- Adobe Creative Cloud előfizetést kínál az NVIDIA App
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- Hamarosan kapható a Helegaly linuxos handheld gépe
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
TheRockFirm #180 üzenetére
Üdvözlet testvér. Ugyanolyam mákos vagy mint én voltam annó.
-
spln
tag
Helló
Asus M4A78T-E lapban furcsa dolgot tapasztaltam:
Phenom2 550 BE proci, ACC be, UnlockMode 4 mag be. Szépen bootol, írja hogy 2 cores unlocked, de marad minden a régiben. Régebbi és legújabb biossal is detto.
Ha csak 3 magra állítom, akkor behal már postnál a lap, szóval feloldás bukó.
De minden esetre érdekes, amit produkál. -
Blaze71
őstag
válasz
erikszon #191 üzenetére
Sajnos ez a hátulütője a magfeloldásnak, hogy ilyenkor nincs maghőmérés. Viszont attól még a maghő és az alaplapról "mért" CPU hő közti különbség megmarad, tehát ebböl lehet következetetni. Nálam kb olya 12-15° az eltérés, annyivel mér többet az alaplap. Biztosat nem állíthatok, de ha 60°-ot mér a lap, akkor olyan jó langyos a hűtő a processzoron, tehát elvileg stimmelhet a 45-48°. Ha alpon járatom, akkor most a meleg, 30 °-os szobában mér a lap 55°-ot, így hihető is, hogy 40° körül van a proci.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
TheRockFirm #192 üzenetére
vettem is egy reményhalat
aranyhal
-
kisza25
félisten
válasz
TheRockFirm #187 üzenetére
a Phenom II x3 710- em én is a netről rendeltem lappal együtt, akkor még nem is tudtam, hogy valamelyiknél nem műkszik a magfeloldás
nekem is röfögött
a sempront preteszted vettem itt az aprón, 9,5eFt-ért még így is jó vétel volt -
darál0w
Jómunkásember
válasz
TheRockFirm #189 üzenetére
2,7milliárd. én is pályázom rá. de tudod mit?! meg is nyerem most hétvégén
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
TheRockFirm #187 üzenetére
az beztos. mehetsz lottozni
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
heheh
szerencsés a kezed. -
TheRockFirm
csendes tag
válasz
tomiee85 #172 üzenetére
Szerintem se a tápoddal van a gáz,nekem egy 450-es Chieftec van benne,és simán bírja a 4 magot.
Amikor a gépet fejlesztettem,megkérdeztem az eladót h tápot cseréljek-e,és ő mondta h felesleges,mert bírnia kell.
Az alaplapra is csak egy 4 tűs csati megy a 8 helyett,és elég neki. -
kisza25
félisten
válasz
TheRockFirm #182 üzenetére
ez nem jó az AMD-nek, ez egy bios bug amit az Asrock 790GXH lapban fedeztek fel először, az ACC a tuningolhatóságot hivatott növelni, csak kicsit túl lőttek vele a célon
az új 8xx-es alaplapokban már nincs benne ilyen formában, mert AMD megtiltotta, ezért más kiskapukat kerestek az alaplap gyártók, mert nekik viszont érdekük -
kisza25
félisten
válasz
the mákos
már megérte ezt a topikot megnyitni -
TheRockFirm
csendes tag
Üdv!
Akkor én még elég jól jártam.
Phenom II X2 550 B.E. /4 magosítva,1.250v magfesz,alap órajel./
Prime95 tesztelve,úgy néz ki tökéletes.Teszt
A procit újonan vettem 1-2 hónapja,de a megfeloldásról nem is halottam,itt olvastam róla először.
Remélem bírni fogja. -
gabo89
senior tag
Az igaz, hogy az OEM Athlon 5000-rel nem megy az unlock?
-
Steve-0
őstag
Külföldön feloldott AMD X2 5000-esek kisebb listája [link] /OPN, stepping code/
Én is beújítanék egy Deneb magos 5000-es procira, eddig még a boltoknál nem jártam sikerrel, vki esetleg tudna ajánlani boltot, bazárost, ahol tudnék esetleg venni?
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok! Sajna úgy tűnik hiába volt CACYC AC a procim (x3 425) semmit se tudok vele tenni mert ACC-t auto-ra kapcsolva meghal. Mit próbáljak? Feszt-t adtam neki már 1.425-t de az se segített. Feltettem egy asrock 1.5-ös biost detto. Buktam a Phenomot úgy érzem:S
Köszi.
-
Blaze71
őstag
válasz
adamka16 #153 üzenetére
Az Everest Athlon64-nek ismeri fel, ezért a 6400+ órajelét írja be maximálisnak, mert hivatalosan az a platform ennyire volt képes. Ennyi és semmi több, nem képes kiolvasni a valódi adatokat. Bár ez utóbbit lehet, hogy egyetlen progi sem tudja. Nekem pl a 620-as adatai sem jók.
erikszon! Ha UnLockolod a magokat, akkor a prociban lévő hőérzékelő diódák nem fognak helyes értéket mérni, vagy a legtöbb esetben nem is mérnek semmit. Ezért csak az alaplap által mért, vagy számolt hőmérséklet lesz a mérvadó, ez alapján hűt a venti is. Giga lapoknál sokszor előfordul, hogy a proci hőmérséklet és a maghőmérséklet között akár 10° fölötti különbség is van, ami azt eredményezi, hogy túlhűt a venti. Ez gyári ventinél elég zavaró tud lenni, mert ok nélkül fog 4000 fölött pörögni, aminek ezért már hangja is van. Ha viszont a Giga lap többet mér, akkor előfordulhat, hogy más lap meg kevesebbet és ilyenkor van a legnagyobb baj, mert lehet, hogy azt hiszi, hogy még nem meleg, közben meg a procival fűtöd a helyiséget.
-
erikszon
csendes tag
"A maghőt nem fogja kijelezni semmi, ezért tuning alkalmával különös elővigyázatossággal kell eljárni." Tehát akkor a pwm ventiszabályzásnak annyi?
Vagy az arra nem vonatkozik?
-
adamka16
őstag
jó hát én sem bízom annyira soha az everestben. csak gondoltam rákérdezek, hátha jelenthet valamit. amúgy ez is minél újabb verziók jönnek ki belőle, annál rosszabb lesz. már a GPU hőmérsékleteket is keveri.. meg régebben ahány verzió volt mindegyik más memória olvasási eredményt írt ki. az is elég vicces volt
-
adamka16
őstag
Nem tudom ki vett ilyent észre az everestben, hogy FX-5000-nél maximális órajel van megadva. Nézzétek meg nálatok is, lehet hogy van a procimban egy beépített korlát amit nem léphetek túl?
[link]
szerintetek? -
gabo89
senior tag
Srácok, már harmadszorra írok, de még senki nem válaszolt.
Ha betelefonálok, egy üzletbe, ahol van raktáron Athlon X2 5000, mit kérdezzek a processzorról? Milyen OPN kódok a megfelelők, illetve mely gyártási év/hét a megfelelő? -
Blaze71
őstag
Mivel a memória vezérlő a processzorban van, a chipp megint nem egy-egy alaplap gyártó terméke, csak a beépített alkatrészek minősége alapján lehet megítélni egy-egy gyártót. Ebben a tekintetben meg a Giga nagyon is jó, mert nem használ gagyi alkatrészt, ők csináltak elsőre DualBIOS-os lapot, sőt már csak azt csinálnak. Az már más, hogy a támogatás tekintetében mennyire vannak toppon a fejlesztőik. Az biztos, hogy némelyik funkciót, ami pl egy ASRock BIOS-ba bele lett írva, simán bele lehetett volna írni a Giga BIOS-ba is. Ettől függetlenül nagyon is jó lapokat csinál a Giga, de az ASRock meg nagyon is rácáfol a régi rossz hírére, mert némelyik alaplapja tiszteletre méltó, ráadásul viszonylag baráti áron.
-
MZsoltee
veterán
válasz
elfelejtette #136 üzenetére
-
gooool
őstag
válasz
elfelejtette #136 üzenetére
Szvsz az a lap olyan 15-16K körül menne el,helyette pedig jöhetne egy Asrock M3A785GXH/128,fel rá a legfrissebb BIOS és lehet tuningolni,magokat feloldani.HERR Z is ilyenben tesztel,havernak is van és nagyon ügyes kis lap és nem mellesleg szereti a Kingmax RAM-okat.
-
-
gooool
őstag
válasz
elfelejtette #133 üzenetére
Egyre inkább kezdek kételkedni a Gigabyte lapokban.A jól felépített hírnevüket napról napra rombolják ilyen hülyeségek miatt.Bármely platform topicját is olvasom mindenhol panaszkodnak a BIOS-ra,hogy milyen gagyi.
Közben pedig haverod gépe nem vmi szarul felépített PC,sőt nagyon el van találva. -
MZsoltee
veterán
válasz
elfelejtette #133 üzenetére
Adja el a francba azt a lapot és vegyen egy másikat...
-
elfelejtette
veterán
Nem azt mondtam, hogy szar a proci, hanem az a lényeg, hogy szar a haver alaplapja. Most jött ki hozzá az F3-as bios, F1/F2/F3 biossal is próbáltam, egyikkel sem volt jó, 2 procival is ki volt próbálva, mindkettőben a 4. mag bekapcsolása után jöttek a problémák, még horror feszekkel is, 3 maggal mindkettő proci betonstabil volt full alap feszekkel is, tehát 100%, hogy az alaplapon van valami hibásan bedrótozva.
Ja az előbb lemaradt, hogy a proci hűtő egy Scythe Grand Kama Cross. -
gooool
őstag
válasz
elfelejtette #131 üzenetére
Ez elég érdekes dolog,tudtommal nem nagyon vannak gondok a HERR Z által árult cuccokkal.Speciel nekem is jól megy,pedig még a lapom BIOS-a sok helyen nem tökéletes.(Asrock 890GX Extreme3)
-
elfelejtette
veterán
Én anno 2db procit is kaptam Herr Z-től, de haver Giga 770TA-UD3 lapjában mindkettő csak 3 maggal működik stabilan, ha mind a 4 magot bekapcsolom, akkor Win betöltés közben összef@ssa magát... És ezen nem segített a százalékok állítgatása sem, pedig végig zongoráztam minden verziót a +12%-tól a -12%-ig!
A teljesség kedvéért a gép többi összetevője:
FSP BS II 400W,
2X2GB Kingmax 1333MHz 1.5V,
Giga 8800GTS 512MB,
WD 500GB SATA2 Black -
gooool
őstag
válasz
MZsoltee #126 üzenetére
Hali!
Én lehet tudok választ adni,HERR Z mester egyszer már beszélt ilyenről.
A lényege ezeknek a %-os pontoknak,hogy ha az egyik mag nem tökéletes,de majdnem az,akkor tudsz lazítani rajta kicsit,így lehet stabil lesz az a beállítás is,ami ezek piszkálása előtt nem volt az.
Én így tudom,de majd lehurrognak,ha tévedek. -
MZsoltee
veterán
Köszönöm! Ha egy páran rábolintanak akkor szólok a modiknak és ki lesz cserélve!
A kérdésemre várom a választ... -
Chaser
legenda
válasz
MZsoltee #122 üzenetére
A többmagos processzorok megjelenésével kialakult egy érdekes és kifizetődő lehetőség a bátor és némileg hozzáértő felhasználók számára. Ez pedig a jelenleg kapható processzorok rejtett magjainak és a cache felélesztése. De hogy lehetséges ez? A több, mára akár 6 magos processzorokból keletkezik selejt. Ezek ugyan nem használhatóak fel tejes értékű processzornak, de a hibás részegységek letiltásával, kiválóan eladhatóak alsóbb szegmensekbe. De ugye az olcsóbb termékekből többet adnak el, így nem elegendőek csak a selejtes processzorok, hanem teljes értékű processzorokat kell lebutítani az AMD-nek, hogy kielégítse a keresletet. Szerencsére nem végérvényesen teszik tönkre, az alapesetben nem használt processzorrészeket (cache és magok), és így újra működésre lehet bírni őket.
Mi kell ehhez? Megfelelő processzor és alaplap!Processzorok:
AM2+: A processzorba CSAK DDR2-es memória vezérlő van építve, így nem működnek AM3-as lapokban, mivel ezek a lapok csak DDR3-at fogadnak!
Agena B3:
Athlon X2 7550 7750 7850 BE:
4 magosíthatóDeneb
Athlon II X2 5000
4 magosítható és feloldható 6MB L3 cacheAM3: A következő processzorok AM3-asok, így tartalmaznak DDR2 és DDR3 memória vezérlőt is, tehát működnek AM3 ready AM2(+)-os lapokban is! Minden lapnál tessék megnézni a CPU support list-et (támogatott processzorok listája)!
Regor:
Sempron 140
2 magosíthatóAthlon II X2 215
Cache feloldhatóPropus:
Athlon II X3 425, 435, 445
4 magosíthatóDeneb:
Phenom II X2 5xx
4 magosíthatóPhenom II X3 7xx
4 magosíthatóPhenom II X4 8xx
Cache feloldhatóAthlon II X3 4XX(e)
4 magosítható és feloldható 6mb L3Athlon II X4 6X0(e)
Cache feloldhatóA processzor mellet megfelelő alaplapra is szükségünk van ahhoz, hogy a processzorunkban szunnyadó összes részegységet megdolgoztathassuk.
Alaplap:
Megfelelő déli hídra van szükségünk amely tartalmaz ACC-t (Advanced Clock Calibration): SB710 és SB750. Az SB8xx lapjai nem tartalmazzák az ACC-t, de a legtöbb fel van szerelve a gyártók által valamilyen egyéb külső megoldással ami támogatja a magfeloldást.
Amiben nincs ACC: Asrock UCC képes lapok, MSI, ASUS, Giga hasonló külső chipes modlapjai.
A kész külső modolásnak köszönhetően van pl SB600-as és nv-s lap is amiben megy a mag aktiválgatás és egyéb régebbi alaplapok.
Nem ajánlottak modra:
ECS, JW, Zotac, Sapphire, FoxconnAjánlottak modra:
Asrock, Asus, Biostar, MSI és Gigabyte
Ezekben van lehetőség a magok egyenkénti ki be kapcsolására, vagy csak az L3 aktiválására.Pár, a felhasználók által összegyűjtött tapasztalat a különböző alaplapok magfeloldási képességeiről:[link]
Hátránya a modnak:
A maghőt nem fogja kijelezni semmi, ezért tuning alkalmával különös elővigyázatossággal kell eljárni.A témával kapcsolatban az oldalon eddig született írások:
AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató - Oliverda
AMD Sempron le-140 legolcsóbb 2magos? - kisza25
Skót ajánlat - HERR Z
Magőrület - PC gazdaságosan II - aleister
+1
Letiltott processzormagok életre keltése - IponSzeretném még megjegyezni, hogy a sikerre semmi garancia nincs, hiszen vannak az említett processzorok között olyan melyeknek a letiltott részegységei hibásak. Így természetesen mindenki csak a saját felelősségére vásároljon ilyen processzort, senki nem garantálja, hogy modolható lesz!
Honnan tudom hogy nem hibátlan a processzorom?
- Legrosszabb eset, processzor be se postol magaktiválás után
- Win töltés előtt behal
- Win töltés közben behal
---------------------------------------------------
- Win indításnál behal
- Win alatt pár program már az elején hibával leáll
- Win alatt sok flash-es animáció képhibát dob, de minden más hibátlan
- Win háttérkép képhibát dob hozzányúlás nélkül
- Úgy néz ki minden stabil, de prime95 elszáll pár másodperc után
mért osztottam két részre:
- A felső rész menthetetlen, se ACC manuális állítása, se a feszültség emelése nem fog valószínűleg segíteni (itt pl x2-nél csak 1 magot aktiválva még lehet jó x3-unk)
-alsó résznél van rá esély ACC per core/all core opciók játszásával illetve plusz fesz adásával hibátlanná tenni a processzort.Szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget, aki segített létrehozni ezt a kis összefoglalót. Főleg HERR Z-nek!
Mod-ra fel, try your luck!
MZsoltee_______
Így már pofásabb -
MZsoltee
veterán
Erről az eső hszről mi a véleményetek? Megfelelne vagy kíván még némi kiegészítést (formázást azt igen
)?
-
MZsoltee
veterán
A többmagos processzorok megjelenésével kialakult egy érdekes és kifizetődő lehetőség a bátor és némileg hozzáértő felhasználók számára. Ez pedik a jelenleg kapható processzorok rejtett magjainak és cache felélesztése. De hogy lehetséges ez? A több, mára akár 6 magos processzorokból keletkezik selejt. Ezek ugyan nem használhatóak fel tejes értékű processzornak, de a hibás részegységek letiltásával, kivállóan eladhatóak alsóbb szegmensekbe. De ugye az olcsóbb termékekből többet adnak el így nem elegendőek csak a selejtes processzorok, hanem teljes értékű processzorkat kell lebutítani az AMD-nek, hogy kielégítse a keresletet. Szerencsére nem végérvényesen teszik tönkre, az alapesetben nem használt processzor részeket (cache és magok), és így újra működésre lehet bírni őket.
Mi kell ehez? Megfelelő processzor és alaplap!Processzorok:
AM2+: A processzorba CSAK DDR2-es memória vezérlő van építve, így nem működnek AM3-as lapokban, mivel ezek a lapok csak DDR3-at fogadnak!
Agena B3:
4 magosíthatóDeneb
Athlon II X2 5000
4 magosítható és feloldható 6MB L3 cacheAM3: A következő processzorok AM3-asok, így tartalmaznak DDR2 és DDR3 memória vezérlőt is, tehát működnek AM3 ready AM2(+)-os lapokban is! Minden lapnál tessék megnézni a CPU support list-et!
Regor:
Sempron 140
Cache feloldhatóPropus:
4 magosíthatóDeneb:
Phenom II X2 5xx
Cache feloldhatóA processzor mellet megfelelő alaplapra is szükségünk van ahoz, hogy a processzorunkban szunnyadó ősszes részegységet megdolgoztathassuk.
Alaplap:
Megfelelő délhídra van szükségünk amely tartalmaz ACC (Advanced Clock Calibration): SB710 és SB750. Az SB8xx lapjai nem tartalmazzák az ACC-t, de a legtöbb fel van szerelve a gyártók által valamilyen egyéb külső megoldással ami támogatja a magfeloldást.
Amiben nincs ACC: Asrock UCC képes lapok, MSI, ASUS, Giga hasonló külső chipes modlapjai.
A kész külső modolásnak köszönhetően van pl SB600-as és nv-s lap is amiben megy a mag aktiválgatás és egyéb régiebbi alaplapok.
Nem ajánlottak modra:
Ezekbe van lehetőség a magok egyenkénti ki be kapcsolásárag vagy csak L3 aktiválására.Pár a felhasználók által összegyűjtött tapasztal a különböző alaplapok megfeloldási képességeiről:[link]
Hátránya a modnak:
A maghőt nem fogja kijelezni semmi, ezért tuning alkalmával különös elővigyázatossággal kell eljárni.A témával kapcsolatban az oldalon eddig született írások:
Skót ajánlat - HERR Z
+1
Letiltott processzormagok életre keltése - IponSzeretném még megjegyezni, hogy a sikerre semmi garancia nincs, hiszen vannak az említett processzorok között olyan melyeknek a litiltott részegységei hibásak. Így természetesen mindenki csak a sajátfelelőségére vásároljon ilyen processzort, senki nem garantálja, hogy modolható lesz!
- Legroszabb eset, processzor be se postol magaktiválás után
- Win töltés előtt behal
- Win indításnál behal
- Úgy néz ki minden stabil, de prime95 elszáll pár másodperc után
mért osztottam két részre:
- A felső rész menthetetlen, se ACC manuális állítása, se a feszültség emelése nem fog valószínüleg segíteni (itt pl x2-nél csak 1 magot aktiválva még lehet jó x3-unk)
-alsó résznél van rá esély ACC per core/all core opciók játszásával illetve plusz fesz adásával hibátlanná tenni a processzort.Szeretném megköszönni mindenkinek a segítségét, aki segített létrehozni ezt a kis összefoglalót főleg HERR Z-nek!
MZsoltee -
MZsoltee
veterán
Kérdésem lenne, hogy ezek(%-os) a beálíltások mit jelentenek a biosban?
-
adamka16
őstag
Esetleg arra a kérdésre nem tud valaki valami okosat, hogy szereti-e az fx5000 a 4 memória modult?
-
adamka16
őstag
válasz
echterion #114 üzenetére
2,66-ossal semmi gondom, mondjuk a prime 10 per után a legnagyobb terhelésnél, kidobott hibát, de amikor csak a procit teszteltem ott semmi hiba nem volt. érdekes. pedig a memória sincs hajtva, meg semmi... a 3x-as szorzó lenne jó, semmi gondom sem lenne a memóriákkal, az is jelentene némi pluszt... 287 felett fagy prime alatt. vagy a proci bír ennyit vagy a lap. nem tudom sajna. ha valaki somogyi lenne a közelben, elküldeném neki a gépemet, hogy vizsgálja meg, hogy mégis mi lehet. nekem eddig ért a tudományom sajnos
-
echterion
nagyúr
Fogja bírni a 8-as szorzót sztem.
Korábban a memóriával kapcsolatban pont erről írtam neked, hogy trfc a neve ennek, és van egy alapérték, amit hozzárendel az adott slot-ban lévő ramhoz. Namármost, ha nem működik a ram osztód rendesen, akkor kell ezt az értéket eggyel nagyobbra állítani. Nekem pl. 127-ről 196-ra kellett állítani, és így lett jó a 2,66-os osztóm.
-
adamka16
őstag
lehet visszadobom a 7750-em és megnézem annál meddig stabil az EC, de nincs rá időm sem...
nem lehet, hogy a lapomban van ennyi? mindenképp a proci lehet a ludas? (vagy a júzer)
eddig úgy néz ki ugyan addig juttottam, mint annakidején: 287 -es EC és prime stabil. több nincs, 288-on már 3 perc és kihal vagy megfagy a rendszer. mellesleg most meddig lehetne alulfeszelni a kicsikét? vagy 1,4-nél kevesebb nem játszik?
-
Chaser
legenda
Az asrockhoz van valami hasonló sw mint gigához az easy tune? Nekem volt már pár asrock lapom, de valahogy soha nem jöttek be. Most is GB-t vettem, csak xaros 740g chip, de olcsó volt, 12k felett kicsivel 3 év gar és easytune, x6-hoz már van biosa
tuning is megy neki elég szépen és még ez a magfeloldás is ha min den igaz, sb710-es.
-
adamka16
őstag
-
MZsoltee
veterán
Én sem jutok előreébb sajna pedig én sokkal hátrébb vagyok
11*273-on.
Az istennek se akar még bootolni se 280-onsem nem hogy, hogy 295-ön vagy 300-on...
Igazából nem tudom, hogy a lap vagy a proci hibája. Pl még így 11*273-onse hajlandó csak 2-es szorzón menni. Deaktiválom amagokat és megnézem 2maggal menyni a lap vége ha megy 290-300-at akkor nem érdemes a cseréjén gondolkodni, akkor a proci lesz szerintem a ludas... -
gabo89
senior tag
Üdv!
Na utána néztem, amiről az előbb kérdeztem. Tehát vannak nem Deneb magos 5000-esek, igaz azokat 5000+-nak hívják, és már nem is gyártják őket.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy mely OPN kódos cpu-k, melyek biztos Deneb magosak? Előre is köszönöm! -
-
adamka16
őstag
Ha 8x-as szorzón hagyom az NB-t nem fog túl sokat menni úgy? esetleg ha nem bbotol, visszaveszem max 7-re aztán jónapot.
Meg anno mikor kezdtem játszadozni a procival, Hgyu olyant mondott, hogy ha nem akar bootolni a gép akkor a memóriánál állítjak ilyent, DIMM-enként van valami ns-os érték, 105, 127, 19X, 32x. ezek mire valók??? mert magasabb fsb-nél tényleg stabilabb volt ugyan azon az órajelen, ha ezeket nagyobb értékre állítottam! -
HERR Z
veterán
CPU clock ratio: 11
CPu NB Freq: 8
CPU HC: Mnaual
CPU freq: 290+++
PCI-E marad
HT: 1ghz
Memory Clock: x2.66
DRAM: 2V elég
CPU NB voltage: 1.25V
CPU voltage: 1.35-1.4V
ram időzítéseket állísd be manuálisan, először mondjuk 5-5-5-15-2T-re, hogy lásd mit bír a procid, aztán ha annak(vagy a lapnak) elérted a végét, akkor azzal is játszhatsz majdnálam 300-as FSB fölött kell az NB voltage contorolon 1-et emelni, addig megy el alapfeszen
"de akkor miért nem írja ki a bios, hogy no-no ne akard magasabbra emelni!"
mert Gigháék nem tudnak értelmes biost írni a lapjukhoz...asrocknál ez ment -
adamka16
őstag
-
gabo89
senior tag
Az összes Athlon 5000+ Deneb magos, vagy csak néhány? Mindegyiknél van lehetőség az +2 mag és a +L3 feloldásához, vagy itt is a kódot kell figyelni, mint a Propus/Rana-nál?
-
adamka16
őstag
HT? nem megy. ha két ag, ha 4 mag, ha tuning... ha régebbi bios. de pl ha 600-ra állítom akkor a CPU-z 800-at ír, ha 800-ra teszem akkor 1000-nek írja, ha 1000-re teszem akkor 1365-nek látja. ha feljebb viszem 1600-ra akkor is 1365 ezt fejtse meg valaki? bár sztem a proci miatt van. előzővel tökéletesen működött a HT állító. ha lesz egy kis időm akkor visszadobom a régi procit és megnézem annál is csinálja-e, mert akkor lap lesz a bűnös...
-
adamka16
őstag
garancia... tuti belekötnének, hogy ez nem hiba hanem ilyen a lap...
mikor benn volt a 7750 akkor engedte tovább is BIOS-ban húzni és nem 1600 volt a max beállítható ha jól emlékszem. igaz akkor nem is bántottam.mondjuk azon még mindig nevetek, hogy DDR3-at ír ki a memória feszültségállításnál a jobb oldalon. Egy kis bug -
adamka16
őstag
válasz
echterion #82 üzenetére
értem. amíg nem lesz ventim a házba, addig visszavettem a szorzót a memóriánál, most olyan 727 körül mehet, 1,82V-on(ennyi a legkisebb amit lehet neki adni) 5-4-4-12 időzítéssel. így legalább nem hevül túl, mondjuk még hideg van a szomában is, de mire 7 ágra fog sütni a nap már venti is lesz ha minden igaz. Azt hittem kicsit jobban bírják a memóriák a hűt, de tévedtem... mondjuk szivaccsal van kibélelve a ház belseje, egy alig forgó corsair táppal szóval... kell a huzat mindenképp
mellesleg jut eszembe. később tervezek még 2 gb memóriát tenni a gépembe, az ugye már 4 modul. olvastam egy külföldi fórumon, hogy az fx5000 nem szereti a 4 modult. ebben van valami? keressek inkább 2*2gb-os kitet?
-
adamka16
őstag
HT-t CPU-Z -ben néztem, visszatettem az NB szorzóját 8x-ra most az majdnem 2200-on meg, de a HT maradt ugyan úgy 1365. biosba is hiába állítom a HT freq-et 1ghz-en is ugyan ennyi, és amit max be tudok állítani 1600, azon is 1365, cpu-z és everest szerint is.
ilyenkor mi van -
Blaze71
őstag
3,33-on nem jó a memória visszaosztás, ha tuningolok. Most nejem gépében figyel az FX-5000 és abban a lapban még SB700 van, mert DS3-as. Nos, így nincs sem magfeloldás, sem L3, de alapórajelen is kétszer annyit teljesít ez a proci, mint amennyit a 4200+ tud. Most 2,66 memória visszaosztás mellett 1,4 V-on 3 GHz tök stabil a gép, de hangsújozom, hogy UnLock nélkül. 3,33 memória visszaosztásnál HotReset segített már 2,8 GHz-nél is, tehát kár is kisérletezgetni vele.
Ja, HT-t és az NB-t belőttem fix 8x-ra, így most majdnem 2200 MHz-en megy mindegyik. Kicsit megugrott tőle a memória sebességem. Gyorsabb lett, mint előtte 9xx MHz-nél, pedig most olyan 7xx MHz-en megy. Igaz, akkor az NB és HT auto-n volt és próbálta 1600 MHz körül tartani.
-
echterion
nagyúr
Ahogy daráló
koma is mondta előttem, 770-en cl4-ben futtasd a ramokat. Én a Geil Ultráimat 800-on 4-4-4-10-en futtattam, 1,9 V-on (lehet, 1,8 is elég lett volna nekik, nem volt kedvem kipróbálni, először erre állítottam be, stabil volt, így maradt ennyin).
Mondjuk, az élményindex szerint így is a ram volt a leglassabb a rendszeremben.Az NB szorzó visszább van véve? Mert a HT az NB-hez van kötve, max annyit mehet, amennyit az NB. Ja, és szerintem told fel nyugodtan az NB-HT kettőst max szorzóra, nekem úgy mentek stabilan, és az NB sebessége sokat számít a memóriakezelésnél. A HT mondjuk nem annyira lényeg, de ha bírja, akkor miért ne menne max-on?
-
adamka16
őstag
válasz
echterion #72 üzenetére
Most úgy állok, hogy 290-nél is feláll a rendszer, de a prime meghal 1-2 perc után.
A másik. meg van hogy miért fagyott csak úgy ki, most tápcsere után csak úgy prime és játékok alatt - a corsair táp ventije ugye keveset forog, ezért annyi levegőt nem tud kijuttatni a házból. mivel a tápventin kívül csak egy 12 centis van a videókarin így más légkavaró nincs a házon belül. mivel a memók 2.0V-ot kapnak ezért melegszenek mint a fene.
Viszont olyan dilemmában vagyok, hogy az proci órajel legyen fontosabb ami most ugye 3000 mhz, de így mindenképp szükséges legalább 2db 12-es venti a házba, mert máskülönben a memória nem bírja. Vagy a másik: tuningolom a procit 3,2-ig viszont a memória túlmelegedni nem fog mivel 770 mhz környékén menne, ott meg elég az 1,8V is neki. viszont az meg már eléggé tetünek mondhatom, érezni is a win7 betöltésén is...Szerinted?
u.i.: a HT-t miért nem tudom 1365mhz fölé vinni? bios-ban 1 ghz-nek van beállítva, max 1,6ghz-et enged, de hiába állítom marad 1365-ön, de miért?
-
echterion
nagyúr
Na, képet már nem tudok csinálni, de talán tudok segíteni.
Én 300-on járattam az EC-t, a procin kívül semminek nem adtam plusz feszt, az is csak 1,35 V-on volt (ez jó: volton volt). Aramosztó csak 2,66-on ment, ezért az időzítéseket 4-4-4-10-re állítottam. Ugyan prime-mal nem próbáltam, de IBT meg játékok alatt stabil volt, egy kékhalálom sem volt, tehát nekem megfelelt.
Ja, és a ram időzítéseken belül valami trfc is van, azt eggyel fentebb állítottam, mint alapból volt. -
adamka16
őstag
Aki FX 5000-rel rendelkezik és 3ghz felett járatja, az legyen olyan kedves készíteni a BIOS beállításairól egy képet, mert totál tanácstalan vagyok jelenleg, hogy tuningoljam a procimat.
Senkinek nem működik 3-as szorzón a memória visszaosztás? -
kisza25
félisten
bocsi nálam műkszik, amúgy ez egy szoftver és az igen csak függ a környezetébe telepített programoktól, na meg ott van még a user error is
mennyi Asrock lapod volt eddig, hogy ilyen véleménnyel vagy róla
legtöbb meghibásodás, lehet,
ja, hogy ebből adnak el a legtöbbet, persze többől több is hibásodik meg
a Giga lapom egy cseppet sem volt jobb, vagy stabilabb,
kispóroltak egy csomó bios beállítást, melegedett mint az állat, és teljesen antituning volt,
215 busspeed felett fagyi voltja és azért kellett lecserélnem, mert nem írtak hozzá már új biost, pedig egy éve vettem
ebben annyi beállítás van, hogy soknak utána kellett járnom, 260 busspeed még prime stabil
285-290el csináltam valid-ot és van már bios-om 6maghoz,
nem lehet azért ennyire általánosítani, hogy Asrock szar giga meg jó,
mindegyiknek vannak jobban és rosszul sikerült lapjai -
kisza25
félisten
elég sok program van amúgy az asrock lapokhoz, olcsó szegmensben az Asrock lapok vannak a legjobban felszerelve,
ha valakinek kell a presztizs és extrem tuning lapot szeretne minden földi jóval akkor az csengessen
akinek elég egy olcsó, rossz presztizsú,de jól felszerelt prima kis lap az vegyen Asrock-ot -
balakapa
csendes tag
Sziasztok!
Gép újítás előtt vagyok és az alaplap az ez lenne: MSI 770-G45. Namost ebben ha minden igaz akkor lehet magokat feloldani. Ehez szeretnék tanácsot kérni, hogy melyik procit érdemes belerakni amin fel tudom oldani a letiltott magokat. A magfeloldás amint olvastam nem nagy cucc, csak a bios-ban kell beállítani 1-2 dolgot szóval azzal elboldogulok. -
satee76
aktív tag
sziasztok
mag feloldás szempontjából melyik az ajánlottabb:
Asrock M3A770DE
MSI 770-G45thx
-
Blaze71
őstag
Gigabyte GA-MA770-UD3 Rev 2.0 FG BIOS-tól alkalmas rá, ASRock A785GXH/128M ha jól rémlik az alap BIOS esetén is tudta, de én egyből frissítettem 1.20-ra. Ez, ami saját tapasztalat. Viszont mindkettő hibátlan, jó lap.
Giga lapban 620 X4 + L3:
ASRock lap 620 X4 + L3:
Mondjuk kérdés még, hogy AM2+, vagy AM3 platformban gondolkozol?
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki veszek egy Phenom X2 550-t. Az lenne a kérdésem milyen alaplap/bios kell hozzá hogy a +2 magot egyesével lehessen felszabadítani. Mert ugye ha 1-ik rossz de csak egyben lehet buktam alapból mind2-t de ha egyesével lehetne egy X3 még lenne belőle.
Köszi
-
kisza25
félisten
válasz
echterion #38 üzenetére
kérdezd meg Zé mestert ő árul ilyen sempronokat 9eFt ért itt ph-aprón
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Jó kis topik, szerintem pörgős lesz, elvégre sokan keresnek it a PH!-n jó bizniszre lehetőséget. És ez az. Bár az én kis írásom is ebben a műfajban született, de az kimaradt.
Tessék pótolni.No, szóval van egy kérdésem is: a létezik arra valamiféle tapasztalat, hogy a sempronok hány százalékán működik a kétmagosítás? Mert erről igencsak keveset hallok, pedig ez is elképesztően jó vétel, ha működik hibátlanul a másik magja is.
-
kisza25
félisten
lehet húzni, érdemes is(ez attól függ mire akarod használni), hogy mennyire lehet, az procinként változik, rev. C2-es kevésbé rev. C3-mast jobban, de 3,4-36Ghz általában megvan stabilan, még olyan fesz mellett ami 24/7-ben mehet,
van akinek 3,8-3,9Ghz is stabil, de 1,45V feszszel ami szerintem 24/7-re már sok, de ezt döntse el mindenki maga
további kérdéseidet ide tedd fel: -
default.
őstag
Sziasztok.
lap: AsRock N68C-S UCC
cpu: AMD Athlon II X2 240
ram: 2x Kingmax 1024MB DDR3 1333MHzlehet-e húzni, illetve érdemes-e húzni ezt a procit, és ha lehet akkor mennyit ?
köszi -
pechman8
tag
Nekem Phenom IIX2 550BE-m van. A deszka ma-785gt-ud3h. Gyárilag az f3 bios-al jött hozzám. Póbáltam az alvó magokat aktiválni, de a Wn betöltődésekor fagyott. Az f3 bios nem tudja külön külön aktíválni a magokat.
Feltettem az f4-es biost. Az tudja külön külön is. A 4-ből 3 mag ép, sajna a 4 negyedik tényleg hibás. Most 3 magosom van és ennek is örülök.
Érdekesség még, hogy azt láttam a cpu normálon túl van feszelve, szerintem. 1,35V. Ezt visszavettem az AMD szerinti legkissebbre, és azóta 1,225V-on megy, ami nagyon hűvössé tette. Most van egy 3 magos stabil, hűvös, erős procim. Ilyet akartam.
üdv. -
HERR Z
veterán
Illetve
-Legroszabb eset: processzor be se postol magaktiválás után
-Win töltés előtt behal
-Win töltés közben behal
-Win indításnál behal
-Win alatt pár program már az elején hibával leáll
-Win alatt sok flash-es animáció képhibát dob, de minden más hibátlan
-Win háttérkép képhibát dob hozzányúlás nélkül
-Úgy néz ki minden stabil, de prime95 elszáll pár másodperc utánmért osztottam két részre:
-felső rész menthetetlen, se ACC manuális állítása, se +feszültség nem fog valószínüleg segíteni(itt pl x2-nél csak 1 magot aktiválva még lehet jó x3-unk)
-alsó résznél van rá esély ACC per core/all core opciók játszásával illetve +fesz adásával hibátlanná tenni a proccotdarál0w: M3A-n nekem legjobban a lapon lévő Designed in Taipei felirat tetszik, ihletett kaptak a "designed in/by pininfarina/gugairo/italdesign/alessi stb által
-
HERR Z
veterán
"SB8xx lapjai, de itt már nem ilyen egyértelmű"
SB8xx szériában nincs ACC ezért kell külső megoldás:A kész külső modolásnak köszönhetően van pl sb600-as és nv-s lap is amiben röhögve megy a mag aktiválgatás. by HERR Z (magyarázatra szorulna)
Talán az eddig látott legcsótányabb modképes lap:[link]
Ez mégrégebbi chipset-duett és modképes(~5 éves)[link]
az egésznek csináltak asrockék egy weboldalt is: [link]
AsusPár apróság:
Athlon II X3 425, 435: van 440 és 445 is ahogy energiatakarékosak is
Athlon II X4 620, 630: dettó, szvsz illene beleírni mindet, nehogy valaki rákérdezzen h akkor a 600e nem moddolható? -
MZsoltee
veterán
A beszélgetések folyamán alig fél nap alatt a sok hozzáértő forumozó sok információt hordott össze így megosztanám veletek az új 1.hsz tervezetét. Akinek van még kiegészíteni való az mondja csak, várom a reakciókat!
A többmagos processzorok megjelenésével kialakult egy érdekes és kifizetődő lehetőség a bátor és némileg hozzáértő felhasználók számára. Ez pedik a jelenleg kapható processzorok rejtett magjainak és cache felélesztése. De hogy lehetséges ez? A több, mára akár 6 magos processzorokból keletkezik selejt. Ezek ugyan nem használhatóak fel tejes értékű processzornak, de a hibás részegységek letiltásával, kivállóan eladhatóak alsóbb szegmensekbe. De ugye az olcsóbb termékekből többet adnak el így nem elegendőek csak a selejtes processzorok, hanem teljes értékű processzorkat kell lebutítani az AMD-nek, hogy kielégítse a keresletet. Szerencsére nem végérvényesen teszik tönkre, az alapesetben nem használt processzor részeket (cache és magok), és így újra működésre lehet bírni őket.
Mi kell ehez? Megfelelő processzor és alaplap!
Processzorok:
Regor:
Sempron 140:
2 magosítható
Athlon II X2 215:
Cache feloldhatóAgena B3:
4 magosíthatóPropus:
4 magosíthatóDeneb
Athlon II X2 5000:
4 magosítható és feloldható 6mb l3
Phenom II X2 5xx:
4 magosítható
Phenom II X3 7xx:
4 magosítható
Phenom II X4 8xx:
Cache feloldható
Athlon II X3 425, 435:
4 magosítható és feloldható 6mb l3
Athlon II X4 620, 630:
Cache feloldhatóA processzor mellet megfelelő alaplapra is szükségünk van ahoz, hogy a processzorunkban szunnyadó ősszes részegységet megdolgoztathassuk.
Alaplap:
Megfelelő délhídra van szükségünk amely tartalmaz ACC (Advanced Clock Calibration): SB710, SB750 és a SB8xx lapjai, de itt már nem ilyen egyértelmű.Amiben nincs ACC: Asrock UCC képes lapok, MSI, ASUS, Giga hasonló külső chipes modlapjai.
A kész külső modolásnak köszönhetően van pl sb600-as és nv-s lap is amiben röhögve megy a mag aktiválgatás. by HERR Z (magyarázatra szorulna)
Nem ajánlottak modra:
Ezekbe van lehetőség a magok egyenkénti ki be kapcsolásárag vagy csak L3 aktiválására.Hátránya a modnak:
Skót ajánlat - HERR Z
Magőrület - PC gazdaságosan II - aleisterSzeretném még megjegyezni, hogy a sikerre semmi garancia nincs, hiszen vannak az említett processzorok között olyan melyeknek a litiltott részegységei hibásak. Így természetesen mindenki csak a sajátfelelőségére vásároljon ilyen processzort, senki nem garantálja, hogy modolható lesz!
Szeretném megköszönni mindenkinek a segítségét, aki segített létrehozni ezt a kis összefoglalót!
MZsoltee -
kisza25
félisten
fagyállóban már fürdette anno 4mag 4,16Ghz
itt van ni -
kisza25
félisten
anno tavaly áprilisban, mikor vettem egy phenom II x3 710-et és 4 magosítottam
még csak erről és a 720BE-ről lehetett tudni, hogy aktiválhatók a magok(és iszonyat mákom volt, hogy rendeltem egyet netről és pont jó is volt),
ha jól emlékszek 710-en fedezték fel és akkor mintha még nem is lett volna 550 es
persze most már nem takarékos 3magost 4magosítani, de akkor még az volt és esetleg akinek már amúgy is van...
az enyém Bacsishoz került(szegényke) -
Gyufaaa
veterán
Nosza. Grat az ötlethez!
Jó kis totyik lesz ez.
-
MZsoltee
veterán
Kezd megszületni bennem a takarékos konfigom:
Asrock A770DE+
és valahonnan kellne szereznem
X2 5000-es procit lehetőleg nem horror áron amiben ugye mind a 4 mag megyeget.
Esetleg nem tud valaki valami helyet ahol még van ilyen beregadt készlet? -
gabo89
senior tag
Ha tudtok még am2+ processzorokat, azokat se hagyjátok ki.
Én még az Athlon X2 7750 és 7550-ről tudok. -
MZsoltee
veterán
Értem akkor a korrekt az így:
SB710, SB750 valamint az SB8**-os dél híddal szerelt alaplapok közül az amelyeknem a specifikációjaban megtalálható, de a legtöbb lap képes rá.Az Athlon x2 5000-as ugye csak AM2/AM2+-os lapban megy ugye? Merthogy elvileg ha jól tudom akkor abban nincs ddr3-as memória vezérlő integrálva.
Erről meg változott a véleményem...
-
MZsoltee
veterán
Akkor így lenne helyesen?
- Sempron LE140:
2 magosítható
- Athlon X2 5000:
4 magosítható és felodlható benne 6MB cache
- Athlon II X4 620 630 635:
L3 cache oldhato fel
- Phenom II X2 545 550 555:
4 magosítható
- Phenom II X3 710 720:
4 magosítható
- Phenom II X4 8xx:
L3 cache oldhato fel
- Phenom II X4 960T:
6 magosíthatóAz Athlon x2 5000-as ugye csak AM2/AM2+-os lapban megy ugye? Merthogy elvileg ha jól tudom akkor abban nincs ddr3-as memória vezérlő integrálva.
Déli híd:
Akkor konkrétan fel kellene sorolni :
SB710 SB750 illetve az SB8**ból mi támogatja? -
gabo89
senior tag
A Phenom II X3 7xx és X2 5xx processzoroknak alapból 6MB az L3 cache-jük. A Deneb magos Athlon II X3 & X4 -nek lehet feloldani az L3 cache-t.
És szerintem az sem helyes, amit a szükséges feltételnél adtál meg, mert csak két déli híddal működik az ACC, az SB710 & SB750. SB710-nél az SB850 is újabb, ami már nem támogatja az ACC-t.
Persze az igaz, hogy az Asus, az Asrock és, ha jól tudom most már a Gigabyte is megoldotta az SB850-es lapjainál a magfeloldást. -
darál0w
Jómunkásember
1hszhez :
phenom II x2 545,555
athlon II x3 425,435
athlon II x4 620 (L3 cache oldhato fel)
phenom II x4 8xx ( a maradék L3 oldhato fel)
hirtelen ennyi jut eszembe még a feloldásokrol illetően
és :
- Phenom II X2 550:
4 magosítható és felodlható benne 6MB cache
- Phenom II x3 720:
4 magosítható és felodlható benne 6MB cacheezekben eleve benne van a 6mb L3...
-
GAbre
veterán
-
satee76
aktív tag
szioasztok !
Egy kis helpet kérnék. Ilyen lapot szeretnékMSI 760GM-E51
Ez a lap a gyártói honlap szerint képes a magfeloldásra.
DE"Először is kell egy megfelelő alaplap ami AMD 790/785/780/770 északi híddal és SB710/SB750 déli híddal rendelkezik.."
Idézet kisza25 2009.12.09-es Sempronos tesztjéből. Ebben a felsorolásban a 760-as chipset nem szerepel.
Pedig a cikk 11 hónappal azután íródott, hogy a 760-as chipset megjelent 2009 elején.Akkor most a 760-aasok tudják a magfeloldást, vagy nem?
thx
-
toyone
őstag
-
GAbre
veterán
Az én procimnak van rejtett tartaléka e-téren?
-
MZsoltee
veterán
A többmagos processzorok megjelenésével kialakult egy érdekes és kifizetődő lehetőség a bátor és némileg hozzáértő felhasználók számára. Ez pedig a jelenleg kapható processzorok rejtett magjainak és a cache felélesztése. De hogy lehetséges ez? A több, mára akár 6 magos processzorokból keletkezik selejt. Ezek ugyan nem használhatóak fel tejes értékű processzornak, de a hibás részegységek letiltásával, kiválóan eladhatóak alsóbb szegmensekbe. De ugye az olcsóbb termékekből többet adnak el, így nem elegendőek csak a selejtes processzorok, így teljes értékű processzorokat kell lebutítania az AMD-nek, hogy kielégítse a keresletet. Szerencsére nem végérvényesen teszik tönkre, az alapesetben nem használt processzorrészeket (cache és magok),tehát jó esteben újra működésre lehet bírni őket.
Mi kell ehhez? Megfelelő processzor és alaplap!
Processzorok:
AM2+: A processzorba CSAK DDR2-es memória vezérlő van építve, így nem működnek AM3-as lapokban, mivel ezek a lapok csak DDR3-at fogadnak!Agena B3:
4 magosíthatóDeneb
Athlon II X2 5000
4 magosítható és feloldható 6MB L3 cacheAM3: A következő processzorok AM3-asok, így tartalmaznak DDR2 és DDR3 memória vezérlőt is, tehát működnek AM3 ready AM2(+)-os lapokban is! Minden lapnál tessék megnézni a CPU support list-et (támogatott processzorok listája)!
Regor:
Sempron 140
Cache feloldhatóPropus:
4 magosíthatóDeneb:
Phenom II X2 5xx
Cache feloldhatóA processzor mellet megfelelő alaplapra is szükségünk van ahhoz, hogy a processzorunkban szunnyadó összes részegységet megdolgoztathassuk.
Alaplap:
Megfelelő déli hídra van szükségünk amely tartalmaz ACC-t (Advanced Clock Calibration): SB710 és SB750. Az SB8xx lapjai nem tartalmazzák az ACC-t, de a legtöbb fel van szerelve a gyártók által valamilyen egyéb külső megoldással ami támogatja a magfeloldást.
A kész külső modolásnak köszönhetően van pl SB600-as és nv-s lap is amiben megy a mag aktiválgatás és egyéb régebbi alaplapok.Nem ajánlottak modra:
Ezekben van lehetőség a magok egyenkénti ki be kapcsolására, vagy csak az L3 aktiválására.Pár, a felhasználók által összegyűjtött tapasztalat a különböző alaplapok magfeloldási képességeiről:[link]
Hátránya a modnak:
Skót ajánlat - HERR Z
Ugyan nem az oldalon született, de jó írás:
Letiltott processzormagok életre keltése - IponSzeretném még megjegyezni, hogy a sikerre semmi garancia sincs, hiszen vannak az említett processzorok között olyanok, melyeknek a letiltott részegységei hibásak. Így természetesen mindenki csak a saját felelősségére vásároljon ilyen processzort, senki nem garantálja, hogy modolható lesz!
Ha nem vagyunk elég bátrak, vagy csak nincs kedvünk kísérletezni, akkor lehetőség van előre kitesztelt processzorokat is venni, persze nem boltokban, hanem a Hardveraprón. Persze a Hardverapró szabályait és veszélyeit az itt vásárlónak és eladónak el kell fogadnia!Honnan tudom hogy nem hibátlan a processzorom?
- Legrosszabb eset, processzor be se postol magaktiválás után
- Win töltés előtt behal
- Win indításnál behal
- Úgy néz ki minden stabil, de prime95 elszáll pár másodperc után- A felső rész menthetetlen, se ACC manuális állítása, se a feszültség emelése nem fog valószínűleg segíteni (itt pl x2-nél csak 1 magot aktiválva még lehet jó x3-unk)
- Az alsó résznél van rá esély ACC per core/all core opciók játszásával, illetve plusz fesz adásával, hibátlanná tegyük a processzort.Szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget, aki segített létrehozni ezt a kis összefoglalót. Főleg HERR Z-nek!
MZsoltee[ Módosította: ollie ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged