Hirdetés

Aktív témák

  • SpeedR

    őstag

    Sajnos elérkezett az ideje, hogy írjak ebbe a topikba.
    dárenbézer-nek kérnék egy fekete pontot.
    Egy alaplaphibásnak hirdetett IBM T41p-t vettem tőle alkatrésznek, méghozzá főként a viszonylag ritka 1400x1050 felbontású kijelző miatt. Privátban egyeztettük a részleteket, és rákérdeztem a gép állapotára is(külön kiemelve a képernyőt), amire ezt írta : ... "minden hibátlan benne így a kijelző is,alappal van vmi bibi csak."...
    A gépet célszerűségi okokból öcsém vette át, mivel nekem kb. 2x100 km lett volna az út, ő pedig a közelben lakik. Az eladóban rangja és piros pontjai alapján vakon megbíztam, ami mint utóbb kiderült hiba volt. Mikor hozzám került a gép sajnos kiderült, hogy az állítottak nem fedik a valóságot. A hibátlannak mondott kijelzőn több helyen, billentyűzet által okozott eltüntethetetlen kopásnyom található. Bekapcsolt állapotban, világos háttér előtt ez kevéssé látszik ugyan(de látszik!), de amint sötétebb lesz a háttér nagyon zavaróvá válik a dolog. Pl. filmet nézni sem lehet rajta élvezetesen. Ezen kívül a képernyő háttérvilágítása sem tökéletes. Alul középen található egy világosabb fehér folt.
    Arról az apróságról már kár is szót ejteni, hogy az egész kijelző körül szakszerűtlen szerelésre, utaló nyomok találhatók és rosszul is van összeszerelve.
    A hab a tortán, hogy a hálózati adapter kábele cikkszalaggal van összetákolva amit az eladó természetesen szintén elfelejtett közölni. Egyelőre úgy tűnik, hogy a működésével nincs probléma, de a tákolás jelentősen csökkenti az értékét, kvázi eladhatatlanná teszi.

    A hibák felfedezése után írtam az eladónak, hátha rendezni tudjuk valahogy a helyzetet, de esze ágában sem volt ezt tenni. Válaszként először azt kaptam, hogy ha ilyen fifikás vagyok, akkor miért nem veszek mindenből újat, később pedig már minősíthetetlen hangnemet ütött meg. Csak a szemléltetés kedvéért néhány idézet: "na menj te a büdös fas*omba" "te is tipikusan egy fass*opó magyar vagy aki ingyen akar hibátlan dolgokat" "menj te a k*rva anyádba"
    (a csillagokat én tettem bele, remélem így itt maradhatnak)

    Mindezek alapján kérnék tehát neki egy nagy feketét bevésni.
    A vele való üzletelést pedig senkinek sem javaslom. Érdemes ezt a hozzászólást is elolvasni...

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák