-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Egy ARM alapú Asus RT-AC68U router-en szerettem volna rtorrent-et futtatni, de ARM alapoknál csak optware érhető el, amit már nagyon régen frissítettek. Javasolták, hogy debian alapon lehetne beüzemelni a dolgokat, így nagy bátran bele is fogtam, bár itt azért hozzáteszem, hogy tudásszintem linux oldalon kezdő (vagy még az sem), de gondoltam, hogy leírások alapján azért elboldogulok majd vele.
A műveleteket siker koronázta, mivel pikk-pakk be tudtam üzemelni egy chrooted Debian Wheezy v7.7-et ezen leírás alapján: [link]
A leírásban ahogy írják a debian paranccsal (igazából szkript-tel) belépve a chrooted debian-ba szépen lehet mindenfélét telepítgetni, amire szüksége van az embernek. Az rtorrent beüzemelésének ezen leírás alapján fogtam neki: [link]
Ahogy látható, itt forrásból kell fordítani a programokat és ezt követően telepíteni azokat. Itt nagyon picit el kellett térjek a csomagok konfigolásánál, ugyanis az rtorrent konfigolása és a make parancs hibaüzenettel félbeszaadt. Erre végül azzal sikerült megoldást találni, hogy
- az Advanced xmlrpc csomagot használtam
svn checkout http://svn.code.sf.net/p/xmlrpc-c/code/advanced xmlrpc-c
- a libtorrent-et így konfigoltam
./configure --disable-instrumentation
- az rtorrent konfignál így adtam meg a paramétereket:
./configure --with-xmlrpc-c=/usr/local/bin/xmlrpc-c-configA sudo parancsot el kellett hagyjam minden sor elejéről, mivel nem ismerte fel a rendszer, illetőleg magát az rtorrent-et root felhasználóval kell indítani. A lényeg, hogy ebben a formában működőképes lett az rtorrent-ruTorrent páros.
A probléma mindössze annyi lenne, hogy az AC68U-n ugye optware fut, amihez putty-val lehet SSH-n csatlakozni. Az /opt/etc/init.d/ helyre a debian telepítésekor bekerül egy S99debian szkript, aminek a segítségével az optware alól lehet indítani a chrooted debian alá telepített programot. A ruTorrent indításához szükséges apache szerver szépen indul is úgy, ahogy kell. Viszont az rtorrent nem hajlandó elindulni "kívülről" indítva.
kaptam tippet, hogy az apache konfigba szórjam be ezt a két sort:
LoadModule scgi_module /usr/lib/apache2/modules/mod_scgi.so
SCGIMount /RPC2 127.0.0.1:5000Sajnos ez sem hozta a várt eredményt.
Futtattam update-rc.d rtorrent defaults 99 utasítást is, de ez sem lett megoldásBemásoltam root alá az .rtorrent.rc -t de így sem indul S99debian-nal az rtorrent
A gondommal beugrottam már a kezdő linux-os topikba (tudásszintemhez igazítva a topik választást
), de átirányítottak, hogy hamarabb kapok választ az alap linux vagy Debian topikban kérdezve.
Ott beszúrtam egy használt rtorrent indító szkriptet, ami pl. hibaüzenettel megáll "kívülről" meghívva: [link]S99debian szkript [link]
chrooted-services.list fájl [link]
másik próbált rtorrent szkript fájl [link] ennél nincs hibaüzenet,
admin@RT-AC68U:/tmp/home/root# /opt/etc/init.d/S99debian start
Starting chroot'ed Debian services...
Starting rtorrent.
rtorrent started successfully.
Done.
admin@RT-AC68U:/tmp/home/root#Viszont nem indul el ezzel sem így az rtorrent, ami azért lenne probléma, mert ha újraindítom most a routert, akkor indulás után be kell lépjek putty-val, majd be kell lépnem debianba és kézzel el kell indítanom az rtorrent-et. Ezt azért szeretném kikerülni és az rtorrent automatikus indítását megoldani.
Remélem lehet azért keríteni megoldást a problémára. A segítséget előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest