-
PROHARDVER!
Alcor Access O819M Táblagép
Frissítve: 2015.09.27
Frissítés oka: új firmware + ROOT
Új hozzászólás Aktív témák
-
adrian94
őstag
Ezt a készüléket lehet úgy rootolni, hogy ne vesszen el a gari ? Valaki rootolta már ?
-
laca500
aktív tag
válasz
tothjani81 #195 üzenetére
Köszi.
Megpróbálnám, csak még nincs sim kártyám.
Pont ezért kérdeztem, mert ha nem megy akkor nem biztos, hogy befektetek egybe!
Wifi van a notiban is.
Bár ha jól belegondolok, akkor elég nagy az Alcor képernyője úgyhogy elég lehet az is a netezésre. Lehet még is csak veszek majd egy sim-et.A kábellel kapcsolatban csak annyit, hogy én is megjártam vele. Nekem is cserélni kellett. Nekem a rezgője volt rossz. A kábellel amit adtak hozzá, ugyan tölt, de tizen órák alatt sem töltődött fel teljesen, használat mellett meg töltés allatt is folyamatosan merült az aksija. Inkább vettem egy HAMA kábelt. Mondjuk nekem hosszabbra volt szükségem amúgy is.
-
xtend
senior tag
válasz
tothjani81 #196 üzenetére
-
tothjani81
senior tag
Remélem nem szólom el magam de úgyy néz ki, hogy amit vettem 3. gépet
működik
csapatja a wifit és el se hiszem a töltője is és még a kábele is jó. Ja és el vannak a tp-link routeremmel is. Komolyam mondom ez szenzációs, hogy három gépből 1 jó.
Haladunk-haladunk.
))
)
-
tothjani81
senior tag
-
laca500
aktív tag
Sziasztok!
Meglehet valahogy azt oldani, hogy a 3G-s netet használhassam egy notival ha USB-n keresztül összekötöm őket? -
xtend
senior tag
válasz
adrian94 #191 üzenetére
Gondolom toltál bele SIM kártyát
Mert ha anélkül írja ki akkor no para. Ha van benne SIM és nincs wifi akkor 3G-n keresztül netelsz amit ki lehet kapcsolni, értesítési sávot felülről lehúzod és általában le-fel mutató nyíl az ikonja (adatkapcsolat v. mobil adatfogralom v. ilyesmi a neve) azt az ikont kinyomod és eltűnik. Vagy a beállításokba bemész és ott is ki lehet kapcsolni
Ha a 3G és Wifi is megy akkor általában (vagyis asszem mindig) a wifit használja. -
adrian94
őstag
Amikor a tabon kikapcsolom a repülő üzemmódot akkor felül megjelenik a 3G ! Azt valahogy ki lehet kapcsolni ? vagy olyankor von le pénzt automatikusan vagy csak ha interneteznék ? Ha a wifi be van kapcsolva és a 3G-t is írja fent akkor a wifin keresztül internetezek ?
-
Faterkam
addikt
válasz
tothjani81 #189 üzenetére
Nekem a Lenovo lapost halt meg állandóan, ugyan ilyen tünetekkel a TP-Link miatt :/
-
tothjani81
senior tag
válasz
Faterkam #188 üzenetére
Öhöm.... Nem a karom elszólni de még eddig nem vol konfliktusuk. De az érdekesség az az, hogy a lányom alcorja és az én régi smart 3 -am az mega a d-link dir 300 as routerrel nem volt jó viszonyba kb naponta 1x min de inkább 2x újra kelett indítani. A tp set kb 2 hónapja használom és a gigaset tab se a lányom Alcorja se a samu tablet nem problémázik vele Két hónap alatt 1x ha volt újra indítva. többször nem.
-
Faterkam
addikt
válasz
tothjani81 #187 üzenetére
Na de ez a 3. nem veszett még össze a Tp-Link Routerrrel?
Megy normálisan?
-
tothjani81
senior tag
Nézegetem, hogy tokot nem lehet rá kapni. A lányomnak is alcorja van ( zest q813ix) és az egy Chuei v88 kínai megfelelője( bár ugye az Alcor is kínai. Ktakodtam egy kicsit és ha rákerestek meg lehet talélni pár Alcor tabot Chuwi néven. És, bár nem vagyok benne biztos mert méretben van magasságban 1mm, vastagságban 0,4 mm és tömegben 30 gram eltérés de minden más paraméter és külső szóval mindem más megegyezik .Nézzétek megilyen néven VOYO X7. Csak azért mert ahhoz lehet kapni flippest műanyag hátú tokot( lányom alcorjához ugyan eza típus van és nagyon pöpec) és még rádásul ezek aktív tokok lezárják és nyitják a kijelzőt.
-
Faterkam
addikt
válasz
tothjani81 #184 üzenetére
Én Tp-Linket soha többet nem engedek a lakásba, az is érdekes csoda!
-
attipi.hu
csendes tag
Sziasztok!
"Multi user non supported"
Már utána jártam, hogy a gép azért nem támogatja a többfelhasználós kezelést, mert van benne GSM kezelés is. Ettől függetlenül van valamelyikőtöknek ötlete a megoldásra? Találtam néhány programot, de azokhoz rootolni kell. Arra van már mód ennél a gépnél, meghibásodás esetén gyári visszaállításal? -
xtend
senior tag
válasz
tothjani81 #182 üzenetére
LOLLL
De am, jól tetted, mert ha vissza olvasol volt itt már kábel és/vagy töltő hiba, valakinek érintőképernyő hiba, de wifi hiba még senkinél sem jött ki!
-
tothjani81
senior tag
Nem adtam fel. Vettem máshol egy másik gépet. Tesztelem és ha ez is rossz felviszem Alcoréknak és behajítom vele a kirakatot
)
-
tothjani81
senior tag
NA!!! Probléma megoldva!!!!!!! Visszevittem a boltba és a vételára csatlakozott a pénztárcámhoz ha már a gép nem akart a wifire
) De amúgy sok szerencsét annak aki ilyt vesz, sajna nekem volt. Nagyon vonz a kütyü mert szerintem szép és hardveresen ott van a szeren.
-
tothjani81
senior tag
válasz
Faterkam #179 üzenetére
Most szedtem elő a D Link dir 300 as leharcolt routert Mondjuk rohadt érdekes a történet mert a többi kütyünk ezen is produkálja a 28 mb körüli értékeket deaz alcorom ezen nem 0,20 körüli hanem átlagosan 1,5 és 2 mb között mér a tp linken meg 0,2 na ilyenkor már nem tudom mi van.
-
Faterkam
addikt
válasz
tothjani81 #177 üzenetére
A Routered nem véletlenül TP-Link? Nekem laptoppal csinálta ezt folyamatosan. Aztán cseréltem DLinkre és ment minden Wifin rendesen!
De bizony!
Máshol nem tudod tesztelni a Wifit? Melóhely, haver, Stb. Biztos a Tab a gáz?
-
tothjani81
senior tag
De ennél is ha dobok egy hard resetet akko megjavul de csak x ideig pár órára vagy 1 napra aztán kezdődik a belassulás. Össze függhet ez a routerrel? ( tp-link wr940n)
-
tothjani81
senior tag
Nos kicserélték ugye a tabot etig jó volt sebességteszten átlagosan 28 mb de már este dobott pár 0,23 as eredményt reggel megint 28 körül rá 10 percre 0,18 majd 2 mb. Mi a retek lehet 2x egymás után wifi hibás tabot kaptam?
-
xtend
senior tag
válasz
tothjani81 #174 üzenetére
Nem sajnálom én egyiket sem, max magamat, hogy nem születtem milliomosnak
-
tothjani81
senior tag
Hát!!!!! Nem kell a cégeket sajnálni árrés ügyben. Nézzünk egy tescos példát Decemberben op3n dott tab ot 30.000.- ért árulták majd jött anagy áresés karácsonyi akció 20.900. lecsaptam rá fateréknak karácsonyra örültem min állat erre jött a tacskós szórólap és 14.900. re akciózták. Ugye beszer ár alatt semmit sem lehet értékesíteni csak maxx selejt terméket de azt fel kell tüntetni és leselejtezni. Na aakor ez esetben mennyi lehet a beszer ár. Hasonló lehet az alcor is. De egy saját példa amit én is értékesíteni szoktam beszerzési áram bruttóban 650 ft és átlagosan 4.500. ft ért szoktam adni és jó árnak számít
-
xtend
senior tag
válasz
tothjani81 #172 üzenetére
Naja, bár nem hiszem, hogy az Alcor vmi nagy árréssel dolgozik, ugyanis ugyanilyen tudású tabletet megnézel az ebayen akkor olyan 40-45.000 Ft körül van! Csak ha onnan rendeled, akkor arra még rájön +27% ÁFA és akkor már túllőtted ennek a tabnak az árát.
Írjátok is meg nekik, hogy mi újság, hátha a normálisabb cégek közé tartozik az Alcor és észhez tér!
Régebben árultam 8" univerzális fóliát 350 Ft/db áron, de egy-két embertől azt hallottam vissza, hogy a minőségében van kivetni való, ezért más forrást szereztem, jelenleg 500 Ft/db áron (+posta) tudok adni 8"-ra univerzális fóliát, akit érdekel privátban keressen meg! Bár ezt nem tudom, hogy szabad-e ide leírni!
-
tothjani81
senior tag
Na ja amúgy megírom az Alcornak már csak azért is, hogy tudják hol a helyük
De tapasztalatból mondom mer kereskedelemben vagyok és több beszállítóm vam mondhatom így meghalgatnak alázattal aztán kb amikor leteszed a telefont már röhögnek és sza...k a fejedre nagy ívbe ennek többször szem és fültanuja voltan cégek képviselőji csinálták a szeme láttára. Sajnos minden hasonló cég Mint Alcor is de tisztelet a kivételnek acélja nem más mint a retkes vastagra keresés és ez csak akkor működik ha kicsi óccsó kínai minél nagyobb árréssel. És, hogy te szenvedsz miatta senkit sem érdekel maxx a közeli hozzátartozóidat de a cégeket nem. Megveszünk mindent ami olcsó és ez a tab ahhoz képest, hogy mit tud nagyon olcsónak számít.
-
tothjani81
senior tag
Na ja 2.000. ft volt egy univerzális és hozzá teszem, hogy elég vacak mert bár original volt én húztam le mindkét oldalát mégis karcos volt! Na ez meg milyen???? Amúgy ha már fólia mert ugye rajta maradt a másik gépen mert ugye hogy szedjem le kategória. Valami jó beszerforrás vagy univerzálisra vagy ha valaki tud méretben ráillőt.
-
xtend
senior tag
válasz
tothjani81 #167 üzenetére
Képernyővédő fólia 2000 Ft-ért? Azigen...aranyozott fólia?
-
xtend
senior tag
válasz
tothjani81 #167 üzenetére
Szerintem ezeket az "élményeket" nyugodtan megírhatod ide:
support@alcordigital.comÉs más is írja meg aki hibás készüléket és/vagy töltőt/kábelt kapott!
Érdemes rászánni az email-re azt az 5 percet, hátha az Alcor rápirít a beszállítójára, hogy WTF folyik itt!!
-
tothjani81
senior tag
Rohantam a bolba ahol vettem kaptam egy másikat szerencsére korektek. Ha ez is sz...r akkor nem is tudom mit csinálok. tesztelem és reménykedek
-
tothjani81
senior tag
Na annak örülök ha gép Sz... . Alcor tok bt- 80 as 2x vittem vissza mert szakadt volt, majd kiderült, hogy amire kicserélték annak a billentyűzete rossz. Töltő mia tt 1x mentem. Most mehetek a gép mitt 1x. Vettem rá fóliát -2.000.- kikocsikáztam kb ugyan ennyi benzint. Alcor mi így szeretünk! Hogy ba................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................dat.
-
xtend
senior tag
válasz
tothjani81 #164 üzenetére
Ha a másik készüléken jó a net akkor valszeg a tabbal lesz baj. Ha tudod még akkor cseréltesd ki a tabot!
-
Faterkam
addikt
válasz
tothjani81 #162 üzenetére
Azért az elég ciki, hogy kb. egy 500Ft.-os alkatrész miatt, kapja az ívet ez a tab. Erre azért oda kellett volna figyelni. Hiába a 8magos cpu, ha egy töltő miatt rossz híre lesz :/
Nem lehet, hogy Wifi gondjaid vannak? Bár azt írtad, a net hasít
-
tothjani81
senior tag
Üdv.
Mértem sebességet bakker 0,06- és 0, 25 között mér folyamatosan asszony telóján Galaxy Trend Plusz 21,7 és 25 között mér ugyan az a tesztelő. Szerintetek valami beéllítás gondom van vagy töltő mellé kaptam egy hibés gépet is?
-
tothjani81
senior tag
Töltő és kábel probléma! Vissza vittem a töltőt az üzletbe ahol vettem, kicserélték egy másikra. Éljen!!! Az öröm addig tartott még hazaértem . A fej végre jó tölt!! Megfelelő sebességgel. A kábel azt inkább nem minősítem. Ruhaszárító kötélnek se jó bakker mert ahhoz meg túl rövid.
Van maradék Samu kábelem így gyári fej Samu kábel tökéletes. Érdekesség képpen a lányomnak egy Alcor Zest Q 813 IX van. A töltőjét bár az nem USB-s hanem dc 2x cseréltem a fejük miatt mert széthullik. Házi megoldással tökéletesre varázsoltam vettem egy forrasztható dc fejet és rátettem azóta jó. De mi más lett volna a baj ugye mint a töltő. Amúgy az a gép kb 15x volt leejtve 1x brutálisan konkrétan széthullott le esett a háta kiestek a gombok összeraktam és mintha mi se történt volna.
-
tothjani81
senior tag
S.O.S segítég!!!! Valaki tapasztalt olyan ezen a tobon( vagy esetleg más eszközön) hogy a Google Play meadja magát úgymond? Ez abban merül ki nálam, hogy megvettem bekapcsoltam elkezdtem használni és minden tökéletes volt. Másnap a playről egy 2-3 mb os app kb 5 perc volt még lejött. Állítgattam jobbra balra de semmi javulás. Jött a gyári beállítások visszaállítása ami úgy tűnt megoldotta a problémát, de csak szintén ideig óráig másnak megin behalt. Kitöröltem a play frissítést megy play szolgálataás frissítését is. na akkor már azt írta nincs kapcsolat de net volt a böngésző hasított. Jött a hard reset, kb 4-5 óráig jó volt utánna semmi. Szombat este frissítettem ahogy az 1 es hsz-ben van át partícionálta a belső lemezt jó lett de most ebben a pillanatban megint küzd egy 30 mb appal 20 perce. Maga a play menüje is tetű lassú, keresés benne szinte lehetetlen.
VALAKINEK ÖTLET?????????????
-
xtend
senior tag
válasz
adrian94 #157 üzenetére
Most megnéztem a Note3 telómon és lehet ide-oda pakolni a menüben is. Menübe belépve nem a vissza gombot hanem a másikat megnyomva előjön egy menü ahol nézetet stb lehet állítani és ott a szerkeszt opcióra nyomva már ide-oda pakolható az összes ikon!
A téma összefoglalóban ez is le van írva hogy írta az Alcor hogy ha rajtuk múlik akkor lesz rá Lollipop!!!
-
xtend
senior tag
válasz
tothjani81 #152 üzenetére
Ha jól tudom ezen a tabon nincsenek bloatware programok, mivel nem szolgáltatótól vehető és nincs saját appjai sem, mint pl a Samsungnak, így egy legyalult, alap android van rajta, nincs ami zabálja feleslegesen a memóriát
(#153) adrian94
ez nem az Alcor "hibája", hanem az androidéde mit értesz az alatt, hogy "úgy rendezhessük, ahogy akarjuk"??? én a saját tabomon úgy rendezem ahogy akarom, a menüben pedig abc sorrendbe vannak az appok a végén meg az utoljára telepítettek, de a főképernyőre (és még tudsz több oldalt is létrehozni) azt raksz és úgy ahogy akarod
-
adrian94
őstag
Azért azt meg csinálhatták volna, hogy az appokat úgy rendezhessük ahogy akarjuk.. nincs erre alkalmas app ?
-
tothjani81
senior tag
Hát eddig a telóimat azért rootoltam hogy a sok idegesítő gyári vackot eltüntethessem és ne zabaálja minden vacak a ramot. Ennél a tabnál 2 gb ram miatt annyira nem fontos. De itt is hasznos lehet pl Clean Masternál a root jogosultság , hogy ne induljon minden össze vissza el a tabon csak az ami kell.
-
laca500
aktív tag
válasz
Láng Tibor #150 üzenetére
Olálá!!!
Köszi, így már sikerül! -
Láng Tibor
tag
Azért nem sikerül mert az órára akarod ráhúzni azt meg persze nem lehet.Ha az óra alá helyezed akkor menni fog.És ne onnan próbáld hanem középen jobb oldalt lépj a programokhoz és onnan húzd ki.Ha eltávolítod a kezdőképernyőről az óra modult sok ikont kihelyezhetsz így pedig csak alá.Ne közvetlen alá húzd mert az óra elég nagy helyet foglal persze ezt is módosíthatod átméretezéssel.
-
laca500
aktív tag
válasz
Láng Tibor #148 üzenetére
Köszi.
És elárulod, hogy hogyan kell be illeszteni az ikonokat? Lehet, hogy én nem csinálok valamit jól!
Itt egy kis videó, hogy mi is nem megy:
[link] -
laca500
aktív tag
Sziasztok.
Valaki megtudná nekem mondani, hogy hogyan lehet parancs ikont az asztalra rakni?
A leírásában az van, hogy tartsuk az ikonon az ujjunkat és húzzuk oda ahová rakni szeretnénk. Ez addig működik is amíg odahúzom, de nem rögzül ott, hanem vissza ugrik oda ahonnan elakarom mozdítani. -
xtend
senior tag
válasz
tothjani81 #142 üzenetére
Én sohasem rootoltam egyetlen készülékemet sem....csak úgy érdeklődésből kérdem, hogy mihez kellene, hogy root jogot kapj a tabon?
-
tothjani81
senior tag
Ja maga a frissítési folyamat nagyon egyszerű semmi veszélyes.
-
tothjani81
senior tag
Üdv minenki.
Először is hálás köszönet aki felrakta a frissítési infót ( linket). A töltőm nekem is hulladék. A fejbe alig megy bele az usb mert ferde. A kábel minősíthetetlen kb. samunak a kábele tökéletes hozzá de visszaviszem és az asztalra vágom a kábelt kb. Amúgy a gép rendbe van de ez a gyári 1 giga tár ez viccnek is rossz volt. 2 napja vettema gépet és azóta kutatom a megoldást de root nélkül ugye nem megy. Ha valaki tud rootra megoldást megoszthatná. Kutatok tovább és rálelek közlöm. Láttam tok kérdés és fólia is felmerül. A gyári bt 80 as tok az pöpecszépen passzol bele és a billentyűzet is jó. Fólia méretre vágós de még kivágtam szépre elment a hajam.
-
xtend
senior tag
Nah, a téma összefoglalóban ott van a link meg egy kis magyarázat is
-
Láng Tibor
tag
Szuper hogy végre ez is megvan.Mikor én irtam a fószernak hogy küldjék el az ismeretlen imei szám miatt a frissítést akkor még sajnos nem lehetett azt mondták......érdekesek de végülis gyorsan megcsinálták egy szavam se lehet.
-
adrian94
őstag
Megkaptam emailben a linket ahonnan letudom tölteni a firmware-t és a leírást..
Ide belinkeljem vagy üzenetben küldjem el ? 7 napig lehet a linkről letölteni ..
ezek vannak a linken :
"a frissítéshez szükséges fájlokat (firmware fájl, frissítő alkalmazás, eszközmeghajtó csomag a frissítéshez) illetve a frissítés menetét ismertető útmutatót feltöltöttük....."
-
adrian94
őstag
most írtak még egy levelet.. azt írják, hogy csak akkor küldenek futárt és hozzák vissza két napon belül ha valami baja van a tabnak ezért szervízbe kell küldeni és akkor lefrissítik
a beszélgetés elején kaptam egy ilyen levelet is :
Kedves Adrián,
tudunk Önnek küldeni egy olyan firmware verziót, amellyel frissítve a készüléket a beépített memória eredeti 1+12GB-os felosztását 6+7GB-ra módosítja. A frissítés némi informatikai alapismeretek (driver telepítés, stb.) birtokában otthon elvégezhető. Kérjük jelezze, ha küldhetjük Önnek.
Üdvözlettel:
K.Miklós
Technikai támogatás
Alcor Digitalde ezt sajnos nem tudom meg csinálni mivel annyira nem értek hozzá
-
adrian94
őstag
Írtam nekik és ezt a választ kaptam :
Kedves Adrián,
természetesen mi is el tudjuk végezni szervizünkben Önnek a frissítést. Ebben az esetben azonban sajnos futárt nem tudunk küldeni a készülékért (ez a szolgáltatás csak bizonyos garanciális esetekben érvényes), az eszközt Önnek kellene eljuttatnia szervizünkbe, ahol kollégáink beérkezési sorrendben foglalkoznak az eszközökkel; a szerviz aktuális leterheltségétől függően akár 1-2 hétbe is belekerülhet a frissítés elvégzése.
Üdvözlettel:
K.Miklós
Technikai támogatás
Alcor Digitalelőtte meg ezt :
Kedves Adrián,
tudunk Önnek küldeni egy olyan firmware verziót, amellyel frissítve a készüléket a beépített memória eredeti 1+12GB-os felosztását 6+7GB-ra módosítja. A frissítés némi informatikai alapismeretek (driver telepítés, stb.) birtokában otthon elvégezhető. Kérjük jelezze, ha küldhetjük Önnek.
Üdvözlettel:
K.Miklós
Technikai támogatás
Alcor Digital -
Ramius
őstag
No, írtam én is a szerviznek, kíváncsian várom a választ.
-
adrian94
őstag
válasz
n3zold3r #118 üzenetére
Azt kiszedtem.. Egy ideig jó volt utána magàtól megint aláhúzza..
Ha töltök le appokat , jàtékokat a play storeból azt nem tudom beállítabi, hogy hova mentse a dolgokat? Mindig az 1gb-os részre akarja tölteni de kiírja, hogy nincs elég hely.. Vagy áttudom rakni onnan a dolgokat a 12gb os részre ? Ha igen akkor az összeset?
-
n3zold3r
csendes tag
válasz
adrian94 #117 üzenetére
Igen valószínűleg egyedi hibáról van szó, de azért ha valaki vesz akkor ha mód van rá mindenképp figyeljen erre is mert ezek szerint előfordulhat.
Az aláhúzásnál, talán a beállítások/nyelv és bevitelnél a helyesírás-ellenőrző elől szedd ki a pipát. Bár nekem nem húzkodja alá bekapcsolt állapotban sem.
-
-
laca500
aktív tag
Köszi.
Addig nem jutottam el.
Az igazság az, hogy nem ott akarom megvenni, hanem itt.
Azt az oldalt csak a kép miatt linkeltem, hogy lássátok mire is gondoltam.Egyébként lehet még is kell valami kábelt vennem hozzá, mert a csere után ugyan tölt meg minden, de 6 és fél órája a töltőn van és 64%-ról eddig 77%-ra sikerült feltöltenie. Be van ugyan kapcsolva, de nem használtam azóta. Mi lesz, ha menet közben navigálásra fogom használni!? Töltés alatt le fog merülni?
-
laca500
aktív tag
Nem tudtok hozzá valami jó autós tartót?
Ez milyen szerintetek?
Nem tudom kideríteni, hogy a csatlakozója micro USB-e.
Szóval, hogy jó-e az O819M-hez. -
n3zold3r
csendes tag
Közben rájöttem a hibára sajnos, mégpedig hogy a kijelzőnek vannak "vakfoltjai" ahol nem érzékeli az érintést.
Csináltam egy videót a jelenségről, vannak kb. rácsosan elhelyezkedve foltok ahol nem érzékeli az ujjam:
https://www.youtube.com/watch?v=h9g2ahicVv0Írtam a support mail címére most várom a választ.
-
laca500
aktív tag
Na gyorsan vissza vittem és kicseréltettem az Euronics-ben.
A röhej, hogy tudnak a kábel és a töltő problémákról, de tegnap mégsem próbálta ki a jópofa eladó. Csak be kellett volna dugnia.
Fel vannak rá készülve, külön tudják cserélni.
A rezgője olyan hangot adott, nem is tudom mihez lehetne hasonlítani. A lényeg, hogy zörgött, csörgött mint ha valami fazékban lenne.
Szóval ezt is megemlítettem nekik. Azt mondta a hölgyike, hogy ez így jó. Mondtam neki, hogy ne bolondozzon már, első bekapcsolásnál nem ilyen hangot adott! Húzta ugyan a száját, aztán kihozott egy másikat és lám csodát alig van hangja.
A lényeg, hogy kicserélték! -
Faterkam
addikt
-
n3zold3r
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég ajándékba kaptam én is egy ilyen tabletet.
Észrevételeim a következők:
- töltőkábel nálam is semmire se jó, S3-am kábelével tökéletes
- rezgőmotornak az enyémbe elég "érdekes" hangja van kb. mintha hápogna, másnál is ilyen?
- sajnos azt tapasztalom hogy az érintéseknek elég tetemes input lagja van, bizonyos játékok kb. használhatatlanok így szerintem
- az érintő kijelző étzékenysége iszonyat gyenge, igaz én rakattam rá egy rendes fóliát egyből tehát nem tudom anélkül milyen, de így van hogy össze vissza érzékeli ha végighúzom az ujjam, szerintem nagyon bosszantó (pl. jó öreg S3-amnál semmi hasonló nincs tehát csak nem én vagyok béna...)Nálatok az utóbbi kettő jelentkezik?
-
laca500
aktív tag
Hát lehet. Ezzel csak az a baj, hogy egy egyszerű kábel miatt lefogják húzni az egész szerkentyűt. Most komolyan, mennyi lehet a kábel? 3-400 forint? Megéri a forgalmazónak, hogy ennyi miatt negatív véleményeket kap majd? Úgy is cserélni kell, mert ez nélkül használhatatlan!
Nekem végül is úgy is kellene valamilyen kábelt vennem, mert ez elég rövid, és én kamionban fogom főleg használni. Ott meg ez a 0.5 méteres kanóc kicsit kevés.
Tényleg milyen márkát érdemes megvenni?
Esetleg ezt? -
xtend
senior tag
Vidd vissza!
Alapvetően ezekkel a tabokkal nincs gond, csak mivel Kínában gyártatja le az Alcor (ha jól tudom és sztem igen), így az állapotellenőrzésnél (MEO, már ha egyáltalán Kínában van ilyen) átcsusszanak hibás darabok is! Volt már ilyenre több példa (sajnos), hogy vissza kellett vinni és csak a következő kicserélt készülék működött megfelelően!
Igaz az ember elvárná, hogy a pénzéért minden tökéletesen működjön, de sajnos mint ahogy ezt megtapasztaljuk ma már nem így működnek a dolgok, DE még mindig jobb, ha 2-3 nap után jön ki a hiba, mint 2 év után amikor már nincs esélyed gariztatni v. cseréltetni!OFF-ként halkan jegyzem meg, hogy ha erre a tabra nem Alcor lenne írva, hanem pl. Samsung akkor kb. 90k-től kezdődne az ára! Na meg az Alcor például DVB vevőknél már rég a piacon van, reméljük sikerül bekúsznia a tabletek közé is!
-
laca500
aktív tag
Sziasztok!
Vettem én is ma egy ilyen szerkentyűt.
Nem tudom eldönteni, hogy nekem is kábel vagy töltő gondom van, vagy valami más!
Egyenlőre be sem tudom kapcsolni.
Töltőjét rádugtam, és olyan kb. másodpercenként felvillan a töltést jelző ikon, aztán ennyi. Már kb. 4 órája a töltőn van.
Nyomom a bekapcs gombot, de nem indul el.
Szerintetek mi lehet a gond?
Vigyem vissza az egészet, vagy beszéljek holnap a forgalmazóval? -
adrian94
őstag
Jött egy válasz :
Tisztelt H. Adrián!
Valószínű, hogy a töltőkábel hibája okozza, melyet térítésmentesen cserélünk, illetve pótolunk Önnek.
Kérem szíveskedjen válaszában megírni, hogy Ön Budapesten, vagy vidéken lakik-e!
Tisztelettel:
V. Imréné - Andrea
garancia ügyintéző
-
xtend
senior tag
Igen, de asszem a HTC töltője is 2A-s. De nem csak a töltő a lényeg, hanem maga a microusb kábel is, mert cseszheted, ha a töltőfej 2A, de a kábel ezt nem tudja leadni, csak a felét v. annyit sem (mint a haverom esetében a gagyi kábel, ki is írta rá a telefon, hogy lassú töltés).
-
xtend
senior tag
válasz
Láng Tibor #78 üzenetére
Hmmm...érdekes, pedig annak asszem 5V/2A a töltője...
Lehet, hogy az 5V miatt, bár nem vagyok elektorműszerész, de a tabom töltője 5.3V/2APersze, szólok!
-
xtend
senior tag
válasz
wolfman213 #55 üzenetére
Megpróbálok válaszolni a kérdéseidre:
1. szvsz sima üveg, kijelzővédő fólia használata ajánlott (én azokon is szoktam amit Gorilla Glass véd)
2. nincs infó, úgyhogy kijelzővédő fólia!
3. ha jól tudom a hátlap 3/4-e fém (jól tudom O819M tulajok??? legalább is tesztekben ezt írják)
4. az a fülestől függ, hogy mennyire gagyi v. nem gagyi fülest használsz3.-hoz fotó:
Hamarosan nálam is lehet kapni 350 Ft/db áron univerzális 8" tabhoz való kijelzővédő fóliát....csak halkan jegyzem meg
-
xtend
senior tag
De, pl mint amit a haverom vett a sz.tech boltban 900 Ft-ért, és még tölteni sem töltött vele semmi, aztán a második már töltött, de mint utólag kiderült az is csak lassú töltéssel
Tehát így már 1800 Ft-ba került neki és mégis sz@r volt.
Ebay-en is ennyi pl egy Samsung OEM töltő kábellel
[link]
csak itt ki kell várnod a 3-4 hetet -
adrian94
őstag
Az miért van, hogy töltőn van a tab de nem, hogy töltődne hanem merül... nem fut 1 alkalmazás sem.. valami ötlet ?
-
adrian94
őstag
Megpróbáltam egy másikkal de nem lett sokkal gyorsabb
Azt esetleg megtudnátok mondani, hogy az appokat, hogy tudom úgy rendezni ahogy akarom ? ABC sorrendbe rakja őket de nem tudom úgy rakni ahogy szeretném .. és, hogy a letöltött appokat ne rakja ki a fő képernyőre csak a menübe ?!
-
Faterkam
addikt
Ezeket a hsz.-eket olvasd el! Ua. volt a gond!
-
xtend
senior tag
Asszem a kábele sz@r gagyi, nem tudja a 2A-t átereszteni. Vagy a töltőfej is? Hmmmm....már nem emlékszem, de ha van otthon valami márkásabb készülék (LG, Samsung) annak a töltőjével próbáld! A taboknak kell a 2A
Feltölteni így is fel fog a sajátjával, csak így az ún. lassú töltési folyamat megy végbe.
-
adrian94
őstag
Én is meg vettem ezt a készüléket
Külsőre nekem bejön . De még nem teszteltem élesben mert töltöm. Az normális, hogy 1 - fél 2 között felraktam tölteni és még most 4 órakor is csak 23%-nál jár a töltés ?
-
adrian94
őstag
Kíváncsi leszek, hogy lesz-e rá Lollipop
-
wolfman213
újonc
válasz
Láng Tibor #50 üzenetére
Lenne pár kérdésem a készülékkel kapcsolatban:
1.Mi védi a kijelzőt?(valamilyen megerősitett üveg vagy más??)
2.Mennyire karcosodik a kijelző?(hosszabb használat után, pár hét vagy hónap)
3.Mennyire karcosodik a hátlap?(mivel gyenge müanyag...)
4.Fülessel mennyire szól jól?(pl. filmnézés...) -
Láng Tibor
tag
Végre valaki akinek ilyen van.Szerintem nagyon jó választás.A tesztben nem esik szó a játék teljesitményröl pedig az sem egy utolsó szempont.Gyakorlatilag még nem találtam olyat ami megakasztaná.A nagyfelbontású videókat is szépen lejátsza.Igy két hét után is azt mondom hogy nagyon szuper kis gép leszámitva azt hogy siralmas a hangja.
-
Ramius
őstag
Nekem is ilyen van, elsőre én is hibásat kaptam. Kijelző bal alsó sarka egy fehér paca volt, annyira átütött a háttérvilágítás. 3 óra múlva már vittem is vissza, és szó nélkül ki is cserélték (edigital). A mostani már jó, csak a töltője szar
Vagyis a 2 amperesnek hazudott töltő 1.2-nél már zúg, szóval gyanítom a maximumon van. A kábelről meg ne is beszéljünk. De mivel fillérekből orvosolni lehetett, megoldódott.
Egyébként aksija jó, óvatos használattal 2 nap simán, de már 3-at is kibírt, játék persze lehúzza gyorsan. Kijelző szerintem szép, a kamera olyan amilyen. Nem ezzel kell fényképezni és kész. Negatívumot egyedül a hangjára tudok mondani. Halk, dobozhangú, fika hangszórója van, amit jó eséllyel el is takarok, ha állítva tartom, két kézzel.
Mindent összevetve én bátran ajánlom megvételre -
xtend
senior tag
Nem vagyok moderátor vagy staff, úgyhogy nem tudom szerkeszteni az 1. hsz-t!
(#41) adrian94
Nem ezt veszem, mert már múlt hónapban vettem egyet, mert lejárt a hűségem t-mobilnál és Tab S 10.5-öt ki tudtam hozni kamatmentes részletre! Ha nem járt volna le a hűségem, akkor már én is egy ilyen tab tulaja volnék -
Faterkam
addikt
Ezt a tesztet nem lehetne belerakni az 1. hsz.-be
Ja és a linkeket linkesíteni ugyanott?
-
xtend
senior tag
12 hónap rá a gari, tehát abba belefér a jó pár nap is
Meg ha helyben veszed, akkor ezeket nyugodtan megkérdezheted, hogy mennyire szokott ezekkel a készülékekkel baj lenni, sokan visznek-e vissza belőle, stb, stb.Nem nekem nincs ilyen tabom, de ezt akartam venni és elég sok mindent olvasgattam utána és jó pár levelet is váltottam az Alcor-ral!
-
xtend
senior tag
Igen, mindenhol 1 év gari van erre a készülékre!
Olyan helyen vedd ahol ki tudod próbálni a megvétel előtt. Mivel az Alcor Kínában gyártatja le a tabokat és ha jól tudom, itthon már "csak" a márkajelzés kerül rá, ezért nem nagyon van MEO v. selejtszűrés, így már többen mondták, hogy az első készülék sz@r volt, de a második már tökéletes.....meg csinálhatnák úgy is, hogy mindenkinek elsőre jó legyenBár ez az eset természetesen nem mindegyik vásárlásnál történik meg
-
adrian94
őstag
Köszi
Valaki rendelkezik még ezzel a tabbal Láng Tibor kollegán kívül ?
Én a héten veszem / venném meg, de biztosra akarok menni, hogy jó döntést hozok
50.000 ft-ig ez most a legjobb választás nem ? ennél nincs erősebb gép jelenleg ami 50.000 ft és nem több ?!
Hol érdemes meg venni ezt a tabot ? Mindenhol 1 év gari van rá ?
-
xtend
senior tag
Az edigitálon valamiért majd minden tabhoz írják a flash 10.1 valójában pedig az Adobe már rég nem fejleszti a flasht androidra! Természetesen rá lehet tölteni az utolsó adobe flasht és flash képes böngészővel használhatod pl dolphin browser.
Le tudja játszani az x264 kódolású tartalmakat max a gyári filmlejátszóval nem. -
Faterkam
addikt
Az akku időről jó lenne valami infó! Mennyit tud menni egyfolytában vajon
-
Láng Tibor
tag
Szép éles képe van.Azt hogy mit támogat vagy mit nem minden csak rajtad mulik hogy mit telepitesz rá.Teszel fel egy vlc-t vagy egy mxplayert és lejátszik mindent.a Kamerája nappali fénynél türhető minőség sötetétben már......De szerintem egy tablet nem fényépkészitésre való aki ezzel akkar képet csinálni nem ebben az árkategóriába keresgéljen.
-
adrian94
őstag
válasz
Láng Tibor #29 üzenetére
A képe milyen a tabnak ? szép éles vagy pixelesebb ? kamerája ? edigital oldalon nézem és ott nem írják, hogy támogatja-e a Flash 10.1-et .. nincs alapból rajta ? le kell tölteni külön egy appot ? össze hasonlítottam egy O719R-el és abban van 10.1.. illetve abban van H.264 videólejátszás.. a O819M-ben nincs .. az mi lenne ? illetve sima sim kártya megy bele ?
-
adrian94
őstag
válasz
Láng Tibor #29 üzenetére
Köszi
-
xtend
senior tag
Ugyan nincs ilyen gépem de szerintem igenis megéri az árát főleg ha a küllem nem annyira számit de a belső annál jobban. Az 1hszben írtam is hogy az Alcornak fontos a terméktámogatás úgyhogy arra törekednek hogy mindig legyen elérhető frissítés ha szükséges (magyar a cég amúgy). App függő hogy mit lehet átpakolászni sd kártyára és mit nem.
-
adrian94
őstag
Milyen ez a tab ? megéri az árát ? újabb android jön ki majd később rá ? sd kártyára lehet pakolni appokat, játékokat vagy csak filmek, zenék, képek mennek rá ?
-
Faterkam
addikt
válasz
Láng Tibor #24 üzenetére
Értem, várjuk a további észrevételeidet tovább!
-
Láng Tibor
tag
-
Faterkam
addikt
válasz
Láng Tibor #22 üzenetére
Mennyi idő alatt töltődik fel teljesen? 5-6 óra? -
Faterkam
addikt
válasz
Láng Tibor #17 üzenetére
Jaj még egy dolog, a másik topikba írták, hogy a töltéssel is gondok voltak bekapcsolt állapotban. Mint kiderült, a hozzáadott kábel volt a ludas! Nálad ilyen gond nem volt?
-
Faterkam
addikt
válasz
Láng Tibor #17 üzenetére
Ja igen, tényleg! Írtad is az Androidos topikba már!
Néztem a szerviz címét, mondjuk én ha megvenném, akkor szerintem bevinném
A szerviz átvevőhely elérhetősége:
AlcorDigital szerviz átvevőpont
1095 Budapest Mester utca 22.
Nyitva tartás: Hétfőtől – Péntekig, 9 – 17 óra közöttSzerviz átvevőpont:
Telefon: +36 1 216 6592Szerviz:
Mobil: +36 20 500 8080 (Hétfőtől – Péntekig, 9 – 16 óra között)
E-mail: szerviz@alcordigital.hu -
Faterkam
addikt
válasz
Láng Tibor #5 üzenetére
A Szoftverfrissítésnél be kellett vinned a szervizbe, vagy leszedte a tab a netről
-
-
xtend
senior tag
válasz
Láng Tibor #13 üzenetére
Amikkel próbálod az legális Play Áruházas játékok, vagy feltört torrentről lehúzott? Mert azok szoktak általában hibával el sem indulni vagy leállni
Próbáld ki az Asphalt 8-at full beállításokkal -
Láng Tibor
tag
Valamiért a most wanted nem akar elindulni hibával leáll de nem irja mi a gond. A Modern Combat 4- Zero Hour-t fogom most kipróbálni ugy láttam az elég szép játék kiváncsi vagyok megy-e.Majd linkelek róla egy videót ha valakit érdekel megnézhesse milyen.
-
xtend
senior tag
válasz
Láng Tibor #11 üzenetére
Nem tudok. Én nem szoktam mókolni a cuccaimat, mert utána általában elsz@ródik az egész (mint ahogy sok telónál olvastam ezt a fórumban, hogy utána már nem volt az igazi, még úgy se, ha visszarakta rá az eredetit). Nem a gari miatt nem rootolom, hanem azért mert nincs rá szükségem
-
Láng Tibor
tag
Meglepően nagyon jó kis gép.Szerintem ha majd az xda-n csinálnak rá valami használható romot lesz ez még jobb is.Szerintem a memória pontszámai kevesek még azon biztos lehetne egy kicsit finomhangolni.Remélem lesz ilyen bár nemsok esélyt látok rá.Ilyen kinai tablethez tudtok esetleg olyan rootoló programot amivel után egyszerű unrootolni?
-
xtend
senior tag
válasz
Láng Tibor #9 üzenetére
Antutu és a Quadrant értékek is kiválóak. Nekem a Tab S 10.5 ami 3GB memóriás produkál antutuban 35000 pont körül és az nem 50.000 HUF hanem 3x annyi
-
xtend
senior tag
válasz
Láng Tibor #5 üzenetére
Erre mondják azt, hogy minden nem lehet tökéletes. Valóban igaz, gondolom senki sem hajtogatja össze a tabletjét
Ezen kívül más negatívum? A hardver tényleg az elvártakat hozza? Kijelző élessége, felbontása jó vagy rossz? Játékokat, HD filmeket fullon viszi? Ezekre lennék én kíváncsi, mert ha ezek összességében mind jók, akkor szvsz a gyenge műanyag megbocsájtható, főleg, hogy már 50k alatt megkapod ezt a tabot.Itt jegyezném meg, hogy van az Alcor-nak olyan tabja is, aminek fém a hátlapja, de az meg a wifi jel erősséget tolja le majdnem 0-ra!
-
Faterkam
addikt
válasz
Láng Tibor #5 üzenetére
Akkor összességében egyben van a cucc, hardveresen erős, de az anyaghasználat silány
-
Láng Tibor
tag
Itt egy quadrantos kép is
-
Láng Tibor
tag
Sziasztok. Nem az a baj vele hogy műanyag hanem hogy GYENGE műanyag.Már majdnem hajlékony.Persze ez nem fog senkinek sem feltűnni mert ugyebár ki hajlítgatja a készüléket?Kaptam rá egy szoftverfrissítést ami már tartalmazza az uj tárhelyfelosztást.
-
xtend
senior tag
Persze, ennek a topiknak nem is az a lényege, hogy "mindenáron ezt vedd", mivel nincs hasznom belőle, hanem, hogy megosszuk egymással a gép tulajdonságait!
Bár ehhez hozzátenném, hogy a Samu Tab S 10.5 tabom is műanyag mégis 160k, de speciel engem ez nem zavar mindaddig, amíg nem kezd el ropogni vagy ilyesmi
-
xtend
senior tag
Üdv mindenkinek!
Mivel ez a tab kezd egyre jobban elterjedni és saját topikja sem volt (no meg szvsz nem gagyik közé sorolható), ezért csináltam neki egy topikot.
Itt oszthatjátok meg egymással a tabbal kapcsolatos meglátásaitokat, tapasztalatokat, gyengeségét, erősségét, stb.[ Módosította: mukibuci ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest