Hirdetés

Aktív témák

  • Benoe77

    őstag

    Lenovo notebookot vásárlók vigyázzanak:

    Hétvégén elhoztam egy "érintetlen" Lenovo X200 notebookot Gabesz01 fórumozótól, egy korábbi hirdetéséről lecsúsztam, privátban keresett meg, hogy van még egy. A helyszínen kipróbáltam, fel volt telepítve rá a Vista, minden működött rajta, ellenőriztük a garanciát, stb.
    Hazaérve szerettem volna módosítani a boot sorrendet, hogy cd-ről BIOS-t frissítsek rajta, ám csodálkozva vettem észre, hogy ezt nem tudom megtenni. Induláskor az F1 lenyomására jelszót kér, viszont egy Enter-rel tovább enged. Ám bizonyos beállításokat nem tudok módosítani. Kiderült, hogy Supervisor Passworddel van védve a gépnek ezen része.

    Jeleztem ezt a problémámat Gabesz01-nek, hogy küldje el a jelszót, természetesen fogalma sem volt miről beszélek. Mondtam, hogy akkor visszaviszem a notit, mert így nekem nem kell, erre ő azt felelte, hogy a noti új volt, miért lenne benne password. A telefonban azt mondta, hogy biztos én állítottam be, és felejtettem el a passwordot, vissza ne vigyem a gépet, nem hajlandó visszavenni.

    Szerintem ez a hozzáállás megérdemel egy hatalmas fekete pontot, még ha nem is tudott a jelszó védelemről.
    Viszont arról sejtésem sincs, hogy valaki miért állíthatott be ilyen jelszót, ráadásul egy szemre is vadi újnak kinéző gépen...

    Szóval aki Lenovo notit vesz, még az eladóval mutattassa meg, hogy bekapcsolás után az F1-et lenyomva kér-e jelszót. Ha kér, akkor már régen rossz...

Aktív témák