Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz aleister #28275 üzenetére

    Mielőtt ily ünnepélyesen leírod a kijelentésem hamisnak, felhívnám a figyelmed, hogy vélemény volt, nem állítás. Viszont továbbra is így gondolom. Szerintem tök fölösleges őket alapon méricskélni, ugyanis az 5850 a TDP korlát miatti (és az emiatti alacsony feszültség miatt) megy akkora órajelen, amekkorán. Ettől függetlenül szoftveresen állítható a feszültsége, és éppen olyan órajelet tud elérni, mint egy 6870 tuningban, ami nem meglepő, mivel azonos gyártástechnológia, és ugyanaz a csip, csak a 6870-be a Turks butított memóriavezérlője került, meg kivágták a DP képességet. Cserébe javítottak az Anizo minőségén és valamivel gyorsabb lett a tesszelálás, de ez az elérhető órajeleket nem befolyásolja. Tehát van két csip, ami ugyanazon órajeleken való használatra alkalmas. Mi van még? Az egyikben 1120 shader a másikban 1440, ami 30%-al több. Ugyanígy áll a textúrázási képesség is, az 5850-ben 30%-al nagyobb a textúrázási képesség is. És mi kell egy modern játéknak? Textúrázó és számítási kapacitás 1000-el, tehát ez sokkal előnyösebb, mint a valamivel gyorsabb tesszelálás, amit nem használ a kutya se az unigine benchet leszámítva.
    Ezenkívül jobb minőségű a tápköre és tartósabb a konstrukció, ez megint nem elhanyagolható tényező, bár akinek épp elpukkant egy, azt ez gondolom nem vigasztalja.
    Tehát összességében, ha ezen két termék által elérhető sebességet nézem, akkor kb. 20-30%-al tud gyorsabb lenni az 5850 minimális bütykölés után, tuningpotenciáltól függően, mint egy 6870. Ez így együtt véleményem szerint elég szignifikáns különbség ahhoz, hogy azt írjam, a 6870 sehol sincs egy 5850-hez képest.

Új hozzászólás Aktív témák