Talán a chipdb.org-on a legnagyobb gyűjtemény, oda bárki feltöltheti a képeit.
szerk.: 200MHz? Erről hol olvastál? Engem is érdekelne... eddig 180MHz volt a legtöbb amit hallottam, léghűtéssel.
[ Szerkesztve ]
Talán a chipdb.org-on a legnagyobb gyűjtemény, oda bárki feltöltheti a képeit.
szerk.: 200MHz? Erről hol olvastál? Engem is érdekelne... eddig 180MHz volt a legtöbb amit hallottam, léghűtéssel.
[ Szerkesztve ]
Amit én linkeltem az viszont egy ember saját kollekciója. Nem írtam hogy ez a legnagyobb kollekció csak azt hogy (szerintem) jó.
Itt olvastam.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
igaziból egy 160aspéldánynak, már ha van, akosf örülne a legjobban
Köszönöm, a linkeket, nagyon érdekes procik vannak, főleg a Cyrix kínálatában volt pár igen érdekes...
Hát igen.. ezek a régi prociknéztek ki valahogy, nem egy kaptafára készültek mint a mai modellek 
egyedi CPU tuningos bemutatók:www.bacsis-tuning.hu
akosf ha jössz, esküszöm oda adom neked az én lapom meg procim ami 180on ketyeg, amiről múltkor linkeltem a képet, nekem nem kell 
Van 45MHz-es FSB a lapon amivel használod?
Amúgy szerintem ez a Cyrix néz ki a legjobban talán. Köszönhetően a bordának. Anno egy haveromnak volt ilyen procija.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
elvileg nincs, gyakorlatilag van
olyan beállítást jumpereltem be amit evileg nem is tud a lap, és arról a beállításról nem isír semmit sem a lap, asszem ráadásul véletlen állítottam be,mert fordítva néztem a tüskék számozását, aztán hopsz180on indult a cucc, win betöltött, lefuttattam rajta a test cpu beépített tesztjét, lefényképeztem, aztán elraktam pihennikb 3éve be sem kapcsoltam, de vigyázok rá itt van bent a szekrényben procival együtt van elrakva 

Oszt' feszt adtál-e nekije' többet?
bacsis: haveromnak vannak hasonló, számomra megmagyarázhatatlan, földöntúli jelenségei. 

Én majd a 4 procis szerómról szeretnék egy retro cikket közölni, többek között bacsis segítségével, elsőkörben, ha ő is úgy gondolja
A második kör még titok 
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
Akkor nyilván az órajelgenerátor tud 45MHz-et is csak az nincs dokumentálva a lap manualjaban.
Amúgy megvan az MVP3G2-es Epox lap. Szinte olyan mintha új lenne, eredeti dobozában kaptam meg, mondjuk manual és CD nincs meg hozzá, bár nem mintha ezeket nem lehetne könnyen pótolni. REV 1.4-es a cucc. Majd megnéznéd hogy a tiéd melyik REV.?
Ó.. bammeg, hogy állandóan kötekedős kedvedben vagy.
Azért ajánlottam a chipdb.org-ot, mert ott találni a legtöbb verzióról képet.

Igen, max-ot, azt hiszem 3,2 V-ot.
Pentium Pro, (Super) Socket 7, K6-III+ , ASUS, Prescott, Wolfdale, Radeon

Az lehetséges hogy a Windows 2000 nem engedi kiírni az EVEREST-nek a hőmérséklet adatokat? Mert mint mondtam az ASUS TUSI-M a BIOS-ban kiírja az adatokat, de az EVEREST már nem.
persze hazamegyek és megnézem neked
akosf! Faja az oldal amit linkeltél, az 1,2es P4
üt nem kicsit
érdekes, hogy S478as 3,4es Pentiumról nincs kép, se a northwoodról sem a prescottról, se nem a gallatain magos extreme editionról 

Dual 2.8 & 3.3V kell az MMX-nek azt hiszem alapból.
Lehet jumperelni only 3.52V-ot is, mivel a K5-nek ennyi kell.
Egy kicsit nehéz rájönni hogy lehetne szépen húzni, mert nem külön jumper sorral állítom a szorzót, az FSB-t, a feszültségeket..., hanem elba5z0tt kombinációkban kell kiigazodni. Meglátjuk, nem nagyon siratom, ha elfüstöl...
Kicsi lehet a kár, de nagy lehet az élvezet, ha összejön. 
[ Szerkesztve ]
Kell hogy legyen hisz az a a legnagyobb gyűjtemény.
pedig nem volt fent, nézd csak meg 

Én csak a 100-as P1-t tudtam benne tuningolni.
133-ig bírta.
A felett bármeddig emeletem a feszültséget, már a post képernyő sem jött be. De ezt 2,8 V-on is stabilan bírta.

Úgy tűnik akkor meg kell próbálnom az XP-vel. 

De ez az eredményem itt van vhol a K6-III topicban, mert még régebben rendeztünk egy P1 100 MHz-es tuning versenyt. Újra rendezünk? 
nem lehetne 133as verseny? mert olyanom van csak 
éééés most lettem őstag
[ Szerkesztve ]
Jó észrevétel! Az "Upload" menüpontnál van rá lehetőség, hogy pótold a hiányosságot. Gondolom mások is örömmel vennék. 
[ Szerkesztve ]

Sztem az rossz hogy a hsz-k számához van kötve a rang...
Akkor igényelhetsz egyedi képet, grat... 
naaa és te? töltöttél már fel oda képet? Fogadjunk valami jó is szaftos 486os prociról igen 

Egyedi avatart?
Még nem töltöttem fel, mert még nem sikerült úgy lefotóznom a processzorokat, hogy nekem is tetszen.
Lassan már fél éve ígérgetem, hogy előbb-utóbb nekiállok a dolognak. Épp ma érkezett meg a fényerőszabályzós, nagyfrekvenciás elektronikus vezérlőm a körfénycsövemhez. Ettől remélek kellően szórt fényű megvilágítást... na, már csak a tartóállványt kell összehozni. Még 1-2 hónap... 

Beszállnék a versenybe egy HP vectra 100-assal
Sajnos a vargáné tápom elindul de nem ad feszt, azaz az 5v-os ágon semmi, ha a 12v-ost mérem akkor egyszerűen lekapcsol a táp
Hiába van 5 lapom socket7-re ha nincs hozzá táp, ezért marad a Vectra.
Gyári 100w-os táp, HP lap + cache bővítő + vga ram bővítő (pwm bővítés nincs benne) 128mb edo ram (2x32+4x16 60ns), videókari integrált Cirrus Logic 2mb, SB vibra 16c Fm tunner-es hangkari, 2.1Gb quantum vincsi, cd rom még nem tom milyen lesz (ha belefér akkor SCSI).
Ez a gép a rádióm 
Valamiért most megmakacsolta magát és szétfagy a win95 betöltéskor.
Minecraft szerver: http://mcph.dyndns.info/
Épp ma érkezett meg a fényerőszabályzós, nagyfrekvenciás elektronikus vezérlőm a körfénycsövemhez. Ettől remélek kellően szórt fényű megvilágítást... na, már csak a tartóállványt kell összehozni
Akkor sz*rok be teljesen, ha csak azért vetetd a cuccost, hogy a procijaid fényképezhesd!
ákos! itt és most, a legkomolyabban mondom!
Meghajlok előtted, és tényleg minden tiszteletem! Kevés ember viszonyul ennyire fanatikusan a hibbijához 
MasterDeeJay! Hogy a lőcsbe fogsz te tuningolni egy ilyen gyári HP géppel?
azok a piros DIP kapcsolók adnak lehetőséget az FSB állítására? 
[ Szerkesztve ]

Lehet azzal ám.
Kis FSB-jű CPU-kat elsődlegesen. Nekem is van ám Vargáné tápom.
De az enyém az hibátlan.
ne kamuzz
Nincs aaz országban oylan Vargáné táp, ami még hibátlan lenne 

Nem hiszed el? 
És kb 10 éve hibátlan. 

akkor az nem Vargáné 

Háát egyenlőre siralmas a helyzet, azaz mondjuk úgy hogy a laphoz mérten elfogadható. (50-60-66 FSB lehetőségek)
Penti 75-ös egyszerűen nem akar feljebb menni, még 90mhz-re sem, pedig pont ettől vártam többet
a 120-as megy 133-on
a 90-es meg 100-on
Sajnos ennyi van a lapban. Majd ha lesz AT tápom akkor valami értelmeset is alkotok.
Minecraft szerver: http://mcph.dyndns.info/
Oliverda!
ezt ajánlom különösen a figyelmedbe 
MasterDeeJay!
Csipkedd magad, mert jön akosf és aláz mindenkit 
[ Szerkesztve ]

Lefényképezzem? 
biztos egy csifi tápot átcímkéztél Vargáné-re 
Futtattam egy kis PC Mark 05-öt: C2D és P3. Ha van még valakinek kedve, várjuk az eredményeket.
Taifa Díaz-nak is van egy 230-as Vargánéja.
(láttam)
[ Szerkesztve ]
lúzer sport club

Persze, pont egy Chieftec-et. 

, azt hiszem nem úszom meg a fénykép készítését. 
Őstag lettél, mehetsz kérni saját avatart.
lúzer sport club
Állítólag a Vargáné féle tápok épp így készültek. Simán átcímkézték az olcsó kínai tápokat aztán eladták. Előfordulhatott, hogy volt köztük jobb széria is...

Akkor az enyém egy ritkaság. 
Csak "FAKE"... 

Egy Vargáné tápot ki szeretne hamisítani? 
Varga.

lúzer sport club

, nem hiszem.
A te avatarodon ki van?
Na, az a helyzet 486-os ügyben, hogy az ALI chipset-es lapokkal úgy tudom elérni a legjobb SuperPI / mod 1.5 1M eredményt ha letiltom az alaplapi cache-t. Ha engedélyezve van akkor 2-5%-ot is lassul ( 512kB/256kB). De sajnos még így is elmarad az UMC chipset-es 3x50MHz-en mért Cyrix 5x86-os eredményben kb. 1,5%-kal. Érdekes módon a Pentium Overdrive 2,5x33MHz-en viszont az ALI chipsetes lapokban gyorsabb, kb. ugyanennyivel.
Következő lépésben megpróbálom felbővítem az egyik ALI chippes alaplapon a cache-t 1MB-ra, 12ns-os chippekkel. Ezzel majd talán lehagyja a tiltott cache-es eredményt. 
Megjegyzés: A Pentium Overdrive 2,5x33MHz-en kb. 10%-kal lassabb mint a Cyrix 5x86 3x50MHz-en.
[ Szerkesztve ]
Mi van? le kell tilatani a cache-t hogy gyoersabb legyen?
akkor mi a francnak van egyáltalán rajta? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Van két PCChips M918i alaplapom. Mindkettő Ver1.2A jelölésű NYÁK-ra épül és ugyolyan alkatrészek is vannak rajtuk, kivéve az alaplapi cache memóriát.
A régi lapomon a cache helyére kamu chippek vannak forrasztva. A memóriaátviteli görbén ez látszik is. Akár be-, akár kikapcsolom a BIOS-ban az alaplapi cache-t. Az újabb alaplapomon viszont foglalatok vannak, így lehetőség van 256kB, 512kB vagy 1MB cache telepítésére. Ez szintén látszik a átviteli görbén.
Akár hogy is méricskélek, a Pentium Overdrive (83MHz) és a Cyrix 5x86-os (150MHz) is lassabb SuperPI alatt ha bekapcsolom az alaplapi cache-t.
Hogy miért van rajta? Erre egyszerű a válasz...
Az alaplap nem csak ezt a két processzort támogatja és nem csak EDO memóriával működőképes. A régebbi FPM (Fast Page Mode) memóriákkal és alacsonyabb órajelen üzemelő processzorral már más lenne a helyzet. Ráadásul cseppet sem biztos, hogy minden EDO memória képes a legjobb időzítésekkel 50MHz-en is elmenni. De amit használok, azok tudják. 
Erről jutott eszembe egy ritkán használatos elnevezés: lassítótár.