy.
J.
-
HSM
félisten
válasz
Steve198310 #34658 üzenetére
Ez butaság... Nekem a 7970-el semmi különbség a képben, FPS-ben a monitoromon, akár DVI-DSUB átalakítóval, akár natív DVI-on kötöm be. Teljesen mindegy a VGA sebessége szempontjából, hogy van rákötve a monitor. Ott valami nálad nem klappolt a tesztben.
-
Steve198310
őstag
válasz
Beretvás #34657 üzenetére
Szóval Dsub os a TV is.
Igen abban lesz eltérés méret növekedésnél mert lassú a Dsub sebessége. Külömben sem szeretik ezek a kárnyák az analóg fordítót.
HDMI nem lenne jobb? vagy van valami azzal is?
Tapasztalatom nekem is van FHD samsung 27" TV monitor de csak pár fps volt a veszteség. Igaz nem átalakítón hanem sima Dsub majd teszt HDMIn azon minden klappolt.Mindenképp HDMI vel kéne akkor tolni
-
Beretvás
veterán
válasz
Steve198310 #34656 üzenetére
DVI+DSUB átalakító, eddig is így volt a réginél..
-
Repsol600
addikt
válasz
mcsilla123 #34121 üzenetére
Azt esetleg megpróbálhatod kicserélni. Nem valószínű, hogy az de nem lehet tudni. Esetleg DVI v Dsub nincs a tvn? Mert akkor azokkal is érdemes lenne kipróbálni.
-
Yutani
nagyúr
A Sapphire 7870-et DSUB csatlakozón és 2 gépes KBM kapcsolón keresztül használom egy 24" Samsung LED monitoron, de semmi gond a kép minőségével.
Ellenben az Nvidia kártyák bármelyikével, amelyek nem képesek kirakni a képet teljes méretben a monitorra, így GPU méretezést kell beállítanom, akkor viszont elmosott, kissé talán szellemképes is a kép. Ezt tapasztaltam 8600GT-től 9600GT-ig, és nem kártya hiba, hanem driver dolog (Win7). WinXP alatt normális a kép Nvidiával.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#40485120 #33667 üzenetére
multimonitor érzékenyebbebb stuttering szempontjából CFfel. van akit zavar (volt ilyen a topikban), van akit nem (pl engem).
multimonitorozni jó, teljesítményben szintén, 2 giga vram pedig jelenleg még szinte minden esetben elég (Far Cry 3 tudja magát kienni, de órák kellenek, ill Stalker CoP DX11/Ultra mellett már AAval nem akar indulni). 3 giga jobb, de kérdés, hogy megéri e az ártöbbletet.
frapsot nem ismerem, photoshop viszont mintha csak nv kártyákból tudna jobban profitálni, de ennek inkább a photoshop topikjában néznék utánna.
(#33679) PandaMonium: miniDP DSUB elvileg ok, de az ritka meg megint nem olcsó.
-
PandaMonium
őstag
Nem nagyon. Nekem is szellemképes volt régen a monitoromon a kép ha DSUB-al használtam, szóval okozhatja ezt a jelenséget is az analóg jel. Érdemes megpróbálni egy jó minőségű átalakítót, esetleg egy (mini) DP - DSUB átalakítót, viszont ha ez sem segít akkor monitor csere fog kelleni.
-
PandaMonium
őstag
válasz
yossarian14 #31306 üzenetére
Helló!
A feljebb említett MSI Twinfrozer 3-at, illetve az ASUS kártyáit tudom én is javasolni a HD7850 -ből, bár a Gigákkal sincs nagyon baj. A helyedben ha ilyen mértékű kártyára ruháznék be mindenképp megpróbálnék egy DVI -vel rendelkező monitort szerezni mellé, manapság már szinte mindenen van. Sajnos DSUB-al elég idegesítően csíkoz a legtöbb embernek. -
lowzor
veterán
válasz
yossarian14 #31306 üzenetére
Asus, MSI Twin Frozr.
Adnak hozzájuk átalakítót igen, viszont játékok alatt enyhén csíkozni fog a DSUB miatt.
-
PandaMonium
őstag
Nem Te okoztad a gondokat, itt mindig ez megy. Ha el kell dönteni melyik a jobb kártya x közül akkor senki nem objektívan lát csak addig, hogy "az enyémmel nincs gond, ezt ajánlom", de az, hogy attól esetleg lehet jobb már nem sok embernek fordul meg a fejében. Volt már itt olyan hsz. amin 1-2 oldalon keresztül vitatkoztak az emberek, néhány kártya alaptalanul meg lett bélyegezve sz@rnak, stb.stb. Többségében itt 20 fölöttiek az emberek (legalább is szerintem) de olyan óvoda feeling van minden második héten, hogy rettenet.
(#29105) Bálint85: Ha tuti biztos vagy benne, hogy a Sapphire nem BS -es (pl. használtan veszed ahol már jó ideje hibátlanul üzemel), akkor mindkettő jó választás, de inkább a másik lehetőséget (jelen esetben a Gigát) szoktuk javasolni mert nagyon sok fejfájást tud okozni egy BS -es kártya. Pont a Gigáról ment "tárgyalás" az utóbbi pár tucat kommentben, nézz vissza ha gondolod, bár túl sok konstruktív dolgot nem találsz. Pontosan ilyen kártya volt a kezemben 2 napja, beszerelve sincs vele semmi gond, én tudom ajánlani eddig. Arra figyelj, hogy semmilyen kábelt nem adnak a Giga mellé (úgy értem pl. hdmi, bár elég kevés az a kártya amihez manapság már adnak) úgyhogy az legyen, mert ezeken a kártyákon már nincs DSUB port (átalakítót pedig nem csomagolnak, de persze a molex-6pin csatlakozónak, crossfire hídnak, a baromi felesleges beszerelési útmutatónak és driver cd-nek mindig jut hely
).
-
PandaMonium
őstag
Öcsémnek tegnap szereltük be a Gigabyte HD7850 -ét, és DVI-DSUB átalakítóval homályosítja és csíkozza a képernyőt, (persze csak nagyon minimálisan, akkor látszik ha direkt arra figyel az ember) szóval ez nem egyedi eset, nekem is régebben volt ilyesmi tapasztalatom az átalakítókkal. Egyébként ha valakinek van a monitorját egyéb port (gondolok itt HDMI vagy DVI-re) csak kábel nincs otthon, manapság már elég minimális összeg egy HDMI-DVI vagy csak simán DVI/HDMI kábel.
-
k0pasz
csendes tag
Sziasztok!
MSI HD 7850 vásárlás előtt állok, átfutottam a fórumot és valaki írta, hogy DVI-DSUB átalakítóval csíkoz a kép.
Ez mennyire észrevehető, illetve minden márkánál fennáll?
Jelenleg egy HD 4850-et használok szintén átalakítóval és nincs semmi probléma.Üdv
-
kajla_hun
csendes tag
Igen, DVI --> DSUB átalakítóval, ezzel akkor nem lehet mit kezdeni?
-
lowzor
veterán
válasz
Steve198310 #25814 üzenetére
A lapnak semmi köze hozzá szerintem. A Physics score-t a proci meg a RAM adja.
(#25824) kajla_hun:
Gondolom DSUB-al használod, amiatt van.
-
lowzor
veterán
válasz
férfiállat #25670 üzenetére
Az lutri, hogy melyik táppal mennyire csinálja. Meg ugye a kártyától is függ. Nálam pl Sapphire 7850/ 7950-el csinálta legjobban. De ilyen kártyákat már nem illik DSUB-al használni...
Mindenkinél a sötétebb színeknél látszik főleg. -
Toxy
aktív tag
válasz
férfiállat #25665 üzenetére
én is dvd-dsub átalakítóval dsubos monitorral használtam gépet egészen máig. (egy Asus vw198S 19" 1680x1050 monitorom volt)
Ma vettem egy LG 2E2342T-BN FullHD monitort. De ezt is dsub kábllel vagyis dvd-dsub átalakítón kereszttül használom.
nekem nem tűnik csíkozódottnak kép játéjba. vagy én nm látom?
Asus 7870 v2-m van egyébként.
-
Size83
csendes tag
válasz
férfiállat #25387 üzenetére
Nem a dsub csatlakozó miatt van? Nekem is ezt csinálta, de amint lecseréltem a monitort egy dvi csatlakozósra nekem a csíkozás megszűnt.
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy Sapphire HD 7850 2GB (nem oc-s)
Ha már a monitor témánál vagyunk...
DVI->DSUB átalakító, vga kábel a monitorba (sajnos csak ez van rajta) (SyncMaster 2243NW)
Ha magas az FPS-em, akkor látni vízszintes csíkozódást. Ezt írták mások is iPon fórumban, HDMI-vel megszűnik nekik. Vsync bekapcsolás valamennyit segít, de nem sokat. Far Cry 3 alatt nagyon idegesítően látni. A régi ASUS 8600GT-vel (szintén így volt rákötve) és a Sapphire 4850-el (rendes vga port) nem csinálta ezt, bár lehet hogy azért mert túl alacsony volt már az fps-em.
Kérdés: lehet ezzel valamit csinálni? -
Bálint85
senior tag
melyik kábellel lenne szebb a kép a 7870 videókarihoz?
a monitoron DVI és Dsub csati van. videókarin Hdmi és DVIDVI - DVI
Dual link digital signaling allows for high speed transmission up to 9.9 Gbps
Resolution: 1920*1080
Frequency: 24Mhz-60Mhzvagy
Hdmi - DVI
24 bit/pixel, 165 MHz max clock frequency
5 Gbps bandwidth, 55% spared for future expansion -
HSM
félisten
válasz
echterion #19499 üzenetére
Ennyire nehéz a megfelelő karira kitenni az asztalt? OMG!
Jobb gomb az asztalon, képernyőfelbontás, ott pedig kiválasztani az éppen képet adó VGA-ra kötött monitorral, hogy hova kerüljön az asztal, vagy kiterjesztett, vagy klón. Persze, ha csak egy monitor van egy helyre bekötve, akkor baj van, mert úgy nehéz beállítani, mert akkor ki se dobja a lehetőséget. Ilyenkor a legegyszerűbb, ha bekötöd ugyanazt a monitort DVI-vel az egyikre, míg DSUB-al a másikra, újraindít majd beállít. Persze, több monitorral lényegesen egyszerűbb a helyzet, ezek a lehetőségek nyilván arra lettek kitalálva. -
lowzor
veterán
A DSUB-os vibrálásnál észrevettem, hogy a mértéke a tápon is múlhat.
pl:
500-as csifivel olyan halványan vibrált a 7950, hogy szinte nem is lehetett észrevenni
FSP Raider 650-el rohadtul vibrált
Corsair TX750-el közepesen vibrál
#17040) karesz501:
Jaja
Nem tudom miért, de veszélyesebb helyzeteknél reflexből rohadt közel megyek a monitorhoz.
-
soultrapp
senior tag
válasz
rooland #16987 üzenetére
olyan monitor kellene amin nem analóg jel van mint a d-sub,hanem digitális mint a dvi vagy a hdmi.
a dsub kábelt bezavarhatja a többi kábel is.
nekem nem ilyen a karim,de dsubbal nekem is hasonló volt a problémám.
vibrált kicsit a kép,de ha még a tv-t is rákötöttem dvi-hdmivel akkor már nagyon vibrált a kép.
tehát az pont rontotta az analóg jelet.szerintem monitor csere lesz rá a megoldás..
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
Most vettem új gépet. i5 3570k, ASRock Z77 Extreme4, 8gb Corsair Vengeance DDR3, Sapphire HD 7850 2Gb OC.
Kipróbáltam a World of Tanks-et és azt vettem észre hogy játék közben vibrál a kép halványan. Leginkább mikor sötétebb/szürkébb a monitor akkor látszik jobban. Ha beállítottam a vertical sync.-et a játékban, akkor 60fps körül tartotta, ekkor enyhült, de volt olyan helyzet hogy így is nagyon vibrált. (főleg talán mikor lejjebb esett az fps mint 60) Vertical sync nélkül meg folyamatosan elég zavaróan vibrál. Windows-ban még nem vettem észre hogy ezt csinálná. Mitől van ez?
Friss windows7-em van, VGA driver az AMD oldaláról való legfrissebb van fent. A táp is új, FSP Raider 550. Semmi nem melegedett a játék során. Szinte hideg volt minden. A monitor maximális 1440x900-as felbontását használom. A monitorom egy jópár éves 19'-os wide Fujitsu-Siemens TFT, ami DVI -> DSUB átalakítóval csatlakozik. (csak DSUB-ja van)
Természetesen ugyanezzel a monitorral a régi gép nem csinált ilyet soha.Miért van ez?
-
ktg3
őstag
Próbálkozott már valaki 3 monitoros mókával?
Van 2 monitorom és egy TV-t akarok rákötni 3.-nak de valahogy nem akar összejönni.Az egyik moncsi sima dvin a másik analóg dvi átalakítón van (a moncsin van dsub). A TV-t HDMI-vel kötném rá, de valahogy nem tudom engedélyezni a 3. megjelenítőt.
Ilyen hibaüzit dob, hogy unable to save display settings amikor a TV-t engedélyezni akarom. Találkozott már valaki hasonlóval?
Amúgy bármelyik 2 megjelenítőt be tudom kapcsolni, de egyszerre mind a 3at nem megy.
Lehet, hogy az a baj, hogy nem mind a 3 ugyanolyan felbontású?
De akkor miért megy bármelyik 2 simán és csak a 3. nem? -
kittl1120
csendes tag
azt még nem említettem, hogy betettem öcsém hd5770 kártyáját is a gépembe ugyanazzal a dsub-dvi átalakítóval , amit a hd7850- adtak de ott nem vettem észre a csikózódást vagy ne is hasonlítsam össze a két vga-t?
-
kittl1120
csendes tag
Na úgy néz ki tényleg ez a DSUB átalakító a hiba mert 2 db hdmi tv-n tökéletes volt a kép .
nincs valami megoldás erre , hogy ne vegyek új monitort? -
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #14198 üzenetére
Nálam érdekesen csinálja. 7850-nél csíkozott a DSUB miatt, 7870-nél is, 7950-nél nem. Viszont tápot cseréltem és a 7950-nél is elkezdett csíkozni
Most ezt mi befojásolhatja? Na mindegy veszek egy DVI-os monitort, az a legegyszerűbb.
-
troland26
őstag
válasz
- = Zk = - #14188 üzenetére
Hát ez amolyan kényszer megoldás ...van egy LG M227wdp monitorom amin van dsub , dvi , hdmi csati is , de csak a gyári dsub-dsub kábele maradt meg arra van rárakva egy dvi átalakító .
-
Harsonás
tag
Nincs rajta dsub kimenet. Nem csak terhelés alatt. 2 monitor, egy aablakot egerrel megrázok akkor is látszik.
-
lowzor
veterán
válasz
DeathAdder #10841 üzenetére
Szerintem azért kaptál kékhalált terhelés alatt, mert szar a 12.11b. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy 12.8-al stabil lett volna.
(#10850) soultrapp:
DSUB-al csíkoznak sajnos terhelés alatt.
-
soultrapp
senior tag
válasz
csucsbicep #10849 üzenetére
azért ne szedd ki!mert tuti elfér a házamba még egy 40centis is.csak kíváncsi vagyok.
Majd keresgélek még.De gondolom azzal is lenne ilyen hibám amint rákötöm a tv re.
Szerintem a dsub miatt lehet:-( -
soultrapp
senior tag
mi a különbség az asus 7850 dcII és a dcII V2 között?
Esetleg tudjátok milyen hosszúak a karik?mert asus oldalon nem találtam.még egy kérdés:-)
dsub-al van kötve a 6950-em a monitoromra(csak ez van vagy hdmi),de ha rákötöm dvi-hdmi kábellel a tv-t,akkor elkezd vibrálni a kép a monitoron.
Ez miért van?dsub kábelnél romlik a jel vagy zavarják egymást? -
lowzor
veterán
válasz
seederking #10811 üzenetére
ááá Az U2312-ről engem már nem lehet lebeszélni
De azért köszi.
(#10814) S. Szabi:
Igen, a 3Dmark-al az a baj, hogy olyan órajeleken is lefut, ami máshol már nem stabil.
Amúgy max fesszel próbáltad az 1335-öt?
Mindegy, az 1300 is szép eredmény. Még NV téren utánanézek, hogy azoknál is csinálja-e ezt a DSUB csíkozást. Ha igen, akkor lehet, hogy Hawk-ot fogok venni én is. -
TheClown
csendes tag
válasz
TheClown #2636 üzenetére
Probléma megoldva. Leteszteltem HDMI kábellel és úgy tökéletes volt. Tehát már biztos, hogy a DSUB-ot nem szereti a kártya.
Tehát annak akinek hasonló gondjai vannak, az ne cseréljen gépet, a kártyát se gariztassa, hanem vadásszon egy minimum DVI-os monitort. Azt nem tudom, hogy csak a Sapphire-oknak van-e ilyen hibája, de fórumokon csak azokkal írták.
(Sapphire) Radeon 7800 széria használata DVI-VGA átalakítóval nem ajánlott. -
TheClown
csendes tag
Kicsit utánanéztem még a dolognak, lehet, hogy a DSUB lesz itt a ludas.
Itt nézzétek meg a 722-es hozzászólást és az utánalévőket.
Youtube videó-nálam dettó ugyanez a hiba, élőben idegesítőbb. Nézzétek meg a kommenteket itt is.
Ahol láttam leírva ezt a hibát, ott mindenkinek DSUB csatis monitorja volt. Akkor lehet, hogy a 7800-as Radeonok allergiásak a DSUB-ra? Nem rossz ez az AMD, hogy egy valag pénzért nem tud egy normális VGA-t összehozni. Asszem csere lesz NV-re, mert nincs pénzem új monitorra. Megpróbálom letesztelni haveromnál DVI-os monitoron, hogy tényleg ez lehet-e a hiba, vagy HDMI-s TV-n (csak kéne egy rohadt HDMI kábel) és írok, hogy ez-e a hiba. -
TheClown
csendes tag
Full HD-n használom
Olyan LCD monitorom van, hogy tudja a Full HD-t, de csak DSUB csati van rajta. Amúgy az előző VGA-mnál nem emlékszem ilyesmire, pedig azt is így használtam. Másnak is volt már ilyen problémája? Akkor a VGA lehet a hibás?
Amúgy a típusa: Sapphire HD 7870 2GB GHZ Edition -
TheClown
csendes tag
Sziasztok
Van egy Sapphire HD 7870 kártyám és az a gondom vele, hogy néhány játék alatt (BF 3, GTA 4) nagyon halványan csíkozik/ vibrál a kép. Főleg csak akkor látszik, ha felnézek az égre, vagy a betöltő képernyőnél. Win alatt is néha randomszerűen csak úgy ugrik egyet a kép. A monitoromon csak analog bemenet van, ezért DVI-DSUB átalakítóval használom. Ez lehet a baj? Vagy a VGA hibás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest