Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Speed® #28460 üzenetére

    A logikai/matek része oké, csak a 6870 jobban ki van centizve, tehát ott nem tudok minimális órajelcsökkentés mellett ilyen nagy feszültségcsökkentést csinálni (a 0,95V a gyári 157Mhz-es üresjárat feszültsége!), mert az órajelhez feszültség kell, ha meg nincs órajel, akkor a 6870 a kevesebb erőforrása miatt bajba kerül.

    Őszinte leszek veled, fogalmam sincs, mi is pontosan a bolt garanciális kötelezettsége a fogyasztóval szemben, és a fogyasztót milyen jogok illetik meg.

    De nekem ez a dolog akkor is olyan, mintha mondjuk az IPS-es Dell-em már nem gyártanák, és csak TN-es Dell lenne, és olyat kapnék helyette gariba, merthogy az is FullHD, és ugyanakkora képméretű.

    Itt nem az arcoskodást pártolom, hanem alapvetően azt a bevett gyakorlatot tartom igazságtalannak, hogy csak a teljesítmény alapján adnak csereterméket, amikor az eredeti terméket közelse csak a teljesítménye miatt vettem meg, nem olcsón. Mert legalább annyira jellemzője egy VGA-nak a felhasznált anyagok minősége (főleg a VRM!), a gyári hűtés kivitelezése, hatékonysága, zajszintje, a tuningpotenciál is (ugyanis igenis lehet előre tudni, melyik csipet hajtották ki az utolsó cseppig, és melyiket vették lazábbra ezért-azért),
    mint a nyers, száraz teljesítmény.

    Elfogadom, hogy nincs jelenleg az 5850-nek megfelelője minden paraméterében, a 6870 egy lényegesen költséghatékonyabb (olcsósított) megoldás hasonló teljesítménnyel, a 6950 meg hasonló építési színvonalú kártya, de lényegesen magasabb teljesítménnyel. De ilyenkor miért nem adják meg a lehetőséget a usernek, hogy eldöntse, mit szeretne? Mondjuk ráfizetés, pénzbeli megegyezés, vagy valami hasonló.

Új hozzászólás Aktív témák