Új hozzászólás Aktív témák

• AtHoS

nagyúr

Sziasztok!

Egy ARM alapú Asus RT-AC68U router-en szerettem volna rtorrent-et futtatni, de ARM alapoknál csak optware érhető el, amit már nagyon régen frissítettek. Javasolták, hogy debian alapon lehetne beüzemelni a dolgokat, így nagy bátran bele is fogtam, bár itt azért hozzáteszem, hogy tudásszintem linux oldalon kezdő (vagy még az sem), de gondoltam, hogy leírások alapján azért elboldogulok majd vele.

A műveleteket siker koronázta, mivel pikk-pakk be tudtam üzemelni egy chrooted Debian Wheezy v7.7-et ezen leírás alapján: [link]

A leírásban ahogy írják a debian paranccsal (igazából szkript-tel) belépve a chrooted debian-ba szépen lehet mindenfélét telepítgetni, amire szüksége van az embernek. Az rtorrent beüzemelésének ezen leírás alapján fogtam neki: [link]

Ahogy látható, itt forrásból kell fordítani a programokat és ezt követően telepíteni azokat. Itt nagyon picit el kellett térjek a csomagok konfigolásánál, ugyanis az rtorrent konfigolása és a make parancs hibaüzenettel félbeszaadt. Erre végül azzal sikerült megoldást találni, hogy
    - az Advanced xmlrpc csomagot használtam
    svn checkout http://svn.code.sf.net/p/xmlrpc-c/code/advanced xmlrpc-c
    - a libtorrent-et így konfigoltam
    ./configure --disable-instrumentation
    - az rtorrent konfignál így adtam meg a paramétereket:
    ./configure --with-xmlrpc-c=/usr/local/bin/xmlrpc-c-config

A sudo parancsot el kellett hagyjam minden sor elejéről, mivel nem ismerte fel a rendszer, illetőleg magát az rtorrent-et root felhasználóval kell indítani. A lényeg, hogy ebben a formában működőképes lett az rtorrent-ruTorrent páros.

A probléma mindössze annyi lenne, hogy az AC68U-n ugye optware fut, amihez putty-val lehet SSH-n csatlakozni. Az /opt/etc/init.d/ helyre a debian telepítésekor bekerül egy S99debian szkript, aminek a segítségével az optware alól lehet indítani a chrooted debian alá telepített programot. A ruTorrent indításához szükséges apache szerver szépen indul is úgy, ahogy kell. Viszont az rtorrent nem hajlandó elindulni "kívülről" indítva.

kaptam tippet, hogy az apache konfigba szórjam be ezt a két sort:
    LoadModule scgi_module /usr/lib/apache2/modules/mod_scgi.so
    SCGIMount /RPC2 127.0.0.1:5000

Sajnos ez sem hozta a várt eredményt.
    Futtattam update-rc.d rtorrent defaults 99 utasítást is, de ez sem lett megoldás

Bemásoltam root alá az .rtorrent.rc -t de így sem indul S99debian-nal az rtorrent

A gondommal beugrottam már a kezdő linux-os topikba (tudásszintemhez igazítva a topik választást :B ), de átirányítottak, hogy hamarabb kapok választ az alap linux vagy Debian topikban kérdezve.
    Ott beszúrtam egy használt rtorrent indító szkriptet, ami pl. hibaüzenettel megáll "kívülről" meghívva: [link]

S99debian szkript [link]
    chrooted-services.list fájl [link]
    másik próbált rtorrent szkript fájl [link] ennél nincs hibaüzenet,
    admin@RT-AC68U:/tmp/home/root# /opt/etc/init.d/S99debian start
    Starting chroot'ed Debian services...
    Starting rtorrent.
    rtorrent started successfully.
    Done.
    admin@RT-AC68U:/tmp/home/root#

Viszont nem indul el ezzel sem így az rtorrent, ami azért lenne probléma, mert ha újraindítom most a routert, akkor indulás után be kell lépjek putty-val, majd be kell lépnem debianba és kézzel el kell indítanom az rtorrent-et. Ezt azért szeretném kikerülni és az rtorrent automatikus indítását megoldani.

Remélem lehet azért keríteni megoldást a problémára. A segítséget előre is köszönöm :R

Új hozzászólás Aktív témák