Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • wxppro

    aktív tag

    válasz Rive #16008 üzenetére

    Mivel én csak az alap dolgokat ismerem/használom a Biosban, vettem a fáradtságot, és hogy a lehető legtöbbet csiholjam ki a deszkából, végig gugliztam lépésről-lépésre az eddig számomra ismeretlen beállításokat, hogy mit érdemes engedélyezni, és mit nem, különös tekintettel arra, hogy ha tuning van, vagy csak sima hétköznapi használat, mert ugye a két eset nem azonos beállításokat kíván, ez hamar kiderült.
    Ez az interleave beállítás meg elvileg gyorsít a memória működésén, mert egyidejüleg képes ilyenkor a modul frissülni (pl. bank 0) és dolgozni (bank 1) egy két bankos dimm-ben. De viszont azt vettem észre, ha ez be van kapcsolva, és bank 4-re van állítva (ez a max), akkor a harmadik slotba hiába teszek ramot, nem kezeli. Pedig 1.5GB-ot tud kezelni a lap, de nem 'lát' 1GB-on túl. Vagy ennek nincs hozzá köze, inkább az a baj, hogy a harmadik ram csak 256-os, az első kettő meg 512-es?
    Régebbi fórumokon olvastam, hogy felhúzott frekinél akár 20-30%-os sebességnövekedés is elérhető a memóriáknál az interleave használatával, sőt, valaki 40%-ot írt valahol.

Új hozzászólás Aktív témák